İYİ DEĞİLİM

Güzel tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah şu sıralar biraz daha iyiyim ama mesela sevdiğim insanların sevmediğim yönlerini düşünüp hatta saatlerce düşünüp başımı ağrıtıyorum. Takmamaya çalışıyorum.

Teşekkür ederim yorum için şu sıralar biraz biraz iyiyim ama başımın tek tarafına ağrı giriyor 1 gün boyunca ağrı yapabiliyor

Benzer bir dönemden geçtim konu sahibesi.Depresyon belirtileri bunlar. Sizi çok iyi anlıyorum. Bu tarz sıkıntılar ben de fizyolojik olarak da etki göstermeye başlamıştı.
Mesela nefes darlığı yaşıyordum. Boğulacak gibi oluyordum. Astımım mı var acaba dedim. Psikiyatra yönlendiriler beni. Artık bu kaygı bozukluğu, psikolojim öyle bir noktaya gelmiş ki fizyolojik olarak da belirti vermeye başladı.

Antidepresan kullandım 1 buçuk yıl. Kendimi daha iyi hissettim. Sonra doktor kontrolünde bıraktım. Belli bir zaman sonra yine aynı şeyler olmaya başladı bana. Bu sefer başka psikiyatra gittim.Bana tekrar ilaç versinler diye.
Bana sorduğu şeyler;
-Çok kahve tüketiyor musun özellikle öğleden sonra yada sabah aç karnına? (Evet demiştim)
-Kahvaltı yapıyor musun? (Hayır demiştim)
-Uyku düzenin var mı, gece 12den sonra uyumaya dikkat ediyor musun? (Hayır demiştim)
-Egzersiz yapıyor musun? (Hayır demiştim)
-Sigara, alkol kullanıyor musun? (Zaman zaman demiştim)
Bana demişti ki sana ne yazsam bu düzende yaşadıkça aynı olacaksın. Git bunları düzelt ondan sonra aynı hissedersen gel yanıma dedi ve beni hiçbir ilaç yazmadan yolladı.
Bunları düzelttikten sonra daha iyi hissetmiştim.
Yazmışsınız ya kahvaltı yapmıyorum sabah kahve içiyorum diye... Bu bile psikolojimizi etkiliyor.
Psikiyatra gitmeyin. Alacağınız ilaçlar etkisini bırakana kadar gösteriyor.
Konuşma terapisi almanızı öneririm.
Umarım en kısa zamanda içiniz ferahlar, huzurla dolar.

Benimde cevaplarım sizinle aynı Bende şu sıralar düzgün kahvaltı yapmaya çalışıyorum. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim sağolun.

Online terapiyi nerden alıyorsunuz?

Merhaba bütün yazdıklarınızı okudum sanki kendim yazmış gibi harfi harfine aynı durumdayım, bu durumda olmanızın perde arkasını anlatmamışsınız, eminim ki savaştığınız beyninizin içinde dönen birçok olay var. Ailevi meseleler, gelecek kaygısı, herşeyin daha da kötüye gideceğini düşünmek.. hepsi paçanızda aşağı sizi çekiyormuş gibi. Ben de bir çözüm bulamadım kendi kendime halledemiyorum destek almayı düşünüyorum. Tek söyleyebileceğim şey konuşmaya ihtiyacınız olduğunda özelden yazabilirsiniz, bazen tanımadığın birine dökülmek daha kolay olur çünkü sizi yargılamaz. Dert ortağı isterseniz burdayım, umarım iyileşiriz yavaş yavaş

Çok teşekkür ederim ince düşünceniz için sizede geçmiş olsun belki bir ara çalabilirim kapınızı

Merhaba, insallah bir an once rahatlarsiniz, bu donem bu tarz sıkintıları daha da artırdi maalesef, çok takılmayın kafanizi dagitacak seyler yapin arkadaslarin da dedigi gibi. Asil tavsiyem neskafeden uzak durun, ozellikle de sabah. Neskafe anksiyeteye sebep oluyor.

Psikolog değil de sizin kendinize uğraşlar bulup kafanızı bıraz mesgul etmye ihtiyacınız var. Kitap okuyun , telefonda kitap ookuma programları var. komedi filmleri izleyin.Maskenizi takıp dısarıda biraz yürüyün . mutfakta kendinizi iyi hisedicek şeyleryapın. kendiniz için yapın . Dua edin , şükür edin. sağlığınız yerinde eşle ciddi problemler yok.
İnanın insan kendinin psikoloğudur. Oraya da gitseniz , size kendinize bi faali,yet bulmanızı söylicek ve hafıf kafa yapan ( annemdekulanıyo gercekten sakinlik ve sacma bı mutluluk verıyo ) ilaclardan vericek. Ben ce bunu kendinde başarabilirsin . baktın ki bunca yaptıklarına ragmen hala oylesin o zaman gidip yardım alabilirsin ama yine bu yaptıklarını yaparak ..
siz çok kıymetlisiniz . kendi kıymetinizi bilin sizden bir tane daha yok .

Merhaba ben kendimin doktoru olmaya calıssamda pek yapamıyorum malesef herşeyi kafama takıyorum hemde öyle böyle değil içimde büyüte büyüte stres yapıyorum hep bir türlü aman banane diyemiyorum. Diyorum sonra yine takmaya devam. Bunu doktor olmadan yapamayacağım sanırım. Yarım bir gün kısmetse çocuğum olduğunda sanırım pskolojim allak bullak olur. Ben mutlu bir birey mutlu bir anne olayım ki çocuğumuda mutlu edeyim. Umarım 1,2 yıl sonra bu yazdıklarıma bakıp şükür atlattım derim. Teşekkürler yazınız için.

Merhaba ilk defa duydum Türk kahveside içiyorum ama. Umarım atlatırım teşekkürler.

haklısın doktoryardımı nın iyi geleceğini düşünüyorsan almalısın. Atlatacaksın karamsar olma ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…