- 6 Ocak 2021
- 389
- 1.595
- 63
- Konu Sahibi yasiyoruzsessizce
-
Merak etmeyin, evli değilim.Evli olmak cocuk yapmak demek degil.
Yemek yapmak, markete gitmek, cocugu okuldan almak da kadina zimmetli isler degil. Ama bekar kadin evinin isini ve alisverisi kendi halletmek durumunda.
Üzgünüm zannettiginiz gibi ülkenin en üst düzey, en modern adamlarindan biriyle evli degilsiniz.
Ben 24 yaşında evlendim. Tek keşke dediğim atandıktan sonra evlenmek. Onun dışında pişamnlığım yokUzun süredir devam eden bir ilişkim var. Seneye kış aylarında yıl sonuna doğru evlilik düşünüyoruz, yaşıtız. Bir mesleğimiz ve işimiz var. Sizce 25 yaşın sonları evlilik için erken mi? Özellikle erkekler geç olgunlaşır derler. Evlenip huzurlu olan insanlar öyle nadir ki. Bu sebeple endişeliyim. Ve hayat şartları öyle zorluyor ki artık.. kazandığımız gerçekten zor yetecek gibi. Ve merak ediyorum bir ömür birisiyle yaşamak, yaşlanmak.. bazen bunaltıcı olmuyor mu? ya da bazen keşke evlenmeseydim dedirtiyor mu?
Siz geçmişe dönseydiniz kaç yaşında evlenmek isterdiniz? Ve neleri değiştirirdiniz? Evlenmeden önce şunu şunu yapardım sonra evlenirdim gibi…
31 yaşında evlendim ama çocuk yapmıcaksam 34 ü de (şuan) bekleyebilirmişim.Kişinin Hayattan beklentisine göre degişir bu erken yada geç evlenme durumu.iyi bir meslegim vardı,çalişiyordum ve maaşım bana aitti. keşke daha cok gezip eglenseydim,o gittigim kurslara hobilerime daha uzun zamanlar ayırsaydim.Evlendikten sonra biraz eşine bağlı kalabiliyorsun ve bekarken sevgiliyken seninle herşeyi yapan adam yapmamaya başliyor.Kendim yaparım diyebilirsin ama eşinle ortak birşeyler yapmayinca da aile gibi hissedemiyorsun...Geç evlenmenin kötü yanı ise çocuk yapmak için sağlık sorunları çıkabilir,tedaviler vs vs derken zaman gecikebilirUzun süredir devam eden bir ilişkim var. Seneye kış aylarında yıl sonuna doğru evlilik düşünüyoruz, yaşıtız. Bir mesleğimiz ve işimiz var. Sizce 25 yaşın sonları evlilik için erken mi? Özellikle erkekler geç olgunlaşır derler. Evlenip huzurlu olan insanlar öyle nadir ki. Bu sebeple endişeliyim. Ve hayat şartları öyle zorluyor ki artık.. kazandığımız gerçekten zor yetecek gibi. Ve merak ediyorum bir ömür birisiyle yaşamak, yaşlanmak.. bazen bunaltıcı olmuyor mu? ya da bazen keşke evlenmeseydim dedirtiyor mu?
Siz geçmişe dönseydiniz kaç yaşında evlenmek isterdiniz? Ve neleri değiştirirdiniz? Evlenmeden önce şunu şunu yapardım sonra evlenirdim gibi…
Ben evlendiğimde 23 tüm iki ay sonra 24 oldum hatta sonlarıydı ama hep diyorum aileme ve eşime böyle olacağını bilseydim tanıştığım yaşım olan 18 de hiçbir düğün prosedürünü beklemeden evlenirdim allaha şükür benim için sevgililik kıymetli ama evliliğe göre kayıp yıllar oldu ama bunu bilemeyeceğimden okulumun bitmesini birbirimizi iyice tanımayı nişanlılığı bekledik kısaca şimdiki aklım olsa 18 de evlenirdim eşimle gözüm kapalı. Sadece mesleğime başlamadan hemen çocuk yapmazdım şimdi okul biter bitmez evlilik korona bebek derken işe başlama sürem çok uzadı.Uzun süredir devam eden bir ilişkim var. Seneye kış aylarında yıl sonuna doğru evlilik düşünüyoruz, yaşıtız. Bir mesleğimiz ve işimiz var. Sizce 25 yaşın sonları evlilik için erken mi? Özellikle erkekler geç olgunlaşır derler. Evlenip huzurlu olan insanlar öyle nadir ki. Bu sebeple endişeliyim. Ve hayat şartları öyle zorluyor ki artık.. kazandığımız gerçekten zor yetecek gibi. Ve merak ediyorum bir ömür birisiyle yaşamak, yaşlanmak.. bazen bunaltıcı olmuyor mu? ya da bazen keşke evlenmeseydim dedirtiyor mu?
Bende evlenmeden önce Doğu Anadolu ve güney dogu anadolu bölgesi hariç neredeyse her şehri gezdim.evlendikden sonra Bi Hatayla Antepe gidebildimHayattan evlilikten ne beklediğine ve karşılıklı olarak ne kadar uyumlu olacağınıza göre değişiyor bence. Yani evim olsun anne olayım, eşim de iyi olsun yaşayıp gidelim fikri varsa evlenin. Ama idealiniz varsa misal şehir şehir gezmek, rahata alışkın iseniz falan bekleyin derim. 25 şehir gezdim bekarken ama evlendikten sonra sadece 3 şehir ekleyebildim.
Sorumluluklar ağır geliyor bana şu anda. Bazen çok iyiyiz bazen çok kötüyüz.
Tabi herkesin evliliği aynı olacak diye bir şey de yok . Belki de aşırı mutlu ve rahat olup doya doya gezeceksiniz eğleneceksiniz. Bilemeyiz. Ben 25 yaşımda atandım 27 de evlendim ama keşke acele etmeseydim diyorum. Yani her şey birdenbire olmuştu bizde ama biraz duralım bekleyelim diyebilirdim. Nasip böyle oldu.
İnşallah mutlu huzurlu bir yuvanız olur.
Kesinlikle katiliyorum ben evlendigimde 36 yasindaydim.Aslinda hic niyetimde yoktu.Cocuk istemiyordum gezip tozuyordum sorumlulugum yoktu.Evlendim dunya kadar sorumluluk ve borc altina girdik yasim 41 ve hic beklemedigim aliskin olmadigim bir hayat yasiyorum.Evlenince cocuk istemeye basliyorsunuz fakat malesef erken menepoza girdim.Simdi diyorum keske biraz daha erken evlenseydim tek pismanligim bu oldu.30 yasini gecmis ve evlenmemis evlenmeyi dusunmeyen tum bsyanlara tavsiyem su yumurtalarinizi dondurun31 yaşında evlendim ama çocuk yapmıcaksam 34 ü de (şuan) bekleyebilirmişim.Kişinin Hayattan beklentisine göre degişir bu erken yada geç evlenme durumu.iyi bir meslegim vardı,çalişiyordum ve maaşım bana aitti. keşke daha cok gezip eglenseydim,o gittigim kurslara hobilerime daha uzun zamanlar ayırsaydim.Evlendikten sonra biraz eşine bağlı kalabiliyorsun ve bekarken sevgiliyken seninle herşeyi yapan adam yapmamaya başliyor.Kendim yaparım diyebilirsin ama eşinle ortak birşeyler yapmayinca da aile gibi hissedemiyorsun...Geç evlenmenin kötü yanı ise çocuk yapmak için sağlık sorunları çıkabilir,tedaviler vs vs derken zaman gecikebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?