• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi Değilim.. Mutlu değilim.. :(

Anlıyorum,kolay değil.
Ama lütfen üzme kendini.
Biz boşanmış kadınlar fazlasıyla sorumluluk sahibi oluyoruz,erkeğin yaptığı,yapması gereken,yapabileceği işleri de üstleniyoruz,hatta onlar adına yine biz üzülüyoruz kaldı ki sen bir de annesin.
Şimdi sakin ol ve onu gözlemle,bırak çalışsın,eve ekmek getirmek kolay değil bu devirde.

Haklısın canım.. ailemde destek senin kaybedeceğin bir şey yok.. gözlemle yok olmuyorsa sakın üzme kendini.. kimse umrunda olmasın dediler. Çevre ne der diye.. yok 2. demi kötüymüş derler diye düşünme dedi..
O düşünsün artık ben çok düşündüm. Düşünmeye de devam ediyorum

Evet kontrol ediyorum..
Vay be 40 yaşındaki adamı büyütüyorum sanki :KK14:
Burdan şunu demek geldi içimden.. ilk evlilikte olmadıysa 2. hiç denememek lazım mış
Çok nadir mutlu olan insanları görüyorum
Helede çocuk varsa.. zor zor zor... ben herkesin telinden ayrı çalıyorum..
Karamsar bakma olaya.2.evliliğinde mutlu olan insanlar da var.
Sen yapman gerekeni yapmış,ilk başında tavrını çok güzel koymuşsun ortaya.Eğer pişmanın özürdilerim dediğinde evden gitmeyip affetseysin bir dahası olurdu.Şimdi hatasını anlasın.Anlamak içinde hem bedenen hem ruhen sıkıntı çekmesi gerekiyor.
Bazen hayrı görmek için şer le karşılaşmak gerekiyromuş.Umarım bu ona ders olur.

Karamsar bakma olaya.2.evliliğinde mutlu olan insanlar da var.
Sen yapman gerekeni yapmış,ilk başında tavrını çok güzel koymuşsun ortaya.Eğer pişmanın özürdilerim dediğinde evden gitmeyip affetseysin bir dahası olurdu.Şimdi hatasını anlasın.Anlamak içinde hem bedenen hem ruhen sıkıntı çekmesi gerekiyor.
Bazen hayrı görmek için şer le karşılaşmak gerekiyromuş.Umarım bu ona ders olur.

Karamsar bakmıyorum aslında. Kendim için öyle düşündüm. Daha doğrusu yaşadıklarım bunu düşündürdü.
Bildiğiniz gibi değil.. 1 yıl oldu daha ama ben şöyle bir ohh demedim.. hep sıkıntı hep sıkıntı
Salınamadım şöyle yeni evliler gibi:KK30:

eşinizin mesleği ne ki iş bulamıyor:110:
hasta da olsa yorgun da olsa bırakın çalışsın yediği halt ufak bişey değildi.
biraz canı yansın siz de bu kadar acımayın.

kesınlıkle..ona acınası gozlerle bakmayın gayet tavrınızı sert sekılde ortaya koyun.erkeğe bır kere kyamayınca yüz buluyor ..kesınlıkle cıddı olun..

Karamsar bakmıyorum aslında. Kendim için öyle düşündüm. Daha doğrusu yaşadıklarım bunu düşündürdü.
Bildiğiniz gibi değil.. 1 yıl oldu daha ama ben şöyle bir ohh demedim.. hep sıkıntı hep sıkıntı
Salınamadım şöyle yeni evliler gibi:KK30:
O da olur inşallah.O da başka bir yere gelmiş.Sen de yeni bir yuva şu bu derken...sonu güzel olsun.Sağlık olsun

Bacım ilk olarak aman ha acıma ve normal davran taviz verme borcunu odesin.inşallah bidaha aynı hatayı yapmaz. Allah yardımcın olsun muhabbet ve bereketlı olsun evin.

Bacım ilk olarak aman ha acıma ve normal davran taviz verme borcunu odesin.inşallah bidaha aynı hatayı yapmaz. Allah yardımcın olsun muhabbet ve bereketlı olsun evin.
Amin canım sağol. Umarım çalışır borcunu öder.. taviz vermiyorum. Çok tepkiliyim çünkü yaşananlara

Herkes duydu halalarım ailem.. Oda buna çok içerlemiş.. rezil oldum dedi. Utanıyorum dedi
İçerlesin utansın.. ben bunu bilerek onlara anlattım. Çünkü bitirmiştim.
Şansıda versem onların karşısında verdim. Hadi başka borcu olsaydı evim barkım eşyam var
Bilemiyosun ki bu kumar nasıl bişey... yani ben her kötü ihtimali düşünüp kıyameti koparttım
Yani bak ben yalnız değilim.. Dağ gibi ailem halam teyzem yanımdalar.. demeye getirdim..
Dünya hali kimin ne zaman neyle karşılaşacağı belli olmuyor arkadaşlar:KK20:

