Yöresel Tarif julia 'nin karadeniz mutfağı ....

Yöresel Yemekler
güzel samsunumuzun LOKULU

lokul

malzemeler.............;

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurtanın sarısı (üzerine)
Aldığı kadar un(yumuşak ama yapışmayan hamur olacak)
İç malzemesi:
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı fındık kırığı veya ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 paket margarin

yapılışı ...............;

Hamur için ayrılan malzemeler yoğrulur. Hamur dörde bölünür. Hamur sırayla açılıp oda ısısındaki margarin sürülür. Üzerine şeker serpilip üzüm ve fındık ya da ceviz konur. Rulo halinde sarılıp lokma lokma kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Aynı işlem diğer hamurlarada yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 200 derfecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

yanıç

malzemeler..............;

1 kg ıspanak
3 adet rendelenmiş kurusoğan
300 gr yağsız kıyma
1 kg un, su, tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı

yapılışı .............;

Ispanakları yıkayıp ince ince kıyın. Kaynar suda haşlayıp süzün. Sıkarak suyunu çıkarın.
Tereyağını eritip soğan, kıyma ve ıspanağı kavurun. Tuz, karabiber ekleyin.
Unu aldığı kadar su ile yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıp portakal iriliğinde parçalara ayırın. Her birini merdane ile açın. İçine kıymalı karışımdan koyup gözleme şeklinde kapatın. Kızgın sacın üzerinde iki taraflı pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

malhota​

malzemeler............;

500 gram taze fasulye
50 gram ceviz içi
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım limon
Yeteri kadar tuz

yapılışı ...............;

Fasulyeleri bol suda yıkayıp, ortadan ikiye kırın. Az tuz ilavesiyle haşlayın ve süzün. Ceviz içi, sarımsak, kişniş, tuz ve kırmızı pul biberi havanda dövün. Elde ettiğiniz karışımı haşlanmış fasulyelerin üzerine döküp, limonla beraber soğuk olarak servise sunun.

kete

malzemeler............;

Un
Süt
Tuz
İçi için malzeme (Hoğüs):
Tereyağı
Mısır unu

yapılışı...........;

Un, süt ve tuz karıştırılarak bir hamur yapılır, içi için tereyağı eritilir. Mısır unu katılarak iyice kavrulur. . Hamur açılır. Kare olarak kesilir, Malzemeden içine 1çorba kaşığı koyulup, köşelerinden dörde katlanır. Isıtılmış sal üzerinde veya tepsiye konularak plekide veya pilita'da pişirilir.

Juliacım madem başlık senin o zaman istekte bulunayım...burda (ünyede) ünye lokumu da meşhur ama ben hiç yapmadım tarifini de bilmiyorum belki sende vardır ve bizimle paylaşırsın..:))

Juliacım madem başlık senin o zaman istekte bulunayım...burda (ünyede) ünye lokumu da meşhur ama ben hiç yapmadım tarifini de bilmiyorum belki sende vardır ve bizimle paylaşırsın..:))

tabiki bulurum ben cnm du bakayım hemen bi ön araştırma yapayım

beğeniomusun gerçekten cnm denedin mi peki hiç sonuçları da çok merak ediorum damat tatlarımız uyuşcak mı diye

Henüz denemedim canım;çünkü diyetteyim ve kendimi frenlemem gerekiyor....

Damak tatlarımızın uyacağından eminim...Özel olarak karadeniz yemekleri pişiren yerleri bulup gidiyorum ve severek yiyorum....

Önceden karadenizli arkadaşlarımdan tarifini alıp fasulye turşusu kavurma yapmıştım...Süper olmuştu;birde haddimi aşarak;malzemelerini karadenizli bir pideciden alarak kuymak yapmaya çalıştım...Ben gerçeğinin tadını bildiğim için;tadını hiç bilmeyen ablama ve gelinine yedirdim bayıldılar.Sonrada İstanbul'a geldiklerinde gerçeğini yedirdim;nezaket gösterip seninkide buna benziyordu dediler.Nezaketti biliyorum ama yine de hoşuma gitmişti....Senin tarifinle artık gerçeğini yapabileceğim....
Şimdi diyetime zarar vermeyecek sebze yemeklerinizi yapmaya karar vermiş bulunuyorum.Nasılsa Trabzon tereyağının gerçeğini kullanma imkanımız olmayacağına göre ;sıvı yağla yaparım .Aynı tad olmaz ama sebzeyi sevdiğim için ben beğenirim en azından...
Unlu mamülleri de memlekete gittiğimde ablama yaptırmayı düşünüyorum;kalabalıkta yenir biter bana az kalır...İyi olur ....
Ablamda yıllardır laz böreğini öğrenmek ister;''aslan ablam sen şahane yaparsın bunu'' deyip gaz vererek yaptırmayı düşünüyorum.Çünkü hamur işlerinde hiç iyi değilim....
Güzel tariflerini takip ediyorum.Emeğine sağlık canım....

