- 5 Kasım 2014
- 365
- 445
- 63
- 38
- Konu Sahibi mavinehir17
-
- #10.301
Arkadaşlaaar günaydınlaar herkese iyi haftalar, inşallah güzel haberlerle dolu bir hafta olur.
@eymen4545 güzel haberlerini bekliyoruz.
A arslan33 arkadaşım hayırlısı olur inşallah.
Benim durumum da seninkine benzer benim sol tarafta 2 cm lik bir çikolatam var. Sağ taraf normal. Amh 4,6 (Ankara düzen ve İstanbul gelişimde ikisinde de birebir aynı sonuç çıktı) ve Kaan Beye göre yumurta sayım iyi. Beni de yaşadığım ildekiler paniğe sürükledi çünkü benim fsh önce 15 lerde sonra da 30 larda çıkmaya başladı. Bana rezerv azlığı ve erken menopoz dediler. Ama Kaan Bey fsh ı hiç önemsemedi. Çünkü bu lanet çikolata fsh ı yüksek gösterebiliyormuş. Bir de fsh beyinden salgılandığı için strese çok bağlıymış. Bu nedenle Kaan Bey için önemli olan ultrasonda gördükleri ve amh değerin ki bence senin amh ın iyi gibi duruyor.
Ben de Kaan Beye ilk olarak 30 Aralık'ta gittim önce bolca vitamin verdi gönderdi. Benim eşime vitamin vermedi mesela çünkü değerleri iyi. Sonra Ocak ayında Rahim filmi çekti ve film normal çıktı. Ardından ben Şubatta sadece vitaminlere devam ettim çünkü bana acelemiz yok dedi. Mart ayında gittiğimde bana senin aşılama ile olabilir hadi deneyelim dedi tabii şansın %15-20 lerde olduğunu hatırlatarak.
Az doz ilaç verdi 2 yumurta gelişti. Kistin olduğu tarafta hiç gelişmedi gıcık kist onu da etkiliyor... Yumurtalarımın biri 18 diğeri 16 mm ve çatlatma iğnesi vurdu. Şimdi beklemedeyim ayın 16 sında sonuç alacağım. Ben çok ümit bağlamıyorum aşılamaya. Ama doktoruma da güveniyorum çünkü aşılama aynı zamanda bize yumurtalarının ilaca olan cevabını gösterecek ve tüp bebeğe geçersek nasıl işlem uygulamamız gerektiğine yönelik fikir de verecek dedi. Eğer olmazsa Mayıs'da tüp bebeğe başlayalım diyeceğim. Bana öncesinde bahsetmişti tüp bebek uygularsak beni 2-3 aylığına geçici menopoza sokacağını söylemişti. İnsan doğduğunda muhakkak belli sayıda yumurta ile doğar ve onlar tükeninceye kadar yumurtlar bu nedenle korkma geçici menopoz senin yumurtalarını tüketecek işlem değil. Aksine bunu yapmazsa kist, salgıladığı maddelerle embriyonun tutunmasını engelliyormuş...
Kaan Bey benim ilk tüp doktorum dolayısıyla diğerlerinin yaklaşımı ile karşılaştıramayacağım ama bana hiç para odaklı gelmedi. Örneğin para odaklı olsa benim gibi panik halindeki insanı çok rahat tüp bebeğe yönlendirebilirdi. Bu nedenle içini rahat tut önceki deneyimlerinle karşılaştırmayı bırak ve kendini doktorumuzun emin ellerine teslim et. Beynen inanıp güvenmezsen 1-0 geride başlarsın...
Günaydin. ..size guzel haber vereyim...kan degerlerim cok iyiymis..bugun doktoruma gidicem.sonucu gostercem.dun pazar olunca tabi doktora gidemedim...inşallah bundan sobrada olumlu gider..ulrtrosonla netlesirmis acildeki dr oyle dedi. .
Ayy çoook sevindiiiim. Kaç çıktı hcg?Günaydin. ..size guzel haber vereyim...kan degerlerim cok iyiymis..bugun doktoruma gidicem.sonucu gostercem.dun pazar olunca tabi doktora gidemedim...inşallah bundan sobrada olumlu gider..ulrtrosonla netlesirmis acildeki dr oyle dedi. .
28,49 yaziyor..nasil sence ??Ayy çoook sevindiiiim. Kaç çıktı hcg?
Hadi hayırlı olsun inşallah artarak yükselir sıkı sıkı tutunur bebişin umut oldun bize28,49 yaziyor..nasil sence ??
Hayırlısı olsun canım yaa... Nihayet sona geldin, kuzunu kucaklayacaksın... Sağlıkla kucağına al inşallah....Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir giremiyorum foruma. Bir çok arkadaş gelmiş hoş geldiniz. Allah yardımcınız olsun. İnşallah tedavileriniz başarıyla sonuclanir. Bende artik son gunlerdeyim. Carsamba gunu sanırım tarih netlesecek. Dualarinizi esirgemeyin. Rabbim bu guzelligi sizlerede nasip etsin insa
Tedavin şimdiden hayırlı olsun gelelim cevaplaraGünaydın güzel anne adayları.Sormak istediğim bir konu var .yardımcı olursanız çok sevinirim.Ben Mart itibari ile kaan beyin hastasıyım.iki ay vitamin vs ilaç kullanımı sonrası tedaviye başlamaya karar verdik.şunu öğrenmek istiyorum
1.İğneler adetin kaçıncı günü ortalama kaç gün kullanılcak?
