Kabus Gelinimiz...

Bence hiç annenizi dinlemeyin. Kardeşiniz de çok afedersiniz e.şek değilse karısını durdurur.
İnanın keşke yakın olsam diyorum. Yüz yüze kayış kopardı ama yine de burdanda ağzının payını veresim var. Derdim kardeşimin, eşiyle arası bozulunca değil. Bizden uzak, evlerinde mutlu olsunlar. Yaka silktik

Evet nereye kadar? O yüzden sizde hala daha yeğenini görmeye gelmedi ben gelmek istemiyorum diyen geline ağzının payını verin.

aynı bizim aile(burdaki ikinci gelin benim) gorumcemle ben iyiyim diye kırık eltim hepimize düşman kesildi akli fikri neden beni seviyorlar mesela. gorumcemle aram iyi diye ölecek kahrından. aynı sizinkinin hesap bir fesatlık bir hasetlik görmeniz lazım gerçi aynı model sizde de varmış. fakat benim kayinvalidem çok takılmıyor bu konuya. Hani evlatlarimin arası açılır diye kendini kahretmiyor. gelin gelmezse gelmesin oglan da ister gelsin ister gelmesin modunda ve bu gerçekten bulunmaz bir nimet. kayinvalidem anneniz gibi takip hasta olacak olsa nasıl yaparlardı bilmiyorum ama kadın çok olgun ve bu bizim için muhteşem bir durum. bu olayda sizin gibi uzak olan benim. gidince gelmiyor mesela. öyle mutlu oluyorum ki onun ceberrut suratını görmediğim için. sizde öylesiniz. annenizi telkin etmeye bakın. kardeşinizi mi yollamaz yollamasin gelmeyen kardeşin hatası. yeğenleri mi yollamayacak? yollamasin ötekileri seversiniz. kendileri kaybeder. vallahi gram umurumda olmaz.

Tekrar geçmiş olsun, zaten anneniz üzülsün demiyorum. Ama kadın bir şey yapmamış. Gelmek istemiyorum demiş, çok ayıp saçından tutup götürün, ne demek gelmemek vay zilli annenizin geçmişte yaşadığı sorunların gelini ilgilendiridigini sanmıyorum, kardeşlerin arası da açılırsa anneniz yüzünden açılacak belli ki. Annenizin oğlu zaten geliyor kardeşinin özel gününe, gelin de gelmeyiversin. Diğer kardeşiniz çok eminim ki gelin gelmedi diye triplere girmeyecektir, bir şekilde kardeşler birbirini idare ederler. Ama anne böyle ayılıp bayılırsa kardeşler de vay anam bu haldeyken sen niye karına bir şey demiyorsun diye diye kardeşlerin arasını açar. Gerçekten kotulugunuze söylemiyorum. Anneniz he kızım kafana göre sen bilirsin diyip geçse kimsenin de bir sorunu olmaz. Hatta gelin evde kurulur bir kıymetim yokmuş diye.

Cartlatın gitsin ya, anneniz de her türlü üzülüyor zaten. Bir kötü lazım böyle ortamda, en aklı başında şahıs olarak siz olun kötü. Bir gün iki gün suçlarlar. Sonra rahmet okurlar hepsi bir.
Çok haklısınız şu an sinirliyim buraya yazınca öyle hamle yapayım dedim. Yanlış bir şey yapmayayım diye.

Yaa tarif edemeyeceğim kadar kötü birisi. Biz depremi yaşadık ya. Öncesinde kimse kimseye ulaşamadı. Annemler ve diğer iki kardeşim daha güvenli yerdeydi. En kritik noktada olan, evi barkı yıkılan bendim. Perişan olmuşuz günlerce üstümüz ıslanıp ıslanıp kurumuş hafriyat pisliği, yara bere içindeyiz. Zorla ailemi görebildim sonrasında. Yemin ederim annemin komşuları bile sarılıp ağladı. Diğer gelin yere yığıldı bizi o halde görünce. Bu yerinden bile kalkmadı, sormadı bile.

Bize bu kadar yaptıklarından sonra aynı halde ben görsem o an ne kin, ne nefret kalır kucaklardım. İnsan değil bu. Yani içimde biriymişim çok fazla.

