Oo debeleniyordur şimdi o ortalıkta.Dişicanların peşinde koşuyordur.
Tavşanlar, kedi köpek gibi değiller. Muhabbet kuşları da bazen kızar, kıskançlık yapar, ısırırlar, onlar gibiler. Belki de hayvan eş istiyordu kendine. Ondan kızmış olabilir. Benim de küçükken tavşanlarım oldu, çocuk aklımla anneme aldırıp, doğal, tavşanların bol bulunduğu yerlere salıyorduk. Tekrar ziyarete gittiğimizde eskiden de iyi bir durumda bulurduk hep. Tavşanlar otlanırlar, debelenirler, toprağı kazıp tüneller yaparlar yani onların istediği şey doğal yaşam alanlarıdır. Kedi köpek gibi değil onlar, daha yabaniler.
bence verdiğinle iyi etmişsin bizim yavru tavşan maalesef evde öldü.niçin öldüğünü anlayamadık bile hepimiz vicdan azabından kurtulamadık.sırf kendi bencillilklerimiz için hayvanın özgürlüğünü kısıtlıyoruz.üzülme onun için en iyisini yapmışsın
benim de ağzım yandı.
ben bundan sonra yardıma muhtaç olmadığı sürece eve hayvan almayı düşünmüyorum.
yani dışarıda yaşamayacak bir hayvan olmazsa almam.
gider dışarıda beslerim doğasında yaşasın.
çok vicdan azabı duydum çünkü.
acaba krizleri geçmiş midir en çok ondan endişeliyim...
adam iyi bir şeyi yok diğerleriyle zıpırdıyor dedi ama
vicdan azabı duymana gerek yok bence.
kötü bir niyetin yoktu sonuçta. herkes belli bir dönem bir hayvanım olsun istiyor.
bakamayacağını ne gibi sorunlarla karşılaşabileceğini düşünemiyorsun baştan.
sen çok kısa süredir bakmışsın bir de evde cidden ben hastalığının seninle alakalı olduğunu sanmıyorum.
inşallah geçmiştir krizleri git gör için rahat etsin.
ah inşallah torunlarımı sevmeye giderim =)
ben de öyle dedim son ana da bırakmadım sımsıkı sarılmıştım
ama babam çok kızdı bibi burda kafasını vura vura ölürse sorumlusu sensin bencilliğin dedi sonra gel bi deneyelim dedi kapalı basket sahasına koyduk pıtır pıtır koşmaya başladı kazıp kaçmaya çalıştı
eve döndük yine yemiyor içmiyor elimi itiyor ısırıyor hayvan küstü sanki bana o acı çığlıklarını hatırlayınca dayanamıyorum
ya o kadar suçlu hissediyorum ki bibi belki bunun suçlusu benim belki hayvanı strese soktum eve kapatarak
ne kadar sürdü atlatmansabrınıza hayran kaldım ben ilk kez böyle hastalanan bir hayvanla karşılaşıyorum yanımda tutsam yüksek ihtimal aynı şey olacaktı biz de vet vet sürünecektik belki diyorum bu şekilde daha mutlu ve huzurlu bi hayatı olur
içine dert olmasın gerçekten sen de haklısın çok açıklayıcı yazmamışım ama ben de evde tavşan beslediğim için daha çok evde eziyet kısmına takıldım o anlamda teselli ediyim dedim ama belki konu sahibi de senin gibi anlamış olabilir diye ona açıklama ihtiyacı da hissettim.
konu sahibinin tavşanı küçük olduğu için bahçeye alışır zaten kolayca evde de elinden geldiğince iyi bakmıştır eminim.
Tabikide çok üzüldüm 2 gün ağladım ama asıl biz onları doğal ortamından uzak tutarak haksızlık etmiyor muyuz? Aklımda kalıyor tabi birde 5 sene yani çok seviyordum ama yanımda ölseydi kahrolurdum başka sebeplerde vardı birazda mecbur kaldım. Ama gidip onu gördüm o hala benim , yanımda olmaması benim onu sevmediğimi yada onun beni sevmediğini göstermez ki..
peki ilk bırakışınızdan kaç gün sonra gittiniz tekrar? bana kalsa bugün gidelim diyorum ama babam olmaz bekle biraz daha diyor gideceğimiz yer de şehir dışında açıkçası arabasız nasıl giderim bilmiyorum babamın götürmesi lazım
Atlatmak icin yapacak bisey yok malesef canin cok agladim cok dusundum zaman ilac oldu bide bi minik sahiplendim birkac ay sonra o da cok yardimci oldu[/QUOTE]ne yalan söyleyeyim ben de yorumunuza üzülmüştüm acaba bunu neden anlattı diye düşünüp endişelenmiştim tavşanım için ama açıklamadan sonra anladım..
yanlış anlamayın mesela nasıl suçlu hissetmiyorsunuz
ben kendini tterk edilmiş hissetmiş midir diye endişeleniyorum içim acıyor
belki şu an umrunda bile değilimdir tabi bilemiyorum
öğrendiğime göre problem çıkmamış diğer tavşanlarla kaynaşıyomuş ama insanın aklında kalıyor..
