- Konu Sahibi mavinehir17
-
- #11.841
Merhaba, benim de bu sefer biraz enteresan ilerledi yumurta geliştirme süreci... Çok yumurta görünüyor 14-15 kadar ama bu sefer ki problem de hepsinin dengeli büyümemesi normalde bugün OPU olacaktı ama Kaan Bey sol taraftakilere 1 gün daha şans tanıyalım dedi. Çünkü sağ tarafta 3 tane 18 mm vardı onlar yeterli büyüklükteydi ama sol tarafta 2-3 tane 16 mm, 2 tane 15 mm var onların da en az 18 e ulaşması için 1 gün daha iğne verdi ve yarın toplama olacak. Yine 6-7 tane toplamayı umuyorum dedi. Benim zaten 2 embriyom var. Şimdi de 2-3 tane olsa yeter diyorum tabi gönlümden geçen 3 tane kaliteli embriyo. Ben hiç histereskopi falan sormadım daha. Çünkü yumurta toplamadan sonra 2 ay falan menopoz sürecinde olacağım. Gerisini sonra sorarım diye düşündüm.canım yanılmış olacağını zannetmiyorum tahlille tedaviyi desteklemiş bence açık söylemek gerekirse benim muayne çok kısa sürdü 2-3 dakika sürmemiştir bile baya büyük bir kist var dedi büyük olduğu için tahlile ihtiyaç duymamıştır belki ben zaten önceden çikolata kisti vardı onlardan farklı mı dedim bu dedi yumurta toplamadan kalıntılar dedi onlar bi temizlensin hap bitince gelirsiniz o zaman bakarız bir sorun yoksa o zaman başlarız dedi yumurta toplamaya yumurtalıkları biraz dinlendirelim dedi hatta bi ilaç verecekti kullandınmı diye sordu ilacın ismini şimdi hatırlayamıyorum ben de hiçbirşey kullanmıyorum dedim neyse vücudun da yumurtalıklar da dinlensin 1 ay kadar diye söyledi 3-4 saat yol gittik muayne 10 dakika bile sürmedi aynı yolu geri döndük valla zaten adetim de çok yoğun oluyor söylediği doğru da olabilir diye düşündüm sonra yolda mahfoldum valla çok yoğun oluyorum bende hemen başlarız diyordum ama olmadı canım senin toplama günü geldimi? yumurta toplandıktan sonra histeroskopi için sonraki adet dönemini mi bekleyeceksin sordun mu hiç yoksa yine ilaçla mı adet olacaz?
tamam canım çok sağol yok para sıkıntı değil allaha şükür...ben eskişehir acıbadem de yaptırdığımda ücretsizdi burayı merak ettim...kaan bey hakkında iyi yorumlar duyuyorum ailem izmirde geldiğimde uğrayabilirim diye düşünüyorum...bu arada tahlil falan istiyor mu tedaviye ortalama ne zaman sonra başlıyorMuayene olursan evet canım ücretli yani... Ücret de 250 TL. Maddi durumunu bilmiyorum tabi ama hoca ile birşeyler üzerine konuşabilmeniz ve senin durumuna göre yol haritası çizebilmesi için muayene olman iyi olur gibime geliyor. Yoksa ezbere konuşmuş olabilir.
Tahlil sonuçlarınla gelmen iyi olur. İlave ne ister bilemiyorum ama sperm sayısı ve bayanda amh özellikle önemsediği testlerden. Hemen tedaviye başlayıp başlamamya da yine duruma göre karar verir. Genelde 1-2 ay vitamin kullandırıp sonra başlıyor gibi bir eğilimi var.tamam canım çok sağol yok para sıkıntı değil allaha şükür...ben eskişehir acıbadem de yaptırdığımda ücretsizdi burayı merak ettim...kaan bey hakkında iyi yorumlar duyuyorum ailem izmirde geldiğimde uğrayabilirim diye düşünüyorum...bu arada tahlil falan istiyor mu tedaviye ortalama ne zaman sonra başlıyor
tamam canım çok sağol yardımların içinTahlil sonuçlarınla gelmen iyi olur. İlave ne ister bilemiyorum ama sperm sayısı ve bayanda amh özellikle önemsediği testlerden. Hemen tedaviye başlayıp başlamamya da yine duruma göre karar verir. Genelde 1-2 ay vitamin kullandırıp sonra başlıyor gibi bir eğilimi var.
Canim öncelikle hayırlısı olsun umarım hersey istediğin gibi Olur. doktor konusunda birkaç şey paylaşmak istiyorum.ben ikinci tup bebek tedavimi kaan beyle gerçekleştirdim ve çok şükür olumlu oldu. Ama sonuc olumsuz ciksaydida eşime söylediğim şuydu ben tekrar denerse kaan beyle denerim. Çünkü daha önce iki asilamam ve bi tup bebek tedavim var bunlari Erol tavmergende yaptırdık ve size su kadarını soyliyim asla ve asla erol beyin cep teli verilmiyor.kendisiyle telefonda görüşmenin imkansız onun yerine önce sekreter sonra hemsirwyle gorusuyorsun ve en erken dört saat sonra hemşire sekretere bilgi veriyor sekreter sana bilgi veriyor. Bu arada bişey daha sormak istersen once azarlanip sonra iki güne falan cevap aloyorsun. Benim sonucum negatif çıktığında (ki testleri dışarıda yaptiriyosunuz) ben tüm gün ağla ağla sistim doktor bey lütfedip akşam dokuzda arayıp sonuc negatif dedi.dedim dalga geciyosunuz heralde bunu bende sonuca bakarak anlayabiliyorum bunu söylemek icinmi saat dokuza kadar aramadiniz.ayrica muayeneye gittiğinde içeriye annen esin vs gelemiyor ve doktora sorduğun her soruya bizden iyimi bilceksiniz gibi bir cevap aliyoaunuz.yani kaan bey diğer doktorların yanında melek emin olun.Merhaba, benim de bu sefer biraz enteresan ilerledi yumurta geliştirme süreci... Çok yumurta görünüyor 14-15 kadar ama bu sefer ki problem de hepsinin dengeli büyümemesi normalde bugün OPU olacaktı ama Kaan Bey sol taraftakilere 1 gün daha şans tanıyalım dedi. Çünkü sağ tarafta 3 tane 18 mm vardı onlar yeterli büyüklükteydi ama sol tarafta 2-3 tane 16 mm, 2 tane 15 mm var onların da en az 18 e ulaşması için 1 gün daha iğne verdi ve yarın toplama olacak. Yine 6-7 tane toplamayı umuyorum dedi. Benim zaten 2 embriyom var. Şimdi de 2-3 tane olsa yeter diyorum tabi gönlümden geçen 3 tane kaliteli embriyo. Ben hiç histereskopi falan sormadım daha. Çünkü yumurta toplamadan sonra 2 ay falan menopoz sürecinde olacağım. Gerisini sonra sorarım diye düşündüm.
Muayenenin çok kısa sürmesi konusunda katılıyorum. Gruptan bazı kızlar, odası yoğun soru soramıyorum ama muayene esnasında sorularımın hepsini soruyorum diyor. Ben onu bile tam yapamadığımı hissediyorum. Çoğu zaman kafamda bir dolu soru geri dönüyorum. Herkese farklı tedavi yöntem uyguluyor, özgün bir yöntemi var falan ama, bizim kilometrelerce yol kat ederek, bir sürü para harcayarak, ümitlerimizle oraya geldiğimiz bazen atnalıyor gibime geliyor. Bu ay ilaç ve hastane giderleri 9.000 TL kredi kartı olarak geri döndü düşün gerisini...
Eşim doktora sinirleniyor, bir yandan da onu frenlemeye çalışıyorum... Bence kafası 1500 gibi görünüyor falan diyor, örneğin geçen günkü yumurta toplama sonrası odasında bundan sonraki süreç hakkında konuştuğumuzda çikolata kistim olduğunu ben hatırlatmıştım. Bu durum, benim de aklımda soru işaretleri yaratıyor. İnşallah ben yanlış hissediyorumdur.
canım beni 3 ten sonra aramışlardı ben dayanamayıp aramıştım ama yine aynı saatte döndüler banaemriyoların durumunu saat kaçta ararlar irembeden
canım allah gönlündekini verir inşallah! benimde merkezle ilgili kafama takılanlar oluyor ama mümkün olduğunca eşime yansıtmıyorum o daha tepkisel yaklaşıyor ama bazen benim dışımda gelişen durumlar oluyor o zaman müdehale edemiyorum mesela biz geçenki opudan sonra ben çalıştığım için rapor almam gerekiyordu raporu imzalatmak için 2 saat bekledik ilk önce kaan bey yemeğe gitti gelince imzalayacak dediler baya bi bekleyince eşim gitti sordu gelmedimi ne zaman gelecek diye kaan bey bugün gelmeyecek dediler madem gelmeyecek niye 2 saat bekletiyorsunuz diye tepki gösterdi haklı olarak sonra başka bir doktora imzalattılar mesela benim ismimi hep yanlış söylüyorlar ben en sonunda acaba başka birisiyle karıştırıyorlar mı diye gittim söyledim dosyaya yanlış yazmışlar hala farklı söylüyorlar evlenmeden önceki soyismimi de kullanıyorum ama bir türlü düzelmedi farklı söylüyorlar sürekli. bizim daha önceki tüp bebek tedavisinde eşimin ismiyle soyismi aynı olan birisinin işlem panosunda ismini gördüm bizim böyle bi işlemimiz yok söylenmedi dedim o başka birisi dediler karışıklık olmaz değil mi diye sorduğumda biz sperm testinde falan da eşinin adını da yazıyoruz demişlerdi ordan aklıma takılmıştı bu durum merkezde bazen böyle bir sistemsizlik, iletişim kopukluğu, özensizlik hissetsemde takmamaya bunlarla kafamı doldurmamaya çalışıyorum bundan önceki merkez bu konularda o kadar iyiydi ki kapadan girerken isminle karşılarlardı yapacagın her işlemi saatinden önce arayıp tekrar hatırlatırlardı ama sonuç ne oldu olumsuz o yüzden sonuç güzel olsunda başka birisinin işlemleriyle karıştırmadıkları sürece ismimi yanlış söylesinler! doktor muaynesinde her şey çok çabuk olup oldu bittiye geldiği için birçok şeyi soramıyorum allahtan bu blog var da sorularımızın birçoğuna burda cevap buluyorum.Merhaba, benim de bu sefer biraz enteresan ilerledi yumurta geliştirme süreci... Çok yumurta görünüyor 14-15 kadar ama bu sefer ki problem de hepsinin dengeli büyümemesi normalde bugün OPU olacaktı ama Kaan Bey sol taraftakilere 1 gün daha şans tanıyalım dedi. Çünkü sağ tarafta 3 tane 18 mm vardı onlar yeterli büyüklükteydi ama sol tarafta 2-3 tane 16 mm, 2 tane 15 mm var onların da en az 18 e ulaşması için 1 gün daha iğne verdi ve yarın toplama olacak. Yine 6-7 tane toplamayı umuyorum dedi. Benim zaten 2 embriyom var. Şimdi de 2-3 tane olsa yeter diyorum tabi gönlümden geçen 3 tane kaliteli embriyo. Ben hiç histereskopi falan sormadım daha. Çünkü yumurta toplamadan sonra 2 ay falan menopoz sürecinde olacağım. Gerisini sonra sorarım diye düşündüm.
Muayenenin çok kısa sürmesi konusunda katılıyorum. Gruptan bazı kızlar, odası yoğun soru soramıyorum ama muayene esnasında sorularımın hepsini soruyorum diyor. Ben onu bile tam yapamadığımı hissediyorum. Çoğu zaman kafamda bir dolu soru geri dönüyorum. Herkese farklı tedavi yöntem uyguluyor, özgün bir yöntemi var falan ama, bizim kilometrelerce yol kat ederek, bir sürü para harcayarak, ümitlerimizle oraya geldiğimiz bazen atnalıyor gibime geliyor. Bu ay ilaç ve hastane giderleri 9.000 TL kredi kartı olarak geri döndü düşün gerisini...
Eşim doktora sinirleniyor, bir yandan da onu frenlemeye çalışıyorum... Bence kafası 1500 gibi görünüyor falan diyor, örneğin geçen günkü yumurta toplama sonrası odasında bundan sonraki süreç hakkında konuştuğumuzda çikolata kistim olduğunu ben hatırlatmıştım. Bu durum, benim de aklımda soru işaretleri yaratıyor. İnşallah ben yanlış hissediyorumdur.
Canım doğum kontrol ilacı verdi. 20 sinde bitiyor. 24 de reglynin 2. Günü oluyor. O yüzden hemen başlar diye düşünüyorum.canım bir de sana adet olunca gel falan demedi değil mi? bize adetle ilgili birşey söylemedi direk o tarihlerde gelin dedi acaba unuttu mu diye aklıma geliyor! yine iğnelere başlamak için adet olmayı mı bekleyecez acaba?
canım bu gün reglimin 3. günü daha 7 sinde bitse 20 günde falan oluyordum 27 si gibi falan olurum diye düşünüyordum ben ama ilaç bitince hemen olur mu onu bilmiyorum o yüzden kafama takılmıştı benim de doğum kontrol hapı 20 temmuzda bitecek dün hemen başladım kafamda yine sorular sorular sorular....Can
Canım doğum kontrol ilacı verdi. 20 sinde bitiyor. 24 de reglynin 2. Günü oluyor. O yüzden hemen başlar diye düşünüyorum.
doğum kontrol hapi daa bittikten 3 veya 4 gün sonra regly oluyorsun.. ben 2 sene düzenli kullandım evlendiğimde:)) sanki hemen olacakmş gibi..canım bu gün reglimin 3. günü daha 7 sinde bitse 20 günde falan oluyordum 27 si gibi falan olurum diye düşünüyordum ben ama ilaç bitince hemen olur mu onu bilmiyorum o yüzden kafama takılmıştı benim de doğum kontrol hapı 20 temmuzda bitecek dün hemen başladım kafamda yine sorular sorular sorular....
kizlar yazmayi unutmusum, biosteron verdi bi de. ama prospektusunu okudum sinirlerim bozuldu azcik. kullananiniz var mi bunu? ne kadar sure kullandiniz, ne zamana kadar devam ettiniz? ve fayda etti mi...kizlar selam,
Kaan bey'de randevum vardi bugun. tahmin ettigim gibi yumurta rezervimi az buldu. ignelere baslatmadi, once destekleyelim yumurtalarini dedi (zaten bisuru vit.kullaniyodum ama eklemeler yapti) testojel verdi, koluma surucekmisim entresan geldi ne yalan solim:)) , adet duzenleyici verdi, 14-20si arasi kullanicakmisim. estrofem verdi. bi de haftaya bi tane gobekten igne verdi, gun asiri olcakmisim, haftaya gidicem hemsireler gostercek. sonrasi da sonraki muayene belli olcak. bakalim hayirlisi, uzun oldu ama benim de boyle gidiyor bakalim:)
bi de bisi sorcam kizlar, yumurtalar toplandiktan ne kadar sure sonra ader olunur acaba? sizin nasil olmustu?
hayırlısı olsun. biesteron aylarca kullandım. kaan bey sakın prospektüsünü okuma kafana bir sürü sey takılır hatta hiçbirşeyin internette araçtırmasını yapma demişti. dediği gibi hiçbir şeyi araştırmadım. böylece tedavi aşamasında kafam rahattı. bende biesteronun çok büyük etkisi olmamıştı. tek tük sivilce yapmıştı hatırladığım. testojel de kullandım. kolunun iç tarafına süreceksin. yanlış hayırlamıyorsam 1/4 olacaktı. moralini bozma. kaan beye güven. benimde rezervim azdı. hatta kötüydü. hayırlısı ne ise o olsun.kizlar yazmayi unutmusum, biosteron verdi bi de. ama prospektusunu okudum sinirlerim bozuldu azcik. kullananiniz var mi bunu? ne kadar sure kullandiniz, ne zamana kadar devam ettiniz? ve fayda etti mi...
yumurtalar toplandıktan sonra adet düzenleyici ilaç kullanırsın. duruma göre 7 veya 10 gün. ilacı bıraktıktan 1 hafta içinde adet olursun. ben ilacı bıraktıktan 3. günü oluyordum. ama başka arkadaşlarda daha geç olduğu da oldu.kizlar selam,
Kaan bey'de randevum vardi bugun. tahmin ettigim gibi yumurta rezervimi az buldu. ignelere baslatmadi, once destekleyelim yumurtalarini dedi (zaten bisuru vit.kullaniyodum ama eklemeler yapti) testojel verdi, koluma surucekmisim entresan geldi ne yalan solim:)) , adet duzenleyici verdi, 14-20si arasi kullanicakmisim. estrofem verdi. bi de haftaya bi tane gobekten igne verdi, gun asiri olcakmisim, haftaya gidicem hemsireler gostercek. sonrasi da sonraki muayene belli olcak. bakalim hayirlisi, uzun oldu ama benim de boyle gidiyor bakalim:)
bi de bisi sorcam kizlar, yumurtalar toplandiktan ne kadar sure sonra ader olunur acaba? sizin nasil olmustu?
anladım canım ben bu tedaviler dışında hiç kullanmadım bu hapları bana bu hapları çok kullanırsan çocuğun olmaz demişlerdi olmayacaksa hap kullansanda kullanmasanda olmuyor demekki...doğum kontrol hapi daa bittikten 3 veya 4 gün sonra regly oluyorsun.. ben 2 sene düzenli kullandım evlendiğimde:)) sanki hemen olacakmş gibi..
Canim uzulme hic.. haklisin sinirlerin bozuluyor bu surecte ama sabir. 3. Gun veya 5. Gun embriyosu oluyor. Gelisimine gore donduruyorlar. Hakkinda hayirlisi olsun..Bugun irembeden aradilar 3 emriuonjn 3 de dollenmemis dediler.anlamadigim su ki cumaya kadar gozlemletecegiz cuma gunu dondurup dondurmayacsgimizi bikdircez dediler.ne demek simdi bu.oldumu olmadimi olmadiysa cuma gunu beyi dondurcaklar.moralim o kadar bozuk o kadar uzgunumki...o kadar cok agladimki .bundan sonra be yapa agim ne olacak bilmiyorum.cok Üzgünüm cok.Allah yardimcim olsun.kalbim coook aciyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?