isyeri.. Hamilelik. . sorunlar. .

Neredeyse 8,5 aylık hamileyim iş yüküm azaltılmadı hala aynı işimi aynı performansta yapıyorum.Sizin durumlar enteresan.. Mide bulantın, halsizliğin olabilir ama iş yükünü hafifletecek kadar değil bence.

Hamile kalmışsınız ama bilmiyorsunuz ben hamile olmadığım halde biliyorum.
Hamileliğin ilk zamanlarında bebek ne kadar sağlıklı tutunursa o kadar iyi geçer hamilelik
sizin de bir şey bildiğiniz söylenemez. nasıl oluyormuş sağlıklı tutunma, hreketsiz kalarak flan mı? ciddi bir durum varsa rapor alınır. çok gerekli bir şey olsaydı hamileliğin ilk haftaları da yasal izinler olurdu.

Özgüvenli ol. Güçlü ol. Dik dur. Önce kendini ve bebeğini düşün. Başka hiç kimsenin ne dediği ne yaptığı önemli olmamalı.

Kişiye göre evet haraketsiz de kalarak.
Milyonlarca insan var hamile kalamayan yumurtlayıp spermin tutunamadığı insanlar, tutunup kısa sürede düşük yapan insanlar. Bu gibi durumu sürekli yaşayan insanlara tedavide yerinden kalkmasını bile yasaklayabiliyor doktorlar.
Ortalık bilinçsiz anne baba kaynıyor hey Allah ım ya.

siz çok bilinçlisiniz gebelikte yerinizden kalkmazsınız. ben ne demişim ne cevap almışım önce bi okuduğunuzu anlayın.

siz çok bilinçlisiniz gebelikte yerinizden kalkmazsınız. ben ne demişim ne cevap almışım önce bi okuduğunuzu anlayın.
Herkeste aynı şey olmuyor ben bunu kasdediyorum.
Kimisi hiç hissetmeden hamilelik geçirir kimisinin anasından emdiği süt burnundan gelir.
Hamileliğin ilk dönemlerinde dikkat etmek gerekiyor diyorum size.
Allah verir de gebe kalırsam, sıkıntı yaşarsam bebeğim ile ilgili kalkmam evet.
Ben okuduğumu gayet iyi anlıyorum da siz, kendinizi geliştirmekte cimri davranıyorsunuz.

Yaptığınız işe bağlı, görümcem bedenen çalışıyordu masa başı ya da oturarak değil ayakta, hamile olduğunu söyledikten sonra oturarak çalışmaya başladı mesela.
Aynı zaman da bende ilk 3 ayım da çalışırken dosya da uzanıp aldım, ayak işlerini de baktım evrak götür teslim et, al gibi benim de ilk günler sık sık midem bulandı, şiddetli başım ağrıdı ama kimse iş yükünü azaltmamız lazım senin demedi hamileyim diye, departmanınız zaten kolaysa iş yükünüzün daha da azaltılması göze batmıştır. Sizin yaptığınız işin bir kısmı onlara verildiyse bundan dolayı problem yaşıyor olabilirsiniz.

Konu sahibinin böyle bir problemi olmuş mu peki? Bulantı vs gibi herkesin yaşadığı sorunlardan bahsetmiş.
Ciddi durum varsa rapor alınır yazmışım ben de, kimse hem işe gideyim hem milleti huzursuz edeyim hem de iş yüküm olmasın dememeli.
Bel ağrısı, sırt ağrısı, nefes problemleri, uzun süre oturamama, uzun süre ayakta duramama, sürekli wc ihtiyacı gibi daha başka problemler sürekli devam ediyor. Aylarca iş yükümüz olmasın o vakit. Ben de rahatsız hissettiğimde rapor aldım, çocuklar bugün kendi kendinize şuraları okuyun ben ayağa kalkamam da demedim.

Reactions: H E
Kadınlar hamilelik konusunda kadınlara karşı erkeklerden daha vicdansız ve merhametsizler. İnsanlıktan çıkıyorlar resmen. İş hayatında da örneğini çok gördüm. Nerede çalışıyorsunuz rapor alsanız sorun olur mu? Rapor alın demişler de öyle kolay değil özel sektörde sürekli rapor almak.

Mesela kanunen hamileler günde 7,5 saatten fazla çalıştırılamazlar. Bedenen ağır işlerde ve gece vardiyalarında çalıştırılamazlar. Bu mantıkla devlet hamilelere haksızlık yapıyor az çalıştırıyor ama aynı maaşı veriyor diyebilirsiniz.

Is yerinde bır dert de bu. Hamile dıye cocuk dogurdu dıye cok rapor alanlar da ayrı bir dert. Elbetteki çocuk yapacaksınız İlk üstelık. Kendilerinin de vardır illaki. Ama hamileler bır sıkıntı ısyerınde cunku eleman sıkıntısı cok. Ne ıs yapıyorsunuz.

