İzmir‘e taşınmak

İstanbullu arkadaşım da söyledi ankaralı arkadaşım da

Yaraları varmış boşver söylenleri izmir yaşamak için can atılası bi şehir çevreni sen seçersin nereye gidersen git yanlış seçimler yanlışlara sürükler.

Semt önemli bir de uyum sağlaman iyi bir muhitte kolaylaşır. Arka sokaklarda da Ankara ve İstanbul’da olduğu gibi adam kesmiyolardır. Arkadaşların seni destekleyeceğine neden aklına böyle saçma şeyler sokmuş anlamış değilim ev arkadaşlarınsa kiradan bir kişi eksilecek diye demişlerdir

Bence Tr de yaşanabilecek tek yer İzmir.. hayır yani şurada Konya, Kayseri v.s. için şu yazılanları yazsak linç üstüne linç yerdik..

İnsanina acikgozdur aman haaa diye uyari neden yapilir onu cozemedim. Konu sahibi bir ogrenci,adam dolandirmaya gelmiyor ki acikgoz insan varsa bile ona ne yani insanlar cidden komik,kimi nasil elestireceklerini sasirmislar. Evet acikgozdur,ucani kacani opemezsin orda der gibi

Bence Tr de yaşanabilecek tek yer İzmir.. hayır yani şurada Konya, Kayseri v.s. için şu yazılanları yazsak linç üstüne linç yerdik..

Ay ben yedim ya hatırlıyor musun, İstanbul Aksaray dedim de, kendi memleketi sandı bana bir ton ben şu mezunuyum, bu bu mezunu diye özelden yazmıştı :)

Allasen arkadaşların senin gibi 20-22 yaşında gençler, ne görmüşler hayatlarında, ne kadar tecrübe edinmişler, ne yaşamışlar, kaç izmirliyle tanışmışlar da bu kanıya varmışlar?

Benim Egeliler ile alakalı ön yargılarım vardır:))) benimki hep deneyim ama, bütün on yargım para, madde ve paraya/maddesel seylere ilişkin tavır ve davranışlar ile alakalı. Thanks to Aegean people around me :)))

Son düzenleme:
Izmirin insanina guven olmaz mi dediler? Ya ne bos beles insanlar var ya, bayiliyoruz genellemelere. Bu kotuleyenler de gelmesin hic madem izmire. Istanbul cookk guzel, iyisi de kotusu de birsuru insan tanidim orda. 20 milyonluk sehirde, insanina guven olmaz mi diyecegiz?
Guvenilecek insan da vardir izmirde guvenilmeyecek de.
Bunu sorarken ne bekliyosunuz ? Evet kardes arkadaslarin hakli izmirin insani cakaldir dememizi mi?
Ne delice overim izmiri, ne de boyle yererim insanini.
Ipini koparan tabiri agir olmus evet ama feci bir ic göc var izmire.
Hurra oy guzelmis oraya gidelim diyip güruh halinde tasinip, bi de izmiri begenmemek kotulemek yerine yasadigi yeri guzellestirsin insanlar bence de :))

Baştan uyarmışlar kekleyemezsin diye Herşeyimizi eleştiriyolar da bunu ilk kez duydum. Çekemiyolar mı ne

Üniversite okumaya gidiyorum kendi evime çıkıcam babam orda olsa bile onun ayrı bi düzeni var falan tek tabanca gibi olucam belki o yüzden uyarmak istemişlerdir kimsenin hadi izmiri kötüleyelim gibi bi amacı yok ayrıca ben hiç aa izmir güzelmiş hadi tası tarağı toplayıp sülalecek oraya gidelim diyeni duymadım gidiyorsam vardır bir sebebi gelme gelme demek kimseye düşmez birçok il için böyle kalıp yargılar var konyalı arkadaşıma da çok espri yaparlar güler geçer doğrusu da bu bence abartmanın alemi yok

Benim Egeliler ile ön yargılarım vardır:))) benimki hep deneyim ama, bütün on yargım para, madde ve paraya/maddesel seylere ilişkin tavır ve davranışlar ile alakalı. Thanks to Aegean people around me :)))

Üç beş kişiyle yaşanan şeyler bütün bir coğrafyayı etiketlemeye yeter mi?

