Benim tavrımda senin gibi olur genelde.anladım ben egem ablayı..ama işte gelin öyle anlamıyor.
ya da bu akrabalar arasına sızarsa en ufak bir konuşma geline gidene kadar şekil değiştiriyor.
çok örnek var yani buna verilebilecek. hele ben anlatsam kitap olur da ben sinirlerimi aldırdım etkilenmiyorum. hatta gülüyorum.
benim 2 eltim var ikisi de çalışmıyor.ben doğuma 1 gün kalana kadar çalıştım, doğumdan sonra izin kullancaktım. kvalidemin incisi oğluna diyor "X ipek izne çıkınca da para alacak mı? eve para getirecek mi?"
anneme diyor ki: aslında çocuğu sana baktırma istemiyorum.
annem: ne istiyorsun peki?
kvalde: köye götürsem Y (eltim) bakar.
yani aklı olsa cahil olmasa bunu der mi?
ben yeni doğan bebeği vericem köye götürcek orada bakacak. Eski zaman gibi süt anne bulacak. töbe tövbe..
ben buna resmen güldüm yani. aklı olsa bunu demez.
Şahsen ben sadece kayınvalidemle ilgili olarak değil, herkesle ilgili olarak hatta annemle bile aynı şeyi beklerim. Birinin ben sormadan ya da benden bir istek gelmeden benimle ilgili bir konuya müdahil olmasını istemem. Sanırım kimse de istemez. Ben kayınvalide hiç konuşmasın demiyorum ama kendisine bir talep gelmeden bir ailenin işlerine müdahele etmemeli. Yani aile içi kararlardan bahsediyorum.
aslında ilk zamanlar takıyordum, kızıyordum, eşime söylüyordum..Benim tavrımda senin gibi olur genelde.
Öyle kabul ettim,tartışmadan,saygımı bozmadan gülüp geçiyorum.
Bildiğimi yapmaya devam.
Bu gelin kayınvalide konularında iki taraf birden iyi olmazsa karşı tarafa ne yaparsan batıyor .
Mesela BDV de bebeğime bir iğne almadı kayınvalide diye sinir olan gelinler hep konu açar,bugün kayınvalidemin bebeğime kıyafet almasından bıktım diyen bir gelin var
Ne yapsan yaranamayadabilirsin.
O yüzden gelin veya kayınvalide olduğunda elektirikler tutmuyorsa çokta takmamakta fayda var.
Yok benimki oğluna bayılır.aynen böyle düşünüyorum.gelirse ,ararsa memnun olurum.ama yapmazsa dünyanın sonu değil.beni oğlumun ilgisizli,aramaması üzer.sizin kayınvalidenizde değişik bir türmüş.evladına ilgisiz anne ilk defa duydum.
Çok şükür benim kayınvalidem tam tersidir. Hatta annem karışmak için can atar onu hep bloke ederim ama kayınvalidem sözlüyken de, nişanlıyken de, evlendikten sonra da hiç karışmaya teşebbüs etmedi. Bazen ben sorarım 'şöyle yapsam nasıl olur diye' ancak o zaman fikrini söyler ama sonuna mutlaka 'tabii önemli olan senin nasıl istediğin' diye de ekler. Çok dua ediyorum Allah'a şükür için. Dünya iyisi bir kayınvalide verdi bana.Geçen annem telefonda evimle ilgili bir şey söyledi. Kızdım bende içten içe, kırılmasın diye bir şey de diyemedim. Anne ben bildiğim gibi yapıyorum, böyle seviyorum dedim. Uzatmadı, anladı kadın.
Yine nişan dönemi nişanla ilgili bi durum oldu. Kayınvalidem benim alacağım bir şey için fikrini söyledi. Tamamen beni ilgilendiren bir durum ve alışverişe kendim gidicem. Yok anne sağol, ben bu şekilde alcam, öyle seviyorum dedim. Yaklaşık 10 dakika, ısrar üzerine ısrar. Aynı kendi annem gibi, onu da kırmak istemedim ama suratım asıldı, ben bir çıkıp bakayım da olmazsa sana söylerim dedim.
Çok mu zor, öyle mi seviyorsun kızım, tamam o zaman istediğin gibi al demek? Karışılmaması gerekiyor, bu kadar basit.
kaç yaşında bir kayınvalidesiniz?kızlar yardımınıza ihtiyacım var.2 hafta önce oğlum nişanlandı.gelin hanımla aramızda mesafe var gibi.yani şöyle ki,sanırım ikimizde ne yapacağımızı, nasıl davranacağımızı bilmiyoruz. aramız iyi olsun istiyor.mesela nişandan sonra 1 kez konuştuk.nişan sonrasında ben aradım.nasılsın,yorgunluğunu attın mı falan diye?kısa bir konuşma oldu.gayet ciddi bir konuşma oldu.daha sonrada birdaha konuşmadık.şimdi ben mi aramalıyım?arayıp sık boğaz yapmak istemiyorum ama ilgisiz de davranmak istiyorum.
kendi yaşadıklarınızdan da örnekler vererek,kayınvalidenizin neyi yapıp,neyi yapmamasını istiyorsunuz.kayınvalidesini sevenlerin kayınvalideleri neler yapıyorda,seviyorlar.?bana yardımcı olun.
