• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iyi koca yoktur.

Bana göre iyilik maneviyat, vicdan ve şefkat ve şimdiki eşimde mevcut bunlar şükür ki. Ama kötü özellikleri yok mu var. Konuşmayı sevmez, oturup memeleket meselelerini bir konuşamazsın mesela. Stres toleransı düşük çabuk öfkelenir özellikle de işi konusunda. Ama eşimi çok seviyorum çünkü kimse mükemmel değil ben hiç değilim. Zaten sevmek olduğu gibi kabullenmek değil mi ?

Kime göre?neye göre sorusunu sevmem ama tam da böyle bir sorunun cevabı....Olması gerekenle- iyi kavramını karıştırdığımız için herkese göre değişir soru cevabı...........

Aynı cümleleri kuracaktım....baktım varmış...

Bi de anneniz ayrılırken size boşanma demesi biraz ilginç olmuş....

Aynı cümleleri kuracaktım....baktım varmış...

Bi de anneniz ayrılırken size boşanma demesi biraz ilginç olmuş....
Annem 30 sene çekti babamı. 18 yıl babaannemle oturdu. Dayak yedi. Babam ananemi, teyzemi evden kovdu, kumarbaz, kumar oynamak için evdekilerin parasını çalıyor, küfürden bahsetmiyorum bile.. sağdan soldan borç alıyor. Şirketleri var, ama dedem kumarda yemesin diye elinden aldı. Onların verdiği maaşla geçiniyorlar. Bizi her durumda zora soktu. Daha yazamayacağım neler neler.. 50 yaşında hala aynı. Annemin babası annem doğduğu gün ölmüş. Ananem 6 çocukla dul kalmış. Annemin mesleği yok, arkasında kimse yok. Bu zamana kadar çekti ama artık erkek kardeşlerim büyüdü. En kısa zamanda kurtulur inş annem. Ben annemin yaşadıklarının yarısını bile yaşamadım. Anneme boşanıcam demeye bile utanıyorum bazen...

Eşimle 8 yılı geçti evliyiz. 2 çocuğumuz var. Maddi olarak ta fazla bir sıkıntımız yok şükür. .kv kb ile de aram iyi.. her konuda bize destekler sağolsunlar. Ha kötü yönleri yok mu var ama idare ediyoruz.

Şimdi sorum şu.. bize şimdiye kadar yani ailemizin kadınlarına hiç iyi eş düşmedi desem yeridir. Şimdi açıklama yapmak istemiyorum ve hepimiz gurbetteyiz. Hiç birimiz aynı şehirde değiliz. Bizde eşimle pek anlaşamıyoruz. Bikaç kez boşanma aşamasından döndük ve hala aklımın bir köşesinde bu düşünce maalesef var. Ailemde gerçekten kararlı olursam arkamda olur ki zamanında oldular. Ama annem boşanma lafın duyunca başlıyor saymaya: kızım boşanmak kolay değil,iyi koca yok. .bize zaten iyisi denk gelmez..2 çocuğun var, maddi durumunuz iyi, eşin evine sahip çıkıyor, çocuklarını çok seviyor, ailesine karşı sizi ezdirmiyor diye eşimin iyi yönlerini saymaya başlıyor.. aslında o da benim için bazı konularda üzülüyor ama boşanırsam daha kötü bir hayatın beni beklediğini, aile büyüklerinn her konuda hayatıma karışmayı kendilerine hak olarak göreceğini biliyor. Bu arada annemde babamdan 30 yılın sonunda boşanma kararı almak üzere. . Zaten kaç yıldır aynı evde iki yabancı olarak yaşıyorlar babamla. Hepimiz annemin yanındayız..

Şimdi size soruyorum iyi koca yok mu gerçekten?
Benzer durum bende de var. 30 yılın sonunda tam da düğün evremde boşandılar. En iyi koca bile çocuk gibi malesef.

ya aynen :KK49::KK49: cok tesekkur ederim, sen de sag salim al kucagina insallah :dua:
Canım kaplıca birebir hamile kalmak için.. hem tatil insanı rahatlatıyor hemde kaplıca suyu şifa.. ben ikinci çocuğuma hiç bir sebep yokken hamile kalamadım. Kaplıcaya gittiğimiz ay hamile kaldım şükür. . Şimdi bağırıyor yanımda..:anne:

Ne yazık ki aynı şeyleri kadın yaptığı zaman, kocasının sözünü dinleyip, yemeği yaptığı, gömlekleri jilet gibi ütülediği zaman 'aaa ne kadar güzel bir ev hanım, nasıl da iyi bir eş' diyoruz. Ama erkek yapınca hav hav. Nasıl bir zihniyet anlamadım gitti. Ben çalışıyorsam, kocam da çalışıyorsa tabii ki evin de bütün işlerini öpe öpe benimle birlikte yapacak. O yemek yapıyorsa, ben salata yaparım.O ütü yapıyorsa ben evi süpürürüm.Aksi zaten eşitsizlik olur. İyi valla hem akşama kadar dışarıda çalışayım, hem eve gelip evin bütün işlerini ben yapayım yoksa kocama hav hav derler. Bence aksini düşünen kadına enayi derler.
Ben burda her zaman ev işi yapmadığımı yazdım. Evde yardımcım var. Burada konu kocalar olduğu için o yönde yaptım yorumumu. Aynısını kadın da yapsa ona yorumum aynı olur.

İyi günler.

Canım kaplıca birebir hamile kalmak için.. hem tatil insanı rahatlatıyor hemde kaplıca suyu şifa.. ben ikinci çocuğuma hiç bir sebep yokken hamile kalamadım. Kaplıcaya gittiğimiz ay hamile kaldım şükür. . Şimdi bağırıyor yanımda..:anne:
Cok sagol :KK15: konunun disina kaydi konusmalar bir anda kusura bakma lutfen nolur. Tavsiyeni dikkate alacagim. Uzun zamandir deniyoruz. Bir sonuc alamadik ne yazik ki. Neyse daha fazla dagilmasin konu en iyisi, tekrar tesekkurler ;)

Iyi koca var mesela suan karsimda oturuyor :) yanlis tercih, yanlis insan diye birsey var. Bosanmis biriyim kimse mukemmel degil tabiki ama mutsuzsan mutsuzsundur annen gibi 30 senenin sonunda bu karari alip omrunu yediginle tukettiginle kalmaktansa bence kimin ne dedigine bakma.

Kocalar dilsiz ve sagır eş arıyo. Kadınlarda pençesini geçirebilecek koca arıyo. Bu böyle sarmal kısır döngü. Velhasıl idare etmek gerekiyo. Evlilik zor. Eli isare etmek en zoru

evliligindeki sorun ne ki anlamadim?!

Olmaz mi canim var tabi ki, ama nerde fesat, sirret, saygisiz, sevgisiz, egoist kadinlar var iste iyi kocalarda onlarda :)

Benim burda kac tane 'arkadasim' var, calisiyorum diye yemek yapmayan, cocugum var diye calismayan, evi temizlememek icin fazla mesaiye kalan, disari cikacaksan gömleklerini ütülemeden cikamazsin diyen. Oooo daha sayarim bunlari, ve onlarin kocalari karilarinin agizlarinin icine bakiyorlar resmen. Ottur dese otturacak kalk dese kalkacaklar o sekilde
Ah ah o kadınlardan olamadım:kızgın:

evliligindeki sorun ne ki anlamadim?!
Canım hayatım 6 sen boyunca boşansam mı boşanmasam mı gitgeli içinde geçti.. baktım boşanamıyorum bari çok istediğim ikinci çocuğu yapim dedim. Çocuklarımla mutlu oluyorum. Onları en iyi şekilde yetiştirmek istiyorum. Örnek birer eş örnek birer birey olsunlar istiyorum. Her çocuk sahibi olanın evliliği dört dörtlük mü?

evlilik bunun gibi birşeydir
bir yerde oturursun menüden bir yemek seçersin yemek gelir karşı masadaki insanların seçtiği yemeğin senin seçtiğin yemekten daha güzel olduğunu düşünür yada tadını merak edersin
iyi evlilikler uyumlu çiftler olduğuna inanırım ben

Bence var benim yanımda şu anda :dua: 10 yıldır birlikteyiz mükemmel mi tabi ki kimse mükemmel değil bende değilim zaten ama mutlu huzurluyum Allah a şükür ;)
Ama mutsuz huzursuz bir hayat ben çekemezdim bu yüzden boşanırdım ben olsam

İyi kocadan ziyade iyi insan kaldı mı ki ? Ben ne kötüler gördüm iyi kadının elinde hamur gibi yoğrulup iyileşen ve ne iyi kocalar gördüm kötü kadın tarafından yoğrulup kötüleşen
Evlilik şans işi azizim :KK14:

Back
X