julia 'nın renkli mutfağı

Tahinli Kurabiye

Malzemeler

250 gram margarin
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
10 çorba kasığı tahin
Yarım limonun suyu
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Pudraşekeri

Yapılışı

Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, yoğurt ve limon suyunu koyup karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirip üçe bölün. Her parçayı yarım santim kalınlığında açın. Açtığınız yufkalara eşit miktarda tahin sürün. Tahinin üzerine tozşekeri serpin. Hamurları üçgen şeklinde 12 eşit parçaya bölün. Hamurları kalın kenarından ince tarafına doğru sigara böreği şeklinde sarın. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175C fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın

kızlar yeni bir tarif keşfettim mutlak denemelisiniz sizde tam 5 dk da yapılıo

ani gelen misafirler için kurtarıcı

1 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağından biraz eksik pudra şekeri yarım su bardağı dövülmüş ceviz

bu malzemelerin hepisini karıştır bırak taki çayları koyacağın zaamana kadar kızlar 1 pandispanyanın bir katına bu karışımı sür ve fırının sadece ızgarasını yak ve ve kızart ( sadece 2yada 3 dk da kızarıo buna dikkat kızlar !!!!) sıcak olarak servis yapın her yer muhteşem hindistan cevizi kokuyor pastanın üstüne de hindistan cevizi dökebilirsinz kızlar

resim yok çünkü bence baskasında tadına baktım kızlar

Son düzenleme:
bu tarifi bende yapıyorum çok basit ve güzel ayrıca dün misafirlerime sizin 2. sayfadaki adı olmayan tatlıyı yaptım çok hafif ve güzel oldu tarifiniz için teşekkür ederim

bunu diosun sanırım cnm bende bi arkadasta yemiştim bunu adını öğrenim yaaa doru dion adını yazmamışım beğendilerse ne mutlu cnm =)

Son düzenleme:
Elmalı tatlı

Malzemeler:

9 adet elma
2yk toz şeker
su
1 su bardağı ceviz içi, dövülmüş
2 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı kuru üzüm
kreması:

vanilyalı yada muzlu puding

Hazırlanması:

Elmaları soyup (kesmeden) içlerini oyun. Tencereye alıp her birinin üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpin. Yarı boylarına gelecek kadar su ekleyip haşlayın.
Ayrı bir yerde ceviz, tarçın ve üzümü karıştırın.Haşladığınız elmaların içini bu karışımla doldurun.
Kremayı pişirin, ocaktan alınca yağını ekleyip karıştırın.

o kadar hafif ve pratik bir tatlı ki anlatamam kızlar deneyen pişman olmayacak bence

Malzemeler:

1+3/4 (1 su bardağından 2 parmak eksik) su bardağı un
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı toz karanfil
100gr. oda ısısında tereyağı veya margarin
1/2 su bardağı kahverengi veya beyaz tozşeker
1 adet yumurta
1/4 su bardağı pekmez
3/4 su bardağı orta demli çay (veya sütte kullanılabilir)
üzerine pudra şekeri
Yapılışı:

Unu ve karbonatı birlikte eleyip karanfil ile karıştırın ve kenara ayırın.
Yumuşak yağı ve tozşekeri birlikte kabarıp krema gibi oluncaya kadar mikserle çırpın.
Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
Pekmez ve çayı ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra unlu karışımı ekleyip düşük hızda veya spatula ile kek hamurunu karıştırın.
Minik muffin/topkek kağıtları yerleştirilmiş kalıbınıza kaşıkla dökerek hamuru paylaştırın. İsterseniz normal kek kalıbındada pişirebilirsiniz.
Isıtılmış 170C dereceli fırında içi pişip üstü hafif bir kabuk oluşturana kadar pişirin.
Ilınınca kalıplardan çıkarıp pudra şekeri serperek servis yapın.

canım topiğin hayırlı olsun. takipte olucam. tariflerin resimli olması çok iyi. çünkü ben resim görmesem o tarifi asla denemiyorum. emeğine sağlık

kürdan böreği

2 adet yufka
3 adet sosis
1 su bardağı sıvı yağ
Kürdan
Gazoz kapağı
Tarifi:
- Yufkaları ikiye katlayalım.
- Yarım daire şeklini alan yufkalardan gazoz kapağı ile keserek, yuvarlaklar çıkaralım.
- Kürdana bir sosis dilimi geçirelim. Arkasından 4 adet yuvarlak kesilmiş yufka parçasını geçirelim.
- Bu şekilde kürdan dolana dek tekrarlayalım.
- Tavaya sıvı yağı alıp kızdıralım. Kürdanları yağa atıp kızartalım.
- Fazla yağı süzmek için kağıt havlunun üzerinde bir süre bekletelim. Sıcak olarak servis yapalım.

malzemeler....

10 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı pudra şekeri

3 çorba kaşığı dövülmüş fındık

2 çorba kaşığı margarin

2 adet yumurta

1 fiske kabartma tozu

1 paket vanilya

yapılışı... ;

Un karıştırma kabına alınır. Oda sıcaklığındaki yağ, pudra şekeri, 2 yumurta sarısı ve vanilya eklenip iyice yoğrulur. Hamur 3 eşit parçaya ayrılıp nemli bez altında 15-20 daviruskika dinlendirilir. Merdaneyle açılıp istediğimiz bir kalıpla kevirussilir. Kesilen parçalar ayırdığımız yumurta aklarına batırılır. Üzerlerine fındık konulup orta ısılı fırında kurabiyeler pembeleşene dek pişirilir.

Ellerine sağlık canım. Çok merak ettim. Denenecekler listeme ekliyorum hemen. İlk deneyeceğim tariflerden biri olacak inşaAllah. Denedikten sonra paylaşacağım sonucu tatlım

Ellerine sağlık canım. Çok merak ettim. Denenecekler listeme ekliyorum hemen. İlk deneyeceğim tariflerden biri olacak inşaAllah. Denedikten sonra paylaşacağım sonucu tatlım

topiğime h.g öncelikle bu tarifimi burda deneyen olmuştu sanırım ve beğenmişlerdiii inş sende beğenirsin cnm

topiğime h.g öncelikle bu tarifimi burda deneyen olmuştu sanırım ve beğenmişlerdiii inş sende beğenirsin cnm

Hoşbulduk. Çok cici tarifler paylaşmısın. Dediğim gibi ilk denecek tariflerden biri de senin tatlın olacak. Dener denemez bende sonucu paylaşacağım canımm

Hoşbulduk. Çok cici tarifler paylaşmısın. Dediğim gibi ilk denecek tariflerden biri de senin tatlın olacak. Dener denemez bende sonucu paylaşacağım canımm

peki cnm merakla sonucu bekliorum bakalım sınıfı geçebilecekmiyim

PUDİNGLİ ACİL PASTA

Malzemeler

1 paket kakaolu puding
1 paket potibor biskuvi
Hindistan cevizi ve findik
Sut

yapılışı ;

1 paket kakaolu puding
1 paket potibor biskuvi
Hindistan cevizi ve findik
Sut

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…