Kötüymüş. Benimki de tam tersi. Hem biz onlardayken, hem onlar bizdeyken hep benim dinlenmem için uğraşır. Sen zaten dışarda çalışıyorsun az rahat et der. Hatta bazen eşimi azarlar:) Kalk da Princess'a yardım et diyeYok benimki oğluna bayılır.
O kımıldamasın yerinden,rahatsız olmasın.Onun görevlerini gelin yapsın mantığındaydı
Bende aileye çok önem verdiğim,asla kırgınlıklara tahammül edemeyeceğim için bir süre öyle bir gelin oldum ama baktım ailenin en küçüğü olduğum halde görümcelerin bile görevleri bana yıkılmaya başlandı,çektim kendimi mecbur.
Yine arar sorarım,yardımına koşarım ama herkesin görevinide üstlenmem.
İşte başlarda değiştirebileceğini sanıyorsun ,ama herşey aynı.aslında ilk zamanlar takıyordum, kızıyordum, eşime söylüyordum..
ama erkekler annelerinin hep iyi düşündüklerini düşünür. Bebeğe baktırma örneğini eşime dediğim zaman bana dediği: annene yük olmasın, annen yaşlı zor olur diye demiştir dedi. annem o zaman 54 yaşında falandı. yani amaç ne ise ben farklı anlıyorum eşim farklı anlıyor. baktım ne olursa olsun aynı şeyi düşünmüyoruz annesi konusunda tartışmak boşa kürek çekmek gibi. kızm doğduğundan beri negatif veya pozitif bir şey söylemiyorum annesi hakkında. He yeri gelir pozitif bir şey derim ama negatifi içimde yaşıyorum. Bir de özüne inince cahil cahil konuşuyor deyip geçiyorum.
Örnek 2: anneme demiş ki. Aslında senin kızının maaşını bana vermesi lazım bizim köyde parayı kvalide alır.
Şu sözden dolayı huzurumu kaçırırsam eğer benim okuduğum okula yazıklar olsun.
Şahsen ben sadece kayınvalidemle ilgili olarak değil, herkesle ilgili olarak hatta annemle bile aynı şeyi beklerim. Birinin ben sormadan ya da benden bir istek gelmeden benimle ilgili bir konuya müdahil olmasını istemem. Sanırım kimse de istemez. Ben kayınvalide hiç konuşmasın demiyorum ama kendisine bir talep gelmeden bir ailenin işlerine müdahele etmemeli. Yani aile içi kararlardan bahsediyorum.
şuan 52 yaşındayım canım.20 yaşında evlendim.21 yaşında anne oldum.kaç yaşında bir kayınvalidesiniz?
müzeye koyalım seninkini. İbret-i alem olsun.Kötüymüş. Benimki de tam tersi. Hem biz onlardayken, hem onlar bizdeyken hep benim dinlenmem için uğraşır. Sen zaten dışarda çalışıyorsun az rahat et der. Hatta bazen eşimi azarlar:) Kalk da Princess'a yardım et diye
Çok şükür benim kayınvalidem tam tersidir. Hatta annem karışmak için can atar onu hep bloke ederim ama kayınvalidem sözlüyken de, nişanlıyken de, evlendikten sonra da hiç karışmaya teşebbüs etmedi. Bazen ben sorarım 'şöyle yapsam nasıl olur diye' ancak o zaman fikrini söyler ama sonuna mutlaka 'tabii önemli olan senin nasıl istediğin' diye de ekler. Çok dua ediyorum Allah'a şükür için. Dünya iyisi bir kayınvalide verdi bana.
Allah muhabbetinizi arttırsın,bozmasın inşallah.Kötüymüş. Benimki de tam tersi. Hem biz onlardayken, hem onlar bizdeyken hep benim dinlenmem için uğraşır. Sen zaten dışarda çalışıyorsun az rahat et der. Hatta bazen eşimi azarlar:) Kalk da Princess'a yardım et diye
ya bir kendinize gelin. nişan kıyafeti falan. alınan var alınmayan var.Çok sevindim canım. Benim kayınvalidem o gün neden öyle yaptı pek anlamadım bende zaten. Ama sonrasında nişan kıyafeti alırken de görümcem yaptı aynı şeyi. Fakat bu davranışlar tek başına çok kızdırmadı beni, farklı sorunlarda yaşadık ve şimdi aramızda mesafe var. Keşke baştan mesafeli olsaydık, daha mutlu olurduk diye düşünüyorum. Ama daha farklı ve güzel ilişkimiz olsun isterdim. Aklı başında olan biri de böyle olsun ister.
