İzmir‘e taşınmak

Tam bunu yazacaktim.Bunun artik hususi yapildigini algi olusturmak icin yapildigini dusunuyorum.
Saka gibi.Kimsenin daha surya Yozgata ,Ispartaya tasinmak istiyorum ama insanlari soyleymis diye konu actigini gormedim.Niyeyse hep Izmir.Sosyal medyada ona keza.Hep bir Izmiri gömme calismasi.Tamamiyle kompleks.

İzmir insanları hakkında bende ileri geri bir çok şey duydum.
Ama sizin de dediğiniz gibi insanları başkalarının söylemlerine göre sınıflandıramayız.
Yaşayıp görmek lazım, hem herkes aynı yapıda değil, iyisi de olacaktır kötüsü de.
Her yerde olduğu gibi.

Ancak çevremde İzmir'e yerleşipte mutsuz olan birine rastlamadım.
Tam tersine, hayatın daha iyi, daha kolay ve yaşanabilir olduğuna dair çok bahsedenler oldu gidenlerden.
İstanbul gibi bir şehirden sonra, İzmir gerçekten yaşanası bir yer diyorlar.

Hakkınızda hayırlısı olsun ama gözünüzü yok yere korkutmayın.
Kendiniz deneyimleyin ve görün derim.
Baş edemeyeceğiniz bir zorlukla karşılaşacağınızı sanmam.
Umarım istediğiniz gibi olur herşey...

Şuanda Deniz Tekin İzmir'de bir gün batımı şarkısını dinlerken cuk diye önüme açılan konu.
Bak arkadaşım her şehirde vardır delisi, hırsızı falanı filanı. İzmir insanı açık göz değildir. İzmirli evet girişkendir ama sıcakkanlıdır. İzmirli mutludur. Koşmaz, yetiştirme kaygısı olmaz o yüzden de İstanbul'da ah İzmirli geliyor, İzmirlisin kesin gibi gurur duyduğum cümlelere maruz kalıyorum. :)
Ama ne yalan söyliyim İzmir'le ilgili ilk kez böyle korkanını görüyorum zira bizler korkuyoruz sizden. Başka şehre gelince sudan çıkmış balığa dönüyoruz. İzmir'den İstanbul'a taşınmamın üzerinden 3,5 yıl geçti 1,5 sene psikologlarda geçirdim zamanımı. Neden bu insanlar böyle derim hala. Bilmem anlatabildim mi?
Ama yinede söyleyeyim. İzmir'e gidince başka şehirde yapamayacaksın. Özgürlüğü, medeniyeti, çağdaşlığı bir kere kanında hissettin mi kurtulamazsın bir daha o histen.
Ve ben bir gün geri döneceğim şehrim sana.
Bağrında binbir güzelliği saklayan, gözümün bebeği canım İzmir'im.

Yooo ,hiç de hakaret etmedim!İzmir’in yerlisi dışarıdan göçe karşı.İzmir benim tabii kii...Benim gibi aydın insanlar sayesinde İzmirle var oluyoruz.Konu sahibinin sağdan soldan İzmir insanı için duyduğu hakaret değil de ipini koparan geliyor demek mi hakaret ??Madem o kadar adilsiniz ona da yorum yapın.Evet ,övünüyoruz,çünkü övünülecek bir şehirde ve çvünülecek insanlarla yaşıyoruz!Bu konuda mütevazi olmaya gerek yok .

Duymaman senin yaşının gençliğinden veya kendi yaşam döngün içerisinde İstanbul da olup biteni farketmemenden kaynaklanıyordur güzelim..."İstanbul vizesi konsun" diye Google de arattir bakalım karşına ne çıkacak? Sonradan olay "engel olamiyorsan zevk almaya bakacaksin" a döndü.

Anlıyorum da bu kadar hırs yapacak bi durum yok ben izmiri severim dedim zaten insan yapısı hakkında bilgi almak istedim ve ipimi kopardığım için değil ailevi durumlardan dolayı geliyorum izin alacak halim yok

Ne pişirildim ne kötü yola düşürüldüm. Ben neyim o zaman neyim neyim ?????

Keşke herkes yaşadığı yeri güzelleştirmeye uğraşsa, kendi memleketimizi yaşanmaz hale getirip, başkalarının güzelleštirdiği yere toplanip toplanip gidip oraları da bozalım mantığıyla hiç birimiz kazanamayız. Gelmeyin kendi memleketinize birşeyler katmaya çalışın.

