İyi niyeti suistimal edenler

İyi en azından bir daha bir şey getirmemen gerektiğini öğrenmiş oldun. İşyerinde kimseyle abla abi muhabbetine girme. Eski işyerimde böyle bir abla vardı, 3 kere adımla seslendi bakmadım. 4.sünde magicat hanım dediğinde dönüp cevap verdim.
Bravoo size, otoritenizi koymuşsunuz en başından
Benimde bu şeklde davranmam lazım
Buraya yazmıştım sohbet muhabbet güzel diye ilk başlarda bana çay vermiyodu kendim alıyodum sonradan istemeye başladım yoksa böyle devam ederse hepten alışacak yarın öbür gün yoğunluktan ondan istesem surat yapacak kesin diye düşündm
Şimdi hergün getiriyor

arada yazan oldu mu bilmiyorum ilk sayfayı ve son sayfayı okudum.
konuya başlarken bile yağlıyor ballıyorsunuz.
insanlarla iletişimde dengeyi tam kuramıyorsunuz gibi görünüyor buradan.
bu kadar yağlı ballı konuşunca hediye olarak düşünmüş olabilir.

bazı insanlar nezaketen söylenmiş şeylerin üstüne çok güzel atlar.
siz de zamanla tanırsınız insanları.

Yan yana çalışıyoruz mesaj atarsam tuhaf olur bence,
İstemeye utanıyorum ama o vermediği için zerre utanmıyor
Ekmek falan bişey istediğinde geçenlerde bi akrabamız anneme para karşılığında bişeyler istedi parasını vermedi. Annem tövbe etti ne yüzsüz insanlar var dersin anlar o zaman

arada yazan oldu mu bilmiyorum ilk sayfayı ve son sayfayı okudum.
konuya başlarken bile yağlıyor ballıyorsunuz.
insanlarla iletişimde dengeyi tam kuramıyorsunuz gibi görünüyor buradan.
bu kadar yağlı ballı konuşunca hediye olarak düşünmüş olabilir.

bazı insanlar nezaketen söylenmiş şeylerin üstüne çok güzel atlar.
siz de zamanla tanırsınız insanları.
Ben insanlarla hemen samimi oluyorum güleryüzlüyümdür
Ama bunun sıkıntısını sonradan çekiyorum , çok doğru söylüyosunuz
Aslında ilk etapta kendi kendime dikkat edeceğim diye söz vermeme rağmen yapamadım
Olduğum gibi davrandım
Şimdi sınırları koymaya başlıyorum yavaş yavaş
Parayı istemek bile bana göre büyük bi adımdı
O aklınca üstüne yatmıştı

Ekmek falan bişey istediğinde geçenlerde bi akrabamız anneme para karşılığında bişeyler istedi parasını vermedi. Annem tövbe etti ne yüzsüz insanlar var dersin anlar o zaman
Hakikaten nasıl yüzsüzlük bu ben anlayamıyorum ya,
Bende nihayet istedim veririm 20 tl dedi

20 tl ne demek size parasini sormasi lazim
Bugün bırak köy fasulyesini normal pazar ürününü bile 3 liraya vermiyorlar
Zaten o isteynce bile şaşırdı neden istiyosun der gibi
İnsan 6 kilo fasulyeyi öylesine verir mi ya
Anam değilsin babam değilsin
Neyse ben yine 10 liranın peşine düştü demesin diye hiç fiyat falan vermedim 6 kiloydu o dedm sadece

Teşekkür ederim ilginiz için,
İyi ki söyledim sonucta annemin emeği dediğiniz gibi
Sen bana sıkıntı yok dedin diyo iyi de otur bi düşün kadın bahçe de onu yetiştirmek için toplamak için ne kadar ugrasıyor emeğine bari saygı duy
Ama nerdeee istedik diye benden kötüsü olmadı varsın öyle olsun umrumda değil

Dediğim gibi siz hiç kendinizi öne sürmeyin annemin emeği kadın parasını bekliyor deyin. 20 verince de 10 lira kaldı deyim gitsin. Sonuçta herkes emeğinin parasını yiyor. Çalışan ablaya iş yaptırılıp parası verilmese ne düşünür acaba buna iyi bakmalı

ekmek falan getirme olan olmuş fasulyeyi kurtaramazsın artık .
dip not iş yerindeki en tehlikeli en dedikoducu kişi mutfaktaki herkesle iyi geçinen abladır
Yok canım bidaha getirir miyim hiç
Parasını istedim 20 tl veririm dedi

