İstenmeyen miras 😂

Annemizin veya üvey babanızın kabul edeceğini sanmiyorum. Bu parayı mutlaka alın devletin verdiği hak sonucta.

Ben olsam o hakki alir losev yada sma li cocuklara bagislardim.
Onlar yiyecegine ihtiyac sahibi yavrucaklarin isi gorulsun.
3 kurus 3 kurustur

Aslinda ben lösevin daimi bağışçılarındanım. Her yıl kazancımın belli bir miktarını bağışlıyorum. ama o adamın hayrı olsun istemiyorum.

Hakkinizi alin. Gerekirse esinize veya birine vekalet verin siz kimseyle gorusmeyin yada mahkemeye gitsin satilsin para hesaba yatsin.
Olmeden once de miras icin sizi aradiklarini anlamistim.
Illa istemiyorsaniz sokak canlarini doyurun hayir kurumuna bagislayin bisey bulunur illa

Bende kesinlikle hicbiriyle görüsmek istemiyorum. Hayatıma dahil olmalarını istemiyorum. Tuhaf bir korku var içimde. Çünkü ben aç, açıkken hiçbiri yanımda değildi. Şimdi evlat oldum ,kardeş oldum ,abla oldum , yeğen oldum. Kız kardeşi (biyolojik hala) eşimin sosyal medyasından resmimi bulup kendi adresinde paylaşmış. Birde utanmadan altına sonunda kayıp yeğenimizi kanımızı canımızı bulduk diye yazmış. Sanki kayıptım

Bende kesinlikle hicbiriyle görüsmek istemiyorum. Hayatıma dahil olmalarını istemiyorum. Tuhaf bir korku var içimde. Çünkü ben aç, açıkken hiçbiri yanımda değildi. Şimdi evlat oldum ,kardeş oldum ,abla oldum , yeğen oldum. Kız kardeşi (biyolojik hala) eşimin sosyal medyasından resmimi bulup kendi adresinde paylaşmış. Birde utanmadan altına sonunda kayıp yeğenimizi kanımızı canımızı bulduk diye yazmış. Sanki kayıptım

Bu konuda sizi en iyi anlayanlardan olurum
Ztn iclerinden bir tane sivri sagliginda gelmedi para icin geldi der siz gitmeyin vekaletle biri islemleri yurutsun avukat tutun gerekirse

Aslinda ben lösevin daimi bağışçılarındanım. Her yıl kazancımın belli bir miktarını bağışlıyorum. ama o adamın hayrı olsun istemiyorum.
O onum degil sizin hayriniz olur.
Kendi jayrinolsa kendisi yapardi sonucta.
Size kalmis bir parayi degerlendiriyorsunuz siz

Yuhhh.
Altina yorum yapsaydiniz keşke benim yerim belliydi siz nerdeydiniz şimdiye kadar diye.
Muhattap olmak istemiyorsaniz bir avukat bulun sizin yerinize o halletsin bu işlemleri.

🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Çok görüşmeden halletmeye calısın eşin gitsin konussun işlemler baslasın. Bu işler nasıl olur bilmiyorum cok muhatap olma. Kardeşler neysede. O hala benim bile sinirimi bozdu

üvey babayı ilgilendiren bir durum yok.
o miras sizin de hakkınız. alın, tamam kendinize kullanmayın ama annenize verin ya da dilerseniz gidin çöpe atın yakın o parayı bu paradan hayır gelmez diye düşünüyorsanız ama yeter ki almamazlık etmeyin.

Yuhhh.
Altina yorum yapsaydiniz keşke benim yerim belliydi siz nerdeydiniz şimdiye kadar diye.
Muhattap olmak istemiyorsaniz bir avukat bulun sizin yerinize o halletsin bu işlemleri.

Altına yorum yazmadım ama resmimi kaldırmazsa dava edeceğimi yazdim msj olarak hemen kaldırdı resmimi. Diğer kardeşleride arıyor eşimi ,biz amcasıyız vs diye . 6 kardeşlermiş. Hatta dün akşam ben yengesiyim diye biri aramış. Sanki bir anda hayatımı ele geçirdiler gibi. sanki tombaladan 38 yaşinda çıktım.

Son düzenleme:
Altına yorum yazmadım ama resmimi kaldırmazsa dava edeceğimi yazdim msj olarak hemen kaldırdı resmimi. Diğer kardeşleride arıyor eşimi ,biz amcasıyız vs diye . 6 kardeşlermiş. Hatta dün akşam ben yengesiyim diye biri aramış. Sanki bir anda hayatımı ele geçirdiler gibi. sanki tompaladan 38 yaşinda çıktım.
Esin gorusmek istemedigini belirtsin.