İyi değiliz, bambaşka da değil çok çakalız nolur gelmeyin

Dersin ki İzmir insanları hep aynı fabrikanın ürünü. =)) Ne tuhaf düşünceler ya. Madem iyi insan da kötü insan da her yerde var biliyorsunuz, bu sorunun manası ne?
Ben 6 sene İzmir Karşıyaka'da yaşadım. Ah keşke imkanım olsa da yine yaşasam.

Ne kendi memleketime zarar verdim ne de başkasının memleketine zevkimden ya da üniversite ortamı olsun diye gelmiyorum gelince de uzun yıllar yaşayacağım o yüzden bilgi sahibi olmak istedim izmirli olduğunuz için insanların dediklerine sinirlenmiş olabilirsiniz ama konya insanına yobaz kayseriliye cimri karadenizlilere sinirli derler bunlar kalıplaşmış bazı yargılardır kime izmir desem oranın insanı gözüaçıktır yapabilir misin diye sordular ben de fikir almak istedim insanı sosyal ortamı okulları fiyatları hakkında ama garip tepkilerle karşılaştım

Anlıyorum da bu kadar hırs yapacak bi durum yok ben izmiri severim dedim zaten insan yapısı hakkında bilgi almak istedim ve ipimi kopardığım için değil ailevi durumlardan dolayı geliyorum izin alacak halim yok
O tabirin sana kullanılması "İzmir in insanlarına pek güven olmadigi" yönünde ki duyumlarını paylaşman kadar gereksiz olmuş ...insan yapısını yaşadıkça kendin gorecek, deneyimleyeceksin bence .Şehre isinamayabilir,sevmeyebilirsin de onu okulun bitince düşünür ,o zaman ki şartlarına bakarsın .Hayırlısı olsun sizin için.

Sorduğum soru anlaşılmadı sanırım iyiler mi kötüler mi diye sormadım mesela Ankaranın orta yaş kesimi genelde bürokrattır sosyal hayat istanbula göre daha kısıtlıdır ama üniversiteleri çok iyidir bu tarz bilgiler almak istedim ama saçma sapan cevaplar aldım gelme diyenler falan olmuş babam orda yaşıyo ailevi sebeplerden dolayı taşınmam gerekiyo taşınacağım için de mutluyum ama hiç yaşamadım izmirde o yüzden biraz korku var kendimi yanlış ifade etmiş olabilirim

Yazdığınız ilk mesaja göre cevap verdiğimiz için, bu cevapları almanız normal aslında.
Sizin de tahmin edeceğiniz gibi insanların sosyokültürel yapısı, muhitten muhite bile farklı. Madem zaten taşınacaksınız, imkanlarınız ölçüsünde nerelerde yaşayabilirsiniz önce bunun araştırmasına girin, sonra da buralar hakkında bilgi isteyin. O zaman bir kişi tepki gösteriyor mu bakalım.

Yegenim 4 yildir orada okuyor ve yuksek lisansa basladı yine orada .
Heryeri sel aldi bi kac kere birde kopek isirdi o kadar .O da kopekten korkmaz ama biranda geldi bacağimi dişledi diyor.
4 yilda olan biten atraksiyon bu .

Hahah bi kere İzmire gittim ilk gün akşam köpek saldırdı, köpek havlayınca durakta bekleyen hippi kılıklı kız boynuma sarılmıştı

Her zaman genellemeler vardır sayın Aydın ve ben genellemelere önem vermem o nedenle adalet duygum olusmadı ve savunulacak bir sey gormedim taa ki sizin tepkinizin beni rahatsiz ettigi ana kadar..

İnsanın ekstra kendine dikkat etmesi gereken bir yer mi dediler?
Ya he he açıkgözlüymüşüz bir de öyle mi? Evet açıkgöz dolu burası medeniyetten gözleri açılmış insanların geleni de kendimize benzetiriz bunu bil baştan. Çünkü güler yüz ve samimiyet çok garip bir şekilde içine çeker insanı.

Nerden geleceğini merak ettim bunları diyenler neymiş İzmir’in yolunu huyunu suyunu biliyor mu? Sanmam bir kere gelselerdi ömürleri boyunca buranın hayaliyle yaşarlardı.

Her zaman genellemeler vardır sayın Aydın ve ben genellemelere önem vermem o nedenle adalet duygum olusmadı ve savunulacak bir sey gormedim taa ki sizin tepkinizin beni rahatsiz ettigi ana kadar..
İstediğiniz kadar rahatsız olabilirsiniz.Daha fazla uzatacak bir şey göremiyorum.

İstanbullu arkadaşım da söyledi ankaralı arkadaşım da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…