- 20 Ocak 2008
- 15.264
- 32.183
- 1.123
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
-
Son zamanlarda amma cok izmir konusu acildi.Ve konularda dikkat ettigim nokta onceleri konu Izmirin yollari,ulasimi iken bu aralar Izmir insaninin kisilik ozelligi olmus. Bizden bahsedilirken çakal,yirtik selamsiz sabahsiz olarak ithamlarda bulunulmus. Cok ilginc. Birde hem boyle düşünüp hem yazin Cesme gibi tatil yerlerini doldururlar. Sözum konu sahibine degil ama Ozaman gelmeyin,memnun değilseniz de dönün ama artik izmir şöyle köy, böyle kötü demeyin. Her il super gelismis bir Izmir tü kaka değil.
Yooo ,hiç de hakaret etmedim!İzmir’in yerlisi dışarıdan göçe karşı.İzmir benim tabii kii...Benim gibi aydın insanlar sayesinde İzmirle var oluyoruz.Konu sahibinin sağdan soldan İzmir insanı için duyduğu hakaret değil de ipini koparan geliyor demek mi hakaret ??Madem o kadar adilsiniz ona da yorum yapın.Evet ,övünüyoruz,çünkü övünülecek bir şehirde ve çvünülecek insanlarla yaşıyoruz!Bu konuda mütevazi olmaya gerek yok ."İpini koparan solğu burda alıyor" ne demek acaba ,İzmir sizin mi bu arada?Resmen hakaret etmişsiniz soru soran arkadaşa sonra da övünürsünüz izmir bambaskadır ,insanı iyidir güzeldir kibardır diye.Çelismeyelim lütfen.
Duymaman senin yaşının gençliğinden veya kendi yaşam döngün içerisinde İstanbul da olup biteni farketmemenden kaynaklanıyordur güzelim..."İstanbul vizesi konsun" diye Google de arattir bakalım karşına ne çıkacak? Sonradan olay "engel olamiyorsan zevk almaya bakacaksin" a döndü.Benim asıl memleketim hakkında da insanlar birçok şey söyler çünkü o şekilde adı çıkmış bi memleket ve çoğu şehir için geçerlidir bu durum insanlar ona göre bir önyargı geliştirirler bende lafı dolandırmadan açık açık sordum sizce nasıl diye çok göç alan bir yer olduğu için insanın kendine ekstra dikkat etmesi gereken bir yer dediler ve fikir almak istedim. İstanbulun nüfusuna bakın izmirinkine bakın ama hiç ipini koparan istanbula geliyo ay gelmeyin tarzı bi şey duymadım
İnsanları çok medeni ve aydın genel olarak.Aslında insanlarının yapısını merak ediyorum bir de yaşam şartlarını geçim kolay mı bir öğrenci için vb
Anlıyorum da bu kadar hırs yapacak bi durum yok ben izmiri severim dedim zaten insan yapısı hakkında bilgi almak istedim ve ipimi kopardığım için değil ailevi durumlardan dolayı geliyorum izin alacak halim yokDuymaman senin yaşının gençliğinden veya kendi yaşam döngün içerisinde İstanbul da olup biteni farketmemenden kaynaklanıyordur güzelim..."İstanbul vizesi konsun" diye Google de arattir bakalım karşına ne çıkacak? Sonradan olay "engel olamiyorsan zevk almaya bakacaksin" a döndü.
Ne pişirildim ne kötü yola düşürüldüm. Ben neyim o zaman neyim neyim ?????İzmire yeni gelen öğrencileri çirkinse pişirip yiyoruz, güzelse kötü yola düşürüyoruz genelde
İzmir ucuz bir şehir değil. Ev kiraları özellikle üniversitelerin olduğu semtlerde yüksek. Yeme içme istanbula ankaraya göre uygun ama diğer şehirlere göre yüksek.
İyi değiliz, bambaşka da değil çok çakalız nolur gelmeyin"İpini koparan solğu burda alıyor" ne demek acaba ,İzmir sizin mi bu arada?Resmen hakaret etmişsiniz soru soran arkadaşa sonra da övünürsünüz izmir bambaskadır ,insanı iyidir güzeldir kibardır diye.Çelismeyelim lütfen.
Ne kendi memleketime zarar verdim ne de başkasının memleketine zevkimden ya da üniversite ortamı olsun diye gelmiyorum gelince de uzun yıllar yaşayacağım o yüzden bilgi sahibi olmak istedim izmirli olduğunuz için insanların dediklerine sinirlenmiş olabilirsiniz ama konya insanına yobaz kayseriliye cimri karadenizlilere sinirli derler bunlar kalıplaşmış bazı yargılardır kime izmir desem oranın insanı gözüaçıktır yapabilir misin diye sordular ben de fikir almak istedim insanı sosyal ortamı okulları fiyatları hakkında ama garip tepkilerle karşılaştımKeşke herkes yaşadığı yeri güzelleştirmeye uğraşsa, kendi memleketimizi yaşanmaz hale getirip, başkalarının güzelleštirdiği yere toplanip toplanip gidip oraları da bozalım mantığıyla hiç birimiz kazanamayız. Gelmeyin kendi memleketinize birşeyler katmaya çalışın.
