iyi kayınvalide olmak

Benim tavrımda senin gibi olur genelde.
Öyle kabul ettim,tartışmadan,saygımı bozmadan gülüp geçiyorum.
Bildiğimi yapmaya devam.
Bu gelin kayınvalide konularında iki taraf birden iyi olmazsa karşı tarafa ne yaparsan batıyor .
Mesela BDV de bebeğime bir iğne almadı kayınvalide diye sinir olan gelinler hep konu açar,bugün kayınvalidemin bebeğime kıyafet almasından bıktım diyen bir gelin var
Ne yapsan yaranamayadabilirsin.
O yüzden gelin veya kayınvalide olduğunda elektirikler tutmuyorsa çokta takmamakta fayda var.

Geçen annem telefonda evimle ilgili bir şey söyledi. Kızdım bende içten içe, kırılmasın diye bir şey de diyemedim. Anne ben bildiğim gibi yapıyorum, böyle seviyorum dedim. Uzatmadı, anladı kadın.

Yine nişan dönemi nişanla ilgili bi durum oldu. Kayınvalidem benim alacağım bir şey için fikrini söyledi. Tamamen beni ilgilendiren bir durum ve alışverişe kendim gidicem. Yok anne sağol, ben bu şekilde alcam, öyle seviyorum dedim. Yaklaşık 10 dakika, ısrar üzerine ısrar. Aynı kendi annem gibi, onu da kırmak istemedim ama suratım asıldı, ben bir çıkıp bakayım da olmazsa sana söylerim dedim.

Çok mu zor, öyle mi seviyorsun kızım, tamam o zaman istediğin gibi al demek? Karışılmaması gerekiyor, bu kadar basit.

aslında ilk zamanlar takıyordum, kızıyordum, eşime söylüyordum..
ama erkekler annelerinin hep iyi düşündüklerini düşünür. Bebeğe baktırma örneğini eşime dediğim zaman bana dediği: annene yük olmasın, annen yaşlı zor olur diye demiştir dedi. annem o zaman 54 yaşında falandı. yani amaç ne ise ben farklı anlıyorum eşim farklı anlıyor. baktım ne olursa olsun aynı şeyi düşünmüyoruz annesi konusunda tartışmak boşa kürek çekmek gibi. kızm doğduğundan beri negatif veya pozitif bir şey söylemiyorum annesi hakkında. He yeri gelir pozitif bir şey derim ama negatifi içimde yaşıyorum. Bir de özüne inince cahil cahil konuşuyor deyip geçiyorum.
Örnek 2: anneme demiş ki. Aslında senin kızının maaşını bana vermesi lazım bizim köyde parayı kvalide alır.
Şu sözden dolayı huzurumu kaçırırsam eğer benim okuduğum okula yazıklar olsun.

Yok benimki oğluna bayılır.
O kımıldamasın yerinden,rahatsız olmasın.Onun görevlerini gelin yapsın mantığındaydı
Bende aileye çok önem verdiğim,asla kırgınlıklara tahammül edemeyeceğim için bir süre öyle bir gelin oldum ama baktım ailenin en küçüğü olduğum halde görümcelerin bile görevleri bana yıkılmaya başlandı,çektim kendimi mecbur.
Yine arar sorarım,yardımına koşarım ama herkesin görevinide üstlenmem.

Çok şükür benim kayınvalidem tam tersidir. Hatta annem karışmak için can atar onu hep bloke ederim ama kayınvalidem sözlüyken de, nişanlıyken de, evlendikten sonra da hiç karışmaya teşebbüs etmedi. Bazen ben sorarım 'şöyle yapsam nasıl olur diye' ancak o zaman fikrini söyler ama sonuna mutlaka 'tabii önemli olan senin nasıl istediğin' diye de ekler. Çok dua ediyorum Allah'a şükür için. Dünya iyisi bir kayınvalide verdi bana.

kaç yaşında bir kayınvalidesiniz?

Kötüymüş. Benimki de tam tersi. Hem biz onlardayken, hem onlar bizdeyken hep benim dinlenmem için uğraşır. Sen zaten dışarda çalışıyorsun az rahat et der. Hatta bazen eşimi azarlar:) Kalk da Princess'a yardım et diye

İşte başlarda değiştirebileceğini sanıyorsun ,ama herşey aynı.
Benim kocamda birgün ''biz 60 yıldır değiştiremedik,sen mi değiştireceksin annemin huyunu,bırak ,duyma '' dedi.
Düşündüm ,haklı.Oda öyle bir insan deyip ne dediğine falan takılmıyorum artık.
Senin maaş olayı çok hoşmuş yanlız.
Ben senin kayınvalidenin köyünden bir gelin alayım

kaç yaşında bir kayınvalidesiniz?
şuan 52 yaşındayım canım.20 yaşında evlendim.21 yaşında anne oldum.

müzeye koyalım seninkini. İbret-i alem olsun.

Çok sevindim canım. Benim kayınvalidem o gün neden öyle yaptı pek anlamadım bende zaten. Ama sonrasında nişan kıyafeti alırken de görümcem yaptı aynı şeyi. Fakat bu davranışlar tek başına çok kızdırmadı beni, farklı sorunlarda yaşadık ve şimdi aramızda mesafe var. Keşke baştan mesafeli olsaydık, daha mutlu olurduk diye düşünüyorum. Ama daha farklı ve güzel ilişkimiz olsun isterdim. Aklı başında olan biri de böyle olsun ister.

Allah muhabbetinizi arttırsın,bozmasın inşallah.
Karşılıklı iyi niyetli olursan ne güzel gül gibi geçinilir işte.

ya bir kendinize gelin. nişan kıyafeti falan. alınan var alınmayan var.

müzeye koyalım seninkini. İbret-i alem olsun.
Benim kayınvalidem kendi kayınvalidesinden çok çekmiş zamanında. Kendi anlatmadı ama eşim anlattı. Yaşamadığı sorun kalmamış. Hor görülmüş, dışlanmış. Hizmetçi muamelesi görmüş. Allahtan kayınpeder erkek adammış da kadının arkasında durmuş. Günün birinde de almış karısını başka şehire taşınmış kadını kurtarmak için. Şimdi sanırım onun verdiği duyguyla bana aynısını yaşatmamaya çalışıyor. El üstünde tutuyor. Tam elleri öpülecek kadın yemin ediyorum. Onun da benim başımın üstünde yeri var tabii ki.

aslında normal şartlarda model olarak istemsiz beyninin kopyalaması lazım. ama kadının özü yumuşak ve iyiymiş ki kötü olan kvalidesinin her şeyini tolere edebilmiş.
bence kişiliğiyle ilgili daha çok. yoksa çeken daha çok çektiriyor sanki.

ya bir kendinize gelin. nişan kıyafeti falan. alınan var alınmayan var.

Canım nişan dediysem evde yaptığımız kız isteme-pasta merasimi işte. Ben dışarda istemediğim için evde yaptık. Ama bin pişman oldum gittiğime. Zaten biz nişanlımla aileleri maddi olarak çok zorlamama kararı almıştık, ama o gün neden gittim alışverişe hala bilmem. Bir an evvel bitsin diye ilk gördüğümü aldım, çıktım mağazadan.

Elbette oylesi de var ama benim dedigim kesim de sesini duyuramadigindan azinlik gibiler ama coklar. Yine onyarginin altini ciziyorum. Sen kvden cekmissin belli o yuzden gelinlerin anlattiklari daha sicak geliyor belki. Hem kv adayiyim, hem gelinim, hem gorumce(ydim) hem gorumcem var. Etrafim ornek dolu. Iyi kv kotu kv,iyi gelin kotu gelin, iyi gorumce kotu gorumce, ornekleri arttirmayim konu sapmasin. Bence iyi insan kotu insan var, tecrubelerim bu sonucu cikartiyor.

Çok iyi kalpli bir kadın. Genel olarak iyi kalpli yani. Sadece bana karşı değil. Eli açıktır, güler yüzlüdür, yardımseverdir. Allah razı olsun hiç kalp kırmaz.

ben kpedrimi bir kere beni istediği zaman gördüm, bir kere düğün işi konuşulacağı zaman geldi zaten farklı şehirlerdeydik sanki kendi ödeyecek gibi nereden bilebilirdim ki eşim maaşından ödeyecekmiş... sonra bir de düğünde gördüm. en son geçen sene ramazan bayramında gördüm. bu sene gtmedim kurbanda da gitmeyi düşünmüyorum. bu seneyi böyle kotardım, seneye Allah kerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…