Haber vermek ile izin vermek arasındaki farkı biliyosunuzdur umarım haber vermekten kim gocunur? Bende gocunmadım ama baktım ki bir süre sonra bu izin verme eğilimine dönüşünce orda kestim tabi. Bizim her zaman rutin işlerimiz olur dışarda bunu haber vermenin anlamı ne? O halde tuvalete gittiğimi de haber veriym? Peki nezaketen olan bişey neden zorunluluk haline getirilir.nezaketense bırak gerektiğinde haber veriym demi ? Ayrıca dışarda başıma bi iş gelse sayın yetkilim haberi olsada sorumluluk almamak için haberim yok der:) bir devlet kurumunda çay servisi yok mesela ve müdür odama geldiğinde diğer meslektaşıma çay getirttiğinde çay getiren arkadaşım paşa paşa getirirken ben müdürüm abes oluyo böyle dedim sizce diğer arkadaşlarım neden ses çıkarmadı yada bana destek vermedi? Yetkili bazılarına iş yaptıramayınca diğer arkadaşlarıma yaptırıyor kendide yapabilir mesela hiçbir işi yok arkadaşlarım ses öıkarmayıp yaptığı için onlara saygınlık bahşediyor hepimiz okul okuduk bu mesleği icra ediyoruz belli bir bilgimiz varki devlet işe almış atamış değil mi peki ben her attığım adımı yetkiliye sormak zorunda mıyım? O zaman dışardan birini aldalarmış koysalarmış zaten yetkiliden öğrenirmiş ne gerek vardı biz bu kadar okuduk?Karşı taraf için ego tatmini yapıyor demişsiniz ama haber vermekle egonuzun düşeceğini zanneden siz daha egolusunuz. Altı üstü nerede olduğunuzu haber vereceksiniz. Bende kamuda 15 yıllık muhendisim, şantiyeye de gitsem, bankaya da gitsem üstüme haber veririm bundan gocunmam. Çünkü birisi aniden birşey sorabilir, dışarıda başıma birşey gelebilir. Sürekli yüz yüze bakan insanlarız, ailemizden çok işyerindekileri görüyoruz. Kendiniz egonuz yüzünden ortamı germişsiniz. Saygı ve sevginizi kaybetmişsiniz. Herkes ezik bir siz mi akillisiniz?
Şuanki durumumla devam etsem benim için iyi ben bu rahatlığı istedim ve kimse benim geldiğime gittiğime karışmıyo şuan ve yetkiliyle bugün gitsem konuşsam konuşur çünkü oda yaptığını biliyo merak etmeyin bana fazla iş veriyo şu aralar itiraz etmicem mesela umursamadığımı anlayınca bunu yapmayıda bırakacak . Bunu da yaşayınca burdan size yazarım:)Bunu yasayarak gorun bence
Ben hep ben olsam ne yapardıma bakıyorum asla meslektaşımı takip etmez asla müdüre açığımızı göstermezdim birlik olurdum ve bu benim devletteki 5. Senem daha önce devlette başka iş yaptım. İdareciler pohpohlayarak bazılarına istediğini yaptırım araya fitne sokmayı sever ve asla birlik olunmasını istemezler benim üzüldüğüm sayın yetkilim buna kanıyor benide müdür çok gaza getirmeye çalıştı ben senin müdürünüm aynı zamanda abinim demeler diğer arkadaşlarımla ilgili ağzımdan laf almay çalışmalar ama ben hiçbir arkadaşım ahakkında konuşmadım yetkili olarak toplantı yapılsa istekler şikayetler dinlenilse yine son kararı yetkili verse kulis yaparak iş yapılmasa mesela bu olgun bir davranış olmazmıydı 15 sene sonrada bir meslektaşını müdüre şikayet etmeyi her zaman ben toyluk olarak görücem :)İlk işe başladığımda buna benzer bir sikinti yaşamıştım, müdüre gitmiştim. Müdür daha çok toysun ondan bu sıkıntıları yaşıyorsun demişti de ona sinir olmuştum. Şimdi anlıyorum ne demek istediğini... Yaş aldıkça sizde olgunlaşır, bu olanların ve tepkilerinizin gereksizilgini anlarsınız. Şimdi biz ne desek boş.
