İyi niyetimi mi kullanıyorlar ?

Birikim yapmaya çalışıyorum ama yaptıkça gidiyor bir sekilde. Mutlaka birinin ihtiyacı oluyor ardı arkası kesilmiyor. Sonra da üzülüyorum kaç yıldır çalışıyorum elimde bisey yok demeye baslıyorum
Kuzum vermekle bitmez bu onlarında istekleri tükenmez aynı durumda olsa memleket değiştiririm kendine çalışmaya kendin için yaşamaya başla lütfen.Hiçbir şeyden korkma gelirin var sana yeter artar bile.Boyun eğmek zorunda değilsin eğdikçe ezileceksin bu işler böyle.Bir kez isteyip veriliyor mu diye test ederler sonra arsızlaşırlar.Koşarak uzaklaş kendi hayatını kur.

Evet kullanıyorlar. Siz de bir borca girin. Sonra ödemekte zorlandığınızı söyleyerek en azından onlara verdiğiniz miktar çıkana kadar aylık yardım yapmalarını isteyin. Vermeyeceklerdir ama yenisini istemekten vazgeçerler hiç değilse.

Merhaba arkadaşlar. Sürekli kafamı kurcalayan bir durum var. Sizinle paylaşmak istedim. 5 yıldır öğretmenim. Su zamana kadar doğru dürüst bir birikimim olmadı. Cünkü sürekli aileme yardım etmek zorunda kaldım. Babam çalışmıyor. Aldığım maaşın bir kısmını onlara göndermek zorunda kalıyorum. Daha önce 17 bin kadar bir birikimim vardı fakat erkek kardeşim evlenince aileme göndermek zorunda kaldım. Suan sadece 8 bin birikimim var. İlerde evlenme durumu olur diye birikim yapmak istiyorum bu arada. Kız kardeşlerime erkek kardeşlerime bile yardım ediyorum yeri geliyor. Bi kız kardeşimin maddi durumu çok kötüydü bi ara birikimimin 2bin kadarını birden göndermistim. Tabi ufak tefek verdiklerimi saymıyorum bile. Aileden birinin paraya ihtiyacı olsa hemen herkes gözünü bana dikiyor. Abimler ev alacaktı bunun için bile bana bize kredi cekersin biz sana öderiz dediler. Yeri geldiğinde de sen bize ne yaptın ki diyorlar üstüne. Babam geçenlerde kredi çekmemi istedi( bu arada ben üniversiteyi bitirene kadar babam bizimle ilgilenmedi, çocukluğumuzda yanımızda değildi, başka kadınla evliydi. Kendi çabamla okudum bu günlere geldim) ben çekmek istemediğim için kalkıp senin ne kadar maaş aldığını bile sormuyorum sana dedi, ve çektirmişti zorla ki o parayı da is ayağına çektirmişti onu da kaybetti gitti. Hep bu şekilde benden biseyler koparma peşindeler. Hayır da diyemiyorum yapmayınca da kendimi çok kötü hissediyorum eninde sonunda yapıyorum mutlaka. Ne yapacağım böyle. Kendi hayatım da var. İlerde evlenme durumu olursa ailem baştan sen kendi masraflarını karşılcaksın dedi. Karsılarım da ellerini üstümden cekmiyorlar bıktım artık. Ne yapacağım böyle ?
Kizim akilli ol akilli. Ailen bak ne kadar akilli. Sen kime cektin boyle

Annen cok cekmis ama evlenirken tek basinasin diyen de annen farkinda misin?
Yanlis anlama da her ailenin bir enayisi oluyo sizin ailede de seni bilmisler. Nasilsa yumusak yuzludur diyip yiyolar seni. Ustelik nankorler de. Yarin ihtiyacin oldugunda hic biri olmayacak yaninda ozaman cook konu acarsin. Hayir demeyi tez ogren.

Bi de acilen terapi falan alıp insanlara nasıl HAYIR diyeceğinizi öğrenin çünkü sorunun kaynağı onlar değil sizsiniz. Sizin hayır diyememeniz.
Bugün aileye hayır diyemezsiniz yarın kocanıza sonuç hep başkalarının memnuniyeti için harcanmış boş bir yasam...

Kesinlikle vermeyin. Benzer durumları yasadık, 1 yaranamazsınız, 2 kendi ihtiyacınız oldugunda elini cebine atan olmaz. Aileye bir yere kadar yardımmm, ama fazlası zarar. Kendi hayatınız var. Önce siz, sonra baskaları. Hayır diyemiyorsanız araba alın, esya alın birsey alın kendinizi borca sokun. Veya gün gibi bırseylere girin en son siz olun.kendinize yatırım yapın. Bu hayatta kimseye yaranılmıyor net 🤷‍♀️

saç baş yolduracak bir konu daha..
aldıkları paraları geri ödüyorlar mı bari?
takside girdim çeyiz alıyorum filan deyin, hiç bir şey vermeyin bu nankör insanlara..

