iyi kayınvalide olmak

teşekkür ederim.allah hepimizinkine mutluluklar versin.torununuzuda hayırlısıyla kucağınıza alın inşallah..

Ahh ah benim annemde sizin gibi cikti kayinvalidelik yoluna. Cevredekiler hatta gelinin annesi bile "ah keske senin gibi kaynanamiz olsaydi" dediler. Annem onlar evdeyken kendi evin gelini gibi sabahtan aksama kadar hizmet etti yeter ki iyi olsunlar. Peki ne oldu, yine annem kotu oldu.

Bazen sizin iyi olmaniz yetmiyor karsi tarafin da iyi olmasi lazim. Biraz da olsa agirliginiz olsun sonucta buyuksunuz. Sonra annem gibi espri malzemesi olmayin. Allah sizin gibileri de kendiniz gibi ince insanlarla karsilastirsin.

kızlar tek tek alıntı yapıp cevap yazamadım.ama hepinize teşekkür ederim.fikirlerinizi yazmaya devam edin benim için çok önemli.

Benim kayinvalidem beni hic sevmez yapmadiklarini anlatayim ornek olur.
İstemede surati asik oturdu
Esya bakmaya gidilecegi zaman normalde gelince iki ay kaldigi yerde bir hafta bile kalmadan gitti
Ev tutuldu ben gelemem dua ederim buradan dedi
Kendi kizina pasta borek yapmaya kizimin bir telefonu ile geldim dedi gozumun icine bakarak
Babam ameliyat oldu cok sonra ziyarete geldi surati asik yine
Ben ameliyat oldum surati asik ziyarete geldi bir kez gecmis olsun dedi o kadar
Bu arada ne cebinden bir kurus cikti ne de bir bardagi kaldirirken yardim etti
Herseyi lafta sozdeydi sadece oyle oglunun goZunu boyadi ve en ufak sey icin doldurdu. Kendi kizi da var ne bu dunyadan ne de oteki dunyadan korkuyor, kendi kizi da evlilik istiyor sevgilisi ile hic korkmuyor ben elin kizinin ahini aldim, kendi kizimdan cikarsa naparim diye.
Bence siz iyi bir kayinvalidesiniz adimlarinizi da atmissiniz, simdilik yeterli gordugum kadari ile sizinde karsinizdaki gelin icin pek sicak hislerim yok, oglunuzla aranizi iyi tutun hep guleryuzlu olursaniz gun olur sizin hakliliginiz anlasilmis olur

ben ikili ilişkilern hesapla kitapla yürüyeceğine hiç inanmadım ve çevremde gördüklerimden de haklı olduğumu gördüm.kim gelinimle iyi olacağım ya da kaynanamla iyi olacağım,ben iyi olursam onlar da iyi olur dediyse büyük darbe yediler.karşılıklı anlayış,karşılıklı iyi niyet yoksa yürümüyor.mesela bir tarafın iyilik adı altında yaptıkları karşı taraftan kötü algılanabiliyor.

beni tanıyan herkes çok iyi kaynana olursun diyor ama ben kendime bunu inandıramıyorum.kimseden beklentim yoktur.yapacağımı yapar,geri çekilirim.gerisi onlara kalmıştır.ama oğullarımı her gün arayacağım.bu konuda gelinlere asla taviz vermeyeceğim.beni de böyle kabul etsinler

Egem abla forumda kac yildir seni taniyorum konularima da yorum yapmistin hep.
Bende annemi her gun ariyorum yani senin oglunu araman zaten bir sorun degil ki.
Benim esimi keske annesi her gun arasa. Onun yerine aksam eve gelip yemek yiyip sonrasinda karikoca birbirimize vakit ayiracagimiz zaman arayip laf arasinda isleyerek beni sikayet ediyor .
Ben annemle gunduz konusurum aksam ariyorsak tekrar oylesine sohbet degildir vardir bi sebebi.
Zaten insanlar birbirinin ozel hayatlarina saygi gosterdikleri muddetce gorusmenin neresi kotu olabilir ki?
Boyle yaptigi icin ve yaptigi diger kotulukler yuzunden sogudum artik bir degil iki degil.
Bence gelin kayinvalide iliskisinde onemli olan yeri gelince Allah razi olsun dedirtebilecek iyi yurege sahip olmak , gecen sene babam olumden dondu yanimda olmadi ben ortalikta degilim diye ortaligi karistirma firsati elde etti, ben ameliyat oldum sirf esim gelmedi demesin diye 1 saat ziyarete geldi suratini asti onune koyulan nineti geri cevirdi gecmis olsun dedi gitti bana Allah razi olsun dedirtmedi yani keske hic gelmeseydi dedim, ve yarin bigun cocuguma da boyle zalim davranacagindan korktum Allah hayirlisini versin herkese

