iyi koca yoktur.

Olmaz olur mu tabii ki var. Bu biraz yaptığın tercihlere ve yaşam tarzına bağlı. Kendini geliştirmeden, kendi hayatını kurmadan, kendi ayakların üzerinde durmadan ve özellikle çok genç yaşta evlendiğinde hele de kendine ait bir gelirin yoksa çoğu erkek seni ezmeye çalışır. Maalesef bu durum böyle. Zayıf olan ezilir. Ama yukarıdaki şartlara sahipsen adam bilir ki sen istediğinde gitme şansına sahipsin. Kaybetmemek için elinden geleni yapar. Ha yukarıdaki şartlar olmadan gerçekten iyi koca olan erkekler yok mu? Var ama çok az. Kendi ailem adına söyleyeyim babam da harika bir kocadır, eniştem de, benim eşim de. Hiçbirinin karakterine en ufak bir laf edemem. Ama bizim ailenin kadınları kıyamet kopsa kendi ayakları üzerinde duracak kadınlardır.

Ona bakarsanız ozaman iyi (karı) kadın da yok..
Iyilik karşılıklı

Annem hep der elin iyisi olmaz, itin dayısı olmaz.. (oda nedemekse)
Buarada anneannemin lafıda geldi aklıma durun onuda paylaşayım..

Kocanıza şeyinizin bitarafını gösteriyosanız diğer tarafını gizli tutun, gün gelir yüzünüze çarpar derdi
Ogün bugündür ne maksatla söylendiğini anlasamda, bi tarafın nasıl saklanacağını ve yüzüme ne şekilde çarpılabileceğini anlamış değilimdir <<< <<<

Ailemize katılan butun (kendımı ayrı tutayım) kuzen eslerı oncelerde hep mukemmeldı vay soyle ıyı boyle ıyı dedıklerı adamlar zaman ıcınde o kadarda mukemmel olmadıklarını tum aıle olarak anlıyoruz. Bızlerde boyleyız

her zaman iyi koca yoktur bence.

duruma göre çok iyi duruma göre gıcık bir kocaya sahibim.
ama iyiki evlenmişim ruh eşim falan filan demiyorum. o kadar yoğun duygular beslemiyorum. idare ediyoruz işte.

benim korkumda annenizin ki gibi şu anda büyüttüğünüz şeyler devede kulak kalabilir mi?

gelen gideni aratır mı?

Bir de bazı insanlarda evliliğin ilk zamanı, ele güne karşı biz muhteşemiz, yağlıyız, ballıyız tutumu sergileniyor, evlilik biraz daha ilerleyince olumsuz duygular bastırılamıyor... maalesef anlaşamayan çok karı koca var... 5 yıl sevgili oluyolar, 1 yıl aynı evde yaşayamıyolar, Allah herkesi yüreğinden sımsıkı sevecek insanlarla karşılaştırsın inşallah

boşanmanız için söylemiyorum beni yanlış anlamayın ama var efendim çok iyi kocalar var çok iyi bir kocam var çok şükür ve ben onun için kaç kez şükür namazı kılmışımdır bilmiyorum kaç kez kılarım onu da bilmiyorum ama bildiğim tek şey var: bu evlilik işi karşılıklı fedakarlıktan oluşuyor, bir eş fedakar olup diğer eş 'kar' sahibi oluyorsa maalesef böle ilişkiler bir ticaretten başka hal almıyor bence , '' Kadın erkeği vezir de eder rezil de '' sözü sadece kadınlar için değil tüm erkekler için de geçerli çünkü ( BENCE) !

bu "bize zaten iyisi denk gelmez" felsefesi yüzünden kaç psikiyatrist gezdim ben.. işte bu nedir biliyor musunuz? kötüye odaklanıp, kötüyü çağırma.. bütün hayatınız böyle gidecek bu şekilde düşündükçe.. eğer mutsuzsanız boşanın, hayır efendim bütün kocalar kötü değil, bütün erkekler aldatmaz, dövmez, öldürmez.. sadece 1 kere yaşama hakkı verilmiş size "zaten benim kaderim yok" anlayışıyla tüketmeyin ömrünüzü..

