İzmir‘e taşınmak

Dur ben sana söyleyim dikkat etmen gerekenleri.

Hangi şehre gidersen git, asla unutma öğrencisin. Öğrenciysen şehre yabancısın, küçük yerlerde " nakit para" olarak görülür öğrenciler ama İzmir büyük ve çok üniversite var korkun olmasın ve şehir öğrenciyi seviyor.

Kadın olarak rahat edersin, kimse tavuğuna kışt demez.

Gece geç saatlerde bile evine gidebilir , rahat giyebilirsin.

Mikro milliyetçilikleri vardır ( hazzetmediğim): en modern, en cici, en medeni biziz tavırları ( eskiden merkez sağın kaleleri idi buralar , Tayyip gelince laiklik ayağına CHP ye kaydı bir çok yer. Bizim solcularda da vardır benzer tavırlar solcuyum= zekiyim akıllıyım:)))( kendımızı de batıralım azıcık iğneyi)

Onun dışında sebze meyve ucuzdur ve günübirlik gezılecek çok mekan vardır.

Çevren sadece İzmirlilerden oluşmayacak rahat ol, üniversite orası her yerden insan olacak ve muhtemelen arkadaşlarının çoğu İzmir dışından olacak.

İzmir ve çevresi hem mübadele ile göç almış hem de Osmanlı'nın göçebe toplulukları burada iskan etmesi ile alakalı politikaları ve son dönemde bıraktığı ve oraya yerleştirdiği Afrikalı insanlarla beraber aslında karışıktır. Homojen görünen şey aslında pek de homojen değil. Aydın çevresinde gördüğüm Afrika kökenli Egelilere rastlayınca hafiften şaşırmıştım ben " aaa bunlar Afrika kökenli baksanıza diyorum" , arkadaşım " yok yavvv onlar bizim acarlar ( acar buralarda romanlara denir) . Öyle alışmışlar buna.:) O yüzden Afrikalıya benzer birini görürsen ama çatır çatır Ege ağzı ile Türkçe konuşuyorsa şaşırma :)))) kültür, Anadolu'nun genel yerleşik kültüründen farklıdır bunu da ekleyeyim. Hatta daha da ekleyeyim Yunanlı ve Kıbrıs Rum'u arkadaşlarım ile benim ortak noktam ve kültürel değerlerimiz daha yakınken, aslen Egeli olan nişanlımla benzerlikleri yok denecek kadar azdı ( nedeni yukarıdaki açıklama )

Gez, toz ve ders çalış ( bunu ihmal etme):))) bir genç kız olarak bu şehirde öğrenci olmak ile turnayı gözünden vurdun:))) şimdiden başarılar diliyorum.

No: Paranı planlı harca:) bu kısım önemli!

Son düzenleme:
Gerçekten çok teşekkür ederim almak istediğim cevap buydu

İnsanların güvenilmez olduğu nasıl tuhaf bir algıdır.
Ülkede her şehirin insanı süper güvenilir ama İzmir’in değil. Daha neler duyucaz acaba?

Kıskanmıyorlarmış baksana öyle olsun peki deyip geçicez artık napalım. Sıradaki parça izmirli taylandan gelsin gamzeli yarim güzel yarim

Ipini koparan lafini ben soylemedim.Diger soylediklerimin arkasindayim.

Aynen resmen cogu insanda kin var gibi. Ha konu Izmir'de nasil yasanir? Nerelere gidilir? Ogrenci olarak ekonomisi nasil? gibi olsa tamam ama.Artik bu kisiligimize saldiri sekilde konulardan biktik.

Aslında anlatmak istediğim buydu
Kendini kabul ettirene kadar yalnızlık çekeceksin. Bunu kabul et ve üzülme,davranislarindaki istikrar ve iyi niyeti görünce seni de aralarına alıyorlar. Gerekirse yalnız da takıl, yalnız olmak için en uygun sehirlerden biri bence yalnızken bile sıkılmazsın.

Kendini kabul ettirme süreci zor mu peki

Kendini kabul ettirme süreci zor mu peki
İşte ilk yıl yalnızlık çekip buna hiç bozulmuyormuş onlara ihtiyacın yokmuş gibi davrancan. Yavaş yavaş alisirlar.arkadaş çevrem olsun diye herseye evet deme, karakterinden taviz verme. Bence bu her ilişki için böyle. Bir yıl yalnız gezdim biryerimden bir şey eksilmedi. Sonrasında da sağlam arkadasliklarim oldu.

kız gel , gelince bi mesaj at kordon da kahve içelim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…