merhaba
konu sahibi arkadaşa tarifler için teşekkürler..
benim bir sorum var; şu 2. sayfadaki ismi olmayan meşhur pastayla ilgili
kek de şerbet te ikisi de sıcakken mi şerbet dökülüyor?
konu sahibi arkadaşım cevaplayamazsa yapan bilen birisi cevaplarsa çok sevinirim.
fırından çıkarıorum sora ilk sıcağı çıkınca şerbeti döküorum cnm
cevapladığın için teşekkürler canım.
anladım sanırım: yani hem kek hem de şerbet ikisi de sıcak olacak ama ilk sıcaklıkları geçecek. :78:
bende köpük tarifi arıyordum. teşekkürler
yaramaz mı , bu akşam deniyorum
Önceki gün elmalı kıtırlı kek tarifini denedim ama pek tutturamadım galiba.bunu daha önce elmaları çiğden ve hamuru da kek hamuru gibi olacak şekilde cıvık bir şekilde olan bir tarifle yapmıştım.Julia arkadaşımızın tarifini denerken de her iki hamur için de tereyağ yerine sıvıyağ kullandım.alt hamuru kek hamurundan daha katı oldu ve piştikten sonra da biraz kuru geldi bana.üst hamuru ise hamur diyemeyeceğim bi şekilde oldu,hiç toparlanmadı.ben de biraz süt katarak cıvıklaştırdım ve o şekilde döktüm.lezzet iyiydi ama tarife uymadı.acaba tereyağ değil de sıvıyağ kullanmadığım için mi tutmadı:44:
ğüzell görünüyor demenekk lazımm culimmmbursa yöresine ait pideli köfte mis mis
malzemeler ;
6 kişilik malzeme:
100 gr kuzu kıyma
900 gr dana kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
Karabiber
Tuz
Sos için:
2 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Tabanı için:
6 adet kebap pidesi
Garnitür için:
Yoğurt, köz biber
Üzeri için:
3 çorba kaşığı tereyağı
yapılışı ;
Köfte malzemesi yoğrulur. 1 gece buzdolabında dinlendirilir. Ertesi günü ceviz kadar parçalar alınır. Yassı ve yuvarlak şekilde köfteler yapılır. Köfteler mangalda pişirilir. Kebap pidesi ufak ufak doğranır, servis tabağına yerleştirilir. Kenarına yoğurt ve köz biber konur. Üzerine 8-10 adet köfte konur. Bu arada sos malzemsi bir tencereye konur ve karıştırarak bir taşım pişirilir. Köftelerin üzerine önce bu sos dökülür. Sonra eritilmiş tereyağı kızgın olarak gezdirilir.
aslında tereyağ vardı ama dolaptaydı,hamurun içinde yumuşatmak zor olur diye sıvıyağ koyayım dedim.bi kere de terayağı önceden yumuşatıp öyle denerim,olur inşallah:97:
ğüzell görünüyor demenekk lazımm culimmm
malzemeler ;
yarım kg ince bulgur
1 su bar. un
1 ymk. biber salçası
kimyon karabiber tuz
1 yumurta
1 çb. irmik
2 sb.sıcak su
yapılışı ;
Bulgurla irmiği bir tepside
karıştırıp sıcak suyla ıslayın 10 dakika bekledikten sonra içerisine
yumurtayı,salçayı,yuz,karabiber,kimyonuda ekleyip iyice yoğurun içerisine unuda azar azar ekleyip yuğurmayı sürdürelim yoğun bir hamur elde edinceye kadar devam edelim bu hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar bölüp yuvarlayıp tam ortasına parmağımızın ucuyla bastırarak şekil verelim bütün hamur bitene kadar bu işleme devam edelim .
Diğertarata büyük bir tencerede su kaynatıp suyun içine tuz ve limontuzu katalım bu suyun içerisine hazırladığımız kofteleri atıp haşlayalım suyunu süzüpsevis tabağına alalım servis tabağına aldığımız köftelerin üzerine domatesli sarmısaklı sos ve kıyılmış maydonoz ve limonla servis yapın
Canım ciğerim ellerine sağlık bu saatte mahvoldum valla..
Bu köftenin içinde yağ yok mu bir de domates sosu nasıl yapılacak anlatırsan sevinirim bebişim..
yağ göz kararı cnm yazmayı unutmuşum affolaaaa
Estağfurullah canım eline emeğine sağlık..
Domates sosu ?:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?