Şuanki durumumla devam etsem benim için iyi ben bu rahatlığı istedim ve kimse benim geldiğime gittiğime karışmıyo şuan ve yetkiliyle bugün gitsem konuşsam konuşur çünkü oda yaptığını biliyo merak etmeyin bana fazla iş veriyo şu aralar itiraz etmicem mesela umursamadığımı anlayınca bunu yapmayıda bırakacak . Bunu da yaşayınca burdan size yazarım:)
Ayol ben niye merak edeyim disarida isleri var diye bile isteye ise gitmeyen ise haber vermeyen biri başına gelecek hersey ile basedebilmeli.
Umursamiyorsaniz niye konu açtınız bu kadar uzun uzun yazıyorsunuz dönüp dolaşıp içinizden kavga ediyorsunuz ki buraya döktünüz ama gerek yok sayfa kapattığım an olay bitmiştir bence konuda tartışılacak birsey kalmadı. Dediğim gibi keşke 1 kişi gelse de sizi anlatsa bakalım yetkili benimle ilgili
Siz bu kafayla giderseniz gibi laflar ettiğiniz için söyledim 2 yılı az görüyosunuz mesela kaç yıl çalışmak lazım yada dereyi geçene kadar ayıya dayı demek mi mantıklı olan yıllarca birlikte çalışıcam birinin benimde kurallarım olduğunu ve robot gibi olmayacağımı anlaması gerkemez mi ki anladı zaten bugüne kadar da benim hakkımda işinde gücünde ama iletişim kurmuyo demişler idareye mesafeliyim evet doğru ama kamuda samimi olmanın daha çok zararını gördüm ve benden çekindiklerini söylerler servisteki memurlar ne iş verirsem yaparlar mesela sözleşmelilerde öyle o konuda bi sıkıntı yok diğerlerinede ben mesafeliyim zatenAyol ben niye merak edeyim disarida isleri var diye bile isteye ise gitmeyen ise haber vermeyen biri başına gelecek hersey ile basedebilmeli.
Umursamiyorsaniz niye konu açtınız bu kadar uzun uzun yazıyorsunuz dönüp dolaşıp içinizden kavga ediyorsunuz ki buraya döktünüz ama gerek yok sayfa kapattığım an olay bitmiştir bence konuda tartışılacak birsey kalmadı. Dediğim gibi keşke 1 kişi gelse de sizi anlatsa bakalım neler anlatacaklar?
İnsanların iş ortamındaki düzeni sağlamak için belirli kurallara uyması zorunludur.Tabiki kendi belirlediğim zamanlarda değil biz kanunen masa başı memur değiliz ve haber vermekte nezaketen veriliyor ki ben zaten haber veriyordum ama her zaman haber verip bir kere haber vermediğimde araması hoş değil çünkü öyle bir zorunluluğum yok
İnsanların iş ortamındaki düzeni sağlamak için belirli kurallara uyması zorunludur.
Mesai kavramınız olmasa bile günlük planlarınızın olması ve bunun çalıştığınız ortamda bilinmesi lazımdır.
Haber vermek bir nezaket meselesi değil çalışanın görevidir.
Ve haber vermediğinizde aranmanız da garip bir durum değildir.
Kusura bakmayın ama bir kurumda yazılı kurallar dışında yazılı olmayan ama düzen ve nizamın devamını sağlayan bazı kurallar vardır. Bunlar resmi olarak iş akdinizde yazmasa bile sosyal sorumluluk çerçevesinde herkesin uyması gerekir ki düzen belirli şekilde ilerleyebilsin.
Siz biraz ben kendi bildiğimi okurum havasındasınız ve başınıza koyulan yetkiliyi tanımıyorsunuz.
Bu şekilde davranarak insanların ortamını bozan siz oluyorsunuz ve bu durumda kimse sizin açıklarınızı kapatmak zorunda değil ki ortam düzenini bozan sizsiniz.
Ayrıca ben şahsen sevdiğim insanın açığını kapatırım sevmediğimin de sorumluluğumu üstüme almam.
Kusura bakmayın ama yazdıklarınızdan çıkan; yetkili kişinin sizinle aynı statüde olduğu halde sizden üst sayılıyor olmasından rahatsız olmuşsunuz ve siz bunu pek hazmedememişsiniz ama ne yazık ki yanlış yolda ilerleyen sizsiniz..
