İzmir‘e taşınmak

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.390
19.008
248
28
İyi akşamlar hanımlar ben üniversite okuyorum ailevi bazı durumlardan dolayı İzmir’e geçiş yapmayı düşünüyorum fakat içimde de bir korku var daha önce bikaç kere gittim eğlenceli bir yere benziyor ama insanlarına pek güven olmadığını duydum yanlış anlamayın asla böyle bir düşüncem yok her yerde iyi insanda vardır kötü insanda ama nasıl diyeyim insanları biraz daha açıkgözlü oluyormuş sanırım ben yapı olarak naif biriyim İzmiri de pek bilmiyorum genç nüfusu nasıldır? Yaşam şartları fiyatlar vs bilgilendirebilirseniz çok mutlu olurum.

Yegenim 4 yildir orada okuyor ve yuksek lisansa basladı yine orada .
Heryeri sel aldi bi kac kere birde kopek isirdi o kadar .O da kopekten korkmaz ama biranda geldi bacağimi dişledi diyor.
4 yilda olan biten atraksiyon bu .

Aslında insanlarının yapısını merak ediyorum bir de yaşam şartlarını geçim kolay mı bir öğrenci için vb

Geçim kolay mı?
Sizin ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize bağlı olarak değişir. 10 tl ye de hamburger yiyebilirsiniz 90 tl ye de. Mutfak ihtiyaçlarınızı indirimleri takip edip yapabilirsiniz ya da anlık alışveriş(fiata bakmaksızın)
Tutacağınız evin kira bedeli?
Hangi semtte oturacağınıza göre değişir. Ulaşım sorunu olmasın, metroya yakın olsun, d. gazlı olsun, önü açık olsun, deniz görsün, 3+1 gibi kriterler fiata (+) olur.
Öğrenciler için alternatifi çok olan, paranızı ne şekilde harcayacağınıza bağlı olarak değişir.
Bkz. Asgari ücretle çoluklu çocuklu geçinen aileler var, her ay 5000 tl yi yettiremeyen insanlar var. İzmire bağlı bir durum değil.

Dogma buyume İzmirliyim,
İzmir' alistin mi birdaha asla gitmek istemezsin...

Yazik yaa ogrenciymis
Evli barkli coluk cocuklu olsa ben de oyle diyecektim. İzmire yazik

Neden yazık mesela
Herkesin buyuk sehirde yasamasina gerek olmadigini dusunuyorum. Hem tasi taragi toplayip İzmire goc ediyor insanlar,sonra da 7 gobek orda dogmus gibi “disardan goc aliyor,cok bozuldu İzmir,etnik kokenli pek cok insan geldi” diye zart zurt ediyorlar ondan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…