İzin Kullanmamı İstemiyor

şimdi 600 liraya seni sömüren ay başında sigortanı yapıp maaşını asgari ücrete çıkarmaz. Kendini kandırma. Çalışma saati açısından da fazlasıyla sömürüyor. şikayet etmelisin. Onun dışında başka adı bilinen kurumsal tüm mağazalara kendi sitesinden başvur. İlla açık ilan arama. Hatta git direk mağazaya başvur. Pirt time başlayanlar kısa sürede tam zamanlıya geçiyor.
Burasi Giysi mağazası değil eczane optik tarzı biyer. Bende ayrılmayı dusunuyorum normalde ama en azından issiz gezecegim zamanda cebimde para olsun diye biraz erteledim kendimce bi kac ay sonra çıkacağım

Afedersiniz pazar yoğunluğu olacak bir yer değil anladığım kadarıyla.
Kendinizi ezdirmeyin taviz vermeyin. O şartlarda başka bir iş elbet bulunur.
Pazar yoğunluğu olacak biyer değil çünkü pazar günü hastaneler falan kapalı kimse gelmiyo ki

Konuştuk pazar izinlisin dedi şimdi 600le başla sonra işi öğrenince artacak dedi. İlk başta çalışma saatim 10saatti böyle anlastik a bir gun elime anahtari koydu yarin yarim saat erkem acarsin dedi saka sanirim dedim. Yok degil neden şaka olsun dedi. Biraz zaman geçti tam çıkacağım zaman iş yerme telefon etti yarim saat çıkışı uzattom gec çıkacaksın dedi. Kafasina gore değiştiriyor kısaca

söyle canım 10 saat dediniz 11,30 saat yaptınız şimdide pazar diyorsunuz elinizi vicdanınıza koyun benim yerime düşün de yaptığınız ayıp ben köleniz değilim ayy öldüresim geldi adamı

söyle canım 10 saat dediniz 11,30 saat yaptınız şimdide pazar diyorsunuz elinizi vicdanınıza koyun benim yerime düşün de yaptığınız ayıp ben köleniz değilim ayy öldüresim geldi adamı
Bazen bende öyle diyorum kendimce.
Kendimi tutuyorum diyorum ki iki ay daha sabret işsiz gezecegin zaman da harcayacağın para biriktir diyerek susuyorum

Bazen bende öyle düşünüyorum..

bu adam ya sigortanızı yapmaz ya da sigortanızı yapar ama maaşınızı 1300 yapmaz. kanunen sıkıntı çıkmasın diye bankadan 1300 göndeerip verdiği maaşın üstünü senden geri alır.

Bazen bende öyle diyorum kendimce.
Kendimi tutuyorum diyorum ki iki ay daha sabret işsiz gezecegin zaman da harcayacağın para biriktir diyerek susuyorum

o zaman her dediğini yapmayın pazar diye söyleyince gelemem de konuşsun konuşsun dursun

bu adam ya sigortanızı yapmaz ya da sigortanızı yapar ama maaşınızı 1300 yapmaz. kanunen sıkıntı çıkmasın diye bankadan 1300 göndeerip verdiği maaşın üstünü senden geri alır.
Vermem ki mağaza da sürekli başkası için parasını elden geri alıyormuş çok büyük haksızlık ben olsam elden geri vermem deyip laf ediyor millet hakkında ben de geri vermem

o zaman her dediğini yapmayın pazar diye söyleyince gelemem de konuşsun konuşsun dursun
Aynen bende öyle yapıyorum gelemem diyorum direk ama sürekli şaka yollu lafını sokuyor ben bunu engellemeye çalışıyorum aslında

Vermem ki mağaza da sürekli başkası için parasını elden geri alıyormuş çok büyük haksızlık ben olsam elden geri vermem deyip laf ediyor millet hakkında ben de geri vermem

vereceksin derse ne diyeceksiniz ki? ki muhtemelen diyecek. demese bile 600'den 1300'e çıkarması maaşınızı biraz imkansız.

gerçekten bu şartlarda çalışacağınıza hiç çalışmayın.
zira sağlık ve psikoloji daha önemli.
şok içinde okudum yazılarınızı ve çakal adamı.
zaten sizin gibi aman boş gezmeyim nolacak diyenler olduğu için adam ne sigorta yapıyor ne de asgari ücret teklif ediyor.,
bak çok gençsin. sınavlarına konsantre ol, bırak burayı.hatta son olarakta şikayet et.başkalarına yapamaz en azından.
yemek yol napıyosun. bu adamın yemek vermeyeceğini hissettim nedense.

sgk 'lımı calısıyorsunuz dıyecegımde pek mumkun gozukmuyor
aldıgınız maasta , calıstıgınız saatlerde yasaya uygun degıl

gerçekten bu şartlarda çalışacağınıza hiç çalışmayın.
zira sağlık ve psikoloji daha önemli.
şok içinde okudum yazılarınızı ve çakal adamı.
zaten sizin gibi aman boş gezmeyim nolacak diyenler olduğu için adam ne sigorta yapıyor ne de asgari ücret teklif ediyor.,
bak çok gençsin. sınavlarına konsantre ol, bırak burayı.hatta son olarakta şikayet et.başkalarına yapamaz en azından.
yemek yol napıyosun. bu adamın yemek vermeyeceğini hissettim nedense.
İlk baş yemek yok dedi kabul etmedim sonra yarısını sen ver yarısını ben veriyim dedi onu da kabul etmedim. Sonra yemek vermek zorunda kaldı

bir kere gelirsen sürekli arkasını isterler. iş kanunundan haberleri var mı acaba birde?

İlk baş yemek yok dedi kabul etmedim sonra yarısını sen ver yarısını ben veriyom dedi onu da kabul etmedim. Sonra yemek vermek zorunda kaldı
resmen köle aramış.
bak canım bu adamın esiri olma çık gez.
doğa bedava.manzara bedava.
sanki 600 tl alıyorsunda ne oluyor.
harcayacak zamanın yok.

bu adam sana 850 teklif etmez.
ayrıca sigortada yapmaz.

resmen köle aramış.
bak canım bu adamın esiri olma çık gez.
doğa bedava.manzara bedava.
sanki 600 tl alıyorsunda ne oluyor.
harcayacak zamanın yok.
Farkındayım çıkmayı başından beri planlıyorum aslında ama is basvurusuna gitmedigim yer kalmadı. Aslında eğitim olarak iyiyim bilgi olarak iyiyim. Dil öğrenmeye başladım iki kur bitirdim iki daha devam edicem işten çıkınca ama basvurumun yüzüne bile bakmadı kimse.
Bi şekilde mecbur kaldım buraya girmeden iki uc yer denedim hepsi bu şekildeydi hatta daha ağırdı. O yerlerden çıktıkca ailem de senin çalışmaya gönlün yok imaji oluştu sanki boşa okumuşum gibi bi kac saka yollu laf dokununca kabul ettim burayı

Back
X