İzmir_İstanbul

Evet malesef göç alıyoruz ama izmir insanı olarak etnik kökenlerle derdimiz yok bizim. İzmir çağdaş bir kenttir ve etnik kökeni ne olursa olsun uyum sağlayanın başımızın üstünde yeri vardır.

Aslen doğuluyum ama 6 yaşındayken izmire taşındık orda büyüdüm. Memleketimi sorduklarında izmir derim çünkü izmirli hissederim görev yerim şu anda güneydoğu izmire gitmek için çırpınıyorum :)
İstanbuldan izmire ya da izmirden istanbula taşınan insanların alışmama durumunu çok duydum. Konu sahibi; arkadaş çevresi edinin ve izmirli olmalarını tercih edin, alışmak en fazla bir ayını alacaktır

Ya hic sormayin hic sevemedim ne sehri ne insanini soguk hepsi
neyykkk??? Biz mi soğuğuz? Sonradan göçenlerin soğukluğudur o yerlisi çok sıcakkanlıdır siz çakmalarına denk gelmişsiniz. Burda bol güleryüz görürsünüz laf ettirmem memleketime de hemşehrime de..

İzmirli doğulmaz, izmirli olunur

İzmirden başka hiç bir büyük şehirde evinizden çıkıp araç kullanmadan market, pazar, çarşı, avm, kafe, bar, restoran, sahil gezemezsiniz. Bu bile yeter bence.

Arada bir izmir den gidesim geliyor fakat her sabah yedigim boyozun tadini baska hicbir yerde bulamam diye gizem sus otur oturdugun yerde diyorum kendi kendime umarim alisir zamanla seversiniz izmiri

Ya hic sormayin hic sevemedim ne sehri ne insanini soguk hepsi
İzmirin insanı mı soğuk
İstanbulda bikaç bavulla otogara gidiyordum canım çıkmıştı taşırken de bir kişi bile sormadı . İzmirde hep insanlar birbirine yardımcı olmaya çalışır. Otobüslerde şimdiki liseliler yer vermesede aklı başında olan her insan büyüğüne,çocuklu bayana yer verir .istanbulda metrobüse binerken kucağımda çocukla eziyorlardı beni .
Bende istanbul u çok severim . Ama yaşamak için izmir..

İzmir de yaşamıyor olsaydım anlatımlarınızdan sonra İzmir i kötü bir yer olarak düşünürdüm. Hani burda ihtiyaç durumunda psikoloğa yönlendirilenler oluyor mesela, ben de sizi sahil yoluna, Kordon boyuna ya da İnciraltına yönlendirmek isterim. Şirinyer fazlaca göç alan ve çoğunluğu öğrenci olma ihtilamali yüksek olan bir semt. Bulunduğum yerin esnafı, kasiyeri, komşuları,fırıncısı,eczanesi bütünleşmiş durumda. Ruhu var İzmir in . Mahallede herkes birbiriyle slmlaşır, birbirlerinin çöpünü atmaktan bile gocunmazlar. Ben de İstanbul a gittim 2. Gün fenalık geçirip dönmek istedim. Hadi bakalım.. Herkes alıştığı yeri en iyisi sanar

Son düzenleme:
Evet bir ara 21 numaradaydı şimdi hangi hatta acaba görmüyorum ne zamandır.
Bende istanbulda yapamam mesela bir yere gitmek içim 4 saatimi harcayamam burda en uzak yere 1 saate gidersin

İstanbul bambaşka bi guzellik güçlü,kalabalik ,büyüleyici,bilmeyene korkutucu ama sicak Ailemle 2 sene Antalya da yaşadık nasil geri döndüm koşarak Arkadaş çok edindim Her yerde sıcak,soğuk insan var ortası bulunuyor Doğa harikası bi yerdi ,denizdi harikaydı ama yok Çekmişiz içimize istanbul havasını ilimklere işlemiş artık yazlari hariç hiç bi yere gitmem artık Bu arada iz mir de abim okudu Gidip çok geldik güzel şehir göç edip alışana ne ala ama hiç bi yer bana göre değil Gene de mecbursan seveceksin bulunduğun ortamı elbet arkas edinirsin üzülme Yaz bana konuşurum seninle :)

Farkli etnik kokenlerin bir araya gelip hepsinin o sehir duzenine alistigi yerdir Izmir.Alismazsa tepki ceker .Bu sehrin yazilk olmayan kanunu gibi biseydir.28 yildir ayni apartmandayiz.Karsi komsumuz aslen Konyali,alt komsumuz Elazigli.Ama bizden cok Izmirlidirler.

İlginç, biz burda otobüs şoförüne bile selam veririz halbu ki.

Ailem güzelyalıda yaşıyor
Tüm semtle tanış olmuşlar
Herkes birbiriyle muhabbet halinde
Herkes metroda otobüste tanımadığı insanla bile sohbet ediyor.
Ankarada yaşıyorum ben. İzmire gidince samimiyet patlaması yaşıyorum
Kıyı ege genelde böyle aslında. Ama izmir çok daha fazla.
Ben izmiri sevmem orası ayrı. Ama konu sahibinin dediği gibi de değil çoğu semti.
Belki yaşadığı yerden kaynaklanıyordur

KudrAlobar
Ya konu ile alakasız ama bi kitap okumuştum kitapta bi karakter vardı alobar diye
Nick in oradan mı? Bi de kitabın adı neydi ya, ne zaman senin adını görsem düşünüyorum hala bulamadım

Bende istanbul dışında yaşayamam diyengillerdenim

herkes bu konuda farklı düşünür herkesin kendi fikri ben kendi adıma şehir hatlarına binip martılara simit veremiyorsam, boğazdan geçerken haydarpaşa garı, galata, topkapı sarayı, dolmabahçe bana göz kırpmıyorsa, bebekten istinyeye huzur bulamıyorsam, emirgan korusunda kuş cıvıltıları ve sincaplar eşliğinde piknik yapamıyorsam, beylerbeyinde eşsiz köprü manzasında 1 bardak demli çay içemiyorsam, kanlıcada tarihi kahvede yoğurt yiyemiyorsam yaşadığımı anlayamam maalesef

Metrobüsün kalabalığını gerekçe gösterip rüya gibi bir şehri kötülemek çok saçma..

Bebeğiniz çocuğunuz varsa mutlaka pusetle binin arabanız yoksa çünkü insanlar işten gelebilirler kaç km yol sabah akşam gitmek zorundalar o yüzden kimse yer vermek zorunda değil, metrobuste 40 durağı kalan bir insan yorgun argın kimseye yer veremiyor ama puset olursa çocuğunuz zaten oturuyor, ya da iş saatleri dışında binin o zaman da sakin olur.

KudrAlobar
Ya konu ile alakasız ama bi kitap okumuştum kitapta bi karakter vardı alobar diye
Nick in oradan mı? Bi de kitabın adı neydi ya, ne zaman senin adını görsem düşünüyorum hala bulamadım

Parfümün dansı. Hani bir kitap okursun hayata bakışın değişir ya, bu kitap benim için o kitap.

Kim ne derse desin İstanbul çok güzel bir şehir değil mi. Bu anlattığınız şeyler dışında şehir sürekli yaşıyor. Konsere gitmek istesen bu şehirde var, sinema dersen var, tiyatro dersen var. Ya sıkıldım caz dinlemek istiyorum diyorsun bir sürü alternatif sünüyor İstanbul insana. Sanat etkinlikleri açısından ne yazık ki İstanbul ile boy ölçüşebilecek başka bir şehir Türkiye de yok.

İstiklalde o kalabalığa karışmak bile ayrı güzel cafeleri falan yazmadım bile her kültürden insana hitap eden bir şehir, her türlü yiyecek içecek tekstil alışveriş yok yok başka şehirleri gezebilirim belki severim de ama yaşamam mimkin değil

Kesin İzmirde misiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…