O tabirin sana kullanılması "İzmir in insanlarına pek güven olmadigi" yönünde ki duyumlarını paylaşman kadar gereksiz olmuş ...insan yapısını yaşadıkça kendin gorecek, deneyimleyeceksin bence .Şehre isinamayabilir,sevmeyebilirsin de onu okulun bitince düşünür ,o zaman ki şartlarına bakarsın .Hayırlısı olsun sizin için.Anlıyorum da bu kadar hırs yapacak bi durum yok ben izmiri severim dedim zaten insan yapısı hakkında bilgi almak istedim ve ipimi kopardığım için değil ailevi durumlardan dolayı geliyorum izin alacak halim yok
Sorduğum soru anlaşılmadı sanırım iyiler mi kötüler mi diye sormadım mesela Ankaranın orta yaş kesimi genelde bürokrattır sosyal hayat istanbula göre daha kısıtlıdır ama üniversiteleri çok iyidir bu tarz bilgiler almak istedim ama saçma sapan cevaplar aldım gelme diyenler falan olmuş babam orda yaşıyo ailevi sebeplerden dolayı taşınmam gerekiyo taşınacağım için de mutluyum ama hiç yaşamadım izmirde o yüzden biraz korku var kendimi yanlış ifade etmiş olabilirimDersin ki İzmir insanları hep aynı fabrikanın ürünü. =)) Ne tuhaf düşünceler ya. Madem iyi insan da kötü insan da her yerde var biliyorsunuz, bu sorunun manası ne?
Ben 6 sene İzmir Karşıyaka'da yaşadım. Ah keşke imkanım olsa da yine yaşasam.
Yazdığınız ilk mesaja göre cevap verdiğimiz için, bu cevapları almanız normal aslında.Sorduğum soru anlaşılmadı sanırım iyiler mi kötüler mi diye sormadım mesela Ankaranın orta yaş kesimi genelde bürokrattır sosyal hayat istanbula göre daha kısıtlıdır ama üniversiteleri çok iyidir bu tarz bilgiler almak istedim ama saçma sapan cevaplar aldım gelme diyenler falan olmuş babam orda yaşıyo ailevi sebeplerden dolayı taşınmam gerekiyo taşınacağım için de mutluyum ama hiç yaşamadım izmirde o yüzden biraz korku var kendimi yanlış ifade etmiş olabilirim
Yegenim 4 yildir orada okuyor ve yuksek lisansa basladı yine orada .
Heryeri sel aldi bi kac kere birde kopek isirdi o kadar .O da kopekten korkmaz ama biranda geldi bacağimi dişledi diyor.
4 yilda olan biten atraksiyon bu .
Her zaman genellemeler vardır sayın Aydın ve ben genellemelere önem vermem o nedenle adalet duygum olusmadı ve savunulacak bir sey gormedim taa ki sizin tepkinizin beni rahatsiz ettigi ana kadar..Yooo ,hiç de hakaret etmedim!İzmir’in yerlisi dışarıdan göçe karşı.İzmir benim tabii kii...Benim gibi aydın insanlar sayesinde İzmirle var oluyoruz.Konu sahibinin sağdan soldan İzmir insanı için duyduğu hakaret değil de ipini koparan geliyor demek mi hakaret ??Madem o kadar adilsiniz ona da yorum yapın.Evet ,övünüyoruz,çünkü övünülecek bir şehirde ve çvünülecek insanlarla yaşıyoruz!Bu konuda mütevazi olmaya gerek yok .
İstediğiniz kadar rahatsız olabilirsiniz.Daha fazla uzatacak bir şey göremiyorum.Her zaman genellemeler vardır sayın Aydın ve ben genellemelere önem vermem o nedenle adalet duygum olusmadı ve savunulacak bir sey gormedim taa ki sizin tepkinizin beni rahatsiz ettigi ana kadar..
İstanbullu arkadaşım da söyledi ankaralı arkadaşım daİnsanın ekstra kendine dikkat etmesi gereken bir yer mi dediler?
Ya he he açıkgözlüymüşüz bir de öyle mi? Evet açıkgöz dolu burası medeniyetten gözleri açılmış insanların geleni de kendimize benzetiriz bunu bil baştan. Çünkü güler yüz ve samimiyet çok garip bir şekilde içine çeker insanı.
Nerden geleceğini merak ettim bunları diyenler neymiş İzmir’in yolunu huyunu suyunu biliyor mu? Sanmam bir kere gelselerdi ömürleri boyunca buranın hayaliyle yaşarlardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?