İyi niyeti suistimal edenler

Hakikaten nasıl yüzsüzlük bu ben anlayamıyorum ya,
Bende nihayet istedim veririm 20 tl dedi

20 değil 30 demedin mi?
O anda demediysen sana çay getirdiği bi ara
"Annemle konuştum 30tlymiş senin fasulyeler" ona göre ayarlarsın dersin.
Bunda utanacak birşey yok.

Ama seni anlıyorum
İnsan şunun lafını da etmek istemiyor.
Söyletmeden düşünsün getirsin istiyor da
Maalesef herkes bir değil.

Ben de zamanla gözümü açmayı
İcabında hayır demeyi öğrendim.
İnsanlar öğretiyorlar, sen de öğrenirsin :)

Teşekkür ederim ilginiz için,
İyi ki söyledim sonucta annemin emeği dediğiniz gibi
Sen bana sıkıntı yok dedin diyo iyi de otur bi düşün kadın bahçe de onu yetiştirmek için toplamak için ne kadar ugrasıyor emeğine bari saygı duy
Ama nerdeee istedik diye benden kötüsü olmadı varsın öyle olsun umrumda değil

kendı yaptığı terbiyesizliğe bakmıyor birde utanmadan sana surat yapıyorsa hiçççç sallama ,

çayını kahveni yapmaya devam etsin.

20 değil 30 demedin mi?
O anda demediysen sana çay getirdiği bi ara
"Annemle konuştum 30tlymiş senin fasulyeler" ona göre ayarlarsın dersin.
Bunda utanacak birşey yok.

Ama seni anlıyorum
İnsan şunun lafını da etmek istemiyor.
Söyletmeden düşünsün getirsin istiyor da
Maalesef herkes bir değil.

Ben de zamanla gözümü açmayı
İcabında hayır demeyi öğrendim.
İnsanlar öğretiyorlar, sen de öğrenirsin :)
Kadın zaten isteyince şok geçirdi
Yüz ifadesini tarif bile edemiyorum size
Sonradan bide odama geldi sen fasulye parası diyince neye uğradığımı şaşırdım diyo
Sanki ben o kadar abes birşey istemişim gibi davranıyo
Onun üzerine 30 da diyemedim hepten lafını yapıyor diyecek diye
Bunlar bana hep ders oluyor

kendı yaptığı terbiyesizliğe bakmıyor birde utanmadan sana surat yapıyorsa hiçççç sallama ,

çayını kahveni yapmaya devam etsin.
Evet ya nasıl üste çıkacağını şaşırdı sen bana parasını istiyorum deseydin ben verirdim diyo ee sen bana parasıyla diyince bende anneme öyle söyledim dedim
Ne bileyim falan yapıyo ağzı yüzü kaydı kadının resmen
Bide isterken sessiz sessizisteyen kadını görseniz şimdi bangır bangır konuşuyo
Ben mahcup olur herkesn için demiyeyim diyodum dün burda bi arkadasa
O aksine beni mahcup olsun diye kelebek bana fasulye getirmşti de onun parasını istiyo diyo odadaki diğer arkadasa lavobodan çıkınca
Bende sen parasıyla istiyorum dedin çnkü dedim tekrar

Pazarda 5 liradan başlıyor fasulye sırf bu yüzden alamadık biz mesela. Kadın bedava buldu resmen
Aynen öyle kaldı ki bu bide köy fasulyesi bilirsiniz köy ürünleri diğerlerinden daha pahalı oluyo
Hala gelmiş üçün beşin peşinde
Ertesi gün kendisi dedi bana 4 kilo barbunya aldım 20 tl verdim diye
Şimdi de sanki sadaka veriyomuş hayrına veriyomuş gibi iyi 20 tl veririm diyo
Kimseye iyilik yapmaya gelmiyo insanlar olmuş açgöz çıkarcı fırsatcı

