İyi mi yaptım kötü mü nolur bir şey söyleyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.653
798
Kızlar bi okuyun lütfen çok canım acıyor

Lütfen söyleyin doğru mu yaptım çünkü içim içimi yiyor iki gündür kriz geçiren bir tavşanım vardı veterinere götürdüm travma geçirmiş dedi bu hayvan içeride yaşamaz bahçen falan yok mu dedi yok maalesef ama bu şekilde olmaz içeride dedi ona öyle bir ortam yaratacak yerim de yok

ve en son babam artık bana kızdı hayvan senin yüzünden ölüyor bencillik etme artık diye sizce haklı mı bir tanıdığı var kır lokantaları var bahçesinde bir sürü tavşan bakıyorlar onların arasında koymaya gitti şimdi sizce daha iyi mi kötü mü 3 aydır hiç ayrılmamıştık içimde acaba var onu terk ediyor gibi olmak istemiyorum diye ağladım yalvardım babama ama dinlemedi dışarıdaki halini görmüyor musun dedi

hakkaten ileride bir park var orada zıp zıp zıplıyordu ama eve geldi mi elimi itiyordu ısırıyordu

doğru mu ettim yanlış mı oraya vermekle söyleyin nolur ya tek başına oralarda kriz geçirirse ya da babamın dediği gibi daha mı mutlu olur eğer mutlu olucaksa ben razıyım böyle üzülmeye

kızlar kaskatı kesiliyordu resmen cıyaklıyordu hayvan ama dışarı saldı mı kaçmaya çalışıyordu çok mu kötüyüm bencilim ben eziyet mi ettim ona of Allahım affetsin bir şeyler söyleyin nolur

anlıyorum hissettiklerini ama
dışarda ömrü olmaz
mutlaka sokak köpekleri tarafından katledilir

bakamayacaksan
yaşayabileceği bir ortama vermelisin
tavşan evde beslenmez zaten

just bahsettiğin hayvan kedi köğek kuş değil tavşan eve adapte olması imkansız baban doğrusunu yapmıış..aslında eve hayvan alıp haklarını gasp etmememiz gerekir benim de muhabbet kuşlarım var dışarı salsam ölecekler biliyorum çünkü kafeste doğmuşlar kafeste yaşıyolar hava koşulları uygun değil onlara gözüm gibi bakıyorum ama vicdanım hiç rahat değil..köpek alıyoruz kısırlaştırıyoruz sesini kıstırıyoruz..hayvanların doğasına aykırı..keşke onlar için ortam müsait olsa evlerimize almasak yani..

anlıyorum hissettiklerini ama
dışarda ömrü olmaz
mutlaka sokak köpekleri tarafından katledilir

bakamayacaksan
yaşayabileceği bir ortama vermelisin
tavşan evde beslenmez zaten

hayır dışarısı değil zaten dedim ya etrafı çevrili bir kır lokantası var orada bakıyorlar tavşanlara onların yanına vereyim dedi ama aklıma türlü senaryolar geliyor ya bizimmki uyum sağlayamazsa
ya orada da kriz geçirirse atarlarsa onu dışarı

içini ferah tut
ve feragat et bence

bırakarak çok iyi yapmşsın canm için rahat olsun

orada daha mı iyi olur diyorsunuz
gerçekten daha iyi olur mu
babam diyor ki hayvan travmasını doğada yani doğal ortamda çimliklerde yaşayarak atlatabilir
ki dün geceyarısı saldığımda o bağıran cıyaklayan halsiz hayvan gitti nasıl coştu of çok günah ettim o cana sanırım bencilliğim yüzünden

Sık sık ziyaret edemez misiniz o kır lokantasını ? Böylelikle durumunu da görürsünüz ? İçinize sinmezse alırsınız geriye. Tavşan arkadaşlarıyla birlikte doğada daha mutlu olur belki ?

böyle bir şeyi ilk defa duydum.
bence tavşanının başka bir sorunu var.
ergenliğe girmiş olabilir mesela.

