- 6 Ekim 2016
- 1.132
- 563
- 123
- Konu Sahibi Yenibirhayataaa
-
Haha böyle mi oluyor bu işlerBen çok iyi patronum. Bugun iş verdim mesela, sabah 8.30 da iş başı yapiyolar ben 10 da gidiyorum. Gelene kadar bitirmezseniz sizi gebertirim dedimcanavar gibi çalışıp bitirirler artık
Ben genelde tehdit şantaj şiddet ile yaklasiyorum calisanlarima gayet verimli oluyo tavsiye ederimHaha böyle mi oluyor bu işler
Sevgiyle yönetmekten yanayımBen genelde tehdit şantaj şiddet ile yaklasiyorum calisanlarima gayet verimli oluyo tavsiye ederim
Nasil alabilirim bu eğitimi? Kursları mi var?Liderlik ya da yöneticilik eğitimi almanı tavsiye ederim. Herkes patron olur ama herkes iyi bir lider, iyi bir yönetici olamaz malesef. Teorik eğitim iyi bir ilk adım olur bunun için.
Son cümleyi anlayamadım. Benden başkasının gülmediği sakalara gülmek derken?ben bunun doğuştan geldiğine inanıyorum; liderliğin.
sadece arkadaş ortamında bile, atmosferi tatlı tatlı isteğine göre yönlendiren insanlar bunu extra çaba harcayarak yapmıyor.
öncelikle ses tonunuz, tanımadığınız bir insanla konuşur gibi çıkmalı sesiniz, karşı tarafa taviz aratmayacak kadar net.
bir de sizden başka kimsenin gülmediği şakalar yapıp dakikalarca anırırcasına gülmek gerekiyor
Aa cok tesekkur ederim oneriniz icin. Alıp okuyacağım en yakın zamanda :)Size bir hocamın kitabını önereyim; Duygu Altuğ Örgütsel İletişim ve Beceriler.
Sadece iş hayatınızda değil, özel ve sosyal hayatınızda da işe yarayacak şeyleri bulabilirsiniz.
Nasil alabilirim bu eğitimi? Kursları mi var?
ben bunun doğuştan geldiğine inanıyorum; liderliğin.
sadece arkadaş ortamında bile, atmosferi tatlı tatlı isteğine göre yönlendiren insanlar bunu extra çaba harcayarak yapmıyor.
öncelikle ses tonunuz, tanımadığınız bir insanla konuşur gibi çıkmalı sesiniz, karşı tarafa taviz aratmayacak kadar net.
bir de sizden başka kimsenin gülmediği şakalar yapıp dakikalarca anırırcasına gülmek gerekiyor
Sizin sektör neydi? Yaş ve tecrübe eksikliği gözümü korkutuyor biraz ama cesaret lazım sanırım.Bu eğitimi veren kurumlar var. Hatta ismekte bile açılmıştı bir dönem yanılmıyorsam, bir arkadaşım katılmıştı.
Ben okuldayken almıştım eğitimini 10 gün kadar sürmüştü. Zamanında çok işime yaradı. Şimdi ben de iş kurma aşamasındayım, bir üstünden geçmek için araştırıyorum tekrar.
Karşıdaki insan profiliyle alakalı sanırım bu. Mesela ben bir işletmeye gittiğimde kibar bir yöneticiye aşırı saygı duyuyorum. Bir de bizimki insan sagligiyla alakalı bir sektör neticede. Karşıdaki insanlar büyük oranda hasta kişiler olacak. Kompleksli davranmak ne derece doğru.Maalesef kibar olduğun zaman seni garson, satış görevlisi, otoparkci kısacası hiç kimse ciddiye almıyor. Kaba ve kompleksli gibi davranana kimse yanlış yapmıyor. Sonradan görmeler falan yönetimde çok basarili
Sizin sektör neydi? Yaş ve tecrübe eksikliği gözümü korkutuyor biraz ama cesaret lazım sanırım.
Yanınızda calistiracaginiz elemanlardan bahsetmiyor musunuz?Karşıdaki insan profiliyle alakalı sanırım bu. Mesela ben bir işletmeye gittiğimde kibar bir yöneticiye aşırı saygı duyuyorum. Bir de bizimki insan sagligiyla alakalı bir sektör neticede. Karşıdaki insanlar büyük oranda hasta kişiler olacak. Kompleksli davranmak ne derece doğru.
Tabi haklısınız. Herşey iyi olur inşallah.Dış ticaret.
Muhakkak tedirginlik olacak ilk başta, hatalar yapacaksın, tecrübe eksikliği sorun çıkaracak. Ama bunların hepsi senin tecrübe edinmen için gerekli şeyler zaten.
Muhatap olacağım insan kitlesinden bahsediyordum burada. Yanımda çalışacak kişiler konusunda bir denge yakalamak gerekiyor sanırım. Dediğiniz gibi aşırı iyi niyet suiistimali getiriyor beraberinde. Bu her zaman böyle.Yanınızda calistiracaginiz elemanlardan bahsetmiyor musunuz?
Tabii ki öyle davranmayın ama bunu bekleyen insan sayısı oldukça fazla. Demek istediğim bu maalesef.
Ben ogretmenim, karşımdakiler calisanim değil, öğrencilerim. Onlar bile bazen kibarlıgi suistimal edebiliyorlar.
Bir de bakıcı ve yardımcım var ; kibarlıgim çeşitli insanlar tarafından suistimal edildi maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?