Popüler Konu İsveç Diyeti Deneyimlerimiz

ben bayaaaa kaçamak yaptım çok da listeye uymadım 7 gün yaptım 62.5 çıkıyorum şu an, daha çok yediklerine dikkat etme şeklinde oldu benim isveç diyeti biraz yalan oldu

Bende yapicam ama cok fazla istahim var bisey olmaz diye kendiminkandirip yiyorum napabilirim sizedd oluyomu. Oluyosa napiyosunuz yardimici olunnn

Selam
Konu pek aktif değil bu aralar galiba ama sırf bu konuya yazabilmek için üye oldum az önce.
Ben tiroit hastasıyım, ama değerlerim sınırda olduğu için dr.ilaç vermemişti yılda bi anda 5 er kilo alıyordum ama. En son iki sene önce 2 ayda 7 kilo aldım, bu2 ayın birideramazandı ve ben aahurda meyve ve yoğurt dışındahiç bişey yememiş , iftardada gayetnormal derecede yemek yemiştim.
Sonuç olarak bu seveplerden 77 kiloya ulaştım boyum 1,65.
İki senedir aynı kilodayım. Bu arada bi hamilelik geçirdim ve hamilelikle birlikte 25 mglık tiroit ilacı kullanıyorum. bebeğimi 20 günlükken kybettim.
Zor günler geçirdim.Dün itibariyle hayatımda ilk kez ciddi anlamda bir diyete başladım. 3-4 günde bir tartılıp kilomu buradan paylaşmayı düşünüyorum. Bana arkadaşlık edebilecek birilerinide bulursam ne mutlu bana:super:
Uğraşıpta kilo verememektende korkuyorum bu arada:KK43::KK43::KK43:

İsveç diyetindei ben de yapmak istiyorum.
Biraz zor gibi am kilo verdirecekse denemeye değer
Ben bu listeyi yapıyorum, biraz araştırdım çeşitli listeler var. Kiminde öğünler azaltılmış.
İsveç Diyet Listesi
1.Gün:

Kahvaltı: 1 küp şeker atılmış 1 fincan kahve
Öğle Yemeği: 2 adet haşlanmış yumurta, 1 adet domates, 400gr haşlanmış ıspanak
Akşam Yemeği: 200 gram dana biftek (fırında pişmiş), az zeytinyağı ve limon suyu ile harmanlanmış 1 adet marul

2.Gün:

Öğle Yemeği: 250gram haşlanmış veya ızgara tavuk, 1 kase dolusu doğal yoğurt
Akşam Yemeği: 200gr biftek, zeytinyağı ve limon ilave edilmiş marul

3.Gün:

Kahvaltı: 1 küp şeker atılmış 1 fincan kahve, 1 dilim kızarmış tost ekmeği
Öğle Yemeği: 2 adet haşlanmış yumurta, 1 yaprak marul
Akşam Yemeği: Haşlanmış kereviz, 1 domates, 1 taze meyve (elma, armut veya portakaldan biri)

4.Gün:

Öğle Yemeği: 200 gram portakal suyu (1 su bardağı), 1 kase doğal yoğurt
Akşam Yemeği: 1 adet haşlanmış yumurta, 1 adet havuç, 250 gram beyaz az yağlı peynir

5.Gün:

Kahvaltı: 1 adet büyükçe havuç
Öğle Yemeği: Üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve limon suyu ilave edilmiş200 gram kadar buharda pişirilmiş midye
Akşam Yemeği: 200 gram ızgara biftek, 1 adet kereviz (rendelenmiş veya haşlanmış)

6.Gün:

Öğle Yemeği: 2 adet haşlanmış yumurta, 1 adet havuç
Akşam Yemeği: Yarım ızgara veya haşlama tavuk, zeytinyağı ve limon ilave edilmiş marul

7.Gün:

Öğle Yemeği: Hiçbir şey yemeyin. Bol miktarda su tüketebilirsiniz.
Akşam Yemeği: 200 gr kuzu bonfile, 1 adet orta boy elma

8.Gün:

Öğle Yemeği: 2 adet haşlanmış yumurta, 1 adet domates, 400 gram ıspanak
Akşam Yemeği: 200gram fırında pişirilmiş dana bonfile, zeytinyağı ve limon ilave edilmiş marul

9.Gün:

Öğle Yemeği: 250gram hindi fleto (ızgara veya fırında), 1 kase dolusu doğal yoğurt
Akşam Yemeği: 250gr fırınlanmış dana bonfile, yeşil salata (zeytinyağlı ve limonlu)

10.Gün:

