julia 'nın renkli mutfağı

fırından çıkarıorum sora ilk sıcağı çıkınca şerbeti döküorum cnm

malzemeler ;

4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
5-6 tatlı kaşığı kakao
yarım su bardağı un
1 adet yumurta
bitter çikolata
kaselere koymak için 2-3 dilim kek

yapılışı ;

4 su bardağı sütün içine 1 yumurta kırılıp iyice mikserle çırpıldıktan sonra un, kakao ve şeker eklenir. Karışımı tencereye döküp sürekli karıştırarak orta hararetli ateşte pişirilir. Kaynamaya yakın şeker ve bitter çikolata katılarak 1-2 dakika daha karıştırılır. Kaselerin dibine kek parçaları konularak sütle ıslatılır üzerine supangle eşit ölçülerle servis yapılır. Üstünü süslemek için ceviz, antep fıstığı yada hindistan cevizi dökülebilir. ben krem şantide sıkıorum üstüne kızlar

malzemeler ;

4 yumurta beyazı
4 çay bardağı toz şeker
2 damla limon suyu(bezelerin rengini daha beyaz yapması için)
Çay kaşığının ucuyla çok az tuz

yapılışı ;

1) Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırıp ayrı bir kaba koyun. Sarıları yumurta akına bir damla dahi bulaştırmamasına dikkat etmelisiniz.
2) Tozşekeri yumurta beyazına ilave edip 2 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip mikserle çırpıyoruz bu arada ocağımızın altını kısıp kabımızı üzerine koyup mikserle yaklaşık 10 dakika kadar çırptıktan sonra ateşten alalım.
3) mikserle 10-15 dakika daha çırpmaya devam edelim karışımımız mikserin uçlarından düşmüyorsa ve koyu bir kıvam almışsa işlemimiz bitmiş demektir.
4) Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt üzerine sıkalım.Fırınımızı 100-110 C ayarlayıp önceden ısıtalım.
5) Tepsiyi sıcak fırına koyup bezelerimiz kuruyuncaya kadar sakın kızartmayın yani rengi beyaz olması gerekiyor.Afiyet olsun.

püf noktası beyazına sarısından vbir damşla bile kaçırmayın kızlar ve kızarmadan beyazken fırından çıkarın sadece kuurusun fırında

cevapladığın için teşekkürler canım.
anladım sanırım: yani hem kek hem de şerbet ikisi de sıcak olacak ama ilk sıcaklıkları geçecek. :78:

evet cnm tam da anladığın gibi ilk sıcakları çıksın dök ve afiyetle ye

Önceki gün elmalı kıtırlı kek tarifini denedim ama pek tutturamadım galiba.bunu daha önce elmaları çiğden ve hamuru da kek hamuru gibi olacak şekilde cıvık bir şekilde olan bir tarifle yapmıştım.Julia arkadaşımızın tarifini denerken de her iki hamur için de tereyağ yerine sıvıyağ kullandım.alt hamuru kek hamurundan daha katı oldu ve piştikten sonra da biraz kuru geldi bana.üst hamuru ise hamur diyemeyeceğim bi şekilde oldu,hiç toparlanmadı.ben de biraz süt katarak cıvıklaştırdım ve o şekilde döktüm.lezzet iyiydi ama tarife uymadı.acaba tereyağ değil de sıvıyağ kullanmadığım için mi tutmadı:44:

ay cnm hi,ç bilmiorum ki yaaa daha önce bu tarfimi buradan yapan arkadaşlar olmuştu ama hiç böle bişi demediler üzüldüm bak şimdi :97:

ğüzell görünüyor demenekk lazımm culimmm

aslında tereyağ vardı ama dolaptaydı,hamurun içinde yumuşatmak zor olur diye sıvıyağ koyayım dedim.bi kere de terayağı önceden yumuşatıp öyle denerim,olur inşallah:97:

Canım ciğerim ellerine sağlık bu saatte mahvoldum valla..

Bu köftenin içinde yağ yok mu bir de domates sosu nasıl yapılacak anlatırsan sevinirim bebişim..

Canım ciğerim ellerine sağlık bu saatte mahvoldum valla..

Bu köftenin içinde yağ yok mu bir de domates sosu nasıl yapılacak anlatırsan sevinirim bebişim..

yağ göz kararı cnm yazmayı unutmuşum affolaaaa

Estağfurullah canım eline emeğine sağlık..

Domates sosu ?:44:

4 Adet Domates
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Bardağı Su
3 Diş Sarımsak
tuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…