İyi kadın ( eş ) var mı ? Ya da şöyle sorayım kim dört dörtlük ?

Bu devirde insanları mutlu etmek beklentilerini karşılamak oldukça zor yeri geliyor ailemizle bile anlaşamıyoruz..
Çok ciddi (ihanet-şiddet) yoksa veya mutsuz değilseniz ki bu çok önemli aile dağıtmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum.
Aile kavramı çok önemli ve mutsuz aile çocukları ile evlenmek yapılan en büyük yanlış oluyor ne yazıkki.

iyi hatta mükemmel kocalar var çevremde gerçekten dörtdörtlük diyebilceğim gözümle gördüğüm ama içlerine bir giriyosun vuuuu diyorumki benim eşim mikemmelmiş kıymetini bilememişim artık sen düşün.

örnek veriyorum adamın mali durumu süper kadın ev hanımı adam her konuda yardımcı gözünün içine bakıyor el üstü tutuyor karımda karım modunda eee sonra zamanında aldattı beni gerçeği çıkıyor altından.

Hehehehe:)) bu lafı benim babaannem de söylerdi sanırım herşeyinizi bilmesin,görmesin anlamında bişey..bi de şunu derdi babaannem "koca iyi bişey olsa adı gonca olurdu

hangimiz mükemmeliz ki?

hepimizin hataları eksikleri var. hepimiz kadın erkek birbirimizden desteğe muhtacız, birbirimizle ilerlemeye çalışmalıyız. esas sorun bu bence. iki tarafta birbrine hep destek tam destek olmaya çalışmalı. yoksa gerisi çözülür elbet.

ama tersi olmaya başladığında bencillikler başladığında soğukluk başladığında geçmiş olsun.

eşinizle aranızda saygı sevgi varsa, ben olsam çabalardım. ama bunlar bittiyse özellikle saygı boşanın, kimse mutsuz olmak için yaşamıyor bu hayatta.

valla maşallah dıyeyım benım kocam iyidir her anlamda
bu karsılıklı uyumla alakalı
ıkıncı evlılıgım
ilk evlılıgım 4 yıl surdu ve bıttı

İyi koca demek yanlış olur. İyi kötü diye ayırmakta . Herkese gore değişir. Bence genel olarak ne istediğini bilmeden es seçimi yapmak yada mükemmeli aramak tek sorun.

O şekilde 'KOMUT' alanlara koca değil köpek diyoruz.

-Otur!
-hav hav.
Ne yazık ki aynı şeyleri kadın yaptığı zaman, kocasının sözünü dinleyip, yemeği yaptığı, gömlekleri jilet gibi ütülediği zaman 'aaa ne kadar güzel bir ev hanım, nasıl da iyi bir eş' diyoruz. Ama erkek yapınca hav hav. Nasıl bir zihniyet anlamadım gitti. Ben çalışıyorsam, kocam da çalışıyorsa tabii ki evin de bütün işlerini öpe öpe benimle birlikte yapacak. O yemek yapıyorsa, ben salata yaparım.O ütü yapıyorsa ben evi süpürürüm.Aksi zaten eşitsizlik olur. İyi valla hem akşama kadar dışarıda çalışayım, hem eve gelip evin bütün işlerini ben yapayım yoksa kocama hav hav derler. Bence aksini düşünen kadına enayi derler.

Fesat, şirret, saygısız, sevgisiz ve egoist demeyelim de kendini seven ve saygı duyan kadın diyelim biz onlara. Kadın dışarıda çalışıyorsa neden yemeği o yapsın, kocasıyla birlikte yapsınlar. Neden ütüyü kadın yapsın, adam bir zahmet kendi gömleğini ütülesin eline yapışmaz. Size bir şey söyleyeyim mi bir erkeğin ne kadar üstüne düşerseniz kıymetiniz o kadar azalır. Ama siz kendinize ne kadar değer verirseniz adam da size o kadar değer verir. Buradan da diğer arkadaşlara ders olsun, kocanız ağzınızın içine baksın istiyorsanız aynen de bunları yapın. Yoksa kocanız başka kadınların ağızlarının içine bakar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…