- Konu Sahibi pegasusunicorn
-
- #1.241
İlginiz için teşekkür ederim.
Okuduğum kadarıyla İrenbede yumurta toplandıktan sonra hemen transfer yapılmayıp dondurarak bekliyorlar. Diğer tüp bebek merkezleri için yazılanlara bakıyorum bekleyen yok gibi. İrenbe neden dondurup bekliyor acaba merak ettim ?
merhabalar tekrardan transfer yumurta toplama işleminden hemen sonra mı oluyor yoksa biraz beklenip 2 hafata sonra trasfer edilse oluyor mu?
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için... Allah hepinizden razı olsun.... rabbim hepimize evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallahMerhabalar biraz önce başka bir arkadaşta buna benzer bir soru sormuştu ona da uzun uzadıya bir cevap vermiştim :) Kaan Bozkurt benim doktorum ve transferi hemen yapmıyor. Nedenine gelirsem de ilki yumurtaların gelişmesi için kullandığımız ilaç ve iğnelerinin rahimdeki etkisinin geçmesini beklemek. Çünkü iğne ve ilaçların etkisinin geçmesiyle embriyonun tutunma şansı artıyor. Bir diğer neden ise bir süre dondurduktan sonra transfer edilmesi gebelik şansını artırıyor. Tabi bunu iyi bir hastanede yaptırmak önemli çünkü dondurup çözme işleminde labaratuvarlara büyük iş düşüyor. İrenbe de bunu iyi bir şekilde yapıyor.
Bu hastaneyi tercih etmemede ki en büyük etken Kaan Bozkurt oldu. Çünkü başta yumurta rezervi düşük olan kadınlarda uyguladığı tedavi yöntemi oldukça etkili. Benimde yumurta rezervlerimde sıkıntı vardı ancak şimdi 3 adet embriyomuzu dondurduk ve transfer zamanımızı bekliyoruz. Size de önerim kesinlikle transfer konusunda acele etmemeniz. Bizler bir an önce bebeklerimize kavuşalım diye acele diyoruz ve bazen doktorlarında işine geliyor açıkçası neden dondurup uğraşsın ki hemen transfer etsin nasılsa parasını alıyor. Kaan Beye bu konuda çok güvendiğim için ki açıklamaları da çok mantıklı geldiği için transfer zamanımı bekliyorum. Hayırlısı olur inşallah. Zaten gelişmeleri buradan sık sık sizlerle paylaşacağım. Yine sormak istediğiniz bir şey olursa çekinmeyin. Seve seve cevaplarım. :)
Merhabalar biraz önce başka bir arkadaşta buna benzer bir soru sormuştu ona da uzun uzadıya bir cevap vermiştim :) Kaan Bozkurt benim doktorum ve transferi hemen yapmıyor. Nedenine gelirsem de ilki yumurtaların gelişmesi için kullandığımız ilaç ve iğnelerinin rahimdeki etkisinin geçmesini beklemek. Çünkü iğne ve ilaçların etkisinin geçmesiyle embriyonun tutunma şansı artıyor. Bir diğer neden ise bir süre dondurduktan sonra transfer edilmesi gebelik şansını artırıyor. Tabi bunu iyi bir hastanede yaptırmak önemli çünkü dondurup çözme işleminde labaratuvarlara büyük iş düşüyor. İrenbe de bunu iyi bir şekilde yapıyor.
Bu hastaneyi tercih etmemede ki en büyük etken Kaan Bozkurt oldu. Çünkü başta yumurta rezervi düşük olan kadınlarda uyguladığı tedavi yöntemi oldukça etkili. Benimde yumurta rezervlerimde sıkıntı vardı ancak şimdi 3 adet embriyomuzu dondurduk ve transfer zamanımızı bekliyoruz. Size de önerim kesinlikle transfer konusunda acele etmemeniz. Bizler bir an önce bebeklerimize kavuşalım diye acele diyoruz ve bazen doktorlarında işine geliyor açıkçası neden dondurup uğraşsın ki hemen transfer etsin nasılsa parasını alıyor. Kaan Beye bu konuda çok güvendiğim için ki açıklamaları da çok mantıklı geldiği için transfer zamanımı bekliyorum. Hayırlısı olur inşallah. Zaten gelişmeleri buradan sık sık sizlerle paylaşacağım. Yine sormak istediğiniz bir şey olursa çekinmeyin. Seve seve cevaplarım. :)
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için... Allah hepinizden razı olsun.... rabbim hepimize evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Yazdıklarınız doğrudur mutlaka. Tabiki doktor olmadığım için konuya hakim olmam mümkün değil , ama internette yazan birşey var...