sizinle böyle bir başlık altında yine hemfikir olmuştuk hatırladım sizi.ben de oğlumu arama konusunda sizin gibi düşünüyorum.aramaya devam edeceğim.ama bunu kıza anlattım.2.görüşmemmizde ben böyle birisiyim dedim.yapım bu.kimseye zarar vermek değil niyetim.sadece sesini duyup,iyi olduğunu öğreneyim yeter dedim. o da bana ilk başlarda çok tuhaf gelmişti dedi.benim annem beni aramaz.çok mu ana kuzusu bu diye düşündüm dedi ama sonra düşünüce hak verdim ve bana ne zararı varki ararsa arasın dedim, dedi.tabi burda benim oğlumun şu cümlesi önemli."annemin beni araması kimseyi ilgilendirmez,rahatsız olacak bir kişi varsa o da benim.ben bunalıp sıkılabilirim ama onu böyle kabul ettim.içi rahat edecekse.1-2 dakikamı ayırmakta bir sakınca görmüyorum"bu lafı sadece kıza değil,.üniversite hayatında arkadaşlarına da söyledi.(annen çok arıyor diye söylendiklerinde)tabiki bu bana onları rahatsız etme hakkı vermiyor. ben makul saatlerde özellikle,iş saatlerinde çay ve yemek molalrında ararım.evlenincede böyle devam etmeyi düşünüyorum.

aynı şeyleri düşünüyoruz.uygun olduğu saatlerde ararım.uygunsuz saatlerde niye rahatsız edeyim.onunda bir özel hayatı var sonuçta.ama sesini duymadan,iyi olduğunu bilmeden,rahat edemiyorum .ne yapayım?elimde değil

ben açıkçası cok aceleci olmayın diyorum. ben de evlenince eşimin ailesi yoğun sevgi gösterisinde bulundu. yapmacık ve samimiyetsiz buldum. beni iki günde sevemezler ki. aradan zaman geçer, birseyler paylaşılır,ilişkiler perçinlenir. bazıları mesaj atın, güzelsin deyin falan yazmış. bana bunlar yapılsa soğurdum iyice. gelinizi de biraz bana benziyr. bence bebek adımlarıyla ilerleyin. acele ederseniz uzak durur hepten.
doğum gününde ailecek yemek fikri yerine bırakın oğlunuzla çıksınlar. ben nişanlımın annesi organizasyon yapsa gıcık olurdum. hediye olarak da imitasyon da alınabilir. illa altın olacak takıntısı yoktur inşallah ncak 300 400 liraya cok güzel küpeler kolyeler de var.

ben de diyorum işte karşılıklı anlayış gerekiyor.tek taraflı hiç bir zaman yürümüyor.illa bir yerden patlak veriyor.ben Allah iyi ailelerle,iyi insanlarla karşılaştırsın diye dua ediyorum.benim ailemin bizi iyi yetiştirdiğini biliyorum.benim ailem için öncelik karşı taraftır.bu yüzden ben de kız kardeşimde Allaha şükür ki el üstünde tutuluyoruz.biz eşimizin ailesini kendi ailemizden hiç bir zaman ayırmadık.onlar da bize değer verdiler.

aynen gündüz makul saatlerde oğullarımın sesini duymayı isterim.şu anda evimde yaşarlarken ararken evlenince aramamız garipsenmemeli.inşallah anlayışlı insanlarla karşılaşırız.

İste evet egem abla gercekten iyi insanlarla da karsilasmak onemli, benim annem guzelce karsiladi etti ama karsi tarafta tik yok kibarlik yok dedik artik annemle bu sondu demekki bu insanlar boyle bazi insanlara ne yaparsan yapsin asla olmuyor olmayacagini da hissediyorsun, sansta cok onemli ne guzel sizler emegin kiymetini bilen ailelere dusmussunuz

şu forumda okuduğum kadarıyla ne yaparsan yap sizi sevmeyecek.. arasanız karışıyor olacaksınız, aramasanız ilgisiz.. gitseniz rahatsız ediyor olacaksınız, gitmeseniz takmıyor.. o yüzden içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın.. sinir olduğunuz durumlarda aman tepki almayayım diye kendinizi gizlemeyin.. konuşmanız gerekiyor ise konuşun, ne kendinizi ezdirin ne de karşı tarafı ezin..
egem ablama katılıyorum, anlayış tek taraflı olmuyor ne yazık ki..

