İyi niyeti suistimal edenler

Aslında var ya ne yapacaktın biliyor musun?

Kimsenin olmadığı bir yerde diyecektin ki abla, annem çok rahatsız evi temizleyemiyor. Bilmem nereden misafirlerimiz gelecek, evimizin temizlenmesi gerek. Keşke tanıdığımız güvendiğimiz bir yardımcı hanım olsa da evimizi temizlese, para da önemli değil x TL vereceğim maaşımı alınca yeter ki temizlensin (yaşadığınız yerin piyasasına göre yüksek bir meblağ sallamalısınız burada) diyecektiniz.

O da atlardı hemen ben gelirim diye. Gelecekti bir güzel temizleyecekti evinizi. Sonra da borcum var yarın veririm şu gün veririm diye sallayabildiğiniz kadar sallayacaktınız. Artık iyice ayyuka çıkıp milletin içinde falan istediği zaman da sen annem rahatsız deyince çok üzülüp Allah rızası için ben temizlerim demedin mi şimdi de para mı istiyorsun utanmadan vs bağırıp zeytinyağı gibi su üstüne çıkacaktınız herkesin içinde. Bir güzel avucunu yalayacaktı.

Şeytanca bir fikir olabilir kabul ediyorum ama Allah aşkına hak etmiyor mu bu kadın şimdi? o_O Siz isteyince bir de utanmadan ağzı yüzü kaymış şaşkınlıktan.
Aman bu tür kadınları eve sokmayacaksın kimbilir ne musibetler getirir insanın başına evlerden ırak olsun sözüne sadık olmayanın hiç bir işi de sağlam olmaz diye düşünüyorum

aynen öyle , iyilik yap denize at derler buna
Resmen beleşci yani şu saatten sonra benim gözümde
Bu kadar trip yapmasına ne gerek var anlamadım
Beni 20 lirayı istiyo diyo aklınca
Ben sana malımı verdim de istiyorum peki ya sen neye göre bana onu vermeme hakkını kendinde görüyosun
Bidaha asla bu konularda muatap olmam kendisiyle
1 kere iyilik yaptın kendiliğinden vermişin iyi hoş kadın önce ama hem parasıyla deyip sonrada anlamamazlıktan gelmesibu kadının ne çakal olduğunu gösterir iyiki başka bir şeyler kaptımadınız mümkün yok almazdınuz

Aslında var ya ne yapacaktın biliyor musun?

Kimsenin olmadığı bir yerde diyecektin ki abla, annem çok rahatsız evi temizleyemiyor. Bilmem nereden misafirlerimiz gelecek, evimizin temizlenmesi gerek. Keşke tanıdığımız güvendiğimiz bir yardımcı hanım olsa da evimizi temizlese, para da önemli değil x TL vereceğim maaşımı alınca yeter ki temizlensin (yaşadığınız yerin piyasasına göre yüksek bir meblağ sallamalısınız burada) diyecektiniz.

O da atlardı hemen ben gelirim diye. Gelecekti bir güzel temizleyecekti evinizi. Sonra da borcum var yarın veririm şu gün veririm diye sallayabildiğiniz kadar sallayacaktınız. Artık iyice ayyuka çıkıp milletin içinde falan istediği zaman da sen annem rahatsız deyince çok üzülüp Allah rızası için ben temizlerim demedin mi şimdi de para mı istiyorsun utanmadan vs bağırıp zeytinyağı gibi su üstüne çıkacaktınız herkesin içinde. Bir güzel avucunu yalayacaktı.

Şeytanca bir fikir olabilir kabul ediyorum ama Allah aşkına hak etmiyor mu bu kadın şimdi? o_O Siz isteyince bir de utanmadan ağzı yüzü kaymış şaşkınlıktan.
Aslında hakediyor ama hiç benlik değil bu tarz şeyler
İlk etapta fasulye parasını utandığımdan isteyemediğim için acaba borç istesem sonrada fasulye parası verecektin ya ona say desem diye düşündm onu bile yakıştıramadım kendime
Gerek yok, böylesi en iyisi oldu
Hem onun da nasıl bi yüzü olduğunu görmüş oldum

Aslında hakediyor ama hiç benlik değil bu tarz şeyler
İlk etapta fasulye parasını utandığımdan isteyemediğim için acaba borç istesem sonrada fasulye parası verecektin ya ona say desem diye düşündm onu bile yakıştıramadım kendime
Gerek yok, böylesi en iyisi oldu
Hem onun da nasıl bi yüzü olduğunu görmüş oldum
Aynen insanları para ile imtihan edersin kaç kuruşlukmuş kendini ele verir sizin olaydaki gibi ama tartışmayın vermesede sonuçta aynı iş yerindesiniz muhatap olmazsınız biter oda anlayacağını anlamıştır zaten

