- 29 Mayıs 2021
- 14.487
- 94.364
- 548
- 37
Bence hiç annenizi dinlemeyin. Kardeşiniz de çok afedersiniz e.şek değilse karısını durdurur.Bana kalsa çok sert üslup takınacağımda annem frenliyor. Oğlumu göstermez, torunlarımı göstermez. Bir şey deme napalım başımıza geldi kardeşin için sabret diyor ama gel de sabret.
evet şimdi okudum size hak verdim size çocuğun ölümle burun buruna gelmiş aramamış gelmemiş onun çocuğu doğdu gidemediniz gitmeme sebeplerinizde ortada ama anne hakkında kesinlikle fikrim değişmedi sonu gelmez anladınmı annenin üzülmesi kendi suçu boşansalar haklısında kavga etmeleri onu yıpratmasın annenin düşünmesi laızm bunu bunu ona demelisin senin bu konuda öfkenide anlarım ıkı gelinim aralarındaki kıskançlığıda ama yiğenlerinin annesi olduğunu unutmaYukarıda bıraktığım linkteki konuyu bir okuyun isterseniz.
Bizden uzak durduğu sürece kimse onun adını anmıyor ki. Artık ne arıyor, ne evine gidiyorum. Ama kendisi bir yerlerden çıkıyor önümüze. Yoksa herkes kendi hayatında. Evlerinde naptıkları umurumda değil. Sürekli bizi ortaya atan kendisi. Artı olarak annemin kimsesi yok. Bir kızı benim ve sesinden anladım bir şeyler olduğunu ben zorlayınca anlattı.Görüşmeyin konusmayin hatta küsün aranizdaki sevgi hiç olmamış saygı çoktan bitmiş.Fakat kardeşinizin karısı yegeninizin annesi .Yeğen ilerde taraf seçerse halayı seçmez üzgünüm.Kimin haklı olduğundan çok olay önemli belliki hiç uymamış elektrik .Bence mecburi görüşmeye arasmaya saç baş yolmaya gerek yok.Ki onun elide armut toplamaz.Zeki bir kadınsa toplar hem hakaret hem darp olarak dava açılır hakkınızda.Birsey olmaz demeyin iyi bir avukat çıkarsa karşınıza çok şey olur badiniz ağrır.Annenize söyleyin size adını anmasin arada laf söz olmasın.Başka yolu yok siz kardesinize karısından o karısına sizden bahsetmesin olsun bitsin.
Teşekkürler, yok sayıyorum ama bulaşıyor.Evet okudum daha önceki konunuzu. oğlunuz için çok geçmiş olsun. Vallahi ben yok sayarım böyle bir insanı
Benim sinirlendiğim nokta, tamam kocana demişsin belli kavgada etmişsin. Gelmezsen gelme ama ne diye beni de ortaya katıp anneme söylüyorsun? Kocana beni kötüle, istediğini de. Ama geçmiş gitmiş bir olayı ne demeye yine hortlatırda kadını zor döneminde üzersin.Önceki konuyu okudum. Gelmesin öyle gelin yahu, anneniz de üzülmesin, kardeşiniz gelecekmiş zaten, ötesi çok önemli değil.
Böyle insanlari yok saymak daha sinir bozucu oluyor onlar için tecrübeyle sabit.
Bizden uzak durduğu sürece kimse onun adını anmıyor ki. Artık ne arıyor, ne evine gidiyorum. Ama kendisi bir yerlerden çıkıyor önümüze. Yoksa herkes kendi hayatında. Evlerinde naptıkları umurumda değil. Sürekli bizi ortaya atan kendisi. Artı olarak annemin kimsesi yok. Bir kızı benim ve sesinden anladım bir şeyler olduğunu ben zorlayınca anlattı.