Benden kıdemlidir tecrübesinden bilgisinden yararlanırım saygı duyarım ama bu haber vermek izin vermeye dönüşüp amirim gibi davranılırsa tabiki tepki veririm benimle aynı düzeyde biri amirim olamaz çünkü rutin işlerimizi haber vermiyoruz kimse haber vermiyo ekstra işlerde haber veriyoduk ben husumetim olduğu için haber vermiyorum ben zaten benim sorumluluğumu almasını istemiyorum müdür sorduğunda bilmiyorum desin ben gerekli açıklamayı müdüre yaparım ve yaptımda müdür bana karışmadı ama sıkıntı müdüre benim gerçekten iş yapmadığım şeklinde göstermesi ki aradığında iş yapıyodum kendi yanıldı buna gerek yok kendine görev edindi açığımı yansıtmak değil açığımı aramak kendini umursamayan birinin bu kadar peşine düşmesi tenezzül etmesi bi çabaya girmesi tamamen kendini ispat ve ego tatminiİnsanların iş ortamındaki düzeni sağlamak için belirli kurallara uyması zorunludur.
Mesai kavramınız olmasa bile günlük planlarınızın olması ve bunun çalıştığınız ortamda bilinmesi lazımdır.
Haber vermek bir nezaket meselesi değil çalışanın görevidir.
Ve haber vermediğinizde aranmanız da garip bir durum değildir.
Kusura bakmayın ama bir kurumda yazılı kurallar dışında yazılı olmayan ama düzen ve nizamın devamını sağlayan bazı kurallar vardır. Bunlar resmi olarak iş akdinizde yazmasa bile sosyal sorumluluk çerçevesinde herkesin uyması gerekir ki düzen belirli şekilde ilerleyebilsin.
Siz biraz ben kendi bildiğimi okurum havasındasınız ve başınıza koyulan yetkiliyi tanımıyorsunuz.
Bu şekilde davranarak insanların ortamını bozan siz oluyorsunuz ve bu durumda kimse sizin açıklarınızı kapatmak zorunda değil ki ortam düzenini bozan sizsiniz.
Ayrıca ben şahsen sevdiğim insanın açığını kapatırım sevmediğimin de sorumluluğumu üstüme almam.
Kusura bakmayın ama yazdıklarınızdan çıkan; yetkili kişinin sizinle aynı statüde olduğu halde sizden üst sayılıyor olmasından rahatsız olmuşsunuz ve siz bunu pek hazmedememişsiniz ama ne yazık ki yanlış yolda ilerleyen sizsiniz..
Bu arada acil iş dışında müdür de yetkili de arayamazBenden kıdemlidir tecrübesinden bilgisinden yararlanırım saygı duyarım ama bu haber vermek izin vermeye dönüşüp amirim gibi davranılırsa tabiki tepki veririm benimle aynı düzeyde biri amirim olamaz çünkü rutin işlerimizi haber vermiyoruz kimse haber vermiyo ekstra işlerde haber veriyoduk ben husumetim olduğu için haber vermiyorum ben zaten benim sorumluluğumu almasını istemiyorum müdür sorduğunda bilmiyorum desin ben gerekli açıklamayı müdüre yaparım ve yaptımda müdür bana karışmadı ama sıkıntı müdüre benim gerçekten iş yapmadığım şeklinde göstermesi ki aradığında iş yapıyodum kendi yanıldı buna gerek yok kendine görev edindi açığımı yansıtmak değil açığımı aramak kendini umursamayan birinin bu kadar peşine düşmesi tenezzül etmesi bi çabaya girmesi tamamen kendini ispat ve ego tatmini
Müdür bu kişiye soruyorsa demek ki yazılı olmasa da düzen ve nizamın ilerlemesi adına bu kişiye yetki verilmiş.Benden kıdemlidir tecrübesinden bilgisinden yararlanırım saygı duyarım ama bu haber vermek izin vermeye dönüşüp amirim gibi davranılırsa tabiki tepki veririm benimle aynı düzeyde biri amirim olamaz çünkü rutin işlerimizi haber vermiyoruz kimse haber vermiyo ekstra işlerde haber veriyoduk ben husumetim olduğu için haber vermiyorum ben zaten benim sorumluluğumu almasını istemiyorum müdür sorduğunda bilmiyorum desin ben gerekli açıklamayı müdüre yaparım ve yaptımda müdür bana karışmadı ama sıkıntı müdüre benim gerçekten iş yapmadığım şeklinde göstermesi ki aradığında iş yapıyodum kendi yanıldı buna gerek yok kendine görev edindi açığımı yansıtmak değil açığımı aramak kendini umursamayan birinin bu kadar peşine düşmesi tenezzül etmesi bi çabaya girmesi tamamen kendini ispat ve ego tatmini
Bildiği şey değil işte gerçekten işimin başındaydım bu bildiğin açık aramak kimsenin kıdeminden bilgisinden şüphesi yok zaten yerimi biliyorum ve çok memnunum olduğum konumdan yetkili olmak gereksiz bir sorumluluk bilmiyorum derken nerde olduğunu bilmiyorum desin bizim meslekte mesai takibi olmadığı için zaten düzen açısından kimsenin böyle bir sorumluluğu almasına gerek yok kimsenin kurumda olmadığı herkesin dışarda olduğuda çok zaman oluyo odamda değilsem işim vardır acil bi iş olmadığı sürece aranmamalıyım o acil olan iş neyse de söylenir gereği yapılır benim nerde olduğumu sorgulayamaz ha çok eminse tutanak tutar sizce niye bugüne kadar tutmadılar? Ben birde aday memurum hala dediğim gibi işimizin gereği bu kendi mesleğinin gereğini bilmeyip bu kadar kıdemli olup müdüre taviz veriyorsa ben yetkilim taviz veriyor diye taviz vermek zorunda değilim evet düzeni bozan bensem bozarım onların yaptığı mesleğimizden taviz vermek kendini düz memur yerine koymak biz meslek icra ediyoruz sadece 657 ye değil özel kanunlara göre çalışıyoruz meslektaşlarım ve yetkili bundan taviz veriyorMüdür bu kişiye soruyorsa demek ki yazılı olmasa da düzen ve nizamın ilerlemesi adına bu kişiye yetki verilmiş.
