- 24 Nisan 2011
- 3.296
- 4.781
- 333
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
-
İstanbullu arkadaşım da söyledi ankaralı arkadaşım da
Ne pişirildim ne kötü yola düşürüldüm. Ben neyim o zaman neyim neyim ?????
İstanbullu arkadaşım da söyledi ankaralı arkadaşım da
İnsanina acikgozdur aman haaa diye uyari neden yapilir onu cozemedim. Konu sahibi bir ogrenci,adam dolandirmaya gelmiyor ki acikgoz insan varsa bile ona ne yaniİnsanın ekstra kendine dikkat etmesi gereken bir yer mi dediler?
Ya he he açıkgözlüymüşüz bir de öyle mi? Evet açıkgöz dolu burası medeniyetten gözleri açılmış insanların geleni de kendimize benzetiriz bunu bil baştan. Çünkü güler yüz ve samimiyet çok garip bir şekilde içine çeker insanı.
Nerden geleceğini merak ettim bunları diyenler neymiş İzmir’in yolunu huyunu suyunu biliyor mu? Sanmam bir kere gelselerdi ömürleri boyunca buranın hayaliyle yaşarlardı.
Bence Tr de yaşanabilecek tek yer İzmir.. hayır yani şurada Konya, Kayseri v.s. için şu yazılanları yazsak linç üstüne linç yerdik..
Allasen arkadaşların senin gibi 20-22 yaşında gençler, ne görmüşler hayatlarında, ne kadar tecrübe edinmişler, ne yaşamışlar, kaç izmirliyle tanışmışlar da bu kanıya varmışlar?
İnsanina acikgozdur aman haaa diye uyari neden yapilir onu cozemedim. Konu sahibi bir ogrenci,adam dolandirmaya gelmiyor ki acikgoz insan varsa bile ona ne yaniinsanlar cidden komik,kimi nasil elestireceklerini sasirmislar. Evet acikgozdur,ucani kacani opemezsin orda der gibi
Üniversite okumaya gidiyorum kendi evime çıkıcam babam orda olsa bile onun ayrı bi düzeni var falan tek tabanca gibi olucam belki o yüzden uyarmak istemişlerdir kimsenin hadi izmiri kötüleyelim gibi bi amacı yok ayrıca ben hiç aa izmir güzelmiş hadi tası tarağı toplayıp sülalecek oraya gidelim diyeni duymadım gidiyorsam vardır bir sebebi gelme gelme demek kimseye düşmez birçok il için böyle kalıp yargılar var konyalı arkadaşıma da çok espri yaparlar güler geçer doğrusu da bu bence abartmanın alemi yokİnsanina acikgozdur aman haaa diye uyari neden yapilir onu cozemedim. Konu sahibi bir ogrenci,adam dolandirmaya gelmiyor ki acikgoz insan varsa bile ona ne yaniinsanlar cidden komik,kimi nasil elestireceklerini sasirmislar. Evet acikgozdur,ucani kacani opemezsin orda der gibi
Benim Egeliler ile ön yargılarım vardır:))) benimki hep deneyim ama, bütün on yargım para, madde ve paraya/maddesel seylere ilişkin tavır ve davranışlar ile alakalı. Thanks to Aegean people around me :)))
Siz fazla alingansiniz benceÜniversite okumaya gidiyorum kendi evime çıkıcam babam orda olsa bile onun ayrı bi düzeni var falan tek tabanca gibi olucam belki o yüzden uyarmak istemişlerdir kimsenin hadi izmiri kötüleyelim gibi bi amacı yok ayrıca ben hiç aa izmir güzelmiş hadi tası tarağı toplayıp sülalecek oraya gidelim diyeni duymadım gidiyorsam vardır bir sebebi gelme gelme demek kimseye düşmez birçok il için böyle kalıp yargılar var konyalı arkadaşıma da çok espri yaparlar güler geçer doğrusu da bu bence abartmanın alemi yok
Yaranız mı var anlamadım ki benim esas memleletimle ilgili de insanlar espri yaparlar hatta hadi ya orası şöyle böyle derler ben de güler geçerim ya da öyle olmadığını anlatırım. Siz hiç bilmediğiniz bir şehre taşınacak olsanız ve o şehir hakkında önceden duyumlarınız olsa sormaz mısınız böyle mi diye illa herkes her yeri övmek zorunda değil mesela evet çoğu kayserili paraya önem verir konya muhafazakar bir şehirdir bunlara aşırı tepki veren ilk defa izmirlileri gördümBaştan uyarmışlar kekleyemezsin diyeHerşeyimizi eleştiriyolar da bunu ilk kez duydum. Çekemiyolar mı ne
Üç beş kişiyle yaşanan şeyler bütün bir coğrafyayı etiketlemeye yeter mi?
