- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
sizin de bir şey bildiğiniz söylenemez. nasıl oluyormuş sağlıklı tutunma, hreketsiz kalarak flan mı? ciddi bir durum varsa rapor alınır. çok gerekli bir şey olsaydı hamileliğin ilk haftaları da yasal izinler olurdu.Hamile kalmışsınız ama bilmiyorsunuz ben hamile olmadığım halde biliyorum.
Hamileliğin ilk zamanlarında bebek ne kadar sağlıklı tutunursa o kadar iyi geçer hamilelik
sizin de bir şey bildiğiniz söylenemez. nasıl oluyormuş sağlıklı tutunma, hreketsiz kalarak flan mı? ciddi bir durum varsa rapor alınır. çok gerekli bir şey olsaydı hamileliğin ilk haftaları da yasal izinler olurdu.
siz çok bilinçlisiniz gebelikte yerinizden kalkmazsınız. ben ne demişim ne cevap almışım önce bi okuduğunuzu anlayın.Kişiye göre evet haraketsiz de kalarak.
Milyonlarca insan var hamile kalamayan yumurtlayıp spermin tutunamadığı insanlar, tutunup kısa sürede düşük yapan insanlar. Bu gibi durumu sürekli yaşayan insanlara tedavide yerinden kalkmasını bile yasaklayabiliyor doktorlar.
Ortalık bilinçsiz anne baba kaynıyor hey Allah ım ya.
Herkeste aynı şey olmuyor ben bunu kasdediyorum.siz çok bilinçlisiniz gebelikte yerinizden kalkmazsınız. ben ne demişim ne cevap almışım önce bi okuduğunuzu anlayın.
Konu sahibinin böyle bir problemi olmuş mu peki? Bulantı vs gibi herkesin yaşadığı sorunlardan bahsetmiş.Herkeste aynı şey olmuyor ben bunu kasdediyorum.
Kimisi hiç hissetmeden hamilelik geçirir kimisinin anasından emdiği süt burnundan gelir.
Hamileliğin ilk dönemlerinde dikkat etmek gerekiyor diyorum size.
Allah verir de gebe kalırsam, sıkıntı yaşarsam bebeğim ile ilgili kalkmam evet.
Ben okuduğumu gayet iyi anlıyorum da siz, kendinizi geliştirmekte cimri davranıyorsunuz.
Katılmıyorum insan asıl ilk 3 ay çok kötü olabiliyor.6 haftalıkken az iş aldıysanız ilerleyen haftalarda ne yapacaksınız?
Mesela kanunen hamileler günde 7,5 saatten fazla çalıştırılamazlar. Bedenen ağır işlerde ve gece vardiyalarında çalıştırılamazlar. Bu mantıkla devlet hamilelere haksızlık yapıyor az çalıştırıyor ama aynı maaşı veriyor diyebilirsiniz.Bu hamile personelin durumlarını işyerinde nasıl ayarlıyorlar hep merak etmişimdir. Yani o iş bölümün nasıl yapılıyor? Evet anlayış mutlaka gösterilir ama nereye kadar? Bunu gerçekten merak ediyorum ve bilmediğim için soruyorum. Yani hamile olduğu için diğerlerinden daha az iş yapacak ama aynı maaşı alacak, onun yapmadığı iş diğerlerine kalacak ama aynı maaş alınacak öyle mi oluyor genelde? Ya da şöyle mi yapıyorlar, mesela hamile ya hani çok koşturmasın, ayakta pek durmasını ama bütün evrak işlerini (atıyorum) o yapsın. Sonuçta hamile diye beyni, hesaplama yeteneği gitmiyor insanın. Mesela hamile personel dışarı müşteriye gitmez ama evraklarla uğraşır. Diğer personel iki kere fazla müşteriye gider ama evrakla uğraşmaz falan gibi mi? Az yaptırılır ama ne kadar az yaptırılır bunu merak ediyorum hiç iş deneyimim olmadığı için :)
Is yerinde bır dert de bu. Hamile dıye cocuk dogurdu dıye cok rapor alanlar da ayrı bir dert. Elbetteki çocuk yapacaksınız İlk üstelık. Kendilerinin de vardır illaki. Ama hamileler bır sıkıntı ısyerınde cunku eleman sıkıntısı cok. Ne ıs yapıyorsunuz.Yeni hamile olduğumu öğrendim. Tabi is yerindeki bayanlar da öğrendi. . O zaman dan beri bana karşı. Bi tuhaf oldular. Birbirlerini Bana karşı doldurduklarini duydum. Hatta yüzüme söyleyen bile oldu . Planladin işin yogun olduğu döneme denk getirdin sen bu bebeği diyen bile oldu.. (4.yılıma girdim evliligimde. Hala dusunmuyordum ama istemiyor iken hamile kaldım)
Neyse bende tartıştım haliyle ..
