Kaç yaşında evlenirdiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlilik tamamen şans işi sanırım. Biz eşimle henüz öğrenciyken kafamıza göre gidip evlenip ailelerimize söyledik. 18-19 yaşlarındaydık henüz. Fakat 30 yaşında evlilerin yapamadığı, koyamadığı kurallarımızı daha o yaşlarda belirleyebildik.

Ailelerimiz kesinlikle yaşadığımız evin kurallarına karışamadılar.Ailelerle ilgili hiç problem yaşamadık bu yüzden.
Evimize gelmek için bile izin istediler kibarca.

27 yaşımıza geldiğimizde evimizi, arabamızı çoktan almıştık. Çocuğunuzu dilediğimiz okullarda okutabildik. Dilediğimiz kurslara yolladık. Yurtiçi-yurtdışı tatillerimizi sık sık yapıyoruz . Kimseden izin istemedik, kimseye hesapta vermedik .Evlilik bizi hiçbir şeyden geride bırakmadı.

Şuan 34-35 yaşlarında 13 yaşında çocukları olan, yaşımızı öğrendiğinde insanların büyük şaşkınlık geçirdiği( hiç yıpranmadık, kesinlikle yaşımızdan küçük gösteriyoruz), tanımayan insanların yeni evli sandığı bir çiftiz.Çocuğumuzu büyüttük ve evliliğimizin tadını çıkarıyoruz.

Eşim 19 yaşındayken bile, 30 yaşında insanların gösteremediği olgunlukla yaklaştı tüm olaylara. Ve Türkiye’nin en zor bölümünü kolaylıkla bitirdiği gibi ilk sınavında Tus gibi zor bir sınavı kazandı

Kendi kişiliğinin oturduğunu ve doğru insanı bulduğun düşüncesine inanıyorsan, hayatı ertelemeye gerek yok diye düşünüyorum. Aslında öğrenciyken eşimle aynı evde yaşadığım hayatı, kendi kafamızca resmiyete döktük. Bence çokta iyi oldu. Beraber büyüdük resmen

Not; oğlum erken evlenmesin yaa genç yaşta kv’liğe hazır değilim

Merak etmeyin, evli değilim.

Bu ülkenin en iyi eğitim almış modern adamlarından biriyle evliydim. Bu saydıklarınızın hiçbiri evliliğimde gerçekleşmedi ama milyonlarca kadın Türkiye’de bu gerçeklerle ve hatta çok daha fazlasıyla yaşıyor ve yıpranıyor.

Üzgünüm. Türkiye’de evlilik, çoğu kadın için sizin zannettiğiniz şey değil.

29 a girerken evlendim. Eşim 32 yaşındaydı .

Olgunduk ikimiz de. Ideal evlilikte alt limit 27 bence.

Üst limit yok .

27 den önce evlenmek ideal değil.

Şimdiki aklım olsa aynı yaşta evlenirdim. Eşim iyi bir adam.

Sorunsuz bir erkek bulan evlensin bence. Zira ortadoğuda sorunsuz adam bulmak hiç kolay değil.

Körkütük aşık olduğunuz biri varsa, çok uyumluyuz onsuz yaşam bana keyif vermiyor diyorsanız, mesleğinizde deneyim kazanmış ve hayata biraz doymuşsanız 25’te evlenilir. Ben olsam 30-35 arası evlenirdim. Evliliğin kadınların hayatını zorlaştırdığını düşünüyorum. 30 yaşına kadar çalışırdım, para biriktirirdim, arkadaşlarımla dilediğimce gezerdim, ayrı eve çıkıp kendi kurallarımı ve alışkanlıklarımı belirlerdim. Bunları yaptıktan sonra benim için doğru kişiyi daha kolay seçebileceğimi düşünürdüm. Hayat tecrübesi yokken insan yanlış seçimler yapabiliyor.

25 erken mi gec mi bu kişiden kişiye değisır.

Herkesin olgunluk seviyesi farklıdir.

Ben mesela kesinlikle yüksek lisans yapmadan yurtdısına cıkmadan evlenmem diye düsünen bir insanken karsima esim cıktı ve beni erken evlenmeye ikna etti.

24 yasima birkac ay kala evlