Yöresel Tarif julia 'nin karadeniz mutfağı ....

Yöresel Yemekler

ara ara buluorum cnm buraya ekleyecek şeyleer anında ekliorum zaten kilo fazlan varsa zayıflama topiğine gel kız ben 62im 55 hedefim

Son düzenleme:
ara ara buluorum cnm buraya ekleyecek şeyleer anında ekliorum zaten kilo fazlan varsa zayıflama topiğine gel kız ben 62im 55 hedefim

kilo fazlam 2-3 kilo canı....54 kiloyum ama 51-52 falan olmak istiyorum...

bir de sigarayı bırakınca kilo alınıyor diyorlar ki gerçekten fazla kaçırmaya başladım yemeği,ondan korkuyorum yani...

geçen sene başında 60 kiloya çıkmıştım ben,spor ve hafif kendi çapımda uyguladığım bi diyetle 6 kilo verdim....tekrar alıcam diye ödüm kopuyo,mayısta düğünüm var....

Aman o kadardan bişiy olmaz kız

şimdi diyeceksiniz gecenin bu saatinde hamsi köftesi nereden aklına geldi diye ama başka türlü yazamıycam o yüzen hemen tarifimi sizlerle paylaşıyım
hamsi köftesi

malzemeler

yarım kilo kılçıkları çıkarılmış hamsi

1 adet orta boy kuru soğan

5-6 dal taze soğan

yarım demet maydonoz

1 su bardağı mısır unu

2 dilim bayat ekmek içi

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

az sıvıyağ

bir miktar sıcak su(el dayanacak kadar sıcaklıkta)

yapılışı

kurusoğan rendelenir, yeşillikler ince ince kıyılır.hamsiler ve diğer malzemeler de katılır ,mısır unu da katılır ve sıcak su ile ele yapışmayacak kıvamda bir köfte hamuru elde edilir hamsileri hamuru yoğururken elinizle sıktıkça parçalayabilirsiniz yoğurma işlemini tamamladıktan sonra köfte şekli vererek orta ateşte tavada kızartabilirsiniz

Son düzenleme:
Aman o kadardan bişiy olmaz kız

öyle deme kızz,valla 54 bile çok geliyo bana şu an..göbiş var bidee:78:

zerrecik,hamsi köftesini duymamıştım hiç...eline sağlık canım...

ben hamsiyi hamsi gibi yemeği seviyorum yaf,tavada kızartcan böylee,ohh kılçıklarıylaa yi gitsinn

bi kere denemiştim:82:
sonuç fiyasko
şöyle sağlam bi tarif bekliorum senden uşağum fıstıım

oyy megimde burdaymışş

bu arada julia bazılarını hiç duymamış kız ben...yöreleri farklı herhal....her yemeğin yöresinide yazsan aslında...mahota fln var mesela baktım şimdi de,hiç duymadım ben...trabzonun değil herhalde ondan...

iyi ki yazdın cnm ellerine sağlık
allahtan göbiş fazla deil bende boydan yırtıom sanırım

bnm balıkla pek aram yok yaa malesef

yaaa cnm tüm karadenizi yazdım ben tek tek ayırmadım yani isim deişikliği de oluo yörelerde :97::97:

afiyet olsun canım hamsi konusunda sana katılıyorum ben de aynı şekilde seviyorum bizim evde de hamsi alınınca tavada yapılır kalan kısmından da hamsi köftesi yapılır...

kimsecikler gelmemiş topiciğime :97::97:

karadenizimizin mutfağını ihmal etmişiz hepimiz

konun hayrlı uğurlu olsun :))

Karadeniz mutfağı çok zengin ve güzeldir gerçekten
bunu 1 sene önce farkettim.
Orduya taşınınca.
eşim Ordulu.
bende burda öğrendim bir çok güzel tarifi.
turşu kavurması, fazulye kızartması, kuymak, çılbır vb
alabalık desen bi harika..
ilerde bende bir kaç tarif paylaşabilirim iznin olursa :))

tabiki bekkleriz tarif ordu merkezdemisin cnm

yok canım Fatsadayız.
sende Orduya gelin geliyormuşun, neresinee ?? :)))

Son düzenleme:

Çılbır

Malzemeler
6 Yumurta
Sarmısak
Yoğurt
Tereyağı
Toz Kırmızıbiber

Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın. Dağılmamalarına dikkat ederek kaynayan suya aktarın.

2-3 dakika sonra pişen yumurtaları kevgirle sudan alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine sanmsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber gezdirip servis yapın.​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…