İyi niyeti suistimal edenler

Al işte işi düşünce yağlım ballım
Çıkarcı fırsatçı insanlar
Ben artık dikkat etcem zaten
Hatta geçen hafta ekmek isteme muhabbeti olunca sinirlendim ertesi gün pek laf atmadım üst üste mesaj attı bana ne oldu sana birşey mi oldu neden böylesn diye
Al işte ya kelebek gerçekten tuhafsın.
Bak ben 2 senedir aynı yerde çalışıyorum yemek temizlikle uğraşan abla bana öyle üst üste mesaj atamaz yani hayatta.
Bu samimiyet nedir böyle 2 ayda ?
Kadın 2 senede 2 kez mesaj atmıştır bana o da bir şey sormak için sadece.
Abla annem sıcağın altında topladı onun emeği var 6 kilo toplamda 30 lira ver kadının parasını emek sonuçta bu de gayet resmi bi şekilde.
Zıkkım içsin sigarayı pis kadın sinir oldum.
Birdaha da bir şey götürme yok bitti eşe dosta verdim hep de geç aranada mesafe koy.

Bak ben 2 senedir aynı yerde çalışıyorum yemek temizlikle uğraşan abla bana öyle üst üste mesaj atamaz yani hayatta.
Abla annem sıcağın altında topladı onun emeği var 6 kilo toplamda 30 lira ver kadının parasını emek sonuçta bu de gayet resmi bi şekilde.
Birdaha da bir şey götürme yok bitti eşe dosta verdim hep de geç aranada mesafe koy.
+1
İşle ilgili, işyerindeki insanlarla ilgili sorunlari olabilir insanın ama surekli kantinci, hizmetli, aşçı ablalarla sorun yaşanmaz, yaşanmamali.. Bu kimseyi kucuk gormek degil, işyerinde bi seviye bi mesafe olması şart..
Yalnizkelebek Yalnizkelebek , biraz profesyonel ol, biraz geri dur, herkesle samimi olunca "aman ne kadar candan kız" demeyecekler.. Iste böyle seviyeyi aşarlar, sen de habire konu acarsin..

+1
İşle ilgili, işyerindeki insanlarla ilgili sorunlari olabilir insanın ama surekli kantinci, hizmetli, aşçı ablalarla sorun yaşanmaz, yaşanmamali.. Bu kimseyi kucuk gormek degil, işyerinde bi seviye bi mesafe olması şart..
Yalnizkelebek Yalnizkelebek , biraz profesyonel ol, biraz geri dur, herkesle samimi olunca "aman ne kadar candan kız" demeyecekler.. Iste böyle seviyeyi aşarlar, sen de habire konu acarsin..
Hayır bir de daha 2 ay olmuş. Kimin ne olduğunu anlayamazsın ki 2 ayda.
Ben kelebeği de çok hatalı buluyorum konuları hep bu tarz çünkü mesafe koyamamaktan kaynaklı.
Böyle giderse de çok konu açacak gibi.

Hayır bir de daha 2 ay olmuş. Kimin ne olduğunu anlayamazsın ki 2 ayda.
Ben kelebeği de çok hatalı buluyorum konuları hep bu tarz çünkü mesafe koyamamaktan kaynaklı.
Böyle giderse de çok konu açacak gibi.
Isyerlerimde kantinci, temizlikci ablalar/abiler beni genelde cok severler.. Hem emeklerine duydugum saygiyi belli eder, hem tesekkuru eksik etmem.. Arada hal hatir sorarim ama o kadar.. "Siz" duvarini aşacak samimiyeti asla vermem.. Çünkü oyle tipte insanlar var ki, yuz buldugu an seninle dedikodu yapmaya bile yelteniyor.. Aslinda her kademe için geçerli bu durum ama burda konu hizmetli kesimden acildigi icin onlari ornek verdim..
Velhasıl, mesafe candır.. Mesafeli olup kendini sacma sapan laflarin ve olaylarin icinde bulan insan hiç gormedim..