Katılmıyor insan asıl ilk 3 ay çok kötü olabiliyor.
Ben de size katılmıyorum, 30'lu haftaların daha zor olduğunu düşünüyorum. Mide bulantısıyla çalışmak başka koca bir bedenle çalışmak başka. Ayrıca 6 haftalıkken daha vücutta herhangi bir değişim olmuyor iş yükü az olacak kadar ne yaşanmış olabilir?

24 haftalık gece vardiyası yazılamaz fazla mesai yazılamaz raporu alarak o hakka ulasabılıyor. 24 haftalık oncekı onemlı bır sıkıntı yoksa o hakkı olmuyor. Fazla mesai de yazılıyor. 40 saat 60 saat calıstı bizim arkadaş fazla mesai olarak.

Benim iş yerimde de benzer sorunlar oldu. Bir arkadaş sen doğum iznine çıkınca işler bize mi kalacak diye bana yüklendi. Bunu yapanın da eşi hamile! Hayır iş onada kalmıcak yani. Ne haddineyse artık sanki patronum. Yapılıyor bu tavırlar. Devletin verdiği hakkı sorun ediyorlar. Hiç muhattap bile olmadım. Sende olma hiç bir şey yavrundan önemli değil.

Sanki konuyu ben açmışım sandım ben işimden bile alındım şimdi rapordayım ama döndüğümde hangi saçma işe verecekler bunu bile bilmiyorum yıllar sonra gelen mücizeye olan Sevincim yarım kalıyor rapor aldım diye düşman oldular resmen tebrik falan YÖK direk işimden alındım napim sağlık olsun düşünmemeye çalışıyorum sende görmemeye çalış sağlık durumun el verdiğince işine git gel ben 5yıldır aynı firmadayım neredeyse yıllık izinler dışında izin bile almadım 5haftalık hamileliğimi duyurmadık insan bırakmamışlar sanki iş yerinde hırsızlık yapmışım gibi bi tavırla samimi arkadaşlarım bile gizliden arıyorlar diyecek bişi bulamıyorum aynı durumdayız sabır diyorum sadece

Günde 7,5 saatten fazla çalışamaz hafta ile ilgisi Yok kanun bu ama özelde kimse takmıyor kanun falan o ayrı.
Keza Doğum sonrası 6 ay ücretsiz izin hakkı var ama kaç kişi kullanabiliyor?

Ben 3 aydır ayağa kalkamıyorum hemen yoruluyorum sürekli mide bulantım var ve yattım. Kolum kalkmadı. Tabi bunu yaşayan bilebilir yaşamayan bilemez. Her hamile de böyle geçirmiyor zaten. Son haftaların zorluğu başka ilk haftaların zorluğu başka herkesi kendi hamileliğiniz gibi düşünmeyin çünkü bu önyargı ve yargılama.

Son düzenleme:
Ama düşük tehlıkesı varsa olur. Bu tehlike yoksa gecerli olmazkı o. Oyle bır tehlikede ıs azaltmayı bilmem ama rapor olur mesala. Kafaya gore dusuk tehlikesi olmaz.

16.08.2013 tarih 28737 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gebe Veya Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına Dair Yönetmelik’ in 9.Maddesinde Gebe veya emziren çalışan günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamayacağı belirtilmiştir.

Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.
İşveren gebe veya emziren kadın işçiyi gece çalıştırabilir mi?
16.08.2013 tarih 28737 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gebe veya Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına Dair Yönetmelik’ in 8.Maddesinde ise Kadın çalışanlar, gebe olduklarının sağlık raporuyla tespitinden itibaren doğuma kadar geçen sürede gece çalışmaya zorlanamayacakları ve yeni doğum yapmış çalışanın doğumu izleyen bir yıl boyunca gece çalıştırılması yasak olduğu, bu sürenin sonunda sağlık ve güvenlik açısından sakıncalı olduğunun sağlık raporu ile belirlendiği dönem boyunca gece çalıştırılamayacağı yer almaktadır.

Emziren kadın işçiler, doğum tarihinden başlamak üzere altı ay süre ile gece postalarında çalıştırılamazlar. Emziren kadın işçilerde bu süre, ana ve çocuğun sağlığı açısından gerekli olduğunun işyeri hekimi, işyeri ortak sağlık birimi, işçi sağlığı dispanserleri, bunların bulunmadığı yerlerde sırasıyla en yakın Sosyal Sigortalar Kurumu, sağlık ocağı, hükümet veya belediye doktoru raporuyla belgelenmesi halinde, bir yıla kadar uzatılır.

http://iskanunu.com/haberler/1785-kadin-iscilerin-gebelik-suresinde-calisma-kosullari/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…