Kendimi iyi hissetmiyorum. Mutlu değilim. Eski konularımdan hatırlayanlar olabilir
Eşime iş ararken hayli yıprandık. Evliliğimizin ilk yılı olmasına rağmen hep sıkıntıları paylaştık.
İkinci evliliğimi 8 yıl aradan sonra yaptım. Bekledim bekledim şu hale bak..:KK14:
Şimdi sırtımda sanki koliyle yük var..
Eşimle bir çok sıkıntı yaşadık. Uğraşlarımızın sonucunda beklediği işler olmadı.
Zaten tek maaşla geçinirken. birde eşimin kumar oynamış olduğunu farkettim.
O günü size tarif edemem dünya başıma yıkıldı. Sadece 1 aydır oynuyormuş yaklaşık 1.500-tl kaybetmiş
(zaten kartın limitide 1.500 dü köküne kadar çekmiş yani)
Bunalıma girdim, yanlışa düştüm dedi yalvarmalar, özürler.. bunlara rağmen dinlemedim evden hızla uzaklaştım
Kart ekstrasına bakmama 1 aydır izin vermiyordu. Sadece gıda alışverişini onun karttan yapıyorduk.
Bu zamana kadar kuruşuna kadar bilirdim kart ekstrasını.
Afetmedim... ben dışarda bir kahve bile içmezken şu işsizlik döneminde herşeyden fedakarlık yaparken
Aile olduk birbirimize destek olmalıyız derken bu olay beni vurdu. Kartından çekmiş paraları kim ödeyecek??
Kazanırım sanmış hırs yapmış vs.. iğrenç bişey bu
Neyse ben o hızla halama gittim. Kendimi kaybettim. Bu olayın beni aştığını ve korktuğumu anlattım.
Ailemin yanına gittik kararım kesinlikle ayrılmaktı aileme anlattık.. sonra oda geldi. Boşluğa düştüm nolur affedin dedi. Ailem çok üzüldü hiç böyle bir şey yapacağını düşünmemişti onlarda..
Konunun özü bir şans daha verdim o anda.. hemen işe girmesini gerekirse hammalık yapmasını o borcu ödemesi şartıyla tekrar barıştım. Herkeste şahit dedim. Ben risk alıp bir şans daha veriyorum.
Ama pişmanım evlendiğime diyede bir çok şey söyledim. Çok ezildi ailemin karşısında utandı neyse
Şu anda herhangi bir işe girdi seçmedi direk başladı soğukta çalışıyor her gün hasta.. güçsüz geliyor.
Boyum kadar çocuğum var benim masraflarımız var benim maaşım anca yetiyor. Hatta gecen ay babam çocuğun okul masrafını ödedi. Çok kötü oldum.. böylemi olmalıydı...
Ve bu olaylar beni ondan soğuttu. Ben hep isterdim kocam akıllı olsun işini bilsin
Tam tersi yıkıma uğradım. Şimdi üzerimden atamıyorum bu yaşananları, geçirdiğimiz maddi sıkıntıları unutamıyorum. Zaten aldığı maaş asgariden 300 tl fazla olacak. Ama işi yorucu kötü o kadar diyim.
Sağlam bir adam gibi karşımda değil bana çok yardımcı olamıyor. Koşturuyorum yine..
Sizinle paylaşmak istedim. İzleyip göreceğim. Herşeyi açıkca konuştum gözünün önüne bak dedim

Bence ikinci bir şansı çok iyi değerlendirmesi gerekiyor eşinizin,tam tersi olursa anlasın sizleri kaybedeceğini..
İşi zor olabilir üşüyebilir ama,ekmek parası peşinde koşan o kadar insan varken durumuna şükretmesi lazım.
Ailenizin yanında da utanması iyi olmuş,bundan ders çıkartması lazım..

Bence ikinci bir şansı çok iyi değerlendirmesi gerekiyor eşinizin,tam tersi olursa anlasın sizleri kaybedeceğini..
İşi zor olabilir üşüyebilir ama,ekmek parası peşinde koşan o kadar insan varken durumuna şükretmesi lazım.
Ailenizin yanında da utanması iyi olmuş,bundan ders çıkartması lazım..