İstemişsindir umarım. Parası önemli değil de bu yüzsüzlük sinir bozucu.

Bir de ben şunu farkettim iş yerinde genelde bu çay yemek temizlik işini yapan hanımlar arızalı oluyor kimse üstüne alınmasın ama. Bi anda çok samimi olan ve her an kötü olabileceğiniz dedikoducu tipler. Bir de herkesten beklentileri oluyor maddi olmasa da ne bileyim samimiyiz nasılsa çayını kendi alsın vs vs gibi.

Bir de ben şunu farkettim iş yerinde genelde bu çay yemek temizlik işini yapan hanımlar arızalı oluyor kimse üstüne alınmasın ama. Bi anda çok samimi olan ve her an kötü olabileceğiniz dedikoducu tipler. Bir de herkesten beklentileri oluyor maddi olmasa da ne bileyim samimiyiz nasılsa çayını kendi alsın vs vs gibi.
+1000000

Aynı miktara denk gelecek bişey aldır sonrada aaa senin bana borcun vardı abla fasulyelerin parası ödeşmiş olalım böylece de. İstemek hakkın tabi ama çok bi miktar olmayınca laf yapar arkandan

Benzeri bir olay benim başıma geldi.
Özel ders verdim öğrencilere yaz tatilinde ilk deneyimimdi baştan para konuşmadık dedim verirler herhalde beş öğrencim vardı ikisinin ailesi parasını verdi diğerleri vermedi ben hayrına mı ayağına kadar gelip ders veriyorum çocuğuna.. Ne insanlar var Allah'ım
Sonra anladım ki gözün açık olacak ilk parasını konuşacaksın anlayacaksın net olacaksın yoksa çok sömürülürüz.
Tilkiler çok bu devirde ;)

İnanın annemin emeğine üzülüyorum kadın hatta ne kadar sevinmişti arada böyle alır belki bende harclık yaparm diye
Durumu kötü olsa ben zaten lafını sözünü etmem ama hergün sigaraya 10 lira para verirken hatta ve hatta benden fasulye alıp ertesi gün pazardan da barbunyamı aldım 20 liraya diyince bana nispet yapıyo galiba diyorum
Şakayla karısık lafını açıyorum sorsun diye sormuyo bile bence vermek istemiyo
Yoksa insan konusunu açınca olsun tesekkür eder hediye olduğunu düşünmüş olsa

annenizin emeğini bir yüzsüze yedirmeyin
annenizin yerinde olsam çok üzülürdüm
birşey edeceğinden değil de evladıma para kazandıracağım derken tanımadığım birine hibe edilmesine

Bi lafım var yüzümüzün yumuşaklığından bi tarafımızın ıslaklığı kurumuyor diye.
Bende senin gibiyim. Arkadasla ramazan bayramı arefesinde alışveriş için gezerken bir yerden tesbih ve çakmak aldık eşlerimize. Çakmağa eşlerin isimlerini yazdı adam ama isim yazmakta harf başına paraymış. Eşimin ismi kısa arkadaşın eşinin ismi uzundu. Neyse yazdırdık parayı ödeyecektik adam bana söylediği fiyattan fazlasını arkadaşa söyledi isim uzun çünkü diye belirterek. Kızın üstünde okadar para yoktu mahcup olmasını istemedim ben verdm parasını. Maaşımı aldığmda ödeyecem dedi durdu ama aldığı halde vermedi unuttu. Maaşını aldığında paran hazır vereceğim dedi sorun değil dedm ama yine unuttu. Üstünden kurban geçti ben doğum yaptım bebeğim 2aylık oldu hâlâ yok :) bende o parayı unutmaya karar verdim. Senin konuyu okuyunca aklıma geldi yazim dedim. Kızın eşine resmen ben hediye aldm :)

Bilmiyorum çok saf değiliz bence. İyi niyetli ve hümanist kişileriz. Cazgır olamıyoruz.
Yapacak birşey yok. Ben sana bu konuda bi çözüm sunamayacağım malesef.