[/QUOTE
Bakın sizde objektif bakmiyorsunuz şimdi o kabus gelin diyorsunuz oda kabus görümce diye düşünüyor ben tarafsız bakıyorum anneniz üzülmesin geçmiş olsun şifa bulsun .Ama artık oda bıraksın siz iki kardeşin arasını düşünmeyi siz ikiniz gelin ve siz anneyi uzuyorsunuz yada anne kendince evziniyor.Biz böyle deriz siz takistikca annenin uzulmesi bitmez .kardesinizle ayrı dışarda görüşün karısı için ne iyi ne kötü konuşmayın kulaginiza birşey gelirse Gül'ün geçin.O zaman anneniz takmaz.Annenizin soykedikleri sizi iyice galeyana getiriyor hıncınızi alamamış gibisiniz bu size zarar.Anneniz gelinin tavrı ile hasta olmasın Allah korur Ömrü veren Allah.Siz yetişkin kadınlar siniz kardesinizle dediğim gibi kendiniz görüşün fakat ilerleyen yıllarda herkes kendi eşini cocugunu ilk plana alır hayat böyle.Olnuyorsa bence kavga laf söze gerek yok sizin hediye vermenizede gerek yok bence komple kesin yoksa sonu hem kötü hem milletin ağzına laf vermek .Size haklısın diyenler yerine bence bu daha isinize yarar genede siz bilirsiniz.Elaleme eğlence laf lazım bilmem anlatabildim mi kırmadan
Annem bize çok hassas kendi öksüz ve yetim olduğundan dolayı. Ona kalırsa ben de gelinim ve çocuğum var diye eşimin ailesinin canını okuyacağım anlamını taşımaz. Yani ben torun doğurdum diye zulmetmenin mantığı yok. Eşimin ailesi kötü bile olsa oğlundan ve torundan muaf tutmam. Sevmeyebilirim ama saygı duymak zorundayım. Çünkü kendine yapılmış onur kırıcı veya doğru düzgün bir sebep yokevet şimdi okudum size hak verdim size çocuğun ölümle burun buruna gelmiş aramamış gelmemiş onun çocuğu doğdu gidemediniz gitmeme sebeplerinizde ortada ama anne hakkında kesinlikle fikrim değişmedi sonu gelmez anladınmı annenin üzülmesi kendi suçu boşansalar haklısında kavga etmeleri onu yıpratmasın annenin düşünmesi laızm bunu bunu ona demelisin senin bu konuda öfkenide anlarım ıkı gelinim aralarındaki kıskançlığıda ama yiğenlerinin annesi olduğunu unutma
Sorun şu ki bunu yapmama rağmen ve uzak durduğum halde yine beni buluyor.Yazık vallahi ya huzur düşmanı insan. Gereksiz triplere girmiş. Siz kardeşinizle, yeğenlerinizle aranızı bozmayın, onu da hiç sallamayın kendi kendine kurulsun
Zaten en büyük sorun kardeşim. Dengeyi kuramadı. Ne ailesini, ne eşini ezdirecekti. Tutsun boşansın vs. Demiyoruz bizi ilgilendirmez. Ama kendi seçimini bizim üzerimize solmasın. Ortada bir sebepte yok. Sus sus nereye kadar?Bence çok fazla ortayı bulmaya çalışıyorsunuz ortayı bulmak derken diğer kardeşinizle kayış kopacak anneniz üzülecek diye kıza haddini bildirmiyorsunuz yani niyetiniz güzel ama bu şekilde de sorunlar bitmez. Gelin gelmesin görüşmek istemeyende artık onunla görüşmesin kayış koparsa kopsun,ortada yapılan yanlış onun düzeltmek isterse ona göre davranır düzeltmeyip hala daha sivriliyorsa ilişkileri kesilir yapacak birşey yok. Kardeşiniz karısına dur demeyi bilmeyen biri olduğu için yüz buluyor zaten madem öyle ailece sonuçlarına katlansınlar.
İnanın sürekli bir şeyler yapıyor. Annemin en korktuğu şey bizim aramızın açılmasıydı. Annem, anne ve babası olmadan büyümüş. Ikisini 1.5 yaşında kaybetmiş. Bu sebepten dolayı en hassas yanı biziz.
Arada kardesiniz olmasa görmezden gel diyeceğim ancak insan kardeşini kaybetmek istemiyor. Aramaları yüzeysel tutmaya devam edin, annenizin evinde de ortalama muhabbet edin derim.Zaten öyle yapıyordum. Durduk yere aramaya başladı. Ben zaten evlerine gitmiyorum bu olaydan sonra. Annemlerde karşılaşıyoruz.
Neden herkesin huzuru kaçıyor ki kavga da olacaksa olsun söyleyin kardesinize versin kqrisina haddini bu ne herkew bununla mi ugrasacakKardeşimin eşi yüzünden memleketten soğudum.