Şu. An bebeğime alıştım . Ama nedense is yerinde 3 bayan bana karşı cephe aldı. . Dün olmadık bişeyden bana bağırdı bile biri. . Madem rahatsizsin git izin iste ne dolanip duruyorsun dedi ve Müdüre beni şikayet etti.. mudur de neden tartıştın diyor.. kafayı yemek üzereyim. Bunlara hiç bi zararım olmadı. Dokunmadi. Benden son derece rahatsizlar. Benden ne istiyorlar. . Son olaylar nedeniyle esim yine goreve gitti yapayalniz kaldim evde.. bunlarda ustume geldi.. Dün akşam boyunca ağladım..
Nasıl davranacagimi ne yapacağımı şaşırdım. . Benden ne istiyorlar. . İnanın bilmiyorum. . Bildiğim tek şey benden rahatsız oldukları. . Hamile olduğum için bazı ağır işler bana verilmedi ve buda onları sinir ediyor.. bunu biliyorum..
Sizce ne yapmalıyım nasıl davranmaliyim. Yapayalnızim..
Bebeğim de hissetmesin bu uzuntuleri ..
Ama her gün bi laf ile beni perişan ediyorlar. . Onlar 3 kişi ben tek.. çalıştığım departman farklı o yüzden ayrı kaldım. . Onlar 3 u bir çalışıyor beni zaten departmanım kolay diye baştan beri disladilar .. sen ne iş yapıyorsun sanki diye..
Sizce nasıl davranmaliyim.. en başta Müdüre ve bunlara karşı. . Kimseye de zarar vermek istemem..
Ben de size katılmıyorum, 30'lu haftaların daha zor olduğunu düşünüyorum. Mide bulantısıyla çalışmak başka koca bir bedenle çalışmak başka. Ayrıca 6 haftalıkken daha vücutta herhangi bir değişim olmuyor iş yükü az olacak kadar ne yaşanmış olabilir?Katılmıyor insan asıl ilk 3 ay çok kötü olabiliyor.
24 haftalık gece vardiyası yazılamaz fazla mesai yazılamaz raporu alarak o hakka ulasabılıyor. 24 haftalık oncekı onemlı bır sıkıntı yoksa o hakkı olmuyor. Fazla mesai de yazılıyor. 40 saat 60 saat calıstı bizim arkadaş fazla mesai olarak.Mesela kanunen hamileler günde 7,5 saatten fazla çalıştırılamazlar. Bedenen ağır işlerde ve gece vardiyalarında çalıştırılamazlar. Bu mantıkla devlet hamilelere haksızlık yapıyor az çalıştırıyor ama aynı maaşı veriyor diyebilirsiniz.
Yeni hamile olduğumu öğrendim. Tabi is yerindeki bayanlar da öğrendi. . O zaman dan beri bana karşı. Bi tuhaf oldular. Birbirlerini Bana karşı doldurduklarini duydum. Hatta yüzüme söyleyen bile oldu . Planladin işin yogun olduğu döneme denk getirdin sen bu bebeği diyen bile oldu.. (4.yılıma girdim evliligimde. Hala dusunmuyordum ama istemiyor iken hamile kaldım)
Neyse bende tartıştım haliyle ..
