- 10 Ocak 2014
- 4.729
- 11.131
- 208
- Konu Sahibi hippotalamus
-
Olmaz olur mu tabii ki var. Bu biraz yaptığın tercihlere ve yaşam tarzına bağlı. Kendini geliştirmeden, kendi hayatını kurmadan, kendi ayakların üzerinde durmadan ve özellikle çok genç yaşta evlendiğinde hele de kendine ait bir gelirin yoksa çoğu erkek seni ezmeye çalışır. Maalesef bu durum böyle. Zayıf olan ezilir. Ama yukarıdaki şartlara sahipsen adam bilir ki sen istediğinde gitme şansına sahipsin. Kaybetmemek için elinden geleni yapar. Ha yukarıdaki şartlar olmadan gerçekten iyi koca olan erkekler yok mu? Var ama çok az. Kendi ailem adına söyleyeyim babam da harika bir kocadır, eniştem de, benim eşim de. Hiçbirinin karakterine en ufak bir laf edemem. Ama bizim ailenin kadınları kıyamet kopsa kendi ayakları üzerinde duracak kadınlardır.Eşimle 8 yılı geçti evliyiz. 2 çocuğumuz var. Maddi olarak ta fazla bir sıkıntımız yok şükür. .kv kb ile de aram iyi.. her konuda bize destekler sağolsunlar. Ha kötü yönleri yok mu var ama idare ediyoruz.
Şimdi sorum şu.. bize şimdiye kadar yani ailemizin kadınlarına hiç iyi eş düşmedi desem yeridir. Şimdi açıklama yapmak istemiyorum ve hepimiz gurbetteyiz. Hiç birimiz aynı şehirde değiliz. Bizde eşimle pek anlaşamıyoruz. Bikaç kez boşanma aşamasından döndük ve hala aklımın bir köşesinde bu düşünce maalesef var. Ailemde gerçekten kararlı olursam arkamda olur ki zamanında oldular. Ama annem boşanma lafın duyunca başlıyor saymaya: kızım boşanmak kolay değil,iyi koca yok. .bize zaten iyisi denk gelmez..2 çocuğun var, maddi durumunuz iyi, eşin evine sahip çıkıyor, çocuklarını çok seviyor, ailesine karşı sizi ezdirmiyor diye eşimin iyi yönlerini saymaya başlıyor.. aslında o da benim için bazı konularda üzülüyor ama boşanırsam daha kötü bir hayatın beni beklediğini, aile büyüklerinn her konuda hayatıma karışmayı kendilerine hak olarak göreceğini biliyor. Bu arada annemde babamdan 30 yılın sonunda boşanma kararı almak üzere. . Zaten kaç yıldır aynı evde iki yabancı olarak yaşıyorlar babamla. Hepimiz annemin yanındayız..
Şimdi size soruyorum iyi koca yok mu gerçekten?
aynen öyle biz ne kdr iyiyzİyinin tanımı ile değişen bir şey bu. İyi eş var mı? Biz ne kadar iyiyiz?
Buarada anneannemin lafıda geldi aklımaOna bakarsanız ozaman iyi (karı) kadın da yok..
Iyilik karşılıklı
Annem hep der elin iyisi olmaz, itin dayısı olmaz.. (oda nedemekse)
Ailemize katılan butun (kendımı ayrı tutayım) kuzen eslerı oncelerde hep mukemmeldı vay soyle ıyı boyle ıyı dedıklerı adamlar zaman ıcınde o kadarda mukemmel olmadıklarını tum aıle olarak anlıyoruz. Bızlerde boyleyızİyi koca'ların olduğunu belirttim ben de... eş olmasıyla, sadakatiyle, sevmesiyle, saymasıyla, babalığıyla bir bütün olarak ele aldım... ben ayıya dayı demiyorum, çok şükür.... bana göre karşılaşmamış bazı ruh ikizleri var... karşılaşanlarda çok mutlu, benim gibi, Allahım daim etsin inşallah
Bir de bazı insanlarda evliliğin ilk zamanı, ele güne karşı biz muhteşemiz, yağlıyız, ballıyız tutumu sergileniyor, evlilik biraz daha ilerleyince olumsuz duygular bastırılamıyor... maalesef anlaşamayan çok karı koca var... 5 yıl sevgili oluyolar, 1 yıl aynı evde yaşayamıyolar, Allah herkesi yüreğinden sımsıkı sevecek insanlarla karşılaştırsın inşallahAilemize katılan butun (kendımı ayrı tutayım) kuzen eslerı oncelerde hep mukemmeldı vay soyle ıyı boyle ıyı dedıklerı adamlar zaman ıcınde o kadarda mukemmel olmadıklarını tum aıle olarak anlıyoruz. Bızlerde boyleyız
boşanmanız için söylemiyorum beni yanlış anlamayın ama var efendim çok iyi kocalar var çok iyi bir kocam var çok şükür ve ben onun için kaç kez şükür namazı kılmışımdır bilmiyorum kaç kez kılarım onu da bilmiyorum ama bildiğim tek şey var: bu evlilik işi karşılıklı fedakarlıktan oluşuyor, bir eş fedakar olup diğer eş 'kar' sahibi oluyorsa maalesef böle ilişkiler bir ticaretten başka hal almıyor bence , '' Kadın erkeği vezir de eder rezil de '' sözü sadece kadınlar için değil tüm erkekler için de geçerli çünkü ( BENCE) !Eşimle 8 yılı geçti evliyiz. 2 çocuğumuz var. Maddi olarak ta fazla bir sıkıntımız yok şükür. .kv kb ile de aram iyi.. her konuda bize destekler sağolsunlar. Ha kötü yönleri yok mu var ama idare ediyoruz.