Bana kalsa çok sert üslup takınacağımda annem frenliyor. Oğlumu göstermez, torunlarımı göstermez. Bir şey deme napalım başımıza geldi kardeşin için sabret diyor ama gel de sabret.
Tek suçlu kardeşiniz, gelinler, görümceler, kayınvalideler birbiriyle anlaşamıyor birbirini sevmiyor olabilirler ama eşler dengeyi sağlamak zorunda, yengenizin size olan tavrını bir kenara koyarsak kardeşiniz annesini ezdirip eşinin bir lafıyla annesine gitmeyecek bir adam mı? Demek ki o potansiyel var ki anneniz oğlumu göstermez diyor, bir anneye kızını oğlunu göstermemek ne demek? Gelin/Damat eş ailesiyle görüşmek istemeyebilir ama eşine yasak koymak kimsenin haddi değil, keza ortada geline, damada çok büyük bir haksızlık, şerefine onuruna hakaret vs yoksa veya çocuğu anneanne babaanne evinde zulüm görmüyorsa toruna da yasaklama getirilemez, hiçbir zaman anlayamayacağım garip hareketler bunlar, torunu göstermeme cezası, eşe yasak koyma

Annemin üzüldüğü asıl nokta gelip gelmemesi değil ki. Annemi arıyor ve konuyu kendisi açıyor. xxxx de şu varmış ben gelmeyeceğim. Senin kızın, çocuğumu görmeye gelmedi vs. Anneme saydırıyor. Yani kibarca "anne mazeretim var, ben katılmayacağım" dese sorun yok. Şu döneminde taaa kaç sene önceki mevzuyu anlatıyorda anlatıyor. Dolayısı ile annem Bunca senedir bu kadar nefret dolu olmasına ve haksız olduğu halde yine o günleri yaşatmasına üzülüyor. Keşke sesleri aktaracak bir teknoloji olsa.(ses kaydı değil)Söylediği her kelimeyi nasıl üslupsuz, kaba, kavgacı şekilde söylediğini gösterirdim.

Ya mesela tutuyor hiç tanımadığımız bir gelini anlatıyor. Kim bilmiyoruz bile. Sonra anneme diyor ki sen bana bunu yapsan görürdün gününü. Ya hu bu lafın mantığı ne durup dururken.

Psikopat bu, insan yalandan olsa ağlar dövünür, bu buz gibi psikopat. Saklama gereği pek duymuyor, kocası çok seviyo bunu heralde. Salın gitsin kocasıyla uzakta muhabbet etsinler. Anneniz sıkıntı stres üzüntü çekeceğine özlem çeksin. O da baktı artık çok güvendiği kocayı da paket yapıp eline verdiniz, ağzı yüzü düzelir. Karı koca ardına baka baka gelirler. Boş iş o kocamı göstermem çocuğumu göstermem. Duramaz bunlar, burda bile görüyorum kendi kendine mesafe koymuş ortalık karıştırmış sonra neden aramıyolar neden umurlarında değiliz diye ağlamaya geliyorlar.

+1
Şimdi kendini kıymete bindiriyor esas. Gelmezsen gelme dendiğinde dersini alır.
Hatta zaten gelmeyince ailedeki birçok kişi rahat nefes alacakmış zaten.
Kardeşi de çok aile bağı olan biriyse zaten, kendi gelir gider kardeşlerine. Karısını getirmesi şart değil. Böyle devam eden çok kişi var. Ailesi için karısını silemez, karısı için de ailesini silemez. Ne yapsın insanlar böyle devam ediyorlar.

Bunu her zaman söylüyorum zaten. Kardeşim o dengeyi asla kuramadı. Ne aileyi, ne eşini ezdireceksin. Ben kardeşime hep diyorum zaten. Mülayim mi? Saftirik mi? Nedir o tiplerden kardeşim.

Ben, ona bağırıp çağırsam, hakaret etsem bana bile kendini savunamaz susup başını eğer.(hakaret etmiyorum örnekti) Önceden beri böyleydi. Sadece bana bir kaç lafı oldu o da onun kuracağı cümleler asla değil. Doldurmuş belliydi sonra ben kardeşime çıkışında yine sustu o dönem.

Üniversitede, iş yerinde, arkadaşlarının arasında her daim hakkı yenilen, ezilen bir kişilik.

Kardeşim becerebilseydi zaten sorun kalmazdı. Ama işte o yeti yok onda

Arada kardesiniz olmasa görmezden gel diyeceğim ancak insan kardeşini kaybetmek istemiyor. Aramaları yüzeysel tutmaya devam edin, annenizin evinde de ortalama muhabbet edin derim.
Ya iki kardeşim var ama en çok sevdiğim, koruduğum bu kardeşimdi. Çok mazlumdu iç güdüsel olarak belki de onu korumak için daha çok üstüne düşerdim. Zaten en çok koyan sebeplerden biri de bu. Ne yaptımda beni kardeşimden ettin?

Biz böyle kardeşleri sepete koyup karılarının eline veririz, çok iyi olur çok da güzel olur. Sizi kardeşinizden etmedi o kadın, zayıf halka koptu sadece.

Bana kalsa çok sert üslup takınacağımda annem frenliyor. Oğlumu göstermez, torunlarımı göstermez. Bir şey deme napalım başımıza geldi kardeşin için sabret diyor ama gel de sabret.
Sert üsluba falan gerek yok aslında. Gelinin derdi gelmiyorum diyerek kıymet bildirmek, sizin gitmenizi sağlamak falan. Hiç oralı olmayacaksınız, gelmezse gelmesin. Anneniz de bu kadar hassas olmasa, her şey başka olurdu muhtemelen. Kardeşiniz, karısının lafıyla annesiyle görüşemez buna çocuklarını da dahil ederse yapacak bir şey yok.

223

Kardeşiniz pasif bir kişilik olarak asla dengeyi kuramayacak.
Sizin yapacağınız tek davranış gelini silmek.

Bende eşimin ailesinle görüşmüyorum. Eşim isterse görüşsün umrumda değil. Araları açılmış veya açılmamış beni hiç ilgilendirmiyor mesela.
Eşim oğlumuzu annesine götürüyor. Götürmese umrumda olmaz. Eşimin ailesi benim için gereksiz eleman sıfatında.
Sizin gelinde sizi sevmiyor ve ölseniz ojesini tazaler. Neden sevmediğini önemli değil. Anneniz arabuluculuk yapmayi birakip onu seven ve sayan insanlara konsantre olmak zorunda. Başka türlü yakinda kardeşimize bileyleneceksiniz

Aynı bizim durum. Her arkadaş ortamında, iki kardeşim evlendiğinde vs. Kimseye ön yargılı olmam önce gözlemler sonra yol çizerim. Diğeri canımdan öte çünkü kız gerçekten çok iyi birisi. Annem hastalandı çocukları küçük benim olmadığım zamanda yemeğidir, evdir ilgilendi. Defalarca teşekkür ettim. Bir sıkıntı olsa ilk o koşar anne babama. Gelin değilde bir evlat şefkati ile yaklaşır onlara. Annem hep dua eder ona "Kızım, Allah seninde üzerinden merhametini eksik etmesin, ayağına taş değdirmesin" der.

Ben hasta olsam eğer ordaysam bebek gibi ilgilenir. Ben de ona öyleyimdir kıyamam hiç. İkimizinde ufak tefek hataları elbet olmuştur. İnsanız nihayetinde ama artılar fazla olunca tolere etmişizdir.

Diğerinde ötelemedim ilk zamanlar. Ama yapa yapa kendinden tiksindirdi.

Evet saklamıyor bir de bununla övünüyor. Bu da öyle zaten. Yaptıklarından dolayı ben irtibatı kesince kendisi birden aramaya başladı. Vardır bir bit yeniği dedim. Bu olay oldu. Annem bir düzelsinde bir ayar vereceğim. Kimin karısı ise o çeksin. Ben mecbur değilim çekmeye.

Zaten bizim için karısını silmesini biz istemeyiz. Bunu ne direkt, ne ima ediyoruz. Dünyanın en saçma şeyi. Dediğiniz gibi keşke gelmese ve sadece kocasına dese biz de rahat etsek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…