Altına yorum yazmadım ama resmimi kaldırmazsa dava edeceğimi yazdim msj olarak hemen kaldırdı resmimi. Diğer kardeşleride arıyor eşimi ,biz amcasıyız vs diye . 6 kardeşlermiş. Hatta dün akşam ben yengesiyim diye biri aramış. Sanki bir anda hayatımı ele geçirdiler gibi. sanki tombaladan 38 yaşinda çıktım.
Ya işte ibretlik değil mi? İnadına bunlara bırakma. Arkadaşın dediği gibi içinden bir meblağı avukat aldıktan sonra gayet de güzel ilgilenir, sen hiç yüzlerini bile görmezsin.

ben de ilkin neden bu kadar sinirinizn bozulduğunu anlamamıştım şimdi taşlar yerli yerine oturdu

Ya işte ibretlik değil mi? İnadına bunlara bırakma. Arkadaşın dediği gibi içinden bir meblağı avukat aldıktan sonra gayet de güzel ilgilenir, sen hiç yüzlerini bile görmezsin.

Resmen beni kullaniyorlar yok yeğenimizi bulduk, yok kan çekti vs. Acıtasyon yapıyorlar ele güne karşı. Bu da bir nevi taciz bence

Kızlar valla bu son konu açışım biyolojik babayla ilgili ama çevremde her kafadan bir ses çıkıyor.
Biyolojik babam öldü 2 dairesi varmış. Kızlarından birinin eşi benim eşimi aramış. Ben engellesemde esnaf olduğumuzdan her türlü meydan mali gibi ulaşılıyoruz. Adam kötü niyetli değil oturup konuşalım demiş. Malum biyolojik babanın 4 kızı var hepsi evli çocuklu falan. Oturup konuşmak vs .böyle bir travmayi asla kaldıramam. Ben öncd mirasıda lazım değil dedim. Ama annem 1 dilim ekmeğini yemedin senin hakkın diyor. Babam (üvey) o da benim malim sana yeter müdana etme diyor. Ya bu konuların konuşulmasi bile çok geriyor beni. Duyduğum gece şekerim 50 te düştü bayılmışım. Dün gecede anksiyetem tavan yaptı. Sanki çamurdan bir çukura battımda debeleniyor gibiyim. Eşim karışmam diyor. Bende söyle düsündüm bu para benden çok annemin hakkı. 19 yaşında boşanıp hayatla mücadele etti. Gencligini hayatini bana adadı. Benim annemin istanbuldaki evi giris kat ve balkonsuz. Bana düsecek payi ekleyip üst katlardan ona daire almayı düşündüm. Çok sükür benim ihtiyacım yok. Pandemi falan islerimiz yıprandi ama evim arabam işyerim herşeyim var. Sizce bunu babama (üvey) anlatsam kabul edermi ? Ya da kırmadan nasıl izah edebilirim ?

Öncelikle derin bir nefes. 😅
Bu iş düşündüğünüzden çook daha rahat hallolacak gibi görünüyor.

Eğer siz “Kızlar ben açım açıktayım, bu mirası kabul etmek zorundayım ne yapacağım” deseydiniz evet sıkışırdınız.

Ama sizin yaşamak için mirasa ihtiyacınız yok, kuş gibi özgürsünüz.

Adım adım gidersek:

1) Annenize “Ben normalde reddi miras yapıp reddetmeyi planlıyordum. Ancak yıllarca aç kaldın bana emek verdin, bu parayı sizlere veriyorum. Tüm mirasın yönetiminde yetki veriyorum” diyin.

Anneniz “Olur mu kızım alamam hık mık” diyecek.

Siz de: “Bana bakmak için vermesi gereken parayı sizler verdiniz zaten, bu parayı zaten çoktandır haketmiştiniz. İtiraz kabul etmem, küserim, hadi iyi akşamlar” diyin.

2) En zoru atlattık, bundan sonrası çok kolay. Yok annemle böyle konuşmak istemem çok stresli diyorsanız hemen tanıdık bir avukat/emlakçı bulun. Aynı hesaba gelir. Evi süpriz bir şekilde alıp sonra hediye edersiniz.

3) Sizi mesajla arayan kişiye: X Yetkili kişiye miras detaylarını gönderebilirsiniz, benim adıma o görüşecek, toplantıdan önce miras dökümünü de mail adresime (anneyi ikna ettiyseniz sadece ona gönderseler yeter) gönderin diyin. Bitti gitti, siz niye muhatap olacaksınız ki?

4) Şimdi toplantı öncesi tüm miras dökümü elimizde. Dükkanlardan hisse almayın, nakit paraya tamah edin. Yine sizin payınızı karşılamıyorsa farkını karşılasınlar.

Siz onlara onlar size yabancı, sizi hissedar yapmamak için elleri cebe gidecektir. Tam karşılanmasa bile razı olun, ne kadar temiz o kadar iyi.

Tartışmalara bulaşmayın, anneniz süreci yürütüyorsa pazarlıkları o yürütsün siz keyif çayınızı için. Avukat ise sizin onayınızı aldıktan sonra son kararı bildirsin.

Dikkat edin hiç yüzyüze görüşmeyeceksiniz, tapulara gitmeyeceksiniz. Gerek yok ki.