Husumetiniz olduğu için yine düzeni bozan da sizsiniz.
Ayrıca kişisel sorunlarınızı iş akışına yansıtıp husumetim var diye haber vermiyorum diyen kişi asla profesyonel değildir.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama kıdem ve o işe daha fazla zaman harcamış olması o kişiyi zaten sizden bilgili ve üst yapar bunu hazmetmeniz gerek..
Ayrıca siz husumetiniz var diye haber vermiyorsanız oda sizin yaptığınız saygısızlığa karşılık bildiği şey için bilmiyorum demez olanı söyler bu işler böyledir.
Tepeden bakmayın ve aşağıya inin yoksa düşer ve canınız çok yakarsınız.
Siz bir savcıyı nerdesin diye arayabilir misiniz iş dışındaO kadar sacmasiniz ki. Acil durum olmadan aramalilarmis. Hadi canım.
İşimin detaylarını bilmiyosunuz yoksa şimdiye kadar tutanak tutulurdu sizce neden tutulmadı?
Mesela şuan bir arkadaşım işi olduğu halde gelmedi yerine başkasını yaptırdı ama kendi kurumda değil ben işiöin başındayım diğerleri böyle yapıyoken yetkilinin ben olunca araması ne kadar adil?İşimin detaylarını bilmiyosunuz yoksa şimdiye kadar tutanak tutulurdu sizce neden tutulmadı?
Evet zaten işimin mahiyeti anlaşılmadı bizim rutin işlerimiz var biz sadece kurumda çalışmıyoruz dışarda düzenli işlerimiz var ve bunları haber vermiyoruz zaten işimizin gereği bu o yüzden yetkilinin benim üzerimde bir sorumluluğu yok bu konuda iş verir hesabını sorar ona lafım yok ama kurumda hiçkimse de olmayıp herkesin dışarda işi olabilir rutin olarak ama bu mesaiyide geçebilir kısada sürebilir bunu ne yetkili ne müdür bilemez takibini de yapmak istese yapamaz ki iş yapmıyorum zannetti müdür aradı işimin başındaydım bilemez yani mesela şuan da kurumda değilim ve dışarda işimin başındayım bu işin ne kadar sürdüğünü kim bilebilir ama müdüre yetkili bunu yansıtıyo dediğim gibi yetkili de şuan kurumda değil mesela bende onun naptığını bilemem ben onu araştırmıyorum araştırsam bende bulurum ama o beni araştırıyo bunu diyrm müdürler takip edemedikleri için yetkiliyi kullanıyolar ve yetkili mesleğinden taviz veriyo müdüre acil bir iş olmadığı sürece hesap vermem zaten nerdesin dediğinde acil bi iş mi var diyorum bişey diyemiyo müdürün bile yetkisi yokken yetkili ne alaka?Siz anlatamadiniz galiba. Bakın ben 9-18:00 çalışıyorum. Mesai saatleri içinde şantiyeye veya başka bir yere gidersem ya da öğlen vb. Geç kalırsam tabi ki haber vermek zorundayım. Mesai harici tabi ki aramazlar dün gece 12 de iş yapıyordum mesela acil diye aradılar çünkü.
Siz o kadar karmaşık anlattınız ki mesai mevhumunuzu falan anlamadık biz sizin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?