İtiraf ediyorumm kendime bile itiraf edemediğimi burda size itiraf ediyorum

Benimki de hiç girmez mutfağa. Çorabını bile kirli sepetine atmayı öğrenemedi. Şansıma tüküriyim napayım. Ama Yapmak zorunda değiller demek, başka birşey. Bal gibi de yapacaklar. Lafa gelince, paraya gelince hayat müşterek demeyi biliyorlar. Bu hayat nasıl bişeyse zaten, hep erkeklerin lehine, kadınların aleyhine. Neden? Türk toplumunun yanlış çocuk yetiştirme tarzı yüzünden, sacma sapan gelenek göreneklerimiz yüzünden.

hayır canım yardım etmek zorunda yok öyle bir dünya ikinizde çalışıyorsunuz sonuçta

hayır canım yardım etmek zorunda yok öyle bir dünya ikinizde çalışıyorsunuz sonuçta

dAHA bebek olmafdan gece kim kalkcak konusu actı gecen 3 4 gunde bir kalkarım diooo hemdee işe ara verme dio doğum iznnden sonra dön dio

çok haklısın ,iş için nerelere geldik hepsine katılıyrum ama işide ben yaparsam yürüyo yoksa ev çöp eve dönüo
Genelde boyledir ama, bizim toplumumuzda 'kadinin isi' diye goruluyor ve cogu erkek de oyle yetistiriliyor; dogru veya yanlis.. Esin yine de yardim ediyormus, bu kadar olay çıkarıp iftari bile yapamayacak kadar mi onemli bu ev isi.. Biraz fazla yorulursun; nedir yani? Esin pasakli degilse, kendi isini goruyorsa, arada ihtiyac duydugunda yardim da ediyorsa bunca sinir harbine gerek yok..
Kiymayin bu kadar onemsiz seyler icin 'eş'inize..

cok haklısın

oda yok işte gelince pantolonunnu bi yre atar tişörtü bi yere corab ını başka yere

Bu sinirlilik halini çözmeye çocuk sahibi olmayı askıya almalısınız bence
çocuk varken yardım etmemesi daha çok sinirlendirir ve bu da ister istemez çocuğa yansiyabilir

dAHA bebek olmafdan gece kim kalkcak konusu actı gecen 3 4 gunde bir kalkarım diooo hemdee işe ara verme dio doğum iznnden sonra dön dio
vay siz onu konfora iyi alıştırmışsınız hem para gelecek hemde evde her iş yapılıcak.peki o zaman ben çalışayım sende izine ayrıl evde çocuğa bak de.ben bebeğim bir yaşına girince başlıcam. daha da eşim dön demedi hatta dönseydin çok zor olurdu senin için dedi

Valla ben de 3 yıldır çorabı kirli sepetine atmasını öğretmedim kaynana da ben hep yaptım ne olacak diye diye oğlu da iyice şımarık oldu ben değiştiremiyorum o yüzden olduğu gibi kabul ediyorum bu daha mutlu ediyor beni

dimi ama tek ben suçlu değilim 8 *5 çalışıyorum bnmde takay-tım olmuo temizlikçi bayanda almıo ayda 1 en azından yüküm haififler
Ya az yapın, yemeğiniz, temizliğiniz 4 x4 lük olmasın, ama bu kadar yıpratmayın birbirinizi.

Yeni evlililerin hoş sakarlıkları, küçük atışmalar olacak şeyler ciddi bir sinir arbedesi yapmış sizde sanki.

Tatlınız eksik olsun, yüzünüz gülsün.

Bence de sorunların kaynağı huzursuz geçmişiniz. Yardım şart gibi.

2 kişi çalışıyorsanız, niye o kadar borç harç var?

eşyaları felan kendmz aldık evlnnce aile destek olamadı 10.000 lik takı yaptı onuda arabnn peşinatına verdik arabnn taksitleri ve ev eşyalarının taksitleri sadece 4 bin kredi kartı taksiidimiz ( içinde araba ve eşya borcumuz var) var 800 kira fatura yeme içme iyol masrrafı v.s yetmio

aynı fikirdeyim düşünmğyorum çocuk

bir de şu var
bir işi yaparken o işin sizin göreviniz olduğunu yüklemeden yapın
burası ortak alan burada yaşayanlar işlerden aynı oranda sorumludur
kocanın kadına yardım etmesi söz konusu olamaz çünkü aslında o da orada yaşadığı onun da yapma sorumlulugu var
bu düşünce benimsenirse evdeki işler sorunsuz ilerler diye düşünüyorum

Çocukluğunla ilgili süreci yazmasanda bu ve benzeri konularda yazdığım yorumu yazacağım.
"Ailende görmediğin ilgiyi kocanda görünce şımarmışsın" İnan bana tek açıklaması bu.
Azarlandığın için direktifler aldığın için,aynı şeyi kocanda uyguluyorsun.Çevrende bir iki ikişinin kocası evde iş yapıyorsa,kendi kocanında aynı olması gerektiğini düşünüyorsun.

