oo yöremzin güzel yemekleri varmış burda.. :)
batı karadenize de yönel julia.. :)
bu arada topic hayırlı olsun takipteyim..
Juliacım madem başlık senin o zaman istekte bulunayım...burda (ünyede) ünye lokumu da meşhur ama ben hiç yapmadım tarifini de bilmiyorum belki sende vardır ve bizimle paylaşırsın..:))
Yine çok güzel tarifler eklemişsin canım...
Emeğine sağlık......
beğeniomusun gerçekten cnm denedin mi peki hiç sonuçları da çok merak ediorum damat tatlarımız uyuşcak mı diye
Henüz denemedim canım;çünkü diyetteyim ve kendimi frenlemem gerekiyor....
Damak tatlarımızın uyacağından eminim...Özel olarak karadeniz yemekleri pişiren yerleri bulup gidiyorum ve severek yiyorum....
Önceden karadenizli arkadaşlarımdan tarifini alıp fasulye turşusu kavurma yapmıştım...Süper olmuştu;birde haddimi aşarak;malzemelerini karadenizli bir pideciden alarak kuymak yapmaya çalıştım...Ben gerçeğinin tadını bildiğim için;tadını hiç bilmeyen ablama ve gelinine yedirdim bayıldılar.Sonrada İstanbul'a geldiklerinde gerçeğini yedirdim;nezaket gösterip seninkide buna benziyordu dediler.Nezaketti biliyorum ama yine de hoşuma gitmişti....Senin tarifinle artık gerçeğini yapabileceğim....
Şimdi diyetime zarar vermeyecek sebze yemeklerinizi yapmaya karar vermiş bulunuyorum.Nasılsa Trabzon tereyağının gerçeğini kullanma imkanımız olmayacağına göre ;sıvı yağla yaparım .Aynı tad olmaz ama sebzeyi sevdiğim için ben beğenirim en azından...
Unlu mamülleri de memlekete gittiğimde ablama yaptırmayı düşünüyorum;kalabalıkta yenir biter bana az kalır...İyi olur ....
Ablamda yıllardır laz böreğini öğrenmek ister;''aslan ablam sen şahane yaparsın bunu'' deyip gaz vererek yaptırmayı düşünüyorum.Çünkü hamur işlerinde hiç iyi değilim....
Güzel tariflerini takip ediyorum.Emeğine sağlık canım....
bende bu güsel sözler için çok teşekkür ediyorum cnmnaçizhane küçücük bi tavsiye ya da dip not diyeyim kuymakta çiçek yağı kullanma onun yerine mümkünse tereyağı kullan cnm böle o tereyağı yüzeye çıkana kadar da karıştırmaya pişirmeye devam et olur mu tatlım
Sağol canım...
Kuymakta orjinal malzeme kullanıyorum.Karadeniz pidecisinden alıyorum....
Çiçek yağını sebzeler için öngörmüştüm.....
Güzel sözlere layıksın..Yörene hizmet ediyorsun ..Evet bir çeşit hizmet bu..Otantik tadlarımızın unutulmaması adına....
JULİA;
Mutlu,sağlıklı ve huzur dolu bir yıl diliyorum.....
Yeni yılın kutlu olsun.....
uyyy juliaa yeni gördüm ben burayı...
süpersinn...bütün yemekleri vermişsin canım yaa..bende karadenizliyim,trabzonluyuz aslen....
o kuymağı,turşu kavurmasını görünce fena oldummm...çoook severimm...hey gidi karadeniz gibisi var mı yaa
ellerine emeklerine sağlıkk canımm
kıyamam cnm bnm evet elimden geldiğimce eklemeye çalıştım tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?