• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyilik yapmadığım için Trip yemek.

mistyfair

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2020
125
123
53
30
Arkadaşlar geçen bir eşimin akrabası 5 aylık çocuğunu bana emanet edip dışarıda ki işlerini yapmak istediğini dile getirdi
Yardım istedi ve gayrtte Kibardi
Fakat ben daha önce hiç çocuk bakmadım yani çocuğa baktım fakat bebeğe bakmadım elime bile almadım bebeği de biraz küçük ve zayıf diğer 5 aylık çocuklarla kıyaslayınca
Bende korktum başına bişey gelir benden bilinir diye beslemeyi falan beceremem bebek yani boğazına gitse naparim birde başkasının çocuğu ağlasa kucagima alsam yanlış tutsam veya da düşse çocuk bu masa sandalye değil yani emanet edilmez ki
Bende reddettim ve şuan suratı bana karşı iki karış evlerimiz çok yakın bana sürekli surat yapıyor ben zorunda değilim ki senin çocuğuna bakmaya ayrıca tamam gayet kibar ve iyi biri ama bakamam yani can bu başına bişey gelse naparim

Not:kendi bebeğim olsa bir şekilde yaparım ama başkasının çocuğu olunca bişey olur korkusundan beceremem

Arkadaşlar geçen bir eşimin akrabası 5 aylık çocuğunu bana emanet edip dışarıda ki işlerini yapmak istediğini dile getirdi
Yardım istedi ve gayrtte Kibardi
Fakat ben daha önce hiç çocuk bakmadım yani çocuğa baktım fakat bebeğe bakmadım elime bile almadım bebeği de biraz küçük ve zayıf diğer 5 aylık çocuklarla kıyaslayınca
Bende korktum başına bişey gelir benden bilinir diye beslemeyi falan beceremem bebek yani boğazına gitse naparim birde başkasının çocuğu ağlasa kucagima alsam yanlış tutsam veya da düşse çocuk bu masa sandalye değil yani emanet edilmez ki
Bende reddettim ve şuan suratı bana karşı iki karış evlerimiz çok yakın bana sürekli surat yapıyor ben zorunda değilim ki senin çocuğuna bakmaya ayrıca tamam gayet kibar ve iyi biri ama bakamam yani can bu başına bişey gelse naparim

Not:kendi bebeğim olsa bir şekilde yaparım ama başkasının çocuğu olunca bişey olur korkusundan beceremem
Yok canım sen haklısın sorumluluğu fazla ve kendine güvenemiyorsan çocuğun iyiliği için bakmamak en güzeli. Çocuğu da alıp gidecekler ayrıca küçük sürekli hele sıcaklarda em alt değiş uyu modunda... algısı açık annenin olmadığını anladığı an yaygarayı basar sonuçta seni tanımıyor bebek

Ne işi varmiş ki bu kadar onemli?
Birakmak yerine, benim surda isim var cocukla zorlanirim benimle gelir misin yanimda dur en azindan bebek arabasinda durur islerimi hallederken falan dese belki tamam derdin ama birakip gitmesi, sorumlulugu büyük

Valla beslenmesi, uyuması vs. hep korkutucu geliyor bana bebeklerin.
Biberonla mama verirken yutamazsa boğulursa diye korkuyorum. Uykuda kusar boğulur diye korkuyorum.
O yüzden kimsenin bebeğine bakamam ben. Sizi haklı buldum o yüzden.
Hiçbir şey olmasa bile bebek bu. Annesi anlatıyor, yeğenimi uyutmuş hiçbir şeyi yokmuş öncesinde. Uyanmış bir anda gözleri kaymış çocuğun, sonra da kusmuş. Hastaneye zor yetiştirmişler. Bir anda olmuş bakın. Bebekler çok narin, o yüzden sorumluluk almamak en normali.

böyle davranman çok normal herkes herkesin bebeğinin sorumluluğunu almak zorunda değil isterse ablan kardeşin olsun ben bakamıyorum demenin neresi yanlış? bir şey olsa hesabı sormayı bilir ama reddedince niye surat ekşitiyor anlamadım çok istiyorsa kendi ailesine bıraksın, komşuya çocuk bırakmak sağlıklı mı?

Cocugum yok ama olsaydi da hic bir yaştaki cocugu emanet almazdım. 5 aylik cocuga dokunmazdim bile...
Bakmadiniz diye binbir surat yapan cocugun başina sizinle alakasiz bir sey bile gelse başiniza çöker. Bayiliyorlar cocuklarini oraya buraya atmaya ama bisey olunca kiyameet.
Çok doğru eski görümcek böyleydi. Çocuğu orda burda büyüttü. Çocuğuna bakıtmadığı mahallede bir kişi bile kalmamıştı. Bir kez bile bakmadım. Her fırsatta çocuğu birine atar gezmeye giderdi. Evlerden ırak.

Cocugum yok ama olsaydi da hic bir yaştaki cocugu emanet almazdım. 5 aylik cocuga dokunmazdim bile...
Bakmadiniz diye binbir surat yapan cocugun başina sizinle alakasiz bir sey bile gelse başiniza çöker. Bayiliyorlar cocuklarini oraya buraya atmaya ama bisey olunca kiyameet.
Ya zaten çocuk 5 aylık inan bana kendisinin evinde geçmedi o 5 ay hep annesinin evindeydi köy bize yakın ne kv me gitsem çocuk hep anasının elinde kendi telefon oynuyor oraya buraya gidiyor sadece emzirmek için alıyor nornalde çok iyi bir kız ama bebeğin sorumluliklarini bilmesi lazim

Sizin kabul etmemeniz çok normal ve doğru olan. Anormal olan çocuğu size bırakmak istemesi. Öyle şey mi olur ya el kadar bebek emanet edilir mi öylece? Bakıcı durumları anneanne/ babaanne ayrı tutuyorum

Değil 5 aylık bebek 12-13 yaşında çocuğu bile istemem. Ne münasebet ya. Bakar mısın demek..
Benim bebeğim 4 aylık bir tek anneme bırakıyorum o da anneanne yani severek canla baktığı için. Birine gidipte al bak demek tuhaf. Bakıcı tutsun parayla işlerini öyle halletsin ya da annesine kv’ye versin

Bebek emanet etmesini garipsemedim ancak kabul etmediniz diye surat yapması olgun bir hareket değil

Back
X