Evet bunun için baya surat yaptı.. Neden herkese duyurdun. Evimizde hallederdik
Aile içinde kalması lazımdı dedi. Bende bu olay farklı.. bugün olsa yine aynısını yapardım dedim
Beni sandı ki kimseye duyurmaz. Açığımızı vermez.. kızımız mutsuz sanmasınlar diye
Biliyor benim fedakar olduğumu. ailemin üzülmesini istemediğimi.
Bu arada babam rahatsız... bu olaydan sonra ufak bir yoklamış kalbi. Annem söyledi.
Çok üzüldüm... inşallah düzelirim.. evlendiğimden beri düşün düşün saçlarım döküldü. şimdi çare arıyorum resmen tepem kel kaldı. Aslında çok hassas çıt kırıldım biri değilim sadece görmek yaşamak istediklerim bunlar değildi. Bundan sonrası içinde çok kaliteli bir hayat beklemiyor beni..

Evet bunun için baya surat yaptı.. Neden herkese duyurdun. Evimizde hallederdik
Aile içinde kalması lazımdı dedi. Bende bu olay farklı.. bugün olsa yine aynısını yapardım dedim
Beni sandı ki kimseye duyurmaz. Açığımızı vermez.. kızımız mutsuz sanmasınlar diye
Biliyor benim fedakar olduğumu. ailemin üzülmesini istemediğimi.
Bu arada babam rahatsız... bu olaydan sonra ufak bir yoklamış kalbi. Annem söyledi.
Çok üzüldüm... inşallah düzelirim.. evlendiğimden beri düşün düşün saçlarım döküldü. şimdi çare arıyorum resmen tepem kel kaldı. Aslında çok hassas çıt kırıldım biri değilim sadece görmek yaşamak istediklerim bunlar değildi. Bundan sonrası içinde çok kaliteli bir hayat beklemiyor beni..

Erkeler genelde evde yaşanan sorunların dışarıya aktarılmasına karşı çıkarlar ya,kimseler bilsin istemezler.
O tepkiyi vermiş eşinizde,ama siz bir anne olarak bu durumu aileniz ile paylaşıp çare aramışsınız gayette normal bu durum..
İnşallah sizde eşinizde bir an önce toparlarsınız,düşünmeniz gereken bir evladınız var sonuçta..
Kimse bunları yaşamak istemez tabiki,hayat bize ne getirecek bilemiyoruz işte..

Üzüldüm. Keşke iyice düşünseydiniz. Ayakları yere sağlam basan biriyle olsaydınız. Bir kadının acıdığı bir erkekle beraber olması çok yıpratıcı bir şey. Bilemiyorum... Bu şansı değerlendirse de gözünüzdeki yeri değişmeyecek. :(

Üzüldüm. Keşke iyice düşünseydiniz. Ayakları yere sağlam basan biriyle olsaydınız. Bir kadının acıdığı bir erkekle beraber olması çok yıpratıcı bir şey. Bilemiyorum... Bu şansı değerlendirse de gözünüzdeki yeri değişmeyecek. :KK43:

İşte bu değişmedi kaç hafta oldu bu olay yaşanalı.... Önceside hep uğraş didindi benim için (iş arama süreci)

Kafamın içindekileri kazımak istiyorum.... Düşünmek istemiyorum.
Ama ortamımda aynı. sıkıntılarda aynı olunca kopamıyorsun bazı düşüncelerden...