Siz fazla alingansiniz bence yoksa size soylenen kotu bir sey degil,ben son gunlerde acilan tonla İzmir konusu oldugu icin hatta espri olarak dusundum. Siz de oyle dusunun genc arkadasim,hayat bunca alinganlikla gecmez yahu
Velhasili İzmir guzeldir,cevresi guzeldir.insani guzeldir,universite ogrencisine de,yasliya da,gence de,cocuga da,hayvana da deger verilir İzmirde. Ben gitgel yaparak bunlari gordum. Siz orada yasayacaginiz icin cooook sanslisiniz inanin.

Baştan uyarmışlar kekleyemezsin diye Herşeyimizi eleştiriyolar da bunu ilk kez duydum. Çekemiyolar mı ne
Yaranız mı var anlamadım ki benim esas memleletimle ilgili de insanlar espri yaparlar hatta hadi ya orası şöyle böyle derler ben de güler geçerim ya da öyle olmadığını anlatırım. Siz hiç bilmediğiniz bir şehre taşınacak olsanız ve o şehir hakkında önceden duyumlarınız olsa sormaz mısınız böyle mi diye illa herkes her yeri övmek zorunda değil mesela evet çoğu kayserili paraya önem verir konya muhafazakar bir şehirdir bunlara aşırı tepki veren ilk defa izmirlileri gördüm

Üç beş kişiyle yaşanan şeyler bütün bir coğrafyayı etiketlemeye yeter mi?

Eee tabi ki yetmez adı o yüzden on yargı! Yani kendi deneyimlerime dayanan ve doğal olarak oluşturduğum bir şema; her deneyimde ya gittikçe güçlenecek ya da şema değişime uğrayacak( bu arada epey insan var çevremde öyle üç beş değil:) üniversite çevrem, yüksek lisans doktora çevrem, nişanlım ve onun bilumum akraba cevresi ve ailesi....)

Kendi memleketimden insanlara da saldırgan ve kavgacı ve aşırı dindar diyorum mesela:)) çünkü şehrin genel özelliği bu, istisnalar ve farklılıklar olacaktır arada ama böyle bir kültürü var.

Bunu anlatmaya çalışıyorum her şehrin bir kültürü bir yapısı oluyor ama anlamak istemediler

Benim aklima da o geldi guldum hatta. İzmir bence fazlaca kiskanilan bir memleket. İstanbullular akin akin İzmirden ev aliyor, resmen kacis var oralara. Hem daha ucuz geliyor sanirim gayrimenkul acisindan, carsisi pazari da daha guzel ve uygun geliyor anladigim kadariyla.

Yaram mı var sana bir şey demedim ki arkadaşların kıt kafalıysa biz ne yapalım burda madem illa geleceksin gel gör. Yok Konya vs diyosun ya sen kaç tane tanıdın benim var mesela ailemizin içinden sonuna kadar da adam gibidir sana söylenen gibi yobaz falan da değil izmir taraftarlığı yapmıyorum seni kandırmışlar ama sen anlamak istemiyosun zaten.

Önyargılar kötüdür.
Ben kimseye nerelisin diye sormam mesela. Nereli olduğu çok önemli değil çünkü. Yaşanan yer insanın bakış açısını bir miktar değiştirse de kişilik özelliklerini değiştirmez bence. Yani şuralılar maddiyatçı olur, buralılar yobaz olur, ötekiler anasının gözüdür falan gibi kalıpları sevmiyorum ben. İnsanlar iyiler ve kötüler olarak ikiye ayrılır sadece benim için.

Kandırmak değil sadece memleketin gibi değil farklıdır manasında dediler yaşayıp gören insanlar söyledi eğlenceli şehirmiş ama insanlarına çok güven olmaz anadolu kültürünü pek taşımazlar zorlanabilirsin dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…