İzmir‘e taşınmak

Keyfi nedenlerle gitmiyorum şuan zaten izmirden daha büyük bir şehirde yaşıyorum fakat buranın insanının belli bir kültürü yok karma yani ama ege şehirlerinin belli özellikleri var insan yapıları birbirine benziyor falan o açıdan sormuştum bu kadar dalga geçilecek ne vardı anlamadım açıkgözlülük konusu da benim söylediğim bi şey değil çevremden çok duydum ama kötü niyetle söylemediler sadece ben ifade edemedim yani yırtık girişken manasında diyebilirim

Dalga gecmedik aslinda,bugunlerde birsuru İzmir konusu acildi,hepsinde de İzmiri kotuleyenler vardi. Haliyle İzmirli uyeler de tepki gosterdi,sizin sahsiniza soylenen bir sey degil,hem benim de dedigim gibi siz ogrencisiniz. Ogrencinin her yerde okumasi normal. Uzerinize alinmayin bu kadar,Turkiyede yasiyorsaniz,ya da Turk basinini en azindan azicik takip ediyorsaniz ulkedeki en yasanabilir,en cagdas,en modern,en hosgorulu sehirlerden birinin İzmir oldugunu zaten bilirsiniz. Gecim,ev kirasi vs zaten sehirle alakali degil genelde semt semt degisen bir durumdur.

İzmirden bahsediyorsun farkındasın değil mi? Türkiyenin 3. büyük şehri, 4.5 milyon nüfuslu izmir... Sence belli bir özelliği, benzer insan yapısı olması mümkün mü? Gören de uşaktan falan bahsediyoruz sanacak.

Ayrıca yırtık da onu söyleyenlerdir. Halt etmişler.

her zamanki yorumumu yapayım, insanları iyi ve saygılıdır ama yaşamak zor. büyük şehir sayılmaz köy şartları var. ulaşım berbat. şimdiden hoşgeldiniz : d

Diğer konuyu yeni gördüm ben :)

Ben çok seviyorum. Ama şirinyer imden ayrıldıktan sonra üzgünüm Ne bileyim ya güzel kendi halinde ...

Öğrenci olarak geldim ilk yıl çok kötüydü. Üniversitede herkesin hali hazırda bir arkadaş grubu vardı o yüzden beni aralarına almadılar. (Çoğu liseden arkadaşti ve izmirliydi). Bazı gün selam verir bazen vermezlerdi .okul desen kolej gibiydi kendimi Feriha gibi hissederdim. Yalnızlıkla bir sorunum olmadığı için alıştım ve çok az arkadaş edinebildim. Hele Karşıyaka lilardan ekstra nefret ederdim. İzmirliyiz bile demezlerdi Karsiyakaliyiz derlerdi. Öyle burnu buyuktuler. ..(sonuç olarak karsiyakalı biriyle evlenip oraya taşındım çok büyük konuşmamak lazımmış ).
Sonuç olarak dışardan gelip İzmire adapte olmak bence daha zor çünkü kendi içlerinde pek sempatik değiller. Zaten bizim arkadaşlarımız var yeni birinı neden aramıza alalım modundalar.

Kim soylediyse onyargili cahil biriymis. Izmire egitim almaya gitmistim izmirli bir arkadasin evinde kaldim cok yardimlari oldu.. onyargili ve cahil olmalarindansa acikgozlu olsunlar.

Son zamanlarda amma cok izmir konusu acildi.Ve konularda dikkat ettigim nokta onceleri konu Izmirin yollari,ulasimi iken bu aralar Izmir insaninin kisilik ozelligi olmus. Bizden bahsedilirken çakal,yirtik selamsiz sabahsiz olarak ithamlarda bulunulmus. Cok ilginc. Birde hem boyle düşünüp hem yazin Cesme gibi tatil yerlerini doldururlar. Sözum konu sahibine degil ama Ozaman gelmeyin,memnun değilseniz de dönün ama artik izmir şöyle köy, böyle kötü demeyin. Her il super gelismis bir Izmir tü kaka değil.

Arkadasim seni anliyorum ama birde bizim acimizdan düsünün.Bircok konu acildi.Tamam kimse Izmir'i sevmek veya övmek zorunda degil ama Izmir insani soyle ,izmir boyle demek zorunda da degil. Inan daha cok seyler duyiyoruz ve biktik.

Arkadasim seni anliyorum ama birde bizim acimizdan düsünün.Bircok konu acildi.Tamam kimse Izmir'i sevmek veya övmek zorunda degil ama Izmir insani soyle ,izmir boyle demek zorunda da degil. Inan daha cok seyler duyiyoruz ve biktik.
Bende izmirdeyim ve izmirin insanları olarak kendimizden cok memnunum her türlü güzeliz ama benim mesajina tepki verdigim arkadas izmiri ve beni temsil etmesin demekti derdim aslinda..ipini koparan ne demek ya hic olmus mu..neyse sevgiler

Benim asıl memleketim hakkında da insanlar birçok şey söyler çünkü o şekilde adı çıkmış bi memleket ve çoğu şehir için geçerlidir bu durum insanlar ona göre bir önyargı geliştirirler bende lafı dolandırmadan açık açık sordum sizce nasıl diye çok göç alan bir yer olduğu için insanın kendine ekstra dikkat etmesi gereken bir yer dediler ve fikir almak istedim. İstanbulun nüfusuna bakın izmirinkine bakın ama hiç ipini koparan istanbula geliyo ay gelmeyin tarzı bi şey duymadım

Aslında anlatmak istediğim buydu

Insanlarina guvenilmez mis derken?Hangi şehrin insanina guvenilir ki?Bence İzmir tam yaşanilacak şehir.Hersey var şehirde ne ararsan.Iyiside var kötüsüde tabi.Izmir in yerlileri daha iyidir hatta akrabalarimiz cok orada.Sizde on yargi ile gitmeyin zamanla alisirsiniz.

4 yıl üniversiteyi Izmirde okudum hayatımın en dolu dolu geçen zamanlariydi burnumda tüter her yaz mutlaka giderim tereddüt edecek bir şey yok ben çok mutluydum orada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…