Hic yokmus gibi davran, yoksa cirkeflikle bulasacak sana.. Istersen de gayet ciddi ve kendinden emin bi sekilde soyle yaptığı yanlisi ve mesafeli ol bundan sonra..
Artik cayci, kantin sorumlusu, temizlik gorevlisi insanlarla da ilişkini belli bir duzeyde tut lutfen..
Is hayatında ilk yillarimda "kucuk goruyor sanmasinlar, is buyuruyor demesinler" diye gereginden fazla bi mutevazilik ve yakinlik gösterdiğim insanlar olmustu.. 22 yasindaydim, toydum da.. Asansore binmeye calisirken kantin gorevlisinin elime tepsi uzatip ogretmenler odasina cikarmami soylemesiyle dank etti ve kendime geldim (tepsiyi almadim tabii ki).. Hicbir işi kucumsemek degil bu.. Elimde cay tepsisiyle ogrencilerin icinden gecip ogretmenler odasina giremezdim.. Gereksiz samimiyetten ve laubalilikten hic hoslanmam.. O gun anladim nasil davranmam gerektiğini ve koydum mesafemi.. Tabii ki trip ve afra tafra ile degil.. O gunden sonra inan sayginligim daha bi artti..
Herkesin konumu ve gorevleri belli, egilip bukulmeye luzum yok.. Yoksa cahil tipler seni kullanmaya kalkar verdigim ornekteki gibi..