mesela ben nasıl ki her gün annemle konuşuyor isem, oğullarımla da konuşmak isterim.. bunun yanında k.validem de 7/24 arayabilir oğluşunu.. :)

aslında olaya şöyle bakacak olursak; bireyler kendi çaplarında iyi dahi olsa gelin-kvalide rollerinde başarılı olamıyorlar.
kendi annem ve gelinimizi ele aldım bu tez için..
annemin ekonomik durumu gayet iyi, evi vs var, sağlığı yerinde çok şükür, geline ne maddi ne de fiziki muhtaçlığ yok. evlenirken gelinden geleni yaptı. evlendi gelin işteyken evine gidip mutfağa yemek dahi koydu. (evlerindeki alarm sisteminden dolayı bir anahtar annemlerdeydi) iş yerine çiçekler gönderildi hamile kalınca, bebek doğdu yine maddi manevi her şeyi yaptı, 3 sene zarfında 3 kere ancak gitmiştir 1 er saatten.. gelinde ramazan girer çıkar annemi yemeğe almaz, onu almayan bizi alır mı?? Biricik babam vefat etti, yaşadığı süre içinde 1 kere evinde akşam yemeği yememiştir.
Görgüsüzlük olsun diye demiyorum bebek doğunca takı yerine para verdik annemlerle biz 2 ev 6000 tl birleştirdi, hediyeler falan hariç gittik bebek görmeye 30 dk oturduk bir tek dondurma ikram etti onu da ben almıştım..
Yani aramaz zaten biz aramazsak.. düşünüyorum da aralarında bir sorun yok, bir olay asla olmadı, bu duvarın sebebi ne peki?
Bence gelin-kvalidenin kimyaları asla tutmuyor, tek neden bu.

Bidakka ya KV dediğin tifil göbekli orgu yelek ve patikli kuruu fasulye pişiren misk ya da kolanya kokan genelde bacagi beli agriyan bi karakterdir. İnternete giremez ki kv le r çok saskinim
Despera cok guldurdun beni Ben de potansiyel kayinvalide adayiyim diyebilirim ama tifil gobekli degilim,yelekti patikti hic sevmem, limon kolonyasindan nefret ederim, ama kuru fasulyeyi de iyi pisiririm, haftada 4 gun spora gider kardiyo calisir,fitness yaparim,kurt kopegimiz var onunla bogusmaya bayilirim, ogullarim en cok eglendigim arkadaslarim.
Konu sahibine de konu icin tesekkur ediyorum cunku gelinleri burada okudukca dehsete dusuyorum, benden "kaynana" olmaz diyorum, yandim yani anlayacaginiz , hem de 2 kere

Çok arasaniz sıkbogaz ediyor olursunuz, az arasaniz ilgisiz olursunuz... Anlayacaginiz karşi taraf da sizin kadar düşünceli değilse işiniz zor. Ben relax olma taraftariyim. İki taraf da her iki durumun da iyi niyetle yapildigini kabul ederse problem olmaz. Şöyle ki benim kayinvaldem çok sık aramaz.. Ama ben onun kotu niyetli olmadigini bizim mutluluğumuzu istediğini bize duaci olduğunu bilirim. Ben de çok aramam (mesafe de çok uzak) ama hic bir zaman arayip sormazsin gibi birşey duymadim.. Karsilikli empati önemli. Bir de iki taraftan da beklentiler fazla olmazsa hayal kirikligi olmaz.

ahh ah canım.ben kendimi sevdirmek için asla çabalamayacağım.ben buyum severse sever sevmezse de sadece saygı göstersin.asla beklentim de yoktur benim insanlardan,bu nedenle gelinlerden de olamaz.ister gelirler ister gelmezler.kendi,leri bilirler.gelmiyorlar diye kafaya takıp üzülmem de.oğullarım gelsin yeter.inşallah onların gelip gitmelerine de karışmazlar

yine başka birini tanıyorum. kadının kpederi çok zengin. bunlara oturdukları apartmanda bir daire verdiler evlenirken zevkerine göre dekore ettiler. Kadın çalışmıyor ama iki adım için taksilerden inmiyor. Kpeder kendi elek faturasını öderken bunlarınkini de ödeyiveriyor.. İstanbul'a gezmeye gidiyorlar gelirken hediye hakiki kürk falan alıyorlar.. Ancak gel gör ki konu kadın aşağı inmiyor bir kaç merdiven..Bayram kahvaltıları oluyor bunların geleneksel çocuklar, gelinler, damatlar falan.. bu bir bahane inmiyor.. kendi annesi araba mesafesinde her gün annesi geldi bebek doğduğu zaman..
düğüne gidecekleri bir akşam annesi şehir dışında diye kvalideye bırakmadı ve bu nedenden dolayı da gitmedi düğüne..
aralarında bir sorun yok ama koca bir duvar var. neden peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…