• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi Değilim.. Mutlu değilim.. :(

Brave Capricorn

Şöyle yapsaydım böyle olmayacaktı diye bir şey yok
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2008
4.118
2.652
448
Kendimi iyi hissetmiyorum. Mutlu değilim. Eski konularımdan hatırlayanlar olabilir
Eşime iş ararken hayli yıprandık. Evliliğimizin ilk yılı olmasına rağmen hep sıkıntıları paylaştık.
İkinci evliliğimi 8 yıl aradan sonra yaptım. Bekledim bekledim şu hale bak..:KK14:
Şimdi sırtımda sanki koliyle yük var..
Eşimle bir çok sıkıntı yaşadık. Uğraşlarımızın sonucunda beklediği işler olmadı.
Zaten tek maaşla geçinirken. birde eşimin kumar oynamış olduğunu farkettim.
O günü size tarif edemem dünya başıma yıkıldı. Sadece 1 aydır oynuyormuş yaklaşık 1.500-tl kaybetmiş
(zaten kartın limitide 1.500 dü köküne kadar çekmiş yani)
Bunalıma girdim, yanlışa düştüm dedi yalvarmalar, özürler.. bunlara rağmen dinlemedim evden hızla uzaklaştım
Kart ekstrasına bakmama 1 aydır izin vermiyordu. Sadece gıda alışverişini onun karttan yapıyorduk.
Bu zamana kadar kuruşuna kadar bilirdim kart ekstrasını.
Afetmedim... ben dışarda bir kahve bile içmezken şu işsizlik döneminde herşeyden fedakarlık yaparken
Aile olduk birbirimize destek olmalıyız derken bu olay beni vurdu. Kartından çekmiş paraları kim ödeyecek??
Kazanırım sanmış hırs yapmış vs.. iğrenç bişey bu
Neyse ben o hızla halama gittim. Kendimi kaybettim. Bu olayın beni aştığını ve korktuğumu anlattım.
Ailemin yanına gittik kararım kesinlikle ayrılmaktı aileme anlattık.. sonra oda geldi. Boşluğa düştüm nolur affedin dedi. Ailem çok üzüldü hiç böyle bir şey yapacağını düşünmemişti onlarda..
Konunun özü bir şans daha verdim o anda.. hemen işe girmesini gerekirse hammalık yapmasını o borcu ödemesi şartıyla tekrar barıştım. Herkeste şahit dedim. Ben risk alıp bir şans daha veriyorum.
Ama pişmanım evlendiğime diyede bir çok şey söyledim. Çok ezildi ailemin karşısında utandı neyse
Şu anda herhangi bir işe girdi seçmedi direk başladı soğukta çalışıyor her gün hasta.. güçsüz geliyor.
Boyum kadar çocuğum var benim masraflarımız var benim maaşım anca yetiyor. Hatta gecen ay babam çocuğun okul masrafını ödedi. Çok kötü oldum.. böylemi olmalıydı...
Ve bu olaylar beni ondan soğuttu. Ben hep isterdim kocam akıllı olsun işini bilsin
Tam tersi yıkıma uğradım. Şimdi üzerimden atamıyorum bu yaşananları, geçirdiğimiz maddi sıkıntıları unutamıyorum. Zaten aldığı maaş asgariden 300 tl fazla olacak. Ama işi yorucu kötü o kadar diyim.
Sağlam bir adam gibi karşımda değil bana çok yardımcı olamıyor. Koşturuyorum yine..
Sizinle paylaşmak istedim. İzleyip göreceğim. Herşeyi açıkca konuştum gözünün önüne bak dedim

Kumar bir hastalık maalesef .. Tedavi olmadan bırakamaz ufak çaplı olsun yine oynar ..
Evliliğinizi devam ettirmek niyetindeyseniz eşinizi mutlaka tedavi ettirin.

İş bulamayınca yanlışa düştüm vs.. diye kendini savunuyor...
Valla tedaviye gidecek zamanıda kalmadı.. İş yeri eşşek gibi çalıştırıyor..
Yeni oynadığını daha önce böyle birşey yapmadığını söyledi.. Allah bilir
Aksi bir durum varsa zaten çıkar ortaya o zamanda direk gidecek.. Ailemin yanındada bunu bellirttim

Sırf karşımda güçsüz adam görmemek için 5 yıllık ilişkimi bitirdim ben.
Sizi az çok anlayabiliyorum.
Allah yardımcınız olsun, sadece kadının emek verdiği bir ilişki çok yıpratıyor insanı.
Çok zor insanın kocasının maddi manevi güçsüz olması.

