julia 'nın renkli mutfağı

tavuklu zarf böreğim

malzemeler ;

3 Yufka
3 Yumurta
1 Yumurta Sarısı
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
İç Malzemesi:
1 Tavuk Göğüs Eti
100 gr Ceviz İçi
Karabiber , Tuz

yapılışı ;

Bir kapta 3 yumurta ve sıvıyağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın.Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın.Yumurtalı karışımın bir kısmıyla yufkayı ıslatın.
Diğer yufkayı üzerine yayın ve tekrar ıslatın.Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkanın yuvarlak kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin.
Diğer tarafta tavuğu haşlayın.Etlerini küçük parçalara bölün.Kıyılmış ceviziçi,tuz ve karabiberle harmanlayın.
Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın.Karşılıklı dört köşeyi üst üste bindirmeden ortada birleştirerek zarf şekli verin.
Tepsiye yerleştirerek keskin bir bıçak yardımıyla yufkaları zedelemeden kat yerlerinden eşit üçgen parçalara bölün.Üzerine yumurta sarısı sürerek orta ısıdaki fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.Dilerseniz üzerine çörek otu da serpebilirsiniz.

patlıcan köftesi

malzemeler ;

1 kg patlıcan

2 kahve fincanı rendelenmiş oeynir

1 kahve fincanı un

1 demet maydanoz

1 bardak çiçekyağ

Salçası için

3 çorba kaşığı tereyağ

1 kahve fincanı un

3 kahve fincanı süt

2 tatlı kaşığı tuz

1 küçük limon suyu

yapılışı ;

Patlıcanları ateşte közleyin.Bıçakla kabuklarını sıyırın.4 bardak limonlu su içine yatırıp bir tarafa bırakın.Bir tencereye tereyağını ve un koyarak kavurun.Süt ilave ederek dövercesine karıştırın ve 1 veya 2 dk pişirin.2 kahve fincanı peynir ve tuz kıyılmış maydanoz karıştırın.Bir tarafa bıraktığımız patlıcanları çatalla dövün.Peynirli iç ile birlikte karıştırın.Katılaşması için 2 saat buzdolabında bekletin.Soğuyunca bundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte biçiminde şekil verin ve una sonra yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın.Tabağa alıp servis edin.

akıtma ;

malzemeler ;

1 yumurta
1 litre süt
1 tatli kasigi tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

yapılışı ;

Yumurta, süt, tuz çırpılır. Daha sonra un azar azar ilave edilir VE çırpılır (unutmayın koyu kıvamlı ve akışkan olacak boza kıvamı gibi).
Teflon tavaya 1-2 yemek kasigi sıvıyağ konulur, kızınca sıvı hamur kepçe yardımıyla tavaya dökülür.
Alt yüzü pişince (üzeri gözenek gözenek olur ve kurur) diğer yüzü çevrilir, iki tarafıda pişen akıtma servis tabağına alınır. Üzerine sıcakken margarin sürülür ve her kata aynı işlem yapılır ve üst üste dizilir.
İster içine reçel yada bal sürerek yiyin isterseniz domates soğan koyup arasına yiyin kızlar

walla bu da güzel çayla güzel giderdiiiiiiiiiii.......

ayy juliaa bunlar ne güzelmiş
benim gibi beceriksiz yapabilir mi acaba bunları:26:

Baktıkça iştahım kabardıı:))) Bu fincandaki kurabiyeden ben de yapmak istiyorum,fincanın büyüklüğünü tam anlamadım,nescafe fincanı ne büyüklükte oluyo ki??

Baktıkça iştahım kabardıı:))) Bu fincandaki kurabiyeden ben de yapmak istiyorum,fincanın büyüklüğünü tam anlamadım,nescafe fincanı ne büyüklükte oluyo ki??

cnm sütlü kahve yaptığımız fincan ama sen kahve fincanında da yapabilirsin

cevizli elma kapama tatlısı ;

malzemeler ;

4 Su B. Süt
1 Su B. Toz Şeker
2 Çorba K. Un
1 Çorba K. Pirinç Unu
1 Yumurta Sarısı
1 Pk. Vanilya
1 Çorba K. Tereyağı
Kapamanın İç Harcı:
Ceviz
Tarçın
Üzeri İçin:
Hindistan Cevizi
Tabanı İçin:
Bisküvi

yapılışı ;

lmaları soyup çekirdeklerini çıkartıyoruz. Ortadan ikiye böldüğümüz elmaları 1 çorba kaşığı şeker koyduğumuz suda pişiriyoruz. Bir başka tencerede süt, şeker, un, pirinç unu, yumurta sarısı, vanilya ve tereyağını katıp karıştırıyoruz.

Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz kremamızı. Bir tepsiye büskiveleri yerleştiriyoruz. Ceviz ve tarçını karıştırıp büsküvilerin ortasına yerleştiriyoruz. Üzerine pişirdiğimiz elmaları yerleştiriyoruz.

Kremamız ılıdıktan sonra elmaların üzerine döküyoruz. Üzerine hindistan cevizi ile süsleyip servis yapıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…