Şimdi sorum şu.. bize şimdiye kadar yani ailemizin kadınlarına hiç iyi eş düşmedi desem yeridir. Şimdi açıklama yapmak istemiyorum ve hepimiz gurbetteyiz. Hiç birimiz aynı şehirde değiliz. Bizde eşimle pek anlaşamıyoruz. Bikaç kez boşanma aşamasından döndük ve hala aklımın bir köşesinde bu düşünce maalesef var. Ailemde gerçekten kararlı olursam arkamda olur ki zamanında oldular. Ama annem boşanma lafın duyunca başlıyor saymaya: kızım boşanmak kolay değil,iyi koca yok. .bize zaten iyisi denk gelmez..2 çocuğun var, maddi durumunuz iyi, eşin evine sahip çıkıyor, çocuklarını çok seviyor, ailesine karşı sizi ezdirmiyor diye eşimin iyi yönlerini saymaya başlıyor.. aslında o da benim için bazı konularda üzülüyor ama boşanırsam daha kötü bir hayatın beni beklediğini, aile büyüklerinn her konuda hayatıma karışmayı kendilerine hak olarak göreceğini biliyor. Bu arada annemde babamdan 30 yılın sonunda boşanma kararı almak üzere. . Zaten kaç yıldır aynı evde iki yabancı olarak yaşıyorlar babamla. Hepimiz annemin yanındayız..
İyi kadın ( eş ) var mı ? Ya da şöyle sorayım kim dört dörtlük ?
Hehehehe:)) bu lafı benim babaannem de söylerdiBuarada anneannemin lafıda geldi aklımadurun onuda paylaşayım..
Kocanıza şeyinizin bitarafını gösteriyosanız diğer tarafını gizli tutun, gün gelir yüzünüze çarpar derdi
Ogün bugündür ne maksatla söylendiğini anlasamda, bi tarafın nasıl saklanacağını ve yüzüme ne şekilde çarpılabileceğini anlamış değilimdir<<< <<<
valla maşallah dıyeyım benım kocam iyidir her anlamdaEşimle 8 yılı geçti evliyiz. 2 çocuğumuz var. Maddi olarak ta fazla bir sıkıntımız yok şükür. .kv kb ile de aram iyi.. her konuda bize destekler sağolsunlar. Ha kötü yönleri yok mu var ama idare ediyoruz.
Ne yazık ki aynı şeyleri kadın yaptığı zaman, kocasının sözünü dinleyip, yemeği yaptığı, gömlekleri jilet gibi ütülediği zaman 'aaa ne kadar güzel bir ev hanım, nasıl da iyi bir eş' diyoruz. Ama erkek yapınca hav hav. Nasıl bir zihniyet anlamadım gitti. Ben çalışıyorsam, kocam da çalışıyorsa tabii ki evin de bütün işlerini öpe öpe benimle birlikte yapacak. O yemek yapıyorsa, ben salata yaparım.O ütü yapıyorsa ben evi süpürürüm.Aksi zaten eşitsizlik olur. İyi valla hem akşama kadar dışarıda çalışayım, hem eve gelip evin bütün işlerini ben yapayım yoksa kocama hav hav derler. Bence aksini düşünen kadına enayi derler.O şekilde 'KOMUT' alanlara koca değil köpek diyoruz.
-Otur!
-hav hav.
aynen.. mesela hangimiz kendimiz gibi biriyle evlenmek isterdik acaba?
Fesat, şirret, saygısız, sevgisiz ve egoist demeyelim de kendini seven ve saygı duyan kadın diyelim biz onlara. Kadın dışarıda çalışıyorsa neden yemeği o yapsın, kocasıyla birlikte yapsınlar. Neden ütüyü kadın yapsın, adam bir zahmet kendi gömleğini ütülesin eline yapışmaz. Size bir şey söyleyeyim mi bir erkeğin ne kadar üstüne düşerseniz kıymetiniz o kadar azalır. Ama siz kendinize ne kadar değer verirseniz adam da size o kadar değer verir. Buradan da diğer arkadaşlara ders olsun, kocanız ağzınızın içine baksın istiyorsanız aynen de bunları yapın. Yoksa kocanız başka kadınların ağızlarının içine bakar.Olmaz mi canim var tabi ki, ama nerde fesat, sirret, saygisiz, sevgisiz, egoist kadinlar var iste iyi kocalarda onlarda :)
Benim burda kac tane 'arkadasim' var, calisiyorum diye yemek yapmayan, cocugum var diye calismayan, evi temizlememek icin fazla mesaiye kalan, disari cikacaksan gömleklerini ütülemeden cikamazsin diyen. Oooo daha sayarim bunlari, ve onlarin kocalari karilarinin agizlarinin icine bakiyorlar resmen. Ottur dese otturacak kalk dese kalkacaklar o sekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?