İyi niyetimi mi kullanıyorlar ?

Kesinlinle suistimal ediliyorsunuz ..
Anlamadigim Sizden her firsatta para istiyorlar ama Evlenme durumunuz olursa masraflari kendin karsilicasin mi diyorlar ?
Inanmiyorum gercekten bu kadarinada pes ...
Insanin ailesi bile olsa bi yere kadar daha fazla kendinizi kullandirtmayin.. ve nankörlükte var isin icinde .. Pes

Evet bunu söyleyen annemdi. Paranı biriktir kendin alacaksın her şeyini demisti. Bi ara da teyzem paranı ailene verme demişti de Ablam verecek tabi demişti ona

Hayır diyemiyor olmanızı kullanıyorlar.. birden bire kesemeseniz de desteğinizi, yavaş yavaş azaltın..

Sen verdikçe daha fazlasını isteyecekler kendi ayakların üzerinde duran bir insanmışsın bak ne güzel bende gördüm o kredi çek öderimleri hiçbir söz işleve geçmiyor bedava para yemek çok kolay.Ailen bile olsa gerekirse muhattabını kes.Bir süreden sonra evlat/kardeş olarak değil bankamatik olarak görülmeye başlıyorsun.Gerekirse muhattabını kes kimseye ihtiyacın yoksa daha fazla kazandığını alnının teriyle çalışıp aldığın parayı hakkıyla kendine harca ya da kendine birikim yap canım.

Birikim yapmaya çalışıyorum ama yaptıkça gidiyor bir sekilde. Mutlaka birinin ihtiyacı oluyor ardı arkası kesilmiyor. Sonra da üzülüyorum kaç yıldır çalışıyorum elimde bisey yok demeye baslıyorum

Böyle bir arkadaş atanınca kendi üzerine araba alıp kendini borca sokmuştu.
Onu ödüyorum diyerek işin içinden çıkmıştı.
Hatta arabasını da ailesine bırakmıştı kullansınlar diye.
Hiç değilse para bekleyen olmuyor..
Öyle bir şey mi yapsanız?
Üzerinize bir şey olur hiç değilse..

Neden hayir diyemiyorsun? kiyamiyor musun?

Sana pesinen evlendiginde dahi destek olmayacaklarini soylemisler.. Sen onlara kiyamamaya devam et.. Yarin oburgun en ihtiyacin oldugunda onlar sana kiyinca aklin basina gelir..

Kıyamıyorum. Kafama çok takıyorum durumlarını. En iyisi kredi çekip araba almak

Böyle bir arkadaş atanınca kendi üzerine araba alıp kendini borca sokmuştu.
Onu ödüyorum diyerek işin içinden çıkmıştı.
Hatta arabasını da ailesine bırakmıştı kullansınlar diye.
Hiç değilse para bekleyen olmuyor..
Öyle bir şey mi yapsanız?
Üzerinize bir şey olur hiç değilse..

Aynen öyle yapayım bir borca girmek en mantıklısı. Başka türlüsü zor görünüyor

Evet bunu söyleyen annemdi. Paranı biriktir kendin alacaksın her şeyini demisti. Bi ara da teyzem paranı ailene verme demişti de Ablam verecek tabi demişti ona
Hayretler icerisindeyim onlara gelince ailesinizde sizin ihtiyaciniza gelince Aile olmuyor musunuz anlayamadim .. daha fazla suistimale ugramamanizi tavsiye ederim

ben forumun bu bölümünü okumaya 2 gün ara vericem yoksa sinirden saçlarım beyazlayacak.
allah aşkına yapmayın yahu, bu kadar da olmasın lütfen artık yaa
çok borcum var diyin ayrı evde yaşamıyorsanız ayrı eve çıkın

ayrı evdeyim. Ama hep bu şekildeydi. Eniştelerim bile arayıp borç istemeye başlıyor artık.

sen parasız kalsan dönüp sana bakmayacak bir ailen var malesef ki. senin biraz kendine güvenin eksik. bence bu kadar para biriktirebiliyorken git kendine yaşam kocu gibi şeyller tut ve seni sen yapsınlar.. :(

Güven eksikliği değil. Vicdanen kendimi çok rahatsız hissediyorum

Aynı ben aynıı!! Valla ebnde 18mde atandım butun aile akrabalar tepeme bndi zorla kefilmi olmadım borcmu vermedm kendime b araba aldım evlenrken yardım etmedıkleri icin cok zorlandım sattım kardeslerimi okuttum ahh ahh smdiki aklım olsa durmadan brkim yapardım cnku cok zoruma giden seyler oldu benle atanan arkadaslarm ev araba arsa sahibi oldu ben borçç ... o yuzden sakın vcdan felan yapmayın hele hele babanıza sakın bakın kendimi gprdum sizde lıtfen ilerde zaten emin olun kmse deger kıymet blmıyor evet ailemiz ama biz kmseye bakmak zorunda deilizki
Ama herkes öyle düşünüyor. İnanın çok zor şartlarda okudum. Uykusuz kaldım aç kaldım. Parasız kaldım. Bugünlere böyle geldim. Babam başka kadınlarla fink atarken afedersiniz. Biz aç kaldık. Şimdi gelmiş her şeye hakkı varmış gibi davranıyor. Annem olmasa göndermezdim. Vicdanim sızlıyor öyle olunca da iste

Bizim aile de ve gördüğüm diger ailelerde her kes bir birine yardım eder. Niye düğünün olduğunda sana yardım etmeyecekler? Sen de onlara etme o zaman
Çünkü paramı kazanıyorum. Onlara yardım etmeme rağmen bu bu sekilde. Kardeşim evlenirken bile altınların bi kısmını ben aldım 10 bin kadar kredi çektim üstüne. Ama yeri geliyor babam ben evlendirdim oğlumu diyor

Telefon numaranı değiştir bir daha hiçbiri ile görüşme ,resmen seni kullanmışlar ,
Sen hastalansan çalışamasan sana kimse bakmaz uzaklaş bunlardan para isteyene hayır dersin kim olursa olsun .

Telefon numaranı değiştir bir daha hiçbiri ile görüşme ,resmen seni kullanmışlar ,
Sen hastalansan çalışamasan sana kimse bakmaz uzaklaş bunlardan para isteyene hayır dersin kim olursa olsun .
Anneme kıyamam asla. Babamla zaten iliskim yok hic. Baba kız gibi değiliz. Ama annem çok cekti En çok ona kıyamıyorum. En iyisi borçla araba almak en azından borcum var derim.

Back
X