Merhaba arkadaşlar. Sürekli kafamı kurcalayan bir durum var. Sizinle paylaşmak istedim. 5 yıldır öğretmenim. Su zamana kadar doğru dürüst bir birikimim olmadı. Cünkü sürekli aileme yardım etmek zorunda kaldım. Babam çalışmıyor. Aldığım maaşın bir kısmını onlara göndermek zorunda kalıyorum. Daha önce 17 bin kadar bir birikimim vardı fakat erkek kardeşim evlenince aileme göndermek zorunda kaldım. Suan sadece 8 bin birikimim var. İlerde evlenme durumu olur diye birikim yapmak istiyorum bu arada. Kız kardeşlerime erkek kardeşlerime bile yardım ediyorum yeri geliyor. Bi kız kardeşimin maddi durumu çok kötüydü bi ara birikimimin 2bin kadarını birden göndermistim. Tabi ufak tefek verdiklerimi saymıyorum bile. Aileden birinin paraya ihtiyacı olsa hemen herkes gözünü bana dikiyor. Abimler ev alacaktı bunun için bile bana bize kredi cekersin biz sana öderiz dediler. Yeri geldiğinde de sen bize ne yaptın ki diyorlar üstüne. Babam geçenlerde kredi çekmemi istedi( bu arada ben üniversiteyi bitirene kadar babam bizimle ilgilenmedi, çocukluğumuzda yanımızda değildi, başka kadınla evliydi. Kendi çabamla okudum bu günlere geldim) ben çekmek istemediğim için kalkıp senin ne kadar maaş aldığını bile sormuyorum sana dedi, ve çektirmişti zorla ki o parayı da is ayağına çektirmişti onu da kaybetti gitti. Hep bu şekilde benden biseyler koparma peşindeler. Hayır da diyemiyorum yapmayınca da kendimi çok kötü hissediyorum eninde sonunda yapıyorum mutlaka. Ne yapacağım böyle. Kendi hayatım da var. İlerde evlenme durumu olursa ailem baştan sen kendi masraflarını karşılcaksın dedi. Karsılarım da ellerini üstümden cekmiyorlar bıktım artık. Ne yapacağım böyle ?
Kusura bakmayın benden bu kadar diyeceksiniz. Verimli ineği bulmuşlar hem sütünden hem etnden faydalanmak istiyorlar. Aileye yardım edilir ama nankörlük edenlere hiçbirşey yapılmaz. Paranız varsa altın alın yatırın bankaya vadesi bozulur bozamam deyin. Vs. Siz borç isteyin vere vere kalmadı deyin.

Ama herkes öyle düşünüyor. İnanın çok zor şartlarda okudum. Uykusuz kaldım aç kaldım. Parasız kaldım. Bugünlere böyle geldim. Babam başka kadınlarla fink atarken afedersiniz. Biz aç kaldık. Şimdi gelmiş her şeye hakkı varmış gibi davranıyor. Annem olmasa göndermezdim. Vicdanim sızlıyor öyle olunca da iste
Anneler cocuklarını dusunuyor evet ama bazı anneler cocuklarını araya sokup kendini cıkarıyor bakma annen uzukuyor tamam ama ya sen ? Sana neden kmse uzulmuyor

evet kullanıyorlar sen onlar gibi bedava kazanmıyorsun onlar senden alıyor hazır paranın kıymetini bilmiyorlar sen neler çekiyorsun kazanmak için... lütfen kendine gel izin verme asla asla

Hayır demesini öğrenin
Yarın birgün evlenince hala sizden para isterler eşinizlede aranız bozulur.

Anneme kıyamam asla. Babamla zaten iliskim yok hic. Baba kız gibi değiliz. Ama annem çok cekti En çok ona kıyamıyorum. En iyisi borçla araba almak en azından borcum var derim.
Sakın ,bu seferde devamöı arabınızı isterler bununla ilgili bi sürü konu var ,
Ailenizin sizi kullanmasına izin vermeyin ,anneme kıyamam diyorsunuz ama diğer çocukları için size gayet kıyıyorlar ...

Çok güzel kullanıyorlar sizi ooohh on dönüm bostan yan gel yat Osman onlarınki o hesap .
Birikiminizi söylemeyin niye söylüyorsunuz ki kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz bırakın ne konusurlarsa konuşsunlar onlar yollarını bulmuş damardan girip duruyorlar .. aldırmayın.

Yapsan da kötü olacaksın yapmasan da. Bari yapma kötü ol.

Back
X