5) Üvey babanıza en ufak bir açıklama yapmanıza gerek yok ki. 😅 Bio babadan gelen parayı reddetmeye çalışmaktan yorgun düşmüşsünüz resmen, kendisinin gerçek babanız olduğunu yüz kere anlamış zaten.

Resmen beni kullaniyorlar yok yeğenimizi bulduk, yok kan çekti vs. Acıtasyon yapıyorlar ele güne karşı. Bu da bir nevi taciz bence
ya mal mı yok memlekette... ben babamı kaybettiğimde ne aptal laflara sözlere mağruz kaldım, boşver sen sıkma canını, ama kötü kalpli insanları da bu işten kazançlı çıkarma bence.

İşte bende öldükten sonra bile faydasi olmasın istiyorum. Bilmiyorum kafam gelgitlerle doldu.

sen de al payını diyorlar anladığım

eğer öyle ise al

gerekirse kenara koy

sonra bir hayırlısı ile kucağına bebeği al, kendi hayat telaşen ferahlasın

annene düşünceni ilet

bence eşi bu durumdan hoşlanmaz ama sen annene ilet

o da muhtemelen o senin hakkın, ben ne yapayım bundan sonra diyecektir

koy kenara, bugünlerde çok şükür var, ihtiyaç da yokmuş ama bak senin de çoluğun çocuğun var yarınlar ne getirir bilinmez

ha diğer çocukları sen alma diyorsa bir dururum, üsluplar vs önemli

almayacağım varsa da alır onlara duyurarak etrafa dağıtırım

İşte bende öldükten sonra bile faydasi olmasın istiyorum. Bilmiyorum kafam gelgitlerle doldu.

Bir evlada bakmak için para gerekiyor mu?
Evet.
Normalde bio babanın sorumluluk alması gerekiyor mıydu?
Evet.
Peki o para vermedi, kim bu açığı karşıladı?
Anneniz.

Bu para çatır çatır annenizin hakkı, hiç de vicdan azabına kapılmayın lütfen.

Kalbiniz tertemiz, lütfen sağlığınıza dikkat ❤️❤️❤️

Hallolacak bu iş.

Öncelikle derin bir nefes. 😅
Bu iş düşündüğünüzden çook daha rahat hallolacak gibi görünüyor.

Eğer siz “Kızlar ben açım açıktayım, bu mirası kabul etmek zorundayım ne yapacağım” deseydiniz evet sıkışırdınız.

Ama sizin yaşamak için mirasa ihtiyacınız yok, kuş gibi özgürsünüz.

Adım adım gidersek:

1) Annenize “Ben normalde reddi miras yapıp reddetmeyi planlıyordum. Ancak yıllarca aç kaldın bana emek verdin, bu parayı sizlere veriyorum. Tüm mirasın yönetiminde yetki veriyorum” diyin.

Anneniz “Olur mu kızım alamam hık mık” diyecek.

Siz de: “Bana bakmak için vermesi gereken parayı sizler verdiniz zaten, bu parayı zaten çoktandır haketmiştiniz. İtiraz kabul etmem, küserim, hadi iyi akşamlar” diyin.

2) En zoru atlattık, bundan sonrası çok kolay. Yok annemle böyle konuşmak istemem çok stresli diyorsanız hemen tanıdık bir avukat/emlakçı bulun. Aynı hesaba gelir. Evi süpriz bir şekilde alıp sonra hediye edersiniz.

3) Sizi mesajla arayan kişiye: X Yetkili kişiye miras detaylarını gönderebilirsiniz, benim adıma o görüşecek, toplantıdan önce miras dökümünü de mail adresime (anneyi ikna ettiyseniz sadece ona gönderseler yeter) gönderin diyin. Bitti gitti, siz niye muhatap olacaksınız ki?

4) Şimdi toplantı öncesi tüm miras dökümü elimizde. Dükkanlardan hisse almayın, nakit paraya tamah edin. Yine sizin payınızı karşılamıyorsa farkını karşılasınlar.

Siz onlara onlar size yabancı, sizi hissedar yapmamak için elleri cebe gidecektir. Tam karşılanmasa bile razı olun, ne kadar temiz o kadar iyi.

Tartışmalara bulaşmayın, anneniz süreci yürütüyorsa pazarlıkları o yürütsün siz keyif çayınızı için. Avukat ise sizin onayınızı aldıktan sonra son kararı bildirsin.

Dikkat edin hiç yüzyüze görüşmeyeceksiniz, tapulara gitmeyeceksiniz. Gerek yok ki.

5) Üvey babanıza en ufak bir açıklama yapmanıza gerek yok ki. 😅 Bio babadan gelen parayı reddetmeye çalışmaktan yorgun düşmüşsünüz resmen, kendisinin gerçek babanız olduğunu yüz kere anlamış zaten.

Çok teşekkür ederim evet bu yollari takip etmeliyim. Ne kadar çabuk o kadar az yıpratici olucak.

Back
X