- 4 Kasım 2017
- 2.284
- 4.444
- 133
- Konu Sahibi Zuleyhanin_bebegi04
-
Aaa bunu gormemisim :))Ya hic sormayin hic sevemedim ne sehri ne insanini soguk hepsi
Kim ne derse desin İstanbul çok güzel bir şehir değil mi. Bu anlattığınız şeyler dışında şehir sürekli yaşıyor. Konsere gitmek istesen bu şehirde var, sinema dersen var, tiyatro dersen var. Ya sıkıldım caz dinlemek istiyorum diyorsun bir sürü alternatif sünüyor İstanbul insana. Sanat etkinlikleri açısından ne yazık ki İstanbul ile boy ölçüşebilecek başka bir şehir Türkiye de yok.
Parfümün dansı. Hani bir kitap okursun hayata bakışın değişir ya, bu kitap benim için o kitap.
Ahh evet çok güzel bi kitaptı ama beni senin kadar etkilememiş :)
Ya da beyin hücrelerimin çoğunu doğumla beraber kaybettim
Sürekli sanat etkinliği mi geziyorsunuz?
Sıradan bir konser için (Türk müzisyen) izmirde en alt kategori bilet fiyatı 80-90 lira civarı. İki kişi konser öncesi yemeği iki kadeh bişey içmesi konseri falan en az 300 lira. İstanbulda 500'dür. İsim yapmış tiyatro oyunları da öyle. Sinema en ücra şehirde bile var ona girmiyorum. Ama mesela her hafta bu etkinlikleri yapabilecek maddi güce sahipseniz evet istanbulda yaşanır. Biz ortalama üzeri gelire sahip olmamıza rağmen yapamıyoruz.
Tiyatro konusunda bir numaralı il Ankaradır bu arada. En çok ve en iyi oyunları orada bulursunuz. Tiyatro seyircisi de çok fazladır, bilet bulmak çok zor olur. Tiyatro konusunda İstanbul, Ankara ile boy ölçüşemez. İzmir'in pek alakası yok zaten konuyla.
İstanbul bence de çok güzel bir şehir. Eşimle ilerde maddi imkanlar doğrultusunda İstanbuldan stüdyo bir daire almayı planlıyoruz. Hem ara sıra kaçıp arkadaşlarımızı, akrabalarımızı görmek hem de festivallere, konserlere geldiğimizde arkadaş evinde kalmamak için. Ve evet malesef bizim dinlediğimiz müzikleri yapan adamlar 3-5 yılda bir sadece İstanbula geliyorlar Türkiyede. Maksimum senede 1 bilemediniz 2 konser için istanbulda yaşamak, bilemedim...
Niye bu kadar garipsediniz ki ve yazma geregi duydunuz? Her sehrin kendine ozgu dinamikleri vardir, Izmir'de ozellikle yasamak isteyenlerin de Istanbul'da ozellikle yasamak isteyenlerin de farkli gerekceleri var (zorunlu haller disinda). O yuzden evet her hafta konsere giden var ailemde, kendim Istanbul'da yasamiyorum ama sehrin merkezinde oturup bayagi bir etkinlige katilan var.
Yani asimile değil ama entegre olmalı diyorsunuz:)Farkli etnik kokenlerin bir araya gelip hepsinin o sehir duzenine alistigi yerdir Izmir.Alismazsa tepki ceker .Bu sehrin yazilk olmayan kanunu gibi biseydir.28 yildir ayni apartmandayiz.Karsi komsumuz aslen Konyali,alt komsumuz Elazigli.Ama bizden cok Izmirlidirler.
Garipsemedim, niye garipseyeyim. Yazmak için de izin almak gerekmiyor.
Sadece ülkemiz şartlarının farkındayım. İstanbulu sevmek için etkinliklerin daha yoğun olması saçma bir gerekçe gibi geldi sadece. İnsanlar evle iş arası telef olmaktan, üç kuruş kenara atamamaktan şikayetçiyken günümüz ve ülkemiz şartlarında bütün etkinlikler istanbulda demek komik geldi. Evet 18 milyonluk şehrin 500 bini böyle yaşıyordur belki, geri kalan da kira ödeme, ev geçindirme, sağ salim evine varabilme derdinde.
