İtiraf ediyorumm kendime bile itiraf edemediğimi burda size itiraf ediyorum

(Olay üzerine yazacağım sadece, terapi ihtiyacınız varsa konuşmaya anlatmaya, ihmal etmeyin)

Sinir halinizin katlanarak kavgaya dönme potansiyelini hissedersiniz ufak bi aralığı olur onun, oradan gerisini tutamazsınız.
Ama o ana kadar o siniri yatıştıracak, sinir halinden çıkacak şeyler yapabilirsiniz, kendinizi dinleyin önce.
Duşa girin, oda değiştirin, işinizi bırakın öbür taraflara yürüyün, su için, yüzünüzü yıkayın, ayaktaysanız oturun, oturuyorsanız uzanın vs. O halden çıkın.

Karakteristik olarak sinirli bir insanımdır, katlanarak çabuk artan bir öfkem var (bazı konular için) ve vaktinde ortam değiştirip kendimi yalnız bırakamazsam, karşımdaki de öfkeli anlarımı iyi bilen biri değilse, bir olay çıkar yani...

Düşük yapmışsınız, geçmiş olsun, bunun psikolojik olarak yıpranmışlığı ile birlikte kendinize ve çevrenizdekilere daha çok zarar verme potansiyeliniz oluyor. Bırakın eşiniz ortalığı batırarak yapsın, sildirin, temizletin, ondan sonra daha dikkatli olmaya başlayacaktır muhtemelen. Nereye ne zarar veriyorsa, onu kendisi telafi etsin, söyleyin, öfkelenmeden mümkün olduğunca ve bırakın, sofraya, tatlıya, yemeğe geciken bir siz değilsiniz, eşiniz kendini de bekletmiş oluyor, böyle düşünün.

Beklettiği işi bırakın siz, yapmayın ve onu tamamen eşinize yıkın.
Geç kalsın bakalım iftara, geç kalsın bazı şeylere de anlasın. Onun geç kalmışlığını kendi can tezliğiniz ile kapatırsanız, sizi bekletmeye devam edecektir "Nasıl olsa eşim yetişiyor" diye.

Benim eşim de ağır kanlı bir insandır ve aksine ben çok hızlıyım.
Belki normalden de hızlıyım, çabuk ve düzgün yaparım işimi, pratik insanım. Ancak eşim, aynı işe saatini harcayabilir ve üstelik (alanı değilse) o işi ben kadar düzgün de yapamaz. Bekletme huyu aynen vardır eşimde de, ağır adam. Ben de 2 den fazla söylemem, bırakıveririm, yapmam. Kendisi bir şey isterse de ben sallanırım, çileden çıkarana kadar bilerek uğraşırım ve "Nasılmış?" derim. (Bu laf 2 yıldır aramızda espri haline bile geldi)

Kavga etmeden burnundan getirin bazı şeyleri, öyle öyle biraz törpülenebiliyorlar böylesi konularda.

Eğer siz de çalışıyorsanız kendinizi paralamayın. Olduğu kadar olsun,neden eksik derse de yetişemediğinizi söylersiniz. Çalışmıyor olsanız evet eşinizden büyük bir yardım beklemeyin derim ama siz de çalışıyorsunuz. Yardıma ihtiyacınız olduğunda isteyin,yapsın ya da yapmasın. Devamlı kafanıza takmayın oldu,olmadı,neden olmadı diye. Lütfen kendinize zarar verecek tutumlardan vazgeçin,biraz daha boşverin,sakin olun daha çok yeni evlisiniz,tadını çıkarın. :)

Ben eşinizde bir kusur görmedim hatalı olan sizsiniz gergin ve agresif psikolog yardımı alın devlet hastanelerinde var

evet abartılı gibi görülüyor
ama bende zamanında yapılmayıp baştan sağma iş yapıldığında sönirleniyorum
bu yüzden terapiye ihtiyacınız var diyemeyeceğim

eşiniz anlayışlı olsa problem çözülür bence
eşinizle konuşun "kalbini kırdığı için üzgün olduğunuzu ama sizin kendiniz için birşey yapmak için yardım istediğinde sanki dünyaları istemiş gibi davranmasına içerlediğinizi " söyleyin
anladığım kadarıyla ikinizde çalışıyorsunuz devamında " bak ikimiz de çalışıyoruz sen yoruluyorsan ben de yoruluyorm sen insansan bende insanım desteğe ihtiyacım var" deyin

ya bise dicem ama lutfen kimse saldiriya gecmesin merakimdan ve gozlemimden diyorum
Biz turk milleti yapisi olrak agresif insanlariz.
Birisi bise yasadimi hemen psikologa gonderiyosunuz (oneriyosunuz) psikolog tabiki kotu bise degil gidilmesi gerekirse gidilir
ama insan kendi kendini ikna edip kendine olan guveniyle bunu yenebilir illa bi psikologun derstegi sartmi

yanlis anlasilmasin
ben cok sey yasadim 27 yasindayim cocuklugumdan gencligimden evliligimden iliskilerimden vs vs vs ama hic bizaman bi psikologa gitmedim tek yaptigim Allaha yonelmek
burada herkesin soylemesi gereken sey Allaha sigin demesini beklerdim