2.yumurta toplama ne zaman olacak?
3.rahim çizme işlemide yapılacakmış o ne zaman adetlimi sonramı adetin kaçıncı günü?
4.transferi ne zaman yapılacak (çizme işleminden sonraki ay mı )?
çok oldu sanırım ama kusura bakmayın.Ramazan ay'ı geliyor o sebepten merak ettim.
Benim vitaminlerim inofolic,b12plus,previt pozitive. İğnelerimde 150 ünite gonalf 75 ünite menopur du.arkadaşlar vitamin hapları olarak ne kullanıyorsunuz yumurta geliştirmek içn
Tedavin şimdiden hayırlı olsun gelelim cevaplara
1.si adetin 2. Günü başladım ben iğnelere dün 10.gündü iğne kullanımında ve bugün kontrolüm var büyük ihtimal akşam çatlatma iğnemi yapcam.
2.si yumurta toplamam Çarşamba olur herhalde yani adetin 13. Yada 14. Gününe denk geliyor.
3.sü Opudan sonra Görülen adetin hemen arkasından histereskopi ve transfer diye biliyorum o aşamaya gelmediğim için öyle diye okumuştum ama.
Umarım yardımcı olmuştur.
Özlemcim bebeğine kavuşmana az kaldı inşallah dogumunda su gibi gelip gecer ve saglikla kucaklarsin yavrunu
Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için Rabbim hepimizin yüzünü güldürür inşallah. Bence Çizme operasyonundan 1 hafta sonra fln oluyor. Yani histereskopiden.teşekkür ederim cevapların için.hayırlı olsun tedavin .inşallah önce pozitifi görürsün.sağlıklı rahat bir gebeliğin arkasından bebeğini kucağına alırsın.bu yolda işimiz zor.sabır istiyor .Siz iğne aşamasında gelmişiniz ne güzel.heyecanla bekliyorum bende.
merak ettiğim şu rahim çizme işlememi yapıldığı ay mı transfer yapılıyor.
özlem arıca yazdığın için çok teşekkr ederim( gözümü açar açmaz cevap var mı diye baktım inanki) tam da kafama takılan nokta beni de geçici menopoza sokacak olması!doktoru netten araştırırken sorunumu anlatan bir msj attım 1 hafta içinde doktor telefonla arayarak bana dönüş yaptı ve benim durumumdaki hastalar için tedavi öncesi kisti baskılamak için geçici menopoza süreci başlatmak olduğunu sonrasında tedaviye başlandığını söyledi benim kafama takılan yumuta sayısı ve kalitesi az olan bir hastada( benim öyle yaşım 33 olmasına rağmen) geçici menepoz durumu daha da olumsuz etkilemez mi? sonuçta menepoz için vurulan iğne yumurtaların ve rahmin işlevini durduruyor! bi de ilk tüp bebek denemesinde bu yöntem uygulandı ve sonuç olumsuzdu bu da kafama takılıyor acaba yine..... diyorum bi de özlem hanım menopoz sürecinden sonra adet olduktan sonramı başladı doktor tedaviye? benimkinde adet olmadan yani süreç normale dönmeden başlamıştı doktor tedaviye acaba onun için mi olumsuz oldu?kafam da o kadar soru var ki şu an!!! bir de benim elimde genetik testler de dahil tüm testler mevcut son testteki amh değerim de 3.6 bir önceki testteki 2.6 idi( o süreçte biosteron kullandım ve hala kullanıyorum) hatta istanbulda ocak ayında gittiğimiz doktor bu test yanlış dedi ki o test sadece 3 ilde bulunan güven lab.da yapılıyr çok güvenerek gittiğimiz doktorbu test sonucuna göre senin çok fazla yumurtanın olması gerekiyor ama yumurta sayın çok az dedi nasıl yeni dedim bu test tek lab. da yapılıyor zaten ve bir sürü para veriyorsun sonra da yanlış mı oluyor diye ama başka açıklamsı yoktu na yazıkki ve oradan çıktığımızda dudağım balon gibi şişmişti sinirden-stresten ağzımda dilimde öyle yaralar çıktı ki günlerce yemek bile yiyemedim inanki!!! yazdıklarım çok uzun oldu ama yine cevaplarsan çok sevinirim yumurta sayısı ve kalitesi az olanlarda menpoz süreci olumsuz etkiler mi, menopozdan sonra adet olup öylemi başladı doktor tedaviye öz olarak bu!!!!
Gözünaydın insallah degerin katlanarak artmaya devam eder ve saglikla kucagina almayi nasip eder insallah rabbim :)Günaydin. ..size guzel haber vereyim...kan degerlerim cok iyiymis..bugun doktoruma gidicem.sonucu gostercem.dun pazar olunca tabi doktora gidemedim...inşallah bundan sobrada olumlu gider..ulrtrosonla netlesirmis acildeki dr oyle dedi. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?