İstenmeyen miras 😂

Kızlar valla bu son konu açışım biyolojik babayla ilgili ama çevremde her kafadan bir ses çıkıyor.
Biyolojik babam öldü 2 dairesi varmış. Kızlarından birinin eşi benim eşimi aramış. Ben engellesemde esnaf olduğumuzdan her türlü meydan mali gibi ulaşılıyoruz. Adam kötü niyetli değil oturup konuşalım demiş. Malum biyolojik babanın 4 kızı var hepsi evli çocuklu falan. Oturup konuşmak vs .böyle bir travmayi asla kaldıramam. Ben öncd mirasıda lazım değil dedim. Ama annem 1 dilim ekmeğini yemedin senin hakkın diyor. Babam (üvey) o da benim malim sana yeter müdana etme diyor. Ya bu konuların konuşulmasi bile çok geriyor beni. Duyduğum gece şekerim 50 te düştü bayılmışım. Dün gecede anksiyetem tavan yaptı. Sanki çamurdan bir çukura battımda debeleniyor gibiyim. Eşim karışmam diyor. Bende söyle düsündüm bu para benden çok annemin hakkı. 19 yaşında boşanıp hayatla mücadele etti. Gencligini hayatini bana adadı. Benim annemin istanbuldaki evi giris kat ve balkonsuz. Bana düsecek payi ekleyip üst katlardan ona daire almayı düşündüm. Çok sükür benim ihtiyacım yok. Pandemi falan islerimiz yıprandi ama evim arabam işyerim herşeyim var. Sizce bunu babama (üvey) anlatsam kabul edermi ? Ya da kırmadan nasıl izah edebilirim ?
Bence etmez agrinada gider ben yapamiyorumda senin babanin parasinami ihtiyacim var diye. Ne kadar bilmiyorum ama mirastan gelen parayla annenizin adini yasatacak bisey yaptirabilirsiniz. Bir okula labratuvar sinifi kutuphane gibi yada bi koyde aile sagligi merkezine cocuklarla ilgili biseyy yaptirabilirsiniz. Barinak yaptirabilirsiniz belki. Kiz cocuklarinin okumasi icin bagista bulunabilirsinuz. Bence anneniz daha cok sevinir.

Kızlar valla bu son konu açışım biyolojik babayla ilgili ama çevremde her kafadan bir ses çıkıyor.
Biyolojik babam öldü 2 dairesi varmış. Kızlarından birinin eşi benim eşimi aramış. Ben engellesemde esnaf olduğumuzdan her türlü meydan mali gibi ulaşılıyoruz. Adam kötü niyetli değil oturup konuşalım demiş. Malum biyolojik babanın 4 kızı var hepsi evli çocuklu falan. Oturup konuşmak vs .böyle bir travmayi asla kaldıramam. Ben öncd mirasıda lazım değil dedim. Ama annem 1 dilim ekmeğini yemedin senin hakkın diyor. Babam (üvey) o da benim malim sana yeter müdana etme diyor. Ya bu konuların konuşulmasi bile çok geriyor beni. Duyduğum gece şekerim 50 te düştü bayılmışım. Dün gecede anksiyetem tavan yaptı. Sanki çamurdan bir çukura battımda debeleniyor gibiyim. Eşim karışmam diyor. Bende söyle düsündüm bu para benden çok annemin hakkı. 19 yaşında boşanıp hayatla mücadele etti. Gencligini hayatini bana adadı. Benim annemin istanbuldaki evi giris kat ve balkonsuz. Bana düsecek payi ekleyip üst katlardan ona daire almayı düşündüm. Çok sükür benim ihtiyacım yok. Pandemi falan islerimiz yıprandi ama evim arabam işyerim herşeyim var. Sizce bunu babama (üvey) anlatsam kabul edermi ? Ya da kırmadan nasıl izah edebilirim ?

Benim malim sana yeter alma diyenn insan bunu kabul etmez sanirim gururlu bir adamsa size kırılabilir de bence alin kiyiya koseye atin zamani gelince baska bir sekilde birseyler yapabilirsiniz

Babanız yeni öldüğü için duygusal olarak çok yoğun bir dönemdesiniz sürekli ondan bahsediliyor bedeni bitiyor malı başlıyor falan. Ama duygularınız sakinleştiği, aklınız daha sağlıklı çalışmaya başladığında kendinize kızacaksınız neden böyle birşey yaptım neden almadım payımı diye. Dünyaya çocuk getirip arkasını sönüp giden adamın malı değil o. Size yapması gereken babalığın, sizdeki eksik baba duygusunun, baba eksikliği ile yaşadığınız her incinmenin sembolik bedeli. Siz size babalık yapmayan adamın malını, elinde imkan olduğu halde size bakmamasına karşın elinde imkanı olmayan bir zamanda zorla almak olarak düşünüyorsunuz. Öyle değil. Hayatta adil olmayan çok hesaplaşma var. Sizinki de bunlardan birinin sembolik bir karşılığı. O dairelerden payınıza düşen ölen biyolojik babanızın parası değil. Bile isteye yaptığı çocuğuna harcamadığı babalığı. Sizin hakkınız, almanız ve ortada bırakmamanız gereken.

