hepsi birbirinden lezzetli görünüyor.bizde karadenizliyiz. annem çoğunu yapar. bir mıhlamayı bilmem.çok merak ediyorum ama.ya kızlar biriniz yapın da davet edin bir gün. off bugün diyete başladım. keşke dolanmasaydım topikte.... acıktııımmm
Kuymak....
malzemeler ;
3tahta kaşığı mısır unu
3 kaşık tereyağı
bir kese uzayan peynir
su ve tuz
bir tavada tereyağı eritilir. Mısır unu konulup penbeleş inceye kadar kavrulur. Tavaya su ve peynir ilave edilir. Peynirin tuzuna göre tuzu ayarlanır. Hafİf ateşte karıştırılarak yağını üzerine verinceye kadar pişirilir.
Muhlama (kuymak) tel veren peynirle yapılabileceği gibi hertürlü peynirle veya minci ile de yapılabilir. dir
ellerine sglık cnmmmmm:) su oranı nekdrr koyuyorsunnn bide uzayan peynir diyince hangisinden almalıyız:)markette ne diye bakcam:)yeni evliyim acemiyim yemek konusunda ondan tam ölçüye göre yapabiliyorum anca:)
Julia meraba tarifini okudum bende karadenizliyim trabzonda ayasofya müzesinin hemen yanında restorant tarzı küçük bir işletme var yöresel yemekleri yapıyorlar genelde ,geçen yıl kahvaltı yaptık orda yediğim kuymağın tadını unutamadım bugüne kadar yediğim ve yaptığım kuymaklar okadar lezzetli olmamıştı, tadı damağımda kaldı ,farklı çeşitlerde yapılan kuymakları araştırıyodum siz önce unu kavuruyorsunuz bide seninki gibi deniycem bakalım o tadı bulabilecekmiyim.
topic sahibi arkadaşa çok teşekkür ediyorum harika tarifler var
bu arada kuymakta kullanılan peynire imansız peynir deniliyor buralarda adı bu ama heryerde bilinirmi bi fikrim yok.
canım ıslatmak için kaç bardak su ılıtacağızSİRON
Malzemeler ....... ;
2 adet hazır yufka
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süzme yoğurt
2 çay kaşığı tuz
5 diş sarımsak
25 gr tereyağı (5 yemek kaşığı sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
2 tatlı kaşığı kuru nane
pul biber
yapılışı ........;
Hazır yufkaları tezgaha serip keskin bir bıçak yardımıyla 2 santim kalınlığında şeritler elde edecek şekilde dilimleyin. Her bir şeridi tekrar üçe bölüp kısa şeritler elde edin. (yani her yufka şeridinden üç adet kısa şerit elde etmelisiniz) Şeritleri sıkıca sarıp uçlarını suyla ıslatın.
Kenarları yüksek bir fırın kabını sıvıyağla yağlayın. Sardığınız yufkaları kaba, aralıksız olarak yerleştirin.
Yufkaları 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 20-25 dakika, hafif kahverengi oluncaya kadar pişirip çıkarın. Henüz sıcak haldeyken üzerine ılık haldeki suyu hafif gezdirin ve suyunu iyice çekmesini bekleyin.
Diğer taraftan, süzme yoğurt, dövülmüş sarmısak, tuz, ve normal yoğurdu bir kasede çırpın. Bu sosu siron böreğinin üzerine gezdirin. 5 Son olarak, tereyağını ya da sıvıyağı tavada kızdırın. Nane ve pul biberi kzıgın yağa koyup hemen ocaktan alın. Biberli sosu da böreğin üzerine gezdirin ve kaşık kaşık alarak servise sunun.
cnm ben bardakla ıslatmıorum elime su alıp serptiriorum yumuşuyacak gibi olana kadar sofrabezinin arasına koy sıraaa yumuşar daha dacanım ıslatmak için kaç bardak su ılıtacağız
birde yanında ne yenir
bu saatte canımın galdirik turşusu çekmesine neden olan topik :)
merhaba topiğiniz hayırlı olsun uzun zamandır burlardayım görmemişim geziinrken gördüm.
hiç aklıma gelmezdi karadeniz yemeklerinin tarifinin verileceği.ellerine meğine sağlık canım ayrıca bende karadeniziiym onları görünce canım yoğurdun içine mısır ekmeği doğrayıp yemek istedi.:)
beğendim canım çokta sevindim karadenizli topiği bulduğuma karedinizden uzak olunca insan
Laz Böreği......
öncelikle lazlar laz böreği adından da anlaşıldığı gibi lazlara ait bi pasta çeşitidir. ayrıca bildiğimiz gibiii normal börek gibi de tuzlu deil aksine tatlı bir börektir laz böreği . kardenizde genel de özel günler de düğünlerde bayramlarda yapılır.
şimdi arkadaşlar gelelim böreğimizin yapılışına....
ilk olarak malzemeler
100 veya 150 gram yağlı yiyişinize göre deişir mutlak tereyağı ama 150gr tam ölçüdür.
14 tane yufka 2 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz ve karabiber
4 çorba kaşığı nişasta...
4 çorba kaşığı pirinç unu
ve su....
Şerbeti İçin ;
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su ...
öncelikle arkadaşlar böreğimizin şerbetini hazırlanacak... bu yapmak içinde orta boy bir tencereye 7 su bardağı süt koyalım. üzerine şekeri ekleyiip kaynamasını bekleyelim
bu arada da bi tarafta yufkalarımızın katları için bir tavada terayağımızı eritelim.
Diğer taraftan 1,5 su baradğı tozşeker ve 1 su bardağı su ile şerbet hazırlanır. 14 adet yufkanın yarısı tepsiye her katı yağlanarak dizilir. Yufkların yarısı yağlanınca şerbeti için bir kapta 4 yumurta sarısı, nişasta, pirinç unu, bir tutam tuz ve karabiber karıştırılarak içi hazırlaınır.
hazırladığımız içe kaynayan süt eklenir muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir. şerbetin iilk sıcağı çıkınca yufkaların üzerine dökülür kalan yufkalarda her katı yağlanarak tepsiye dizilir
üzerine kalan yağ dökülür ve kare kare kesilir 180 derece fırında nar gibi kıarana kadar pişirilir fırından çıkarılır ve şerbet soğuk olarak böreklerin üstüne dökülür hazır baklava yufkası ile de yapılabilir kızlar illa elde açmaya gerek yok afiyet bal şeker olsunnn
şimdi bi de fotograflaaa ölümsüzleştirelim tatlımızı
canım bu laz böreği şerbetsizde oluyormu??
cnm laz böreğinin özelliği tatlı olmasıdır şerbetsiz olmaz ama yapanlar var mı bilemiorum orjinali tatlı
anladım canım,daha önce yemiştim sanki şerbetsizdi gibi hatırlıyorum oyüzden sordum,teşekkür ederimm :)
yöresel yemeklerimizi herkes bilsin istedim cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?