Şu. An bebeğime alıştım . Ama nedense is yerinde 3 bayan bana karşı cephe aldı. . Dün olmadık bişeyden bana bağırdı bile biri. . Madem rahatsizsin git izin iste ne dolanip duruyorsun dedi ve Müdüre beni şikayet etti.. mudur de neden tartıştın diyor.. kafayı yemek üzereyim. Bunlara hiç bi zararım olmadı. Dokunmadi. Benden son derece rahatsizlar. Benden ne istiyorlar. . Son olaylar nedeniyle esim yine goreve gitti yapayalniz kaldim evde.. bunlarda ustume geldi.. Dün akşam boyunca ağladım..
Nasıl davranacagimi ne yapacağımı şaşırdım. . Benden ne istiyorlar. . İnanın bilmiyorum. . Bildiğim tek şey benden rahatsız oldukları. . Hamile olduğum için bazı ağır işler bana verilmedi ve buda onları sinir ediyor.. bunu biliyorum..
Sizce ne yapmalıyım nasıl davranmaliyim. Yapayalnızim..
Bebeğim de hissetmesin bu uzuntuleri ..
Ama her gün bi laf ile beni perişan ediyorlar. . Onlar 3 kişi ben tek.. çalıştığım departman farklı o yüzden ayrı kaldım. . Onlar 3 u bir çalışıyor beni zaten departmanım kolay diye baştan beri disladilar .. sen ne iş yapıyorsun sanki diye..
Sizce nasıl davranmaliyim.. en başta Müdüre ve bunlara karşı. . Kimseye de zarar vermek istemem..
Günde 7,5 saatten fazla çalışamaz hafta ile ilgisi Yok kanun bu ama özelde kimse takmıyor kanun falan o ayrı.24 haftalık gece vardiyası yazılamaz fazla mesai yazılamaz raporu alarak o hakka ulasabılıyor. 24 haftalık oncekı onemlı bır sıkıntı yoksa o hakkı olmuyor. Fazla mesai de yazılıyor. 40 saat 60 saat calıstı bizim arkadaş fazla mesai olarak.
Ben 3 aydır ayağa kalkamıyorum hemen yoruluyorum sürekli mide bulantım var ve yattım. Kolum kalkmadı. Tabi bunu yaşayan bilebilir yaşamayan bilemez. Her hamile de böyle geçirmiyor zaten. Son haftaların zorluğu başka ilk haftaların zorluğu başka herkesi kendi hamileliğiniz gibi düşünmeyin çünkü bu önyargı ve yargılama.Ben de size katılmıyorum, 30'lu haftaların daha zor olduğunu düşünüyorum. Mide bulantısıyla çalışmak başka koca bir bedenle çalışmak başka. Ayrıca 6 haftalıkken daha vücutta herhangi bir değişim olmuyor iş yükü az olacak kadar ne yaşanmış olabilir?
Ama düşük tehlıkesı varsa olur. Bu tehlike yoksa gecerli olmazkı o. Oyle bır tehlikede ıs azaltmayı bilmem ama rapor olur mesala. Kafaya gore dusuk tehlikesi olmaz.Kişiye göre evet haraketsiz de kalarak.
Milyonlarca insan var hamile kalamayan yumurtlayıp spermin tutunamadığı insanlar, tutunup kısa sürede düşük yapan insanlar. Bu gibi durumu sürekli yaşayan insanlara tedavide yerinden kalkmasını bile yasaklayabiliyor doktorlar.
Ortalık bilinçsiz anne baba kaynıyor hey Allah ım ya.
24 haftalık gece vardiyası yazılamaz fazla mesai yazılamaz raporu alarak o hakka ulasabılıyor. 24 haftalık oncekı onemlı bır sıkıntı yoksa o hakkı olmuyor. Fazla mesai de yazılıyor. 40 saat 60 saat calıstı bizim arkadaş fazla mesai olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?