Benim kayınvalidem kendi kayınvalidesinden çok çekmiş zamanında. Kendi anlatmadı ama eşim anlattı. Yaşamadığı sorun kalmamış. Hor görülmüş, dışlanmış. Hizmetçi muamelesi görmüş. Allahtan kayınpeder erkek adammış da kadının arkasında durmuş. Günün birinde de almış karısını başka şehire taşınmış kadını kurtarmak için. Şimdi sanırım onun verdiği duyguyla bana aynısını yaşatmamaya çalışıyor. El üstünde tutuyor. Tam elleri öpülecek kadın yemin ediyorum. Onun da benim başımın üstünde yeri var tabii ki.müzeye koyalım seninkini. İbret-i alem olsun.
Amin canım sağolasın...Allah muhabbetinizi arttırsın,bozmasın inşallah.
Karşılıklı iyi niyetli olursan ne güzel gül gibi geçinilir işte.
aslında normal şartlarda model olarak istemsiz beyninin kopyalaması lazım. ama kadının özü yumuşak ve iyiymiş ki kötü olan kvalidesinin her şeyini tolere edebilmiş.Benim kayınvalidem kendi kayınvalidesinden çok çekmiş zamanında. Kendi anlatmadı ama eşim anlattı. Yaşamadığı sorun kalmamış. Hor görülmüş, dışlanmış. Hizmetçi muamelesi görmüş. Allahtan kayınpeder erkek adammış da kadının arkasında durmuş. Günün birinde de almış karısını başka şehire taşınmış kadını kurtarmak için. Şimdi sanırım onun verdiği duyguyla bana aynısını yaşatmamaya çalışıyor. El üstünde tutuyor. Tam elleri öpülecek kadın yemin ediyorum. Onun da benim başımın üstünde yeri var tabii ki.
ya bir kendinize gelin. nişan kıyafeti falan. alınan var alınmayan var.
Elbette oylesi de var ama benim dedigim kesim de sesini duyuramadigindan azinlik gibiler ama coklar. Yine onyarginin altini ciziyorum. Sen kvden cekmissin belli o yuzden gelinlerin anlattiklari daha sicak geliyor belki. Hem kv adayiyim, hem gelinim, hem gorumce(ydim) hem gorumcem var. Etrafim ornek dolu. Iyi kv kotu kv,iyi gelin kotu gelin, iyi gorumce kotu gorumce, ornekleri arttirmayim konu sapmasin. Bence iyi insan kotu insan var, tecrubelerim bu sonucu cikartiyor.aslında öyle değil.. şu forumda neler okuyoruz.
oğlunu evlendirdi diye:
1.) kızın tapusunu almış hissediyor: çarşıya dahi giderken haber vermediği için çocuk gibi kızıyor.
evinin işini yapsın, gelen giden olunca hizmet etsin diyor. Bazen ırgat yerine koyuyor. Müsait misin demiyor, istediği zaman gelir gider oğlunun evi.. ön koltuğa oturmak için gelini itekliyor.. "ahhh ahhh oğlum ala ala bunu aldı ben nelerini bulurdum" diyor. burada okuduklarımız bunlar... fazlası var..
2.) oğlunu elinden gelse kundağa saracak. Oğlum sever diye sarmaları getirip ağzına tıkıyor.
alış veriş vs kuyruk olmak cabası.
nakliye işleri zaten oğlana ait.
gelini kötüler kaşla gözle..
"oğlumu evlenince bizden soğur sandık, neyse senle evlendi de çok tesir etmedin" diyen kvalideye gelin "anne oğlun evlendi artık benim" diyen geline "oğlum bu gelin ne diyor" diye sızlanan kvalide..
çok daha fazlası var.
Çok iyi kalpli bir kadın. Genel olarak iyi kalpli yani. Sadece bana karşı değil. Eli açıktır, güler yüzlüdür, yardımseverdir. Allah razı olsun hiç kalp kırmaz.aslında normal şartlarda model olarak istemsiz beyninin kopyalaması lazım. ama kadının özü yumuşak ve iyiymiş ki kötü olan kvalidesinin her şeyini tolere edebilmiş.
bence kişiliğiyle ilgili daha çok. yoksa çeken daha çok çektiriyor sanki.
ben kpedrimi bir kere beni istediği zaman gördüm, bir kere düğün işi konuşulacağı zaman geldi zaten farklı şehirlerdeydik sanki kendi ödeyecek gibi nereden bilebilirdim ki eşim maaşından ödeyecekmiş... sonra bir de düğünde gördüm. en son geçen sene ramazan bayramında gördüm. bu sene gtmedim kurbanda da gitmeyi düşünmüyorum. bu seneyi böyle kotardım, seneye Allah kerim.Canım nişan dediysem evde yaptığımız kız isteme-pasta merasimi işte. Ben dışarda istemediğim için evde yaptık. Ama bin pişman oldum gittiğime. Zaten biz nişanlımla aileleri maddi olarak çok zorlamama kararı almıştık, ama o gün neden gittim alışverişe hala bilmem. Bir an evvel bitsin diye ilk gördüğümü aldım, çıktım mağazadan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?