Sabah istedim annem soruyo diye, sabatan beri bi suratlar tripler güya darıldı bana
Bu nasıl yüzsüzlük
Sen bana parasız getirdin sandım diyo ben sana ilk başta mısır fasulye hediye getirmişim zaten sonradan 6 kilo fasulyeyi ne diye hediye getireyim üstelik parasıyla istiyorsun
Çok saçma
Kendisi bilir
Kendi paramı istedim diye neredeyse düşman kesildi bana
Ne hakla tribe giriyormus pardon?
Parasini vereyim annen harclik yapsin diyen kendisi degil miydi?
Bu kadin tehlikeli biri bak cok net.. Arabasina bindiği adama sallamasi, nankorluk etmesi ve sana yaptığı sey.. Insan bi mahcup olur, ozur diler.. Ne hadsizmis..
Ondan once sen koy mesafeyi, hic de yuz verme.. Ne derse de desin arkandan..

Bu kadin tehlikeli biri bak cok net.. Arabasina bindiği adama sallamasi, nankorluk etmesi ve sana yaptığı sey.. Insan bi mahcup olur, ozur diler.. Ne hadsizmis..
Bencede hiç bir sırrını vermesin kadın fırsatçı gibi onu bile kendine koz olarak kullanır

Kusura bakma ama hakkını arayamayan insanlara gıcık oluyorum çünkü karşıdaki sizi enayi yerine koyuyor iyi filan olmuyorsunuz.
Surat yapıyor çünkü yüzsüz kadın belli. Kadına,parayı verecek misin yoksa muhasebeden ben kestireyim mi maaşından diyin hakediyor bunu.

Aynen öyle ben inşaat firmasında çalışıyorum ona işyernde örnek bir daireyi temizle diyorlar mesela yani sadece kaba pisini al diyolar hemen ekstra parasını istiyo , keşke başkasının emeğine de saygı duysa da sabah ki duruma hiç düşürmeseydi kendini de beni de

Aynen öyle kaldı ki bu bide köy fasulyesi bilirsiniz köy ürünleri diğerlerinden daha pahalı oluyo
Hala gelmiş üçün beşin peşinde
Ertesi gün kendisi dedi bana 4 kilo barbunya aldım 20 tl verdim diye
Şimdi de sanki sadaka veriyomuş hayrına veriyomuş gibi iyi 20 tl veririm diyo
Kimseye iyilik yapmaya gelmiyo insanlar olmuş açgöz çıkarcı fırsatcı

Son durum ne bilmiyorum ama siz bence en iyisi isteyin kalan 10 lirayı da boşverin ne düşünürse düşünsün bazen haklı olunca savunmak gerekir

Aynı durumu ben yaşasam mahcup olurum kesinlikle, utancımdan yerin dibine girerim
Ama o aklınca daha çok beni mahcup etmeye çalıştı
Ben ne diye mahcup olayım parasıyla isteyen o ertesi gün getirmişim kendi kendine hediyeden sayan yine o
Yüz vermiyorum güya beni etrafında pervane olacak sanıyo hiç laf atmadan o yokmus gibi yanından gecip gidiyorum

Son durum ne bilmiyorum ama siz bence en iyisi isteyin kalan 10 lirayı da boşverin ne düşünürse düşünsün bazen haklı olunca savunmak gerekir
Maaş zamanı verirken istycem kilosu 5 lira diye söyleyip
3 liraya kim köylü fasulyesi alabiliyo
O yüzsüz çıktı ben ondan yüzsüz olcm[/QUOTE]

Aynı durumu ben yaşasam mahcup olurum kesinlikle, utancımdan yerin dibine girerim
Ama o aklınca daha çok beni mahcup etmeye çalıştı
Ben ne diye mahcup olayım parasıyla isteyen o ertesi gün getirmişim kendi kendine hediyeden sayan yine o
Yüz vermiyorum güya beni etrafında pervane olacak sanıyo hiç laf atmadan o yokmus gibi yanından gecip gidiyorum
Verdi mi parayi peki?