o git gör senin sessiz yavru ne taklalar atıyordur..görürsen mutlu olursun zaten

Geçmiş olsun
Öyle bir ortama gitmesi iyi olmuş ama travmaları ne sebepten geçer mi ona bir şey diyemem tabi ki.

tavşanlar da evcilleşebilir...
çünkü bu hayvanlar da kafeste doğuyorlar.
benim tavşanım evde çok huzurludur mesela, ama dışarı çıkarttığımızda yanımızdan hiç ayrılmaz, çünkü artık evine adapte olmuş durumda. ve başka tavşanların yanına bırakırsam yaşayamaz.

bence de iyi etmişsin canım.. içini ferah tut..
evde bakılmaz zaten, yeşillik ister, çimen ister, zıplamak ister..
onların da duyguları var.. depresyona girmiş bile olabilir..

madem gittiği yerde başka tavşanlar da varmış.. çok mutlu olacaktır eminim.. arada gidip ziyaret edersin..

bi de aklıma geldi.. belki çiftleşme dönemi falandır bilmiyorum anlamam pek hayvan bakımından ama??

bence de iyi etmişsin canım.. içini ferah tut..
evde bakılmaz zaten, yeşillik ister, çimen ister, zıplamak ister..
onların da duyguları var.. depresyona girmiş bile olabilir..

madem gittiği yerde başka tavşanlar da varmış.. çok mutlu olacaktır eminim.. arada gidip ziyaret edersin..

bi de aklıma geldi.. belki çiftleşme dönemi falandır bilmiyorum anlamam pek hayvan bakımından ama??

sen adapte etmişsin ama justın tavşanı problemli birde tavşan o sence eve ve kafese mi yakışıyor yoksa yeşilliklere mi ...hayvanlara iyi bakıyoruz adı altında eziyet ediyoruz buna bende dahilim işte..

canım çiftleşme dönemi olsa böyle olmaz bildiğin kriz geçiriyordu veteriner kontrol etti görünürde bir şey yok travma yaşamış büyük ihtimalle dedi aksine ben dışarı çıkardığımda iki gündür bir şey yiyip içmeyen kıpırdamayan hayvan hoplamaya zıplamaya başladı telleri aşsa kaçacaktı bilmiyorum belki benimkisi adapte olamadı sanırsam çiftlikten gelme olduğu için bilmiyorum ya çok üzgünüm zeytin ama bir yanım da bencillik etme diyor öyle acı çektiğini görmek çok kötüydü bir insan nasıl nöbet geçiriyor yere yatıp aynı öyleydi atıyordu kendini bağırıyordu

sen adapte etmişsin ama justın tavşanı problemli birde tavşan o sence eve ve kafese mi yakışıyor yoksa yeşilliklere mi ...hayvanlara iyi bakıyoruz adı altında eziyet ediyoruz buna bende dahilim işte..

canım benimki kafeste doğanlardan değil çiftlikten petshopa gelmiş hayvan

o kadar ciddi bi durumsa iyi yapmışsın just o zaman.
kıyamam depresyona da girebiliyorlar, yemeden içmeden kesilip ölebiliyorlar..
gittiği yer güzel bi yerdir umarım..

Kötü yapmışsınız ama hayvani dogal ortamindan ayirmakla kötü yapmissiniz en bastan..
Simdi dogal ortaminda daha mutlu dur eminim. .

canım benimki kafeste doğanlardan değil çiftlikten petshopa gelmiş hayvan
işte ben onu anladım öbür arkadaşa diyecektin just neyse görmüştür..ama zatenilk gördüğünde bilinçli hareket etseydin getirmezdin çiftlik hayvanını eve..ordan köpek dahi getirsen evde durmaz o bunalıma girer...senin tavşanın resmen panik atak nöbetleri geçirmiş..neyse geçmiş olsun hayvanın bundan sonra mutlu olacak inşallah fakat tavşanlarda aileci hayvanlar diye biliyorum belkide ailesini özledi..yanlış hatırlamıyorsam grup olarak dolaşırlar doğada yani bir kaç tavşan bir yerde gibi...şimdi öbür tavşanlarla canlanacak.ç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…