bende bu güsel sözler için çok teşekkür ediyorum cnm naçizhane küçücük bi tavsiye ya da dip not diyeyim kuymakta çiçek yağı kullanma onun yerine mümkünse tereyağı kullan cnm böle o tereyağı yüzeye çıkana kadar da karıştırmaya pişirmeye devam et olur mu tatlım

Sağol canım...

Kuymakta orjinal malzeme kullanıyorum.Karadeniz pidecisinden alıyorum....
Çiçek yağını sebzeler için öngörmüştüm.....
Güzel sözlere layıksın..Yörene hizmet ediyorsun ..Evet bir çeşit hizmet bu..Otantik tadlarımızın unutulmaması adına....

sağol cnm bnm fırsat bulduğum ilk anda daha bir çok lezzeti burda sizlere paylaşmak istiorum inş herkes beğenir ve severek yer...

papatya kurabiyesi
malzemeler.......;

1 paket margarin veya tereyağı
4 su bardağı un (son bardak bir parmak eksik alınır)
3/4 su bardağı pudraşekeri
1/2 çorba kaşığı kakao

[/I][/B]

yapılışı..............;

Margarini eritelim. Hemen ateşten almayıp margarin pembeleşip kaynayana dek kısık ateşte bekletelim. Yağı ateşten alıp ılıtalım ve buzdolabında üzeri kaymaklanana dek 5 dk. bekletelim. Yağı dolaptan alıp hamur yoğurma kabına ekleyelim. İçine pudraşekerini de ekleyip çırpalım. Unu katıp özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun küçük bir parçasına kakao ilave edip yoğuralım. Beyaz hamurdan ve kakaolu hamurdan fındık iriliğinde yuvarlaklar yapalım. Kakaolu yuvarlağın etrafına beyaz yuvarlakları aralıksız yapıştırıp papatya şekli verelim. Hamurun bir kısmını 1/2 cm. kalınlıkta açıp kalp şeklinde kurabiye kalıpları ile keserek yaprak şekli verelim. Hamurlan fırın kabına dizelim, önceden ısıtılmış 170° ısılı fırında kurabiyelerin üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim.

leblebili yumurta....

Leblebi dövülerek toz hailine getirilir. Leblebi tozunun içine alabildiği kadar yumurta kırılarak karıştırılır. (Omlet kıvamında cıvık olmalıdır) Hazırlanan yumurta tavaya dökülerek iki tarı eşit pişirilir.

JULİA;

Mutlu,sağlıklı ve huzur dolu bir yıl diliyorum.....

Yeni yılın kutlu olsun.....

ay cnm bnm çok teşekkür ederim yeni yılda yeni tariflerle burda olucam inş gene sana da ailenle huzurlu mutlu sağlık dolu bir yıl diilerim cnm

uyyy juliaa yeni gördüm ben burayı...

süpersinn...bütün yemekleri vermişsin canım yaa..bende karadenizliyim,trabzonluyuz aslen....

o kuymağı,turşu kavurmasını görünce fena oldummm...çoook severimm...hey gidi karadeniz gibisi var mı yaa

ellerine emeklerine sağlıkk canımm

kıyamam cnm bnm evet elimden geldiğimce eklemeye çalıştım tatlım

kıyamam cnm bnm evet elimden geldiğimce eklemeye çalıştım tatlım

ellerin dert görmesinn canımm...bende sigarayı bıraktım 1 ocakta,iştihım açıldı sanki,herşey daha bi lezzetli,yemeklerin kokuları daha bi cezbedici geliyoo

devamını bekliyorum cnm,gerçi daha bişey kaldı mı ki...

bu arada o papatya kurabiyesi de güzel olur yapmıştım 1-2 defa...canım istedi şimdi bak..uff napcam ben yaa

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…