Öğle Yemeği: 2 adet haşlanmış yumurta, 1 yaprak marul
Akşam Yemeği: 1 adet domates, haşlanmış kereviz, 1 adet taze meyve (elma, armut veya portakaldan biri)

11.Gün:

Öğle Yemeği: 200 ml (yaklaşık 1 su bardağı)portakal suyu, 1 kase doğal yoğurt
Akşam Yemeği: 1 adet haşlanmış yumurta, 1 adet havuç, 250 gram beyaz az yağlı peynir

12.Gün:

Kahvaltı: 1 adet büyük boy havuç
Öğle Yemeği: Üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve limon suyu ilave edilmiş200 gram kadar buharda pişirilmiş midye
Akşam Yemeği: 200 gram dana bonfile, 1 adet kereviz (rendelenmiş veya haşlanmış)

13.Gün:

Öğle Yemeği: 2 adet haşlanmış yumurta, 1 adet büyükçe havuç
Akşam Yemeği: 250gram tavuk (ızgara veya haşlanmış), zeytinyağı ve limon ilave edilmiş marul

Protein tok tutuyor aslında çok açlık hissedilmiyor ama işte alışkanlıklar canım tatlı bişeyler çekiyor tutuyorum kendimi. Birde hergün oğlumu almaya gidiyorum okula yarım saatte yürümüş oluyorum. Hiç yoktan iyidir.

Sizin listeden de faydalanirim olduklarından biraz farklı gibi.
Başladinizmı mi diyete
Evet başladım 2.günüm bitti bugün. Komşumda benden 2 gün önce başlamıştı bu sabah tartılmış 3 kg vermiş.o da moral oldu biraz.
Bu listede ki midye yerine balık, kereviz yerine brokoli yada karnabahar yiyeceğim ben.

Bu arada 4. Günde ki peynir çok fazla geldi bana. Zaten ihtilafşı o peynir miktarı bazı yelrerde 250 bazı yerlerde 25 gr yazıyor. Bizde ki peynirin 100 grmı 250 kalorimiş, 250 gr yesem kalorisi çok yüksek olacak gibi. O yüzden 100 gr yemeyi planlıyorum.

Bazı yerde 250 bazı yerde 25 bi yerde de 60 gr hollanda peyniri yazıyor. Bu konunun içinde bi yerde okudum hatta çeviri yanlış asıl listede 250 gr peynir var diye.
2200 de çok iyi evet, hele ki benim için troit tembelliği var+ yıllardır aynı kilodayım yani vücut alıştı bu kiloya aşağı hiç düşöemiştim. İnşallah devamı da gelir:KK39:

Bazı yerde 250 bazı yerde 25 bi yerde de 60 gr hollanda peyniri yazıyor. Bu konunun içinde bi yerde okudum hatta çeviri yanlış asıl listede 250 gr peynir var diye.
2200 de çok iyi evet, hele ki benim için troit tembelliği var+ yıllardır aynı kilodayım yani vücut alıştı bu kiloya aşağı hiç düşöemiştim. İnşallah devamı da gelir:KK39:
Bugün kilo verdiniz mi.zorlanma var mı rahat mısınız diyet te

72.6 kg. Yaş 57. Boy 1.60
İsveç diyetindei başlıyorum.
Aynı saatlerde yenmeliymis yemek.
Kahvaltı saat 9 dan önce olmalıyız.
8 de kahvemi içerek başlıyorum ama kesme şeker i kullanmayacağım şekerli kahve icemiyorum

72.6 kg. Yaş 57. Boy 1.60
İsveç diyetindei başlıyorum.
Aynı saatlerde yenmeliymis yemek.
Kahvaltı saat 9 dan önce olmalıyız.
8 de kahvemi içerek başlıyorum ama kesme şeker i kullanmayacağım şekerli kahve icemiyorum
6:45 de kalkıyorum ama kahvaltı 9 u geçiyor genelde. Sabah daha zor oluyor, ama alıştım hele kızarmış ekmek olan günler o ekmek bi ziyafet gibi gelebiliyor:kk77:
Tekrar tartılmadım, yarını bekliyorum yarın zor bi gün olacak. 7.gün, sabah tartıdan biraz moral bulmayı ümit ediyorum.
Bende öğünleri hemen hergün aynı saatlerde yiyorum. Oğlumu almaya gitmeden öğlen yemeğinin bi kısmını dönünce diğer kısmını yiyorum. Spordan sonra protein alınması gerektiği içinde yumurtayı sonraya bırakıyorum.
Sizin diyetinizde hayırlı olsun inşallah istediğimiz kiloalara kavuşuruz.

Back
X