Söyledim kızlar ,
Abla ben sana fasulye getirmiştim ya onun parasını ne zaman verebilirsin annem soruyo dedim
Aybaşı verebilirim ancak 20 tl veririm dedi
Bende tamam dedim
Sonradan tekrar yanıma geldi sanki ben ayıp etmişim gibi
Sen bian da isteynce şaşırdım bende, sen bana sıkıntı yok abla getiririm dedin diye vermedm ben diyo
Yoksa verirdim paranı diyo
Bende sen benden parasıyla istedin bende anneme öyle dedim
Hatta dedim ki getirmek sorun değil ama bahcede var mı bilmiyorum varsa sıkıntı olmaz getiririm dedim
Oda öyle anlamış
Ayrıca bu kadar surat yapması anlamsız 6 kiloyu da kimse kimseye hediye vermez zaten ben sana hediyemi getirmiştim
Onun lafını yapıyosun der gibi konusuyo benimle
Ordan buraya çok gıcık oldum yaa hem kendi fiyat biçiyor hemde 20tl yi aybaşı diyor
o vermez ay aşında gör bak sende bir daha isteyemezsin
ne akla fiyat biçiyor ne hakla sana sorgu sual neden istedine getiriyor
adana da bir deyim var böyleleri için yüzü cıncıkla sıyrılmış diye ta kendisiymiş
sende ondan yüzsüz ol lütfen abla 30 tl ve nerden bulursan bul zaten 2 aydır bekletiyorsun de o çirkefleşirse sen daha da üste çık unutma haklı olan sensin ve tavrını koy

Ordan buraya çok gıcık oldum yaa hem kendi fiyat biçiyor hemde 20tl yi aybaşı diyor
o vermez ay aşında gör bak sende bir daha isteyemezsin
ne akla fiyat biçiyor ne hakla sana sorgu sual neden istedine getiriyor
adana da bir deyim var böyleleri için yüzü cıncıkla sıyrılmış diye ta kendisiymiş
sende ondan yüzsüz ol lütfen abla 30 tl ve nerden bulursan bul zaten 2 aydır bekletiyorsun de o çirkefleşirse sen daha da üste çık unutma haklı olan sensin ve tavrını koy
Bende çok sinir oldum sabah sabah,
Ben sana bilseydim verirdim onu maaş da diyo
Sen fasulyeyi alınca sorma zahmetinde bulunsaydın o zaman
Kendi kendine hediye olarak anlamış hanımefendi
Hayır hediye olarak getirdim demedim parasını vermene gerek yok da demedim
Sıkıntı olmaz varsa getiririm dedim bundan hediye olduğunu çıkartmış
Ben zaten suan da ona tavrımı koydum baktım odama gelip gidip konusunu açıyo sen parasıyla istemedin mi dedim sert bi mizaçla sonra sustu gitti

Bende çok sinir oldum sabah sabah,
Ben sana bilseydim verirdim onu maaş da diyo
Sen fasulyeyi alınca sorma zahmetinde bulunsaydın o zaman
Kendi kendine hediye olarak anlamış hanımefendi
Hayır hediye olarak getirdim demedim parasını vermene gerek yok da demedim
Sıkıntı olmaz varsa getiririm dedim bundan hediye olduğunu çıkartmış
Ben zaten suan da ona tavrımı koydum baktım odama gelip gidip konusunu açıyo sen parasıyla istemedin mi dedim sert bi mizaçla sonra sustu gitti
suçlu suçlu ondan yaygarası
ben olsam mesela diyelim ödemedim hediye sandım da
nasıl utanır mahcup olurum parasını bekliyormuş meğer diye
daha da konusunu açmam ertesi gün getiriir kusura bakma filan derim
normali budur bence
suçlu işte bariz üste çıkmaya çalışıyor

suçlu suçlu ondan yaygarası
ben olsam mesela diyelim ödemedim hediye sandım da
nasıl utanır mahcup olurum parasını bekliyormuş meğer diye
daha da konusunu açmam ertesi gün getiriir kusura bakma filan derim
normali budur bence
suçlu işte bariz üste çıkmaya çalışıyor
Evet aynen bende yazdığınız gibikötü hissederim kendimi mahçup olurum
Bal gibi üste çıkmaya çalışıyo 2-3 kere tekrar etti odama gelip gidip parasını istediğimi
Şimdi de surat yapıyo ama kendi paşa gönlü bilir

Annem Fasulyenin parasını bekliyor ne zaman vereceksin kendiliğine veresin diye kac aydır bekliyorum ama sseninse vereceğin yok unuttun mu diye söylyin birdahada 1grm dahi birşey vermeyin pazardan satın alsın

Annem Fasulyenin parasını bekliyor ne zaman vereceksin kendiliğine gebersin diye jac aydır bekliyorum ataşeninse vereceğin yok unuttun mu diye ş yle birdahada 1grm dahi birşey vermeyin
Sabah istedim annem soruyo diye, sabatan beri bi suratlar tripler güya darıldı bana
Bu nasıl yüzsüzlük
Sen bana parasız getirdin sandım diyo ben sana ilk başta mısır fasulye hediye getirmişim zaten sonradan 6 kilo fasulyeyi ne diye hediye getireyim üstelik parasıyla istiyorsun
Çok saçma
Kendisi bilir
Kendi paramı istedim diye neredeyse düşman kesildi bana