Bunu anlatmaya çalışıyorum her şehrin bir kültürü bir yapısı oluyor ama anlamak istemedilerEee tabi ki yetmez adı o yüzden on yargı! Yani kendi deneyimlerime dayanan ve doğal olarak oluşturduğum bir şema; her deneyimde ya gittikçe güçlenecek ya da şema değişime uğrayacak( bu arada epey insan var çevremde öyle üç beş değil:) üniversite çevrem, yüksek lisans doktora çevrem, nişanlım ve onun bilumum akraba cevresi ve ailesi....)
Kendi memleketimden insanlara da saldırgan ve kavgacı ve aşırı dindar diyorum mesela:)) çünkü şehrin genel özelliği bu, istisnalar ve farklılıklar olacaktır arada ama böyle bir kültürü var.
Benim aklima da o geldi guldum hatta. İzmir bence fazlaca kiskanilan bir memleket. İstanbullular akin akin İzmirden ev aliyor, resmen kacis var oralara. Hem daha ucuz geliyor sanirim gayrimenkul acisindan, carsisi pazari da daha guzel ve uygun geliyor anladigim kadariyla.Baştan uyarmışlar kekleyemezsin diyeHerşeyimizi eleştiriyolar da bunu ilk kez duydum. Çekemiyolar mı ne
Yaranız mı var anlamadım ki benim esas memleletimle ilgili de insanlar espri yaparlar hatta hadi ya orası şöyle böyle derler ben de güler geçerim ya da öyle olmadığını anlatırım. Siz hiç bilmediğiniz bir şehre taşınacak olsanız ve o şehir hakkında önceden duyumlarınız olsa sormaz mısınız böyle mi diye illa herkes her yeri övmek zorunda değil mesela evet çoğu kayserili paraya önem verir konya muhafazakar bir şehirdir bunlara aşırı tepki veren ilk defa izmirlileri gördüm
Eee tabi ki yetmez adı o yüzden on yargı! Yani kendi deneyimlerime dayanan ve doğal olarak oluşturduğum bir şema; her deneyimde ya gittikçe güçlenecek ya da şema değişime uğrayacak( bu arada epey insan var çevremde öyle üç beş değil:) üniversite çevrem, yüksek lisans doktora çevrem, nişanlım ve onun bilumum akraba cevresi ve ailesi....)
Kendi memleketimden insanlara da saldırgan ve kavgacı ve aşırı dindar diyorum mesela:)) çünkü şehrin genel özelliği bu, istisnalar ve farklılıklar olacaktır arada ama böyle bir kültürü var.
Kandırmak değil sadece memleketin gibi değil farklıdır manasında dediler yaşayıp gören insanlar söyledi eğlenceli şehirmiş ama insanlarına çok güven olmaz anadolu kültürünü pek taşımazlar zorlanabilirsin dedilerYaram mı var sana bir şey demedim ki arkadaşların kıt kafalıysa biz ne yapalım burda madem illa geleceksin gel gör. Yok Konya vs diyosun ya sen kaç tane tanıdın benim var mesela ailemizin içinden sonuna kadar da adam gibidir sana söylenen gibi yobaz falan da değil izmir taraftarlığı yapmıyorum seni kandırmışlar ama sen anlamak istemiyosun zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?