K.validesine anne diyemiyen varmi

İnsan gelinini gelin diye çağırır mı yahu ne ayıp.

Valla ben ailemden böyle gördüğüm için pek zorlanmadım. İlk zamanlar kısık sesle anne diyordum sonradan alıştım gitti. Kayınvalidemi severim tabi bunun da etkisi var.

Arada problem yoksa ve eş bu durumu kafaya takıyorsa denmesi gerektiğini düşünüyorum. Şöyle düşünün eşinizin dayısına dayı,yengesine yenge diyorsunuz ya annesine de anne deyin gitsin :) çok anlam yüklemezseniz söylemesi kolay olur.

Diyemiyorum demeyeyim çünkü hiç demeye kalkışmadım.
O benim annem değil sonuçta.
Demedim demem de.
Bence bir zorunluluk meselesi değil.

Benim annemde babaanneme anne demez her sene 6 ay kalır bizde ( amcamlar kışın kendi gelinlerine gidince - sakın sormayın 6 ay gelinin evinde ne yapıyolar diye bende bilmiyorum) annem babaannemle anne demeden iletişim kuruyor valla. Yıllardır şaşırırım valla hiç duymadım ne anne ne teyze dediğini kadın hitapsız sohbet ediyor valla. Ki ben annemin yerinde olsam o cadıyı 6 ay öyle prenses gibi bakar mıydım diyorum değil anne demek

7 hatta 8 ' e doğru giden evliliğimizde kendimi kasarcasına söylemeye çalışıyorum .
Zaten telefonda konuşurken pek demiyorum,hemen alo neyapıyorsunuz ,nasılsınız !
Ev ziyaretinde ise arada denk gelirse işte kasarak söylerim eşimin kırılmaması adına çünkü benim aileme rahatlıkla söylüyor.
Saygım sonsuz .
Bir acayip bulurum bu kelimeyi bana kötü olduğundan değil kv'min iyi yönleri ağır basar diyebilirim aslında
AMA ,

Ben anneciğimin yerine kimseyi koyamadığım dan işte MAALESEF ZORLANIYORUM.

Uff soyluyorum Hatta cok dıyorum anne anne dıye ıcımden gelmıyor ama ters etkı yapıyor sankı Cok sukur ıyı bır kayınvalıdem var ama ona anne dedıgım ıcın kendı anneme haksızlık yaptıgımı dusunuyorum Cok pısmanım keske bastan x anne deseydım Şimdi donememde tuhaf olur Kım cıkartmıskı bunu mesela kayınanne deseydık baska bısey deseydık ama anne demeseydık herkesın gelını anne dıyınce bızımkılerde beklıyor tabı halıyle

Ben anne diyorum da hala alisamadim bi türlü. Anne demesem bu sefer nisanlima haksizlik etmis olurum cünkü annemi babami kendi ailesi gibi görüyo. Agzina da yakisiyo hani. Ben söyleyince emanet gibi duruyo anne baba demek. Alisirim insallah zamanla

Valla sana katılıyorum biz dedikte noldu sanki kadir kıymet bildiler yapacaklarından geri kalmadı.
Ben o kadar değer verdim ki ama o hep kusur arabaya çalıştı iki haftadır aramadım kıymetimi anlasın diğer gelin evine bile gitmiyor onu hiç kırdığına şahit olmadım ne kadar evime gelse hep kalbimi kırar kasıtlı mı yapıyor bilmiyorum

Anne de diyorum, kucagina da oturuyorum, sap sup opuyorum da.
Tam gormemisim
Bana dememek abes geliyor. Soylenmeyecekse iki taraf da soylememeli ve baski kesinlikle olmamali.

Ne yaptı ki size bu kadar. ? Eşinizi dünyaya getiren kadına 'ANNE' Dıyemiyorsunuz ? :/ Gerçekten merak ediyorum ,soruyorum.
Tipik gelinini kıskanan kaynana neyi neyini anlatiyimki

Örnek: Eskiden sık görüşüyorduk yakındı Eltimle samimi olsam yada bi başkasıyla hemen benim hakkımda kötü yanlarimi anlatır milleti bana ön yargılı doldurur
Onları da bana karşı doldurur durduk yere aramizi açardı kısacası

Eşimin annesi diye katlanmak zorunda kalıyorum yoksa asla ne anne derim nede teyze o yüzden uzağız da fazla görüşmüyoruz
Neyse konuyu dagitmayalim

Bende anne demem kp bi ara duyurur gibi oluyordu da kadın kendi istemedi aman aman bana anne demesin dedi eee benimde işime gelir zaten keyfi bilir hiçde meraklı değilim 5 senelik evliyim anne demem bnm annemde kendi kv sine diyememezmiş

Keşke hiç demeseydim çok pişmanım valla

Deme kız afferim iyi yapmışsın bence

Bu durumun ne kadar zor birşey olduğunu yaşayan bilir. Bende diyemiyordum . Ve sürekli bir aradaydık . O kadar baskı oldu ki eski eşim çok Üstüme geldi bu konuda. Daha da ters tepti. Öyle x anne y babayıda kabul etmiyorlardı. Yaşanan sorunlarla birlikte hiç diyemedim . Insan hissederse o sıcaklığı samimiyeti diyebilir diye düşünüyorum . O dönemler benim için o kadar büyük bir sorunduki resmen işkenceydi. Zorlayınca eğreti duruyor insanın ağzında. Ama eğer bir kez daha evlenirsem baştan önlemini alırım bu konunun. Sonradan hiç denmiyor çünkü .

Ben kayinvalidrme anne diyorum biriyle tanistirirken kayinvalidrm deyince gonulleniyo iyide napiyim tanitinca millet benim annem sanip hic alakaniz yok muhabbetine giriyo tarz olatakta farkliyizda

deme zaten s
imdiki aklım olsa demem bunun ne saygıyla ne sevgiyle alakası yok 20 yasımdan sonra hayatıma girmis bi kadın esimin annesi o benim degil ki keske demeseydim cok safmısım ama kızım olgum olsun dicem asla o kadına anne demeyin sizin anneniz benim diye

Biz dedikde ne oldu sanki hakediyolar hepsinin cani cehennemee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…