İşte bende öldükten sonra bile faydasi olmasın istiyorum. Bilmiyorum kafam gelgitlerle doldu.
Ben ölürse benden önce alacağım ne kaldıysa kuzum sen de al. Benim üvey kardeşlerim yok ama yeni karısını sevindirmem ne düşerse bana kuruşuna kadar alırım hiç acımam. Yardım yaparım bir yavrucağa

Alın, niye almayacaksınız?
Annenize vermek uygun düşmez üvey baba açısından da düşünüyorum gerek yok. Annenizin ufak tefek işte robot süpürge vs gibi daha konforuna yönelik ihtiyaçlarını giderebilir yada daha ilerleyen zamanlarda ev mi alsanız bunu satıp ben de destek olurum deyip oradan geldiğini belli etmeden verebilirsiniz ama kesinlikle şu an alıp direk anneye vermeyin, uygun düşmez. Üvey babaya da size al yada lama demesi düşmez.
Yok kullanmam derseniz de güvenilir bir yere bir bağış yaparsınız ama sizin hayrınız olmuş olur.

Aynen öyle hele benimki hiç evladına bakmadı görmedi. İstemeden sevap işler ayol parasını bir çocuğa harcarsam😅
aynen..bir hesaba at, durumu olmayan çocukların eğitim bursu olsun, hayatlarını kurtarmaya vesile olursun.

Diğer şık: üvey babamın, benim gururuma dokunuyor. Ne hali varsa görsün, kim isterse yesin.

Duygusal düşünüp mirasını bırakma sonradan çok pişman olursun. Neticede sen hak sahibisin al istediğin yere kullan.

Ya çok pardon da ayilip bayılacak ne var? Yani miras reddi diye birşey de var istemiyorum der geçersiniz. Sanki ölmüş babanız karsiniza gelmiş oturmuş da anksiyeteniz tavan yapıyor filan. Bir de üvey babanızın üvey kızına yetecek kadar mali mulku var ama anne giriş kat ve balkonsuz evde yaşıyor. Ayrilar mi? Ki öyle olsa bile üvey kızına böyle sahip çıkan adam eski eşini de mağdur etmez diye düşünüyorum.

Bilip bilmeden konuşmak diye buna deniyor sanırım.

İşte bende öldükten sonra bile faydasi olmasın istiyorum. Bilmiyorum kafam gelgitlerle doldu.
Faydası olmasından değil de, hakkınız o miras sizin. Diğer çocuklarına bakmış, okutmuş, büyütmüş belli ki, size olan görevini yerine getirmemiş. O yüzden içiniz rahat alın payınızı.

Sonra anneniz evi değiştirmeyi ve o parayı almayı kabul etmese de en kötü bir kuruma bağışlarsınız, belki sma’lı çocuklara?

Üvey babaniz size alma demis, sizin o parayla annenize ev almanıza karşı çıkabilir. Annenize vermek istemeniz doğru ama sonu ne olur bilmem.

Hakkinizi alin. Gerekirse esinize veya birine vekalet verin siz kimseyle gorusmeyin yada mahkemeye gitsin satilsin para hesaba yatsin.
Olmeden once de miras icin sizi aradiklarini anlamistim.
Illa istemiyorsaniz sokak canlarini doyurun hayir kurumuna bagislayin bisey bulunur illa

Bence kabul etmez. Ki sana bile bosver o parayı demiş. Fakat asla hakkını orada bırakma git kendine düşen payı al. Şekerin düşecek kadar ne var üzülecek anlamadım zaten birşey hissetmedıgın bir insan ben olsan catır catır yerdim parayı. Ah babam vah babam ne zorluklarla kazandın bu parayı dıyecegin bir insanda degil.

Zaten hamileliğim çok zor geçiyor. Birde hastalığı ,yataklığı ,ölümü, kızları hepsi bu sürece denk geldi.

Alın hakkınızı elbette. Çocuğunuzun daha iyi şartlarda eğitim görmesi için bir kenara atarsınız.
Bugün durumunuzun iyi olması yarın da iyi olacağı anlamına gelmiyor. Hayat kontrolden çıkıyor bazen. O parada çocuğunuzun da hakkı var.

Back
X