Sabah istedim annem soruyo diye, sabatan beri bi suratlar tripler güya darıldı bana
Bu nasıl yüzsüzlük
Sen bana parasız getirdin sandım diyo ben sana ilk başta mısır fasulye hediye getirmişim zaten sonradan 6 kilo fasulyeyi ne diye hediye getireyim üstelik parasıyla istiyorsun
Çok saçma
Kendisi bilir
Kendi paramı istedim diye neredeyse düşman kesildi bana
Kadının arsız ve yüzdüzlğü neyin oluyorda bedava verecekmişsiniz kendinizde kışın yiyebilirsiniz yada kendi en yakınınıza hediye verebilirdiniz ona kalana kadar birdaha hiçbir şey vermeyin parasını getirip önceden verse bile çünkü 1 versede 2 aynısını yapar sende moralin bozulduğu ile olursun

Önce parasını söyle ekmeğin. Şu kadara veririz, uyar mı sana diye. O da tamam derse getir ver. Fasulye de şu kadar tutmuştu, onu da verirsin bu maaşta artık, üstünden baya geçti de.
Böyle insanlarla muhatap olunmaz en iyisi hiç bulaşmamak hemn göstermiş ne olduğunu keşke yorum sahibi fasulye yi getirdiği gün toplam şu kadar ediyor deseydı

Kadının arsız ve yüzdüzlğü neyin oluyorda bedava verecekmişsiniz kendinizde kışın yiyebilirsiniz yada kendi en yakınınıza hediye verebilirdiniz ona kalana kadar birdaha hiçbir şey vermeyin parasını getirip önceden verse bile çünkü 1 versede 2 aynısını yapar sende moralin bozulduğu ile olursun
aynen öyle , iyilik yap denize at derler buna
Resmen beleşci yani şu saatten sonra benim gözümde
Bu kadar trip yapmasına ne gerek var anlamadım
Beni 20 lirayı istiyo diyo aklınca
Ben sana malımı verdim de istiyorum peki ya sen neye göre bana onu vermeme hakkını kendinde görüyosun
Bidaha asla bu konularda muatap olmam kendisiyle

Böyle insanlarla muhatap olunmaz en iyisi hiç bulaşmamak hemn göstermiş ne olduğunu keşke yorum sahibi fasulye yi getirdiği gün toplam şu kadar ediyor deseydı
Fasulyeyi ben vermedim ona,
O gün izinliydi otobüsten aldı bizim
Ertesi gün işe gelince de hiçbir şekilde sormadı bende maaşta verir o zaman sorar kilosunu falan herhalde diye söyleyip de o an mahcup etmek istemedim
Neyse ben böyle saf saf düşünürken o bugün kendi emeğimizin parasını istedim diye surat yapıyo konusmuyo iyi de istemişim gerçek yüzzünü görmş oldum

Aslında var ya ne yapacaktın biliyor musun?

Kimsenin olmadığı bir yerde diyecektin ki abla, annem çok rahatsız evi temizleyemiyor. Bilmem nereden misafirlerimiz gelecek, evimizin temizlenmesi gerek. Keşke tanıdığımız güvendiğimiz bir yardımcı hanım olsa da evimizi temizlese, para da önemli değil x TL vereceğim maaşımı alınca yeter ki temizlensin (yaşadığınız yerin piyasasına göre yüksek bir meblağ sallamalısınız burada) diyecektiniz.

O da atlardı hemen ben gelirim diye. Gelecekti bir güzel temizleyecekti evinizi. Sonra da borcum var yarın veririm şu gün veririm diye sallayabildiğiniz kadar sallayacaktınız. Artık iyice ayyuka çıkıp milletin içinde falan istediği zaman da sen annem rahatsız deyince çok üzülüp Allah rızası için ben temizlerim demedin mi şimdi de para mı istiyorsun utanmadan vs bağırıp zeytinyağı gibi su üstüne çıkacaktınız herkesin içinde. Bir güzel avucunu yalayacaktı.

Şeytanca bir fikir olabilir kabul ediyorum ama Allah aşkına hak etmiyor mu bu kadın şimdi? o_O Siz isteyince bir de utanmadan ağzı yüzü kaymış şaşkınlıktan.

Back
X