Kendimi iyi hissetmiyorum. Mutlu değilim. Eski konularımdan hatırlayanlar olabilir
Eşime iş ararken hayli yıprandık. Evliliğimizin ilk yılı olmasına rağmen hep sıkıntıları paylaştık.
İkinci evliliğimi 8 yıl aradan sonra yaptım. Bekledim bekledim şu hale bak..:KK14:
Şimdi sırtımda sanki koliyle yük var..
Eşimle bir çok sıkıntı yaşadık. Uğraşlarımızın sonucunda beklediği işler olmadı.
Zaten tek maaşla geçinirken. birde eşimin kumar oynamış olduğunu farkettim.
O günü size tarif edemem dünya başıma yıkıldı. Sadece 1 aydır oynuyormuş yaklaşık 1.500-tl kaybetmiş
(zaten kartın limitide 1.500 dü köküne kadar çekmiş yani)
Bunalıma girdim, yanlışa düştüm dedi yalvarmalar, özürler.. bunlara rağmen dinlemedim evden hızla uzaklaştım
Kart ekstrasına bakmama 1 aydır izin vermiyordu. Sadece gıda alışverişini onun karttan yapıyorduk.
Bu zamana kadar kuruşuna kadar bilirdim kart ekstrasını.
Afetmedim... ben dışarda bir kahve bile içmezken şu işsizlik döneminde herşeyden fedakarlık yaparken
Aile olduk birbirimize destek olmalıyız derken bu olay beni vurdu. Kartından çekmiş paraları kim ödeyecek??
Kazanırım sanmış hırs yapmış vs.. iğrenç bişey bu
Neyse ben o hızla halama gittim. Kendimi kaybettim. Bu olayın beni aştığını ve korktuğumu anlattım.
Ailemin yanına gittik kararım kesinlikle ayrılmaktı aileme anlattık.. sonra oda geldi. Boşluğa düştüm nolur affedin dedi. Ailem çok üzüldü hiç böyle bir şey yapacağını düşünmemişti onlarda..
Konunun özü bir şans daha verdim o anda.. hemen işe girmesini gerekirse hammalık yapmasını o borcu ödemesi şartıyla tekrar barıştım. Herkeste şahit dedim. Ben risk alıp bir şans daha veriyorum.
Ama pişmanım evlendiğime diyede bir çok şey söyledim. Çok ezildi ailemin karşısında utandı neyse
Şu anda herhangi bir işe girdi seçmedi direk başladı soğukta çalışıyor her gün hasta.. güçsüz geliyor.
Boyum kadar çocuğum var benim masraflarımız var benim maaşım anca yetiyor. Hatta gecen ay babam çocuğun okul masrafını ödedi. Çok kötü oldum.. böylemi olmalıydı...
Ve bu olaylar beni ondan soğuttu. Ben hep isterdim kocam akıllı olsun işini bilsin
Tam tersi yıkıma uğradım. Şimdi üzerimden atamıyorum bu yaşananları, geçirdiğimiz maddi sıkıntıları unutamıyorum. Zaten aldığı maaş asgariden 300 tl fazla olacak. Ama işi yorucu kötü o kadar diyim.
Sağlam bir adam gibi karşımda değil bana çok yardımcı olamıyor. Koşturuyorum yine..
Sizinle paylaşmak istedim. İzleyip göreceğim. Herşeyi açıkca konuştum gözünün önüne bak dedim
Ahh boşuna demişler yastık değişir kader değişmez diyee

Ahh boşuna demişler yastık değişir kader değişmez diyee

Bu evlilik konusunda.. yüzüm gülmedi...
Hayatın diğer alanlarında şansım hep iyiydi.. (hep emekle mücadeleyle.. hiç birşey hoop diye kucağıma gelmedi)
Bir laf vardır ya.. "HAYAT YAPTIĞIN İŞ..SEÇTİĞİN EŞTİR" bu çok doğru

Evliliklerde her zaman erkeğin kadından çok kazanması gerektiğine inanıyorum.

Tabi buna benden az kazanan eski eşimle evliliğimi sonlandırdıktan sonra inanmaya başladım :)

Evliliğimi sonlandırma nedenim benden az kazanması değildi hemen topa tutmayın sakın :) Ama bunun getirdiği sonuçlardı: Kendini yetersiz hissetme, beni ezmeye çalışması, uyguladığı psikolojik ve ekonomik şiddet, beni kısıtlamaya çalışarak benden üstün olduğunu kendine ispatlama saçmalıkları, sorumluluk almaktan kaçma, herhangi bir işte düzenli ve istikrarlı çalışmaktan kaçınma vs.

Bu arada ben de eski eşime 2 kez boşanma davası açtım. İlkini açtıktan sonra ne kadar pişman olduğunu, bir daha ASLA aynı hataları yapmayacağını bütün aile büyüklerimin önünde söyleyip söz verdi. 2 ay kadar da sözünü tuttu. Sonra ne yazık ki eski haline döndü. İkinci boşanma davasını açmak zorunda kaldım. Tabi tekrar pişman olup bütün ailemi arayıp özür dilemeler, yine aynı (tutulmayacak) sözler… Ama bu kez ailem de ben de inanmadık tabi.

Benim bi kürtaj konum var burada.
Çok emin olmamakla birlikte aldırmam mı doğru olur hayat şartlarım şuan için çok zor temalı..
Buradan bi arkadaşım bana çok güzel bi özel mesaj atmıştı ve "maddiyattan kaynaklanan hiç bir sebep bebeğini aldırman için bahane olmasın, ben yaptım ve normalde 2 sene içerisinde bitecek diye düşündüğüm borçlarımız 6 sene oldu her geçen gün çoğalıyor" gibi uzunca bir yazı yazmıştı.Amacım hatırlatıp canınızı yakmak değil elbet, ama oturup bi dua bi şükür etseniz ne bileyim en azından manevi açıdan biraz rahatlatırmı ki sizi?

Back
X