- 7 Mayıs 2019
- 158
- 56
- 13
- 34
- Konu Sahibi lorilori72
Merhaba arkadaşlar. Sürekli kafamı kurcalayan bir durum var. Sizinle paylaşmak istedim. 5 yıldır öğretmenim. Su zamana kadar doğru dürüst bir birikimim olmadı. Cünkü sürekli aileme yardım etmek zorunda kaldım. Babam çalışmıyor. Aldığım maaşın bir kısmını onlara göndermek zorunda kalıyorum. Daha önce 17 bin kadar bir birikimim vardı fakat erkek kardeşim evlenince aileme göndermek zorunda kaldım. Suan sadece 8 bin birikimim var. İlerde evlenme durumu olur diye birikim yapmak istiyorum bu arada. Kız kardeşlerime erkek kardeşlerime bile yardım ediyorum yeri geliyor. Bi kız kardeşimin maddi durumu çok kötüydü bi ara birikimimin 2bin kadarını birden göndermistim. Tabi ufak tefek verdiklerimi saymıyorum bile. Aileden birinin paraya ihtiyacı olsa hemen herkes gözünü bana dikiyor. Abimler ev alacaktı bunun için bile bana bize kredi cekersin biz sana öderiz dediler. Yeri geldiğinde de sen bize ne yaptın ki diyorlar üstüne. Babam geçenlerde kredi çekmemi istedi( bu arada ben üniversiteyi bitirene kadar babam bizimle ilgilenmedi, çocukluğumuzda yanımızda değildi, başka kadınla evliydi. Kendi çabamla okudum bu günlere geldim) ben çekmek istemediğim için kalkıp senin ne kadar maaş aldığını bile sormuyorum sana dedi, ve çektirmişti zorla ki o parayı da is ayağına çektirmişti onu da kaybetti gitti. Hep bu şekilde benden biseyler koparma peşindeler. Hayır da diyemiyorum yapmayınca da kendimi çok kötü hissediyorum eninde sonunda yapıyorum mutlaka. Ne yapacağım böyle. Kendi hayatım da var. İlerde evlenme durumu olursa ailem baştan sen kendi masraflarını karşılcaksın dedi. Karsılarım da ellerini üstümden cekmiyorlar bıktım artık. Ne yapacağım böyle ?