İzmir_İstanbul

Ya hic sormayin hic sevemedim ne sehri ne insanini soguk hepsi
Aaa bunu gormemisim :))
Izmir'in mi insani soguk?
Hepsi soguk demis bi de.
Genellemeye gel
Hanfendi her yerin sicakkanlisi sogugu vardir, ama Izmir ve izmirliler icin demenize cok sasirdim.
Ben yurtdisinda sarilip sarmalayacagim bir senelik sevgi,sicaklik, samimiyet depolamak icin gidip geliyorum ya bikac gunlugune izmire
Bence hepsi soguk demeniz fena abesle istigal olmus

Sürekli sanat etkinliği mi geziyorsunuz?
Sıradan bir konser için (Türk müzisyen) izmirde en alt kategori bilet fiyatı 80-90 lira civarı. İki kişi konser öncesi yemeği iki kadeh bişey içmesi konseri falan en az 300 lira. İstanbulda 500'dür. İsim yapmış tiyatro oyunları da öyle. Sinema en ücra şehirde bile var ona girmiyorum. Ama mesela her hafta bu etkinlikleri yapabilecek maddi güce sahipseniz evet istanbulda yaşanır. Biz ortalama üzeri gelire sahip olmamıza rağmen yapamıyoruz.

Tiyatro konusunda bir numaralı il Ankaradır bu arada. En çok ve en iyi oyunları orada bulursunuz. Tiyatro seyircisi de çok fazladır, bilet bulmak çok zor olur. Tiyatro konusunda İstanbul, Ankara ile boy ölçüşemez. İzmir'in pek alakası yok zaten konuyla.

İstanbul bence de çok güzel bir şehir. Eşimle ilerde maddi imkanlar doğrultusunda İstanbuldan stüdyo bir daire almayı planlıyoruz. Hem ara sıra kaçıp arkadaşlarımızı, akrabalarımızı görmek hem de festivallere, konserlere geldiğimizde arkadaş evinde kalmamak için. Ve evet malesef bizim dinlediğimiz müzikleri yapan adamlar 3-5 yılda bir sadece İstanbula geliyorlar Türkiyede. Maksimum senede 1 bilemediniz 2 konser için istanbulda yaşamak, bilemedim...

Niye bu kadar garipsediniz ki ve yazma geregi duydunuz? Her sehrin kendine ozgu dinamikleri vardir, Izmir'de ozellikle yasamak isteyenlerin de Istanbul'da ozellikle yasamak isteyenlerin de farkli gerekceleri var (zorunlu haller disinda). O yuzden evet her hafta konsere giden var ailemde, kendim Istanbul'da yasamiyorum ama sehrin merkezinde oturup bayagi bir etkinlige katilan var.

Garipsemedim, niye garipseyeyim. Yazmak için de izin almak gerekmiyor.

Sadece ülkemiz şartlarının farkındayım. İstanbulu sevmek için etkinliklerin daha yoğun olması saçma bir gerekçe gibi geldi sadece. İnsanlar evle iş arası telef olmaktan, üç kuruş kenara atamamaktan şikayetçiyken günümüz ve ülkemiz şartlarında bütün etkinlikler istanbulda demek komik geldi. Evet 18 milyonluk şehrin 500 bini böyle yaşıyordur belki, geri kalan da kira ödeme, ev geçindirme, sağ salim evine varabilme derdinde.

Dediğim gibi istanbul güzel bir şehir, sevmek için bahaneye ya da gerekçeye gerek yok zaten.

Yani asimile değil ama entegre olmalı diyorsunuz:)

Iyi de konu bu degilki. Istanbul pahali evet ve ulkenin durumu da malum ama is bulmak isterseniz de bu da cogunlukla Istanbul'da. Neyse ben kacar.Ne Istanbul ne de Izmir umrumda su an, yansin dunya modundayim:)

Tsk edrm

Neresindesiniz

1.5 sene oldu yok

dediğiniz yerlerin çoğunu gezdim. güzel ama fazla bayılmadım. belki daha güzel bir yerden geldiğim için beğenemiyorum izmiri. çok izbe geliyor bana

Sevdiğiniz adamlasınız. Şehrin güzel yanlarını bulmaknistersenşz bulursunuz, sevmek isterseniz severseniz. Bunu 3 senedir Diyarbakır’da yaşayan ve Diyarbakır’ı aşırı derecede sevmiş biri olarak söylüyorum. Ki bahsettiğiniz şehir ülkenin en güzel 2-3 şehrinden biri. Bence hayatımızı güzelleştirmek biraz bizim elimizde. Pozitif düşünün.

dediğiniz yerlerin çoğunu gezdim. güzel ama fazla bayılmadım. belki daha güzel bir yerden geldiğim için beğenemiyorum izmiri. çok izbe geliyor bana

Aslında şehrin güzelliği değil mesele. Her şehrin kendine göre güzel tarafları gezilecek yerleri var.
Burda mesele gönül bağı. Konu sahibi o bağı istanbul ile kurmuş.

İnsanlara ilginç gelen izmir insanını soğuk diye nitelemesi oldu. Ki izmir insanıyla nam salmış bir memlekettir. Yoksa dağına taşına aşık değiliz, saygıya, hoşgörüye, sıcaklığa müptelayız.

Diyarbakir benim memleketim sevilmez mi ama izmir bana yabanci evt esimi seviyrm oda oyle ama iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…