Kocan yapsa da azarlıyorsun yapmasa da.Birşeyleri yapıp,sonra gidip gönül almak bir süre sonra bir şey iafe etmiyor.

Hayatta şu gerçeği unutma.İster çalış ister çalışma,ister kocan evde yardımcı olsun ister olmasın,evin işle ilgili yükümlülüğünün çoğu kadındadır.Evlenirken mobilyayı eşyayı erkek alır demesini bilen bir toplumuz.Düğünü erkek yapar diyen bir toplumuz.Eve erkek bakar diyen bir toplumuz.Kız çocuklarının ev işi öğretildiği,erkeğe bi misyonun yüklenmediği bir toplumda,ev işinin en iyisini yapmasını,herşeyi senin gibi düşünmesini bekleyemezsin.

Beni yüceltsin,bana değer versin,saygımız sevgimiz bitmesin,beraber gülerek bir filmi izleyebilelim,bir konda fikir alışverişi yapabilelim,bir konserde birlikte şarkı mırıldanabilelim,bir mehtabı denizi sessizce birlikte izleyebilelim,güvenimiz sarsılmasın da varsın evde iş yapmasın.Bu yapı gereği alışkanlık ve beceriyle alakalıdır.

Yazı şu günlerini,cicim aylarını ve yuvanı gereksiz şeylerle kötü geçiriyor ve geçirtiyorsun.Bir erkeği ağlama derecesine getirdiysen demek ki o erkekte birikmiş psikolojik bir yıkım var.Ve bunlar ömür törpüler.Sana deli gibi aşık olsa da bir gün herşey biter.Önce can,sonra canan.Evlilik tahammül gerektirir.Kimse kisenin emir eri değil.Herkesin kendine göre evlilikle ilgili beklentileri,işle ilgili sıkıntıları,hayatla iligli meşakatleri olabiliyor.

nasıl benimsetcem peki dediklerini daha önce söledim sende yasıyorun kendi işini yapıomus gbi düşün dedim nafile.... bi kerasind allah razı olsun dedm deme dio içimden gelerek yapmıyorum diyoo bende ben de bayılmıyorum dedim ona

Bu ne demektir yaa. Ne sanıyor sizi hizmetçisi mi? Paşa arada bir kalkacakmış öyle mi? Nedeni neymiş yoksa bebeği kendi kendinize mi yapacakmışsınız. Daha şimdiden bunun pazarlığı ne kadar çirkin. Hemen işe dön diyor bir de. Şimdi gel de sakin kal. Bu erkekler kadar bencil varlıklar yok dünya da. Bak siz yine de üzülüyorsunuz ona. Ama onun merhamet hiç yok. Hem çalış hem evi çekip çevir hem de çocuk bak. Az bile yapıyosunuz hak ediyor bu adam.

acıkcası yorumuna şaşırdım bilmiyorum haklımısın cevremde kimmse yok karsılastrabileceğimm şımarık mıyım ki ben bilemedim çok sert yorum oldu toparlayamadım cevabı

beynim iice sulandıııı yukkardada bayan şımarmıssın ailende göremediğin ilgiyi görünce dedi kafam allak bullak oldu...bebek yok bu adama zaten bende kendimi düşüncem o gelecekle ilgili yurtdısına cıkama durumu için ingilizce callısıo bend spor diyet kuaför güzelleşcem ev işlerininde ta ...... sıkıldım valla

Her şeyi ve herkesi kontrol etmeye çalışmayın. Eğer eşiniz tatlıyı neden geç yaptın, yemeği neden geç koydun diye söylenmiyorsa şanslısınız. Geç oluversin ne olacak ki? Yardım etmeye çaba göstermesi bile bir şeydir. yine söyleyin Nasıl yapması gerektiğini ama daha sakin olun. Bu tavırlarınız onu da sizin inadınıza gitmeye sevkeder. o da insan sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…