İlacım olsa kendi tepeme sürerim.:işsiz:

Bi lafım var yüzümüzün yumuşaklığından bi tarafımızın ıslaklığı kurumuyor diye.
Bende senin gibiyim. Arkadasla ramazan bayramı arefesinde alışveriş için gezerken bir yerden tesbih ve çakmak aldık eşlerimize. Çakmağa eşlerin isimlerini yazdı adam ama isim yazmakta harf başına paraymış. Eşimin ismi kısa arkadaşın eşinin ismi uzundu. Neyse yazdırdık parayı ödeyecektik adam bana söylediği fiyattan fazlasını arkadaşa söyledi isim uzun çünkü diye belirterek. Kızın üstünde okadar para yoktu mahcup olmasını istemedim ben verdm parasını. Maaşımı aldığmda ödeyecem dedi durdu ama aldığı halde vermedi unuttu. Maaşını aldığında paran hazır vereceğim dedi sorun değil dedm ama yine unuttu. Üstünden kurban geçti ben doğum yaptım bebeğim 2aylık oldu hâlâ yok :) bende o parayı unutmaya karar verdim. Senin konuyu okuyunca aklıma geldi yazim dedim. Kızın eşine resmen ben hediye aldm :)

Bilmiyorum çok saf değiliz bence. İyi niyetli ve hümanist kişileriz. Cazgır olamıyoruz.
Yapacak birşey yok. Ben sana bu konuda bi çözüm sunamayacağım malesef.

İlacım olsa kendi tepeme sürerim.:işsiz:
Evet benden bitane daha
Senin adına da çok üzüldüm şuan da , yeri geliyor kendinden kısıyorsun o parayı
Yada eşine bi hediye daha alabilirdin o parayla
Nasıl oluyo da bu denli yüzsüzlük yapabiliyorlar anlamıyorum
Ben istemeye karar verdim bidaha da maddi manevi mesafe koycam o kadınla arama

Evet hatalıyım , kendi kendime en başından kelebek bu kez herkesle arana mesafe koy dediğim halde yapamadım.
Arasını beceremiyorum.
Sanki suratsız oluyormuşum gibi geliyor
Ama ciddi anlamda hataymış
İnsanlarla ne kadar samimi olursak o kadar başımıza iş açılıyor
Benim ağzım aslında çok yandı bu durumdan ama akıllanmamışım

Benzeri bir olay benim başıma geldi.
Özel ders verdim öğrencilere yaz tatilinde ilk deneyimimdi baştan para konuşmadık dedim verirler herhalde beş öğrencim vardı ikisinin ailesi parasını verdi diğerleri vermedi ben hayrına mı ayağına kadar gelip ders veriyorum çocuğuna.. Ne insanlar var Allah'ım
Sonra anladım ki gözün açık olacak ilk parasını konuşacaksın anlayacaksın net olacaksın yoksa çok sömürülürüz.
Tilkiler çok bu devirde :KK66:
Sanki babanın hayrına çalışıyosun dimi
Yüzsüze yüzsüz olmak lazımmış
Ben bu olayla birlikte anlamış oldum

Isteyin paranizi. Net olun.
O size konuyu actiginizda bu arada fasulyenin kilosu su kadar,senin aldiklarin da su kadar tuttu diyin.
Siz niye utaniyorsunuz,karsinizdaki yuzsuz o utansin.

Şuan da müsait değilim akşam iş çıkışı söylemeyi düşünüyorum yada yarın sabah gelince sanki akşam evde annem sormuş gibi , bu arada son yazdığınız çay muhabbeti de başıma ekşiyordu neredeyse
Normal de çay servisini bu abla yapıyo bende gidip kendim alıyodum alışkın da değilim birisinin getirmesine
Sonaradan düşündüm yarın öbür gün yoğun olsam kalkıp kendim alamayıp ondan istesem surat da yapar bana diye alıştırdım şimdi istemeden getiriyo

E köy ekmeği istediginde diyeydiniz ya abla daha fasulyenin parasını vermedin diye
Yüzsüz olcaksın böylesine

Back
X