- Konu Sahibi prensess05
-
iyki evlenmisim
ben eşimi tanıdığımda 15 yaşındaydım evlendiğimdede 20 eşim 23 yaşındaydı.ama o yaştayken bile eşimle birlikte çalışarak kurduk yuvamızı.ailesi ona buna karışarak sorun çıkartarak ve küserek destek oldular.ilk bi kaç yıl onların yüzünden kötüydü.ama eşimle birbirimizi sevmektende vazgeçmedik.yani illa parayla saadet var die bişey yokk anlattığınız gibi.şimdi bakıyorumda benim evlendiğim yaştaki gençlere daha donlarını toplayamıyorlarYasin gelmis ise, okulunu, egitimini basarmis isen, meslegini eline almis isen, calisip parani kazaniyorsan aynisini evlenmek istedigin es adayida yapmissa.
Evliliklerde sorun olmaz, cünkü her iki tarafda calisiyor ise, istedikleri yerde ev kiralayabilir ve evliligin tadini cikarabilir. Mutsuzluk diye bir sey olmaz.
Mutlugun dibine vurursun, cünkü özgürsün, ayak bagin yok, tüm kararlari sen ve esin vermektedir.
Ama meslegin yoksa, miskin miskin kaynana ve kayinpederin sponsoru oldugu evde oturuyorsan ister agzinla kus tut, mutluluk olmaz.
Mutlulugu yakalamak icin bu hayatta caba göstermelisin, öyle mutluluk kendiliginden sana gelmez.
Onun icin mutluyum diyenler kendi cabalariyla bir evliligi kurmustur.
Mutsuz evlilikleri olanlar, sponsurlari baskalari oldugu icin, mutsuzluguda evliligine katmistir. Bu kadar basit.
Mutluluk emek ister, evlilikdede bu böyle her iki taraf emek vermis ise, cabasini, zahmetini cekmis ise....kiymetini daha iyi bilir....
Birde olgun yasda evlenmenin cok faydalari var, cünkü evliligini herkese karsi koruma gücün var, ama kücük yasda evlenirsen tüm aile seni ezmeye calisir genellikle..
Biz esimle görücü usulü tanıştık ama birbirimize aşık olduk annemin hoşuna gitmedi ama içimde ki ses istiyordu 1ay içinde evlendik 4 sene oldu evleneli ve cok mtluyum
evet di mi ya!!:))) iç ses hep doğruyu söyler:)))
içindeki sesi dinlemek lazım.. Içinde bulunduğun şartlar "hayır sırası değil, saçmalama" dese de iç sesin "boş ver şartları şurtları, sen bu adamla çok mutlu olursun" diyorsa evleneceksin...
Hersey sadece eşde bitmiyor canım kayınvalidenle altlı üstlü oturupda senden yana olmaması hic iyi olmaz allaha şükür öyle derdim yok ve kayınvaldede önemşi
ayNEN ÖYLE olur ve iyki evlenmişim dersİN tabiki ailesi de özellikle seni stiyorlarsa ve evlendikten sonrada seni tutuyorlarsa mutlu evLİLİĞİN OLUR VE İYİKİ EVLENİŞİM DİYEBİLİRSİN İŞTE OZAMAN
cnm siz birbirinizi sevdikce kimse ayiramaz inan bana biz 7 senedir istesiyoruz ve hala seviyoruz birbirimizilaf aramızda ailesi beni pek tutmaz:)))
amaaannn ne yapalım canım. herkes herkesi sevmek zorunda mı sanki?
Başlığı açan arkadaş, Allah senden razı olsun :) sayende ben de nişanlı bir gelin adayı olarak burayı okudum da rahatladım.. ailem dahil etrafımda konuşan herkes evliliğinde neler çektiğinden bahsedip duruyor, çok seviyorum evlenmeyi de çok istiyorum ama acaba benim de nişanlım evlendikten sonra anlattıkları gibi değişecek mi, bana zulüm edecek mi, pişman olacak mıyım diye insan ister istemez düşünüyor. Resmen korkutuyorlar insanı..ama bu başlıkta yazılanları, hele bir de 15-20 senelik evliliklerinin ne kadar mutlu sürdüğünü anlatanları okudukça içime su serpildi. Mutluluklarını paylaşanlar da sağolsun,benim gibi sürekli korkutulan gelin adayları için ne kadar önemli birşey yaptığınızı bilemezsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?