Bence de biraz yorulsun da paranın emeğin kıymetini bilsin.
Yok öyle oturduğu yerden kumarla para kaybetmek!
Bende öyle düşündüğüm için hemen işe girmesini şart koştum. Açıkcası acımıyorum..
Hem insanın kocasına acıması ne kötü bir duyguymuş :(

İş bulamayınca yanlışa düştüm vs.. diye kendini savunuyor...
Valla tedaviye gidecek zamanıda kalmadı.. İş yeri eşşek gibi çalıştırıyor..
Yeni oynadığını daha önce böyle birşey yapmadığını söyledi.. Allah bilir
Aksi bir durum varsa zaten çıkar ortaya o zamanda direk gidecek.. Ailemin yanındada bunu bellirttim

Bu iş eşinize çok iyi olmuş ..
Alın teri dökmek ne demek anlasın da boş boş şeyler için oturduğu yerden para harcamamayı öğrensin ..

Bende öyle düşündüğüm için hemen işe girmesini şart koştum. Açıkcası acımıyorum..
Hem insanın kocasına acıması ne kötü bir duyguymuş :KK43:

Niye acıyasın ki?
Koskoca adam o düşmesin acınacak hale.
Evlenmiş,sahip çıksın yuvasına!
Böyle boşlukta kumar oynadım,zayıf anımda iddia tutturdumla ömür geçmez.
Çok yorulduğunu söylemişsin,hiç birimiz ekmek paramızı yattığımız yerden kazanamıyoruz maalesef!
Çok sinirlendim inan ki.

Niye acıyasın ki?
Koskoca adam o düşmesin acınacak hale.
Evlenmiş,sahip çıksın yuvasına!
Böyle boşlukta kumar oynadım,zayıf anımda iddia tutturdumla ömür geçmez.
Çok yorulduğunu söylemişsin,hiç birimiz ekmek paramızı yattığımız yerden kazanamıyoruz maalesef!
Çok sinirlendim inan ki.

Ben iki hafta ruh gibi gezdim..bu olaydan sonra
Hoş ondan öncede işsizliğinin stresi, herşeye alınması daha evliliğe adapte olamamışken hoop sıkıntılar beni buldu..
Rahatımı bozdum yeminlen..
İşim gücüm evim barkım düzenim vardı. Halada var ama böyle durumlara göğüs geriyorum işte...

Allah yardımcınız olsun.
İş yorucu da olsa, iyi olmuş. O paranın nasıl kazanıldığını bilmesi lazım. Ki kumarda kaybettiği para, maaşından fazla. O yüzden üzülmeyin, manevi olarak destek olun ki, hemencecik geçsin bu zor zamanlar.

ikinci evliliğiniz anladığım kadarıyla.

evlenirken maddi ve iş durumu nasıldı?
sürekli bir işi var mıydı peki?

inşallah tekrarlamaz gelip geçici bir anlık olmuş bir hırstan ibarettir inşallah.

Sürekli olan işini bıraktı benim yaşadığım şehre geldi.
Tekrarlamaz inşallah. Ama ben iyi değilim. Kendimi yaşlanmış hissediyorum Toparlamak için değişik hiçbişey yapamıyorum malum maddiyat, çocuk sorumluluğu kendimi şöyle bi yere atsam kimse dokunmasa dinlensem..

Ben iki hafta ruh gibi gezdim..bu olaydan sonra
Hoş ondan öncede işsizliğinin stresi, herşeye alınması daha evliliğe adapte olamamışken hoop sıkıntılar beni buldu..
Rahatımı bozdum yeminlen..
İşim gücüm evim barkım düzenim vardı. Halada var ama böyle durumlara göğüs geriyorum işte...

Anlıyorum,kolay değil.
Ama lütfen üzme kendini.
Biz boşanmış kadınlar fazlasıyla sorumluluk sahibi oluyoruz,erkeğin yaptığı,yapması gereken,yapabileceği işleri de üstleniyoruz,hatta onlar adına yine biz üzülüyoruz kaldı ki sen bir de annesin.
Şimdi sakin ol ve onu gözlemle,bırak çalışsın,eve ekmek getirmek kolay değil bu devirde.

bu süreçte kontrol edersiniz
adamsa ekmeğini taştan çıkarır siz bu kadar fedakar davranırken...
ezmişsiniz zaten ama hak etmiş
en başta tavır koymak gerekir iyi yapmışsınız
çalışsın ödesin...

Evet kontrol ediyorum..
Vay be 40 yaşındaki adamı büyütüyorum sanki :KK14:
Burdan şunu demek geldi içimden.. ilk evlilikte olmadıysa 2. hiç denememek lazım mış
Çok nadir mutlu olan insanları görüyorum
Helede çocuk varsa.. zor zor zor... ben herkesin telinden ayrı çalıyorum..

Back
X