Çay almaya girdim mutfağa
Bir sorun mu var kelebek diyo bana
Yooo ne sorunu olabilir ki dedim yüzüne bile bakmadım

Şimdi verdi 20 tl
Afedersiniz sanki köpeğin önüne atar gibi attı masama doğru al diyerek
Gercekten o kadar terbiyesiz ki diyecek tek bir sözüm dahi yok kendisine
Hic yokmus gibi davran, yoksa cirkeflikle bulasacak sana.. Istersen de gayet ciddi ve kendinden emin bi sekilde soyle yaptığı yanlisi ve mesafeli ol bundan sonra..
Artik cayci, kantin sorumlusu, temizlik gorevlisi insanlarla da ilişkini belli bir duzeyde tut lutfen..
Is hayatında ilk yillarimda "kucuk goruyor sanmasinlar, is buyuruyor demesinler" diye gereginden fazla bi mutevazilik ve yakinlik gösterdiğim insanlar olmustu.. 22 yasindaydim, toydum da.. Asansore binmeye calisirken kantin gorevlisinin elime tepsi uzatip ogretmenler odasina cikarmami soylemesiyle dank etti ve kendime geldim (tepsiyi almadim tabii ki).. Hicbir işi kucumsemek degil bu.. Elimde cay tepsisiyle ogrencilerin icinden gecip ogretmenler odasina giremezdim.. Gereksiz samimiyetten ve laubalilikten hic hoslanmam.. O gun anladim nasil davranmam gerektiğini ve koydum mesafemi.. Tabii ki trip ve afra tafra ile degil.. O gunden sonra inan sayginligim daha bi artti..
Herkesin konumu ve gorevleri belli, egilip bukulmeye luzum yok.. Yoksa cahil tipler seni kullanmaya kalkar verdigim ornekteki gibi..

Hic yokmus gibi davran, yoksa cirkeflikle bulasacak sana.. Istersen de gayet ciddi ve kendinden emin bi sekilde soyle yaptığı yanlisi ve mesafeli ol bundan sonra..
Artik cayci, kantin sorumlusu, temizlik gorevlisi insanlarla da ilişkini belli bir duzeyde tut lutfen..
Is hayatında ilk yillarimda "kucuk goruyor sanmasinlar, is buyuruyor demesinler" diye gereginden fazla bi mutevazilik ve yakinlik gösterdiğim insanlar olmustu.. 22 yasindaydim, toydum da.. Asansore binmeye calisirken kantin gorevlisinin elime tepsi uzatip ogretmenler odasina cikarmami soylemesiyle dank etti ve kendime geldim (tepsiyi almadim tabii ki).. Hicbir işi kucumsemek degil bu.. Elimde cay tepsisiyle ogrencilerin icinden gecip ogretmenler odasina giremezdim.. Gereksiz samimiyetten ve laubalilikten hic hoslanmam.. O gun anladim nasil davranmam gerektiğini ve koydum mesafemi.. Tabii ki trip ve afra tafra ile degil.. O gunden sonra inan sayginligim daha bi artti..
Herkesin konumu ve gorevleri belli, egilip bukulmeye luzum yok.. Yoksa cahil tipler seni kullanmaya kalkar verdigim ornekteki gibi..
Ben de hala öğrenme aşamasındayım bunları,
Sabahtan beri ne laf atıyorum ne de yüzüne bakıyorum hakettiği tam da bu bence,
Mesaj atmış bana neden tepkilisin bana karsı kimseye anlam veremiyorum burda sen de değiştin yazmış
Ben de açıkca dün ki tavrın bana yanlış geldi kendi kendine triplere giriyosun ben sana ne dedim ki
İstediğin gibi düşünebilirsin insanlar bana karsı nasılsa bende öyle davranırım
Sna yanlış birşey söylediğiimi yada yaptğımı düşünmüyorum yazdm

Ben de hala öğrenme aşamasındayım bunları,
Sabahtan beri ne laf atıyorum ne de yüzüne bakıyorum hakettiği tam da bu bence,
Mesaj atmış bana neden tepkilisin bana karsı kimseye anlam veremiyorum burda sen de değiştin yazmış
Ben de açıkca dün ki tavrın bana yanlış geldi kendi kendine triplere giriyosun ben sana ne dedim ki
İstediğin gibi düşünebilirsin insanlar bana karsı nasılsa bende öyle davranırım
Sna yanlış birşey söylediğiimi yada yaptğımı düşünmüyorum yazdm
Fazlasini soyleme.. Diyeceğini zaten demissin.. Hem suclu hem guclu, triplere girdi, sen peşinde dolanmayinca alttan almaya basladi.. Anlam veremiyomus, kac kisiyle boyle kendi kendine ters dustuyse artik..
Küsme taraftari degilim, ozetlemissin durumu sen de, bundan sonra uzatmadan mesafeli sekilde devam et bence..

Back
X