Tehlikeli zaten ben işe başladığımdan beri burada çalışan bi kızın dedikodusunu yapıyo deli şöyle deli böyle hiç cevap bile vermiyorum
Ama kızın yüzüne gülüyo

Yine mesafeyi koruyamamissiniz. Fıtrat meselesi galiba. Kadin bence o fasulyeleri sizin hediye getirdiginizi dusunuyor. Hani siz ilk basta demissiniz ya hediye getiririm diye. Acık açik isteyin

Neyse ben yine 10 liranın peşine düştü demesin diye hiç fiyat falan vermedim 6 kiloydu o dedm sadece

Pazarda 5 liradan başlıyor fasulye sırf bu yüzden alamadık biz mesela. Kadın bedava buldu resmen

Dediğim gibi siz hiç kendinizi öne sürmeyin annemin emeği kadın parasını bekliyor deyin. 20 verince de 10 lira kaldı deyim gitsin. Sonuçta herkes emeğinin parasını yiyor. Çalışan ablaya iş yaptırılıp parası verilmese ne düşünür acaba buna iyi bakmalı
Aynen öyle ben inşaat firmasında çalışıyorum ona işyernde örnek bir daireyi temizle diyorlar mesela yani sadece kaba pisini al diyolar hemen ekstra parasını istiyo , keşke başkasının emeğine de saygı duysa da sabah ki duruma hiç düşürmeseydi kendini de beni de

kilosunu 3 liradan saysa 18TL yapar, kafasina göre fiyat bicmis, pes

Yine mesafeyi koruyamamissiniz. Fıtrat meselesi galiba. Kadin bence o fasulyeleri sizin hediye getirdiginizi dusunuyor. Hani siz ilk basta demissiniz ya hediye getiririm diye. Acık açik isteyin
Bilemiyorum ya ama arama mesafe koymayı deniyorum.
Ben ona hediye olarak ilk önce getirdim zaten onları yemiş çok beğenmiş ertesi gün kendisi çağırdı beni bana parasıyla daha getirir misin diye sordu ben de getirmek sorun değil abla sadece bahce de kaldı mı bilmiyorum annem kalmadı diyordu falan demiştim oda öyle anlamış daha doğrusu nasıl anlamak istiyosa öyle anlamış

Söyledim kızlar ,
Abla ben sana fasulye getirmiştim ya onun parasını ne zaman verebilirsin annem soruyo dedim
Aybaşı verebilirim ancak 20 tl veririm dedi
Bende tamam dedim
Sonradan tekrar yanıma geldi sanki ben ayıp etmişim gibi
Sen bian da isteynce şaşırdım bende, sen bana sıkıntı yok abla getiririm dedin diye vermedm ben diyo
Yoksa verirdim paranı diyo
Bende sen benden parasıyla istedin bende anneme öyle dedim
Hatta dedim ki getirmek sorun değil ama bahcede var mı bilmiyorum varsa sıkıntı olmaz getiririm dedim
Oda öyle anlamış
Ayrıca bu kadar surat yapması anlamsız 6 kiloyu da kimse kimseye hediye vermez zaten ben sana hediyemi getirmiştim
Onun lafını yapıyosun der gibi konusuyo benimle

Hiç kafana takma

Sen söylemesen vermeyecekmiş belliki
Yanlış anlama bahanesiyle karambole getirecekti
Planı tutmayınca surat yapıp seni huzursuz edecek aklı sıra

Bu da sana ders olsun :) insanlara iyilik etmeyi seviyorsun belliki ve mutlu olmanın en güzel yollarından biri bu bence de

Ama gerçek ihtiyaç sahiplerine yapılınca güzel
Böyleleri gördüğün gibi insanı daha da mutsuz ediyor maalesef

Bilemiyorum ya ama arama mesafe koymayı deniyorum.
Ben ona hediye olarak ilk önce getirdim zaten onları yemiş çok beğenmiş ertesi gün kendisi çağırdı beni bana parasıyla daha getirir misin diye sordu ben de getirmek sorun değil abla sadece bahce de kaldı mı bilmiyorum annem kalmadı diyordu falan demiştim oda öyle anlamış daha doğrusu nasıl anlamak istiyosa öyle anlamış
Bazi insanlar boyle. Kendi islerine gelmeyince anlamak istedikleri gibi anlarlar. Ozellikle maddi konularda boyle. Acik acik mesaj atin, annem fasulyenin parasini bekliyor diye

Back
X