Allah askina cocuklariniz varsa/olursa, boyle yetistirmeyin.
Benim 6 tane abim var. Hepsi de ev isi yapar. Bekarken de yaparlardi, evlendiler hala yaparlar. Hepsiyle de gurur duyuyorum bu konuda. Evde is yapmak utanilacak birsey olmadigi gibi, aksine gurur duyulacak birseydir bir erkek icin. Toplum onyargilarini bir tarafa itip, egosunu alt ettigi icin. Anlatabildim mi?

Kisi kendi kendini yonetme konusunda yetersiz kaliyorsa, elbetteki psikologa gidicek imkani varsa. Bunda bi beis yok ki. Psikologun insana zarari mi dokunacak ki? Hayir. Bence imkani olan herkes psikologa gitmeli. Ihtiyaci olsa da olmasa da.
Allaha yonelmek de ayri bir kavram. Kisi rabbine de yönelsin, ama basedemedigi noktalarda tiptan, bilimden geri durmak mantikli degil.

teşekkür ederim deniycem genel olarak herkesin tavsiyesi rahat ol yetişmezse oda zarar görecek bende öle yapıcam bn 4 4lük aman ütü yetişsin aman 3 çeşit yemek yapayım aman tatlıda olsun dedikçe yıprandımm

diyorum da sevmiyorum diyo bende ben de bayılmıyorum diyorummm bugün mesajlastık geciktiğinde sıkıntı olmucak işleri bana ver dedi verdim onlarda ağır geldi gene sofra kurma kaldırmayı salatayı karpuz kesmeyi aldı bu seferde dio bana karısma ama ister ezan okunurken kurarım ister 5 dk önce gene pazarlık yapıo

ü

canım haklısın ben sıgınıyorum zaten cok şükür ama eeşimdede bitiyor bazı şeyler

O ev isleri esinle aranizdaki saygidan onemli degil.. Bi sekilde yapılır Allah'in izniyle.. Ama o saygi yitirilirse asla geri gelmez.. Pesinden de sevgiyi yer bitirir.. Esiniz alttan aliyor diye cosmussunuz bence iyice.. Blendr firlatmalar filan ne demektir? Bunu bi erkek yapsa neler denirdi burda..
Velhasili; klişe gibi konusulsa da, en onemlisi 'saygi'.. Ve illa buyuk olaylara gerek yok; bu tarz seyler bitiriyor onu yavas yavas..
Beklentinizi dusurun madem ev isi konusunda, nedir bu israr? Desen ki adam sevgisini gostermiyor, eziyor vs, anlarim beklentili olmani.. Ama iş ya iş.. Değer mi?

bekletmesiinden bıktım haklısın ama ama çalışıyorum muhtacım ona sırf bu yüzden bebek konusunu ertelicemmm yardım etmediği için bebektede sorun yasarız çünkü
hayır canım yardım etmek zorunda yok öyle bir dünya ikinizde çalışıyorsunuz sonuçta

Valla ben yapanları küçümsemem saygı duyarım ama takdir edersin yorum yaparken söyle olmalı böyle olmalı diye yorum yapilmaz/yapamam da ben yorum yaparken kendi ailemden yola çıkıp yaptım benim eşim canı isterse mutfağa girer aksi takdirde mümkün değil girmesi abilerinde Bahtı açık olsun

Yavaştan yavaştan ver sorumlulukları. Birden bire yükleme yapma. İlkin sadece salatayı yapsın, sonra sofra kurmayı eklersin. hafta sonları o süpürgeye versin sende yerleri sil, toz al. Bi de bunları tatlı dille yaptırmaya çalış. İltifat et mesela, sen çok güzel yapıyon slatayı, benimki seininki gibi olmuyo de. Falan filan.

eşim bana yardım ederken bana sorar nasıl yapayım diye ama ben sen nasıl içinden geliyorsa öyle yap derim çocuk değil ki bu şöyle yapma böyle yap diye yönlendireceğin.eşinizin size yardım etmesini istiyorsanız nasıl yardım edebiliyorsa öyle etsin müdahil olmayın

çok haklısın ,iş için nerelere geldik hepsine katılıyrum ama işide ben yaparsam yürüyo yoksa ev çöp eve dönüo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…