Uzak olması kötü olmuş benimki evimin arka tarafındaki mahallede o yüzden sıkıntı olmuyor. 2 gün dayandım sonra gidip gördüm.
justholdmeti post: 36523899 .!.:Uzak olması kötü olmuş benimki evimin arka tarafındaki mahallede o yüzden sıkıntı olmuyor. 2 gün dayandım sonra gidip gördüm.
anladım mecbur bekleyeceğim canım babam haklı belki de biraz zaman geçsin içim soğusun hem zaman geçtiği halde iyi olduğunu görürsem daha iyi olur ölecekse de evde de orada da ölecekti son günlerini huzur içinde geçirsin bari.. ben elimden geleni yaptım..
Atlatmak icin yapacak bisey yok malesef canin cok agladim cok dusundum zaman ilac oldu bide bi minik sahiplendim birkac ay sonra o da cok yardimci oldu
ahaha birkaç aya baba olur belki de
zaten ayıptır demesi son zamanlarda homur homur homurdanıyordu etrafta ve baktığımda ereksiyon olmuş oluyordu off gerçekten ama
aşağıdan bamya gibi çıkıveriyordu
onla bir ben de travma yaşadım bir daha kolay kolay evcil hayvana cesaret edemem..
:) tavsan degil ama evde daha rahat edebilecek b[/QUOTE]aman aman bir miniği kaybetmeye daha gönlüm dayanmaz çok uzun bir süre almayayım :KK63:
Ahaha
Ay benim kedim öyleydi, daha ergenliğe yeni girmişti, çıkıp duruyordu hayvan neye uğradığını şaşırıyordu, anlamıyordu yazık.
Hayvanların cinselliği de bir komik oluyor be.
yaa bir de vet dişi büyük ihtimalle demişti sen benim şokumu düşün canım görünce alttaki bamyayı
tavşanların çiftleşmesini gördün mü hiç masters of sexte göstermişti erkek tavşan o kadar hızlı yapıyor ki sonrasında bayılıyor gerçekten böyleymiş
ben geçen camı açtım baktım arka bahçede bir dişi kedi etrafında 3 tane arkasında bir tane dişi olan totosunu kabartıyodu ay gül gül öldüm hepsi dönüp bana baktılar
Tavşişden haber var mı just ?
Aaayy bamyalı dişi, çok güldüm buna ya..
Ee tek seferde 40 tane doğuruyorlar olsun o kadar yorgunluk.
Bir de ortalık yerde insan kedi, köpek gördü mü o durumda ne yapacağını şaşırıyor ya gülsen dert gülmesen dert, hele bir de yanında pek samimi olmadığın biri varsa.
Naptın sen gördün mü senin bamyalıyı? Memnun mu bari halinden sıpa?
kir bahcesinde bi suru tavsan varsa daha iyi olur orasi onun icin..Kızlar bi okuyun lütfen çok canım acıyor
Lütfen söyleyin doğru mu yaptım çünkü içim içimi yiyor iki gündür kriz geçiren bir tavşanım vardı veterinere götürdüm travma geçirmiş dedi bu hayvan içeride yaşamaz bahçen falan yok mu dedi yok maalesef ama bu şekilde olmaz içeride dedi ona öyle bir ortam yaratacak yerim de yok
ve en son babam artık bana kızdı hayvan senin yüzünden ölüyor bencillik etme artık diye sizce haklı mı bir tanıdığı var kır lokantaları var bahçesinde bir sürü tavşan bakıyorlar onların arasında koymaya gitti şimdi sizce daha iyi mi kötü mü 3 aydır hiç ayrılmamıştık içimde acaba var onu terk ediyor gibi olmak istemiyorum diye ağladım yalvardım babama ama dinlemedi dışarıdaki halini görmüyor musun dedi
hakkaten ileride bir park var orada zıp zıp zıplıyordu ama eve geldi mi elimi itiyordu ısırıyordu
doğru mu ettim yanlış mı oraya vermekle söyleyin nolur ya tek başına oralarda kriz geçirirse ya da babamın dediği gibi daha mı mutlu olur eğer mutlu olucaksa ben razıyım böyle üzülmeye
kızlar kaskatı kesiliyordu resmen cıyaklıyordu hayvan ama dışarı saldı mı kaçmaya çalışıyordu çok mu kötüyüm bencilim ben eziyet mi ettim ona of Allahım affetsin bir şeyler söyleyin nolur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?