Dediğim gibi istanbul güzel bir şehir, sevmek için bahaneye ya da gerekçeye gerek yok zaten.
Tsk edrmMerhaba ben bekarken işyerim bucada olduğuniçin heykel tarafında yaşadım. Bucaya tıkılıp kalırsanız izmiri sevmezsiniz bunu söyleyebilirim. Trafiği çok kötü, otopark sorunu var, her sosyoekonomik düzeyden ya da farklı kültürden insan var. Buca karmaşa gibi geliyor bana. Buca için: Havalar güzelleşti. Hasanağa parkına gidin çocuklar oynasın siz de mini piknik yaptırın çocuklara. Kaynaklara kahvaltıya gidin. Gölete çıkın.
Genel olarak yazarsam çocuklarınıza uygun yerler: Karşıyaka bilim müzesi/ Karşıyaka tebessüm kafe (çocuklara özel) / muzipokids (her ilçede var artık sanırım)/ Balçova teleferik/ Sahilevleri (yürüyüş için çok sakin-fiyatları yüksek ama balıkçı barınağı var orada çay kahve balık ekmek takılabilir herkes)/ Balçova kentormanı/ Göztepe sahil yolu aklıma gelenler...
Oralari pek bilmiyrmYine siz iyisiniz bucadasiniz.karabaglarda olduğunuzu düşününbirde.en azından orası yavaş yavaş biseye benzetiliyor.
Neresindesiniztüm yazdıklarınızı okudum ne taraftasınız ben de şirinyerdeyim siz komşu isteyin yeterizmir li olan kapı açmamazlık yapmaz net kapı kapı dolaşıp kahve içer.balkondan balkona sohbet eder. konuşmak içinse biriyle göz göze gelmeniz bile yeter sana 1 saat hayatını anlatır. ayaküstü sohbet hiç bitmez bu şehirde. eski komşularıma kapıyı açmamla terliklerini havada görürdüm hoop evin içindeler çocuklar bir kreşe başlasın o zaman kendinize ayıracak vakit bulamazsınız aktivitelere koşmaktan severiz gezelim tozalım toplaşalım.
1.5 sene oldu yok
Aslen doğuluyum ama 6 yaşındayken izmire taşındık orda büyüdüm. Memleketimi sorduklarında izmir derim çünkü izmirli hissederimgörev yerim şu anda güneydoğu izmire gitmek için çırpınıyorum :)
İstanbuldan izmire ya da izmirden istanbula taşınan insanların alışmama durumunu çok duydum. Konu sahibi; arkadaş çevresi edinin ve izmirli olmalarını tercih edin, alışmak en fazla bir ayını alacaktır
forbesin arka sokağındayım 325 sokakNeresindesiniz
Akincilar lise karsisi bndeforbesin arka sokağındayım 325 sokak
Cocugunuz var miAkincilar lise karsisi bnde
dediğiniz yerlerin çoğunu gezdim. güzel ama fazla bayılmadım. belki daha güzel bir yerden geldiğim için beğenemiyorum izmiri. çok izbe geliyor banaKonu sahibi sirinyer, siz bayrakli. yalniz izmirin en kotu yerlerinde oturuyorsunuz sevmemeniz cok normal. Karsiyaka, bostanli, guzelyali, balcova, guzelbahce, urla... Daha gider bu. Bu semtlerde otursaydiniz boyle dusunmezdiniz. Bence haftasonlari gezin bol bol. Havalar isininca yazlik yerlere de gidin. Karaburun, cesme, sigacik, foca.. En guzel yerlerini gezin izmirin o zaman isinirsiniz.
dediğiniz yerlerin çoğunu gezdim. güzel ama fazla bayılmadım. belki daha güzel bir yerden geldiğim için beğenemiyorum izmiri. çok izbe geliyor bana
Diyarbakir benim memleketim sevilmez miSevdiğiniz adamlasınız. Şehrin güzel yanlarını bulmaknistersenşz bulursunuz, sevmek isterseniz severseniz. Bunu 3 senedir Diyarbakır’da yaşayan ve Diyarbakır’ı aşırı derecede sevmiş biri olarak söylüyorum. Ki bahsettiğiniz şehir ülkenin en güzel 2-3 şehrinden biri. Bence hayatımızı güzelleştirmek biraz bizim elimizde. Pozitif düşünün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?