Merhabalar... Önce şuna açıklama getireyim sonra konuya girecegim. Benden küçük 2 erkek kardeşim var. Biri annemlere yakın ilçede, diğeri annemlere yakın oturuyor. Büyük kardeşimin eşi daha sessiz(di) sakin, küçük olan ise sürekli diğer gelinle yarış halinde ve sorunların ana kaynağıda bundan...www.kadinlarkulubu.com
Merhabalar, konunun başrolünü şu konuda anlatmıştım.
Bu olaydan sonra ben araya ciddi bir mesafe koydum. Kavga etmedim, merhabalar öteye gitmedi, muhattapta olmadım memlekete gitmelerde. Fakat yine ortalık karıştırma eyleminde.
Bu son dönem beni aramaya ve sanki hiç bir şey olmamış gibi mıç mıç mıç. Telefonu açmak istemiyorum arada kardeşim ve yeğenler var soğuk soğuk konuşuyorum.
Yenilerde diğer erkek kardeşimin özel bir günü oldu. Annelemlere "Kızınız benim çocuğumu görmeye gelmedi ben de katılmayacağım demiş. Annem son dönem ciddi bir rahatsızlık geçirdi az kalsın ölüyordu. Bir kaç gündür sesi bir tuhaf olunca ısrarla sordum anlattı. Meğer kadın, ağabey ve kardeşin arası daha da açılacak diye üzülmüş.
Diğer erkek kardeşime ve onun eşine ayrı bir gıcığı var. Mesela hep bir araya geldiğimizde oturur yemeğini yer, çay hizmeti bekler diğer gelinden. O gelinde buna inat olabildiğince temiz niyetli. Saf saf buna çay ikram eder. Oysa ki hepimiz ayrı evlerden geliriz. Tabii ben deliririm o kızı kullanmasına. Bütün bunlar olurken ben de kıza yardım ederim veya beraber yaparız kimse kimsenin uşağı değil. Lakin sırf o yapsın diye yerinden kalkmaz.
Ben şimdi uzaktayım ama yine sıçradı bu. Cidden normal bir insan değil ve yine kafayı bana takmış. Hoş herkese takık ve bıktık.
Akşam üzerinden beri annemi üzmesine bilenin duruyorum. Kadın daha iyi olmadı ne üzüyorsun onu. Vallahi yakın olsam saç baş gireceğim.
Annem ise sakın arama bir şey deme kardeşin üzülür derdinde. Ya hu kardeşim üzülecek diye annemden olacağım.
Aa ona dikkat etmemişim öylemi yapıyor haklısınız tabikii bizim gelinde böyle malesef abimle ne zaman kavga etse hırsını annemden çıkarıyorAnnem bize çok hassas kendi öksüz ve yetim olduğundan dolayı. Ona kalırsa ben de gelinim ve çocuğum var diye eşimin ailesinin canını okuyacağım anlamını taşımaz. Yani ben torun doğurdum diye zulmetmenin mantığı yok. Eşimin ailesi kötü bile olsa oğlundan ve torundan muaf tutmam. Sevmeyebilirim ama saygı duymak zorundayım. Çünkü kendine yapılmış onur kırıcı veya doğru düzgün bir sebep yok
Tesekkürler. Annem bir gece ciddi bir hastalıkla hastaneye kaldırıldı. Kadın kıl payı ölümden döndü. Biz özellikle şu sıra üzmemeye, yormamaya çalışıyoruz. Takipleri daha devam ediyor ve halen iyileşmiş değil. Şu durumda iken annemi üzen evladım olsa tanımam. Zaten kadın öleceğim bu kadın evlatlarımın arasını açacak diye yiyip bitiriyor kendini. En hassas noktası biziz. Annesiz ve babasız büyüyünce bize tutunmuş. Elim ufacık kesilse fenalık geçirir o derece hassas bize.Öncelikle iki konuyu da okudun, annenize geçmiş olsun. Gelin geçimsiz olabilir, sizi sevmiyor olabilir, kin tutuyor olabilir, bir sürü sebep olabilir ama annenizin bu kadar takması üzülmesi falan onun kendi derdi. Annenizin hisleri kendisini ilgilendirir ve yapılacak bir şey yok. Üzülmek istemiyorsa kafaya takmayacak. Gelini paralamaya falan ne hakkınız var hiç anlamadım zaten kendinize mi gelseniz biraz. Şuna şuna kafayı taktım gelmek istemiyorum demiş yani ne yapmış sanki. Geçimsiz diyin geçin neden problem yapıyorsunuz bunu anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?