Şöyleki ; tüp bebek uygulamalarının en önemli komplikasyonlarından birisi olup, ölüme kadar giden bir tablo olan ovarian hiperstimülasyon sendromu denen bir durum var. İnternetten okuduğum kadarıyla östrojen hormon düzeyi yüksek olan hastalarda ovarian hiperstimülasyon sendromu gelişme riski artmaktadır. Bu sendromdan korkulduğu için transfer işlemi bekletiliyor olabilirmi acaba
Canım bende doktor değilim hastayım ama tabi durumum biraz sıkıntılı olunca ister istemez herşeyi araştırıyorum gerektiğinde soruyorum öğreniyorum. Ovarian hiperstimülasyon da yumurtaların aşırı uyarılma riski oluyor. Tabi dondurma çözme işleminde aşırı uyarılma riski ortadan kalkıyor ayrıca gebelik oranı artıyor. Dünyada birçok merkez daha doğrusu labaratuvarına güvenen merkezler dondurma çözme işlemini uyguluyor. Çünkü gebelik oranı daha artıyor. Kaan Bozkurtun da dondurulmuş transferde gebelik oranı %50 nin üstünde. Bende aşırı uyarılmadan dolayı dondurulma işlemi yapılmadı. Yumurta toplanmadan önce progesteron salgılanmasından rahim içi tabaka bozulmasın diye Kaan Bey uygun gördü. Ayrıca belirteyim ki labaratuvarına güvenmeyen merkezler bunu yapmadan direk transfer yapıyorlar. Sizin görüştüğünüz merkezler sanırım labaratuvarlarına güvenmedikleri için hemen transferi yapıyorlardır.
bir şey daha sorabilir miyim? transfer adet döneminde olmuyor değil mi adet bitiminden sonra mı oluyor
Merhaba,Arkadaslarrr hamilelik olduktan sonra kontrol ücretlendirmeleri nasıl ve. Ne kadar oluyor?bilgi yazar mısınızzz???bugün dr um kaan koca ile görüştük,12 nisanda kontrolümüz var,ayrıca 4 hafta 3 günlükmüş)kasıklarda ve belimde hafif agrı var,göğüsler şişkin ve cok hassas,,bu kadar
Sağol canim inşallah:))Öncelikle hayırlı olsun arkadasımsenin için heyecanlı bi 10 gün var,cok zor gececek ama kafanı dagıtacak seyler yap,ben
Çalıştıgım için rapor aldım,10 gün dinlendim.beslenmeme çok dikkat ettim.hergün bir dilim ananas yedim.stres olmamaya calıştım ama oldugum günlerde cok oldu.oluruna bırdktımzsenin içinde hayrlısı olsn
Doğrudur tabiki.
Sizlere Omega 3 olarak yada başka vitamin olarak önerdikleri ilaçların isimleri nedir acaba?
Arkadaslar 4 hafta 5 günlüğüm artık bugünhafift hafif kasık agrılarım oluyor,kanama lekelenme falan yok ama.birde belimde her sabah uyandıgımda agrıyor,kasık agrısıda adet agrısı gibi...dün seçimde görevliydim çok yorulmuştum dün bayag agrıdı,çok korktum ağladm bebeğime birsey olacak diye;((sizlerde de böyle agrılar var mıı acaba??
canım gözünaydın hamilelik kesinleşmiş 5 haftalık olmuş bile.hele bir kalp atışını duy o zaman dünyalar senin olacak. bu arada ağrılarına dikkat et sakın iletişimini koparma kaan beyle. inşallah sağ sağlim kucağına alırsın bebeğini...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?