- Konu Sahibi Zuleyhanin_bebegi04
-
Evet malesef göç alıyoruz ama izmir insanı olarak etnik kökenlerle derdimiz yok bizim. İzmir çağdaş bir kenttir ve etnik kökeni ne olursa olsun uyum sağlayanın başımızın üstünde yeri vardır.
neyykkk??? Biz mi soğuğuz? Sonradan göçenlerin soğukluğudur o yerlisi çok sıcakkanlıdır siz çakmalarına denk gelmişsiniz. Burda bol güleryüz görürsünüz laf ettirmem memleketime de hemşehrime de..Ya hic sormayin hic sevemedim ne sehri ne insanini soguk hepsi
Aslen doğuluyum ama 6 yaşındayken izmire taşındık orda büyüdüm. Memleketimi sorduklarında izmir derim çünkü izmirli hissederimgörev yerim şu anda güneydoğu izmire gitmek için çırpınıyorum :)
İstanbuldan izmire ya da izmirden istanbula taşınan insanların alışmama durumunu çok duydum. Konu sahibi; arkadaş çevresi edinin ve izmirli olmalarını tercih edin, alışmak en fazla bir ayını alacaktır
İzmirin insanı mı soğukYa hic sormayin hic sevemedim ne sehri ne insanini soguk hepsi
Evet bir ara 21 numaradaydıİzmirin neresine taşındınız?
Herkesin keyfine göre değişir tabii ki ama ben de aynı şeyleri İstanbul için düşünürüm mesela, çok karmaşık, kalabalık falan geliyor.
İzmir büyük şehir ama düzenli, daha az kalabalık, bir de daha modern.
İnsanları falan aksine çok kabul edicidir.
Ben otobüste çalışan travesti biliyorum, resmi olarak işe girebilmiş yani, başka hiçbir ilde görmedim.
Ben izmire evlendim, İzmir çok göç alan bir şehir olmuş, farklı etnik kökenler çok fazla, keşke öyle olsaydı
İlginç, biz burda otobüs şoförüne bile selam veririz halbu ki.
Göc almayan sehir mi kaldi .Evet malesef göç alıyoruz ama izmir insanı olarak etnik kökenlerle derdimiz yok bizim. İzmir çağdaş bir kenttir ve etnik kökeni ne olursa olsun uyum sağlayanın başımızın üstünde yeri vardır.
Izmir in insani soguk? Sen nerelisin pardon?Ya hic sormayin hic sevemedim ne sehri ne insanini soguk hepsi
KudrAlobar
Ya konu ile alakasız ama bi kitap okumuştum kitapta bi karakter vardı alobar diye
Nick in oradan mı? Bi de kitabın adı neydi ya, ne zaman senin adını görsem düşünüyorum hala bulamadım
Bende istanbul dışında yaşayamam diyengillerdenim
herkes bu konuda farklı düşünür herkesin kendi fikri ben kendi adıma şehir hatlarına binip martılara simit veremiyorsam, boğazdan geçerken haydarpaşa garı, galata, topkapı sarayı, dolmabahçe bana göz kırpmıyorsa, bebekten istinyeye huzur bulamıyorsam, emirgan korusunda kuş cıvıltıları ve sincaplar eşliğinde piknik yapamıyorsam, beylerbeyinde eşsiz köprü manzasında 1 bardak demli çay içemiyorsam, kanlıcada tarihi kahvede yoğurt yiyemiyorsam yaşadığımı anlayamam maalesef
Metrobüsün kalabalığını gerekçe gösterip rüya gibi bir şehri kötülemek çok saçma..
Bebeğiniz çocuğunuz varsa mutlaka pusetle binin arabanız yoksa çünkü insanlar işten gelebilirler kaç km yol sabah akşam gitmek zorundalar o yüzden kimse yer vermek zorunda değil, metrobuste 40 durağı kalan bir insan yorgun argın kimseye yer veremiyor ama puset olursa çocuğunuz zaten oturuyor, ya da iş saatleri dışında binin o zaman da sakin olur.
İstiklalde o kalabalığa karışmak bile ayrı güzel cafeleri falan yazmadım bile her kültürden insana hitap eden bir şehir, her türlü yiyecek içecek tekstil alışveriş yok yok başka şehirleri gezebilirim belki severim de ama yaşamam mimkin değilKim ne derse desin İstanbul çok güzel bir şehir değil mi. Bu anlattığınız şeyler dışında şehir sürekli yaşıyor. Konsere gitmek istesen bu şehirde var, sinema dersen var, tiyatro dersen var. Ya sıkıldım caz dinlemek istiyorum diyorsun bir sürü alternatif sünüyor İstanbul insana. Sanat etkinlikleri açısından ne yazık ki İstanbul ile boy ölçüşebilecek başka bir şehir Türkiye de yok.
Kesin İzmirde misinizMerhaba kızlar eski konuları da bılrn bılır mecburi istanbuldan ızmıre tasındık 1.5 senedır burdayım 3 4 ayda bır aılemın yanına gıderim annem babam gelmez küsler esimle. Ben cok daralıyorum aklımdan cıkmıyor İstanbul eskı gunler bu sehıre alışamıyorum cok yalnızım kımsem yok tanıdık ben evlatlarım esim. Herseyde İstanbul gelıyo aklıma hic cıkmıyor ordakı 5 senem ısınamıyorum napcam cok aglıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?