iyi kayınvalide olmak

ahahahah abla işte her kvalide öyle düşünüyor. "oğullarım gelsin yeter" diyor.
yani sen oğlunu özlüyorsun ama gelini kızın gibi görmediğin için özlemiyorsun. Tabi o da seni özlemiyor kesinlikle.

yok zaten o gün ayrı olacaklar ama ,1-2 gün sonrada biz çağıralım dedik.yanlış mı olur ki,hem aile yemeği hem doğum günü kutlaması için
işte ben de bundan korkuyorum.

yok zaten o gün ayrı olacaklar ama ,1-2 gün sonrada biz çağıralım dedik.yanlış mı olur ki,hem aile yemeği hem doğum günü kutlaması için

işte ben de bundan korkuyorum.
abla yani sen beklentilerini yüksek tutma derim.
sen onun annesinin yerini asla tutamazsın.
aynı cümleyi annesi söylesin kırılmaz ama sen söylersen kin halini alır. yani dünyanın kuralı bu sanırım.
ben çok ılımlıyımdır kvalideme karşı ne olursa olsun beni etkilemez, takmam hiç bir şeyi ama sevmem de . ama kpederim can düşmanım gibidir o başka.

yani sen oğlunu özlüyorsun ama gelini kızın gibi görmediğin için özlemiyorsun. Tabi o da seni özlemiyor kesinlikle.
ama egem haklı,isteriz ki onlarda gelsin arasın ama gelmezse ne yapalım,oğlum gelsin yeter ki ona karışmasın.

bu özleyip özlememkle alakalı değil ki.gelsin diye beklersin gelmeyince üzülürsün.sevsin diye beklersin sevmeyince üzülürsün.ne yapayım oğullarım gelsin yeter.beklentim sadece oğullarımdan.benim annem senelerce benim sorunum oğlumla gelinim iyi derken maalesef acı gerçekle geçen sene karşılaştı ve büyük yıkım oldu.ben annem gibi olmayacağım

Sakın iyi kayınvalide yoktur diyenlere aldırış etme. Benim kayınvalidem dünya iyisidir. Aranızdaki ilişki hem senin hem de gelininin davranışlarına bağlı. Sadece senden beklemek yanlış olur. Senin yapabileceğin en güzel şey gelininin ve oğlunun işlerine çok karışmamak, sana birşey sorulmadan müdahil olmaya çalışmamak ve kararlarına saygı duymak. Bunun dışında gülümsemen yeterli inan bana. Hem sen arayıp sormuşsun zaten. Şimdi onun araması gerekiyor. Zamanla alışırsınız birbirinize.

beklentilerimi en azda tutmayı öğretti hayat bana zaten.bu konuda da inan öyleyim.sadece sevgi saygı aradığım tabiki karşılıklı olarak.bir evladım var benim hayatta başka kimsem yok sayılır.onun mutluluğunu görmek isterim.

bu tartışılabilir bir konu tabi..
yaşnamışlıklar anlam katar buna.
bir de yaşamamış olanlar var. onlar neden sevmez birbirini anlamıyorum.
çevremde kötü örnekler olduğu kadar iyi aileler de var ama yine de olmuyor olmuyor olmuyor..

çok teşekkürler...

bu da yanlış işte. kadın makine mi kendine ayar versin. sonuçta insan olarak bir şeye yorum yapar bir arkadaşı gibi, ya da oğluna nasihat verir hatta bazen kulağını çeker, insanız sonuçta, neden müdahil olmasın, neden konuşmasın bir şey sorulmadan bu muamele ancak çocuklara yapılır ki artık onlara bile yapılmasını eğitim desteklemiyor.
Ama işte konuşunca, müdahil olunca orada ipler aşınmaya başlıyor. Çünkü ya kvalde kendini anlatamıyor, ya da gelin anlamıyor.

Egem in anlattığı o değil aslında İpek.
Gelin gelmek isterse başımın üstünde yerim benimde olur.Ama gelmek istemezsede onun öyle bir görevi yok demek istiyor.
Böyle bir durumda oğlum gelsin yeter demek istiyor.
Mesela benim kayınvalidem yıllarca kendini ziyaret etmek benim görevim gibi davrandı,oğlunun değil,benim!!
Ben çocukları alıp gidersem yeterdi.Oğlunun rahatı bozulmasın diye pazar günü değil,cumartesi günü gelir.
E oğlunun rahatı önemli,benimki değil mi diyorsun bu seferde.Bende çalışıyorum ve sadece cumartesilerim var nefes almak için.
Mesela ben yıllardır yaz tatilinde 1 aya yakın yazlığa giderim ve eşim burda yanlız kalır.
O süreçte hiç görüşmezler,ben yola çıktığım dakika görüşme planları yapılır.
Bende uygun bir dille anlattım,oğlunun kendinden sorumlu olduğunu,benim değil.
Şimdi öyle davranıyor ve bence hiçbir sakıncası yok,gece 11 de arasa yine rahatsız olmam,banane oğluyla kendi arasında.

Aslinda asil olan iyi insan olmak. Gelin kayinvalide sifatlariyla bagdastirilmamali ama ne yazikki onyargiliyiz. Sesini en cok duyuran da gelinler oldugu icin kayinvalideler hep haksiz hep kotu..

Öncelikle sizi tebrik ediyorum. Burada arkadaşlarımız herşeyi yazmış zaten; ama bende yazmak istiyorum. İki tarafında iyi olması gerekiyor. Örneklerde verildiği gibi bazen k. valide ne kadar iyi olursa olsun, gelin adım atmıyor; bazen de tam tersi. Düğün için neler yapmalıyız , neler yapalım tarzında konuşmalar yapabilirsiniz. İlgili davranın, ilgisiz kalmayın. Gelin, sizin ailenize dışarıdan giriyor; eğer kendisi de iyi kalpliyse siz kendisine ne kadar sıcaklık gösterir yakın davranırsanız (yapmacık olarak değil ama) fazlasıyla karşılığını alacağınızı düşünüyorum. Her şeyde dürüst olun, kırıcı olmayın. Çünkü kırgınlıklar unutulmuyor. İki taraf içinde hayırlısı olsun.

aynen böyle düşünüyorum.gelirse ,ararsa memnun olurum.ama yapmazsa dünyanın sonu değil.beni oğlumun ilgisizli,aramaması üzer.sizin kayınvalidenizde değişik bir türmüş.evladına ilgisiz anne ilk defa duydum.

anladım ben egem ablayı..ama işte gelin öyle anlamıyor.
ya da bu akrabalar arasına sızarsa en ufak bir konuşma geline gidene kadar şekil değiştiriyor.
çok örnek var yani buna verilebilecek. hele ben anlatsam kitap olur da ben sinirlerimi aldırdım etkilenmiyorum. hatta gülüyorum.
benim 2 eltim var ikisi de çalışmıyor.ben doğuma 1 gün kalana kadar çalıştım, doğumdan sonra izin kullancaktım. kvalidemin incisi oğluna diyor "X ipek izne çıkınca da para alacak mı? eve para getirecek mi?"
anneme diyor ki: aslında çocuğu sana baktırma istemiyorum.
annem: ne istiyorsun peki?
kvalde: köye götürsem Y (eltim) bakar.
yani aklı olsa cahil olmasa bunu der mi?
ben yeni doğan bebeği vericem köye götürcek orada bakacak. Eski zaman gibi süt anne bulacak. töbe tövbe..
ben buna resmen güldüm yani. aklı olsa bunu demez.

benim bir komşum var.dışardan gelin kaynana mükemmel.ama komşum hep diken üstünde geldiklerinde,aman kırılır mı,aman darılır mı,sürekli kendini kontrol altında tutuyordu.bir de 6 ay birlikte yaşadılar bazı nedenlerden gittiklerinde ohhh demişti,çok zordu yani

2 taraf da iyi niyetli olunca neden olmasın ki?

Bence daha küçükken görüyoruz çevremizde, sorunlu evlilikler, kötü kayınvalideler, anlayışsız gelinler, kendi kendimizi dolduruyoruz bu yüzden.

Kayınvalide iyi davranıyorsa, kesin rol yapıyordur, kötüyse zaten kötüdür. Arıyorsa rahat vermiyor, aramıyorsa ilgisiz diyoruz. Ben anlamıyorum bazen iki tarafın psikolojisini de.

Annem çok çekti babaannemden, hiç sevmem bende ama kayınvalidemle öyle olmak istemedim hiç. Fakat daha ilk günden sorunlar başladı. Ben de süt çıkma ak kaşık değilim, elbette hatalarım vardır ama ona çok kırıldığım şeyler oldu ve bu kırgınlarımı unutabileceğimi sanmıyorum. Yine de hepimiz insanız, bende hata yapabilirim diyerek uzatmadım mevzuyu, mesafe koydum, ayda 1 konuşuruz, ikimizde halimizden memnunuz, sorun yok, yaşayıp gidiyoruz. Ama her şeye rağmen ben isterdim ki, açığımı aramasın, bana değer versin, söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutsun, ama yok olmadı yani.

Tamam gelinlerde salak değil, nerden baksan 25 yaşındaki koskoca kadın hepsi. Fakat evlilik başka bi tecrübe ve bu konuda avantaj kayınvalidelerde. Sıcak olun, samimi olun, dürüst olun kafi bence. Samimiyet, gerçeklik çok önemli. İlişkilerin en önemli dinamiği bu.

Aslinda asil olan iyi insan olmak. Gelin kayinvalide sifatlariyla bagdastirilmamali ama ne yazikki onyargiliyiz. Sesini en cok duyuran da gelinler oldugu icin kayinvalideler hep haksiz hep kotu..
aslında öyle değil.. şu forumda neler okuyoruz.
oğlunu evlendirdi diye:
1.) kızın tapusunu almış hissediyor: çarşıya dahi giderken haber vermediği için çocuk gibi kızıyor.
evinin işini yapsın, gelen giden olunca hizmet etsin diyor. Bazen ırgat yerine koyuyor. Müsait misin demiyor, istediği zaman gelir gider oğlunun evi.. ön koltuğa oturmak için gelini itekliyor.. "ahhh ahhh oğlum ala ala bunu aldı ben nelerini bulurdum" diyor. burada okuduklarımız bunlar... fazlası var..
2.) oğlunu elinden gelse kundağa saracak. Oğlum sever diye sarmaları getirip ağzına tıkıyor.
alış veriş vs kuyruk olmak cabası.
nakliye işleri zaten oğlana ait.
gelini kötüler kaşla gözle..
"oğlumu evlenince bizden soğur sandık, neyse senle evlendi de çok tesir etmedin" diyen kvalideye gelin "anne oğlun evlendi artık benim" diyen geline "oğlum bu gelin ne diyor" diye sızlanan kvalide..
çok daha fazlası var.

Şahsen ben sadece kayınvalidemle ilgili olarak değil, herkesle ilgili olarak hatta annemle bile aynı şeyi beklerim. Birinin ben sormadan ya da benden bir istek gelmeden benimle ilgili bir konuya müdahil olmasını istemem. Sanırım kimse de istemez. Ben kayınvalide hiç konuşmasın demiyorum ama kendisine bir talep gelmeden bir ailenin işlerine müdahele etmemeli. Yani aile içi kararlardan bahsediyorum.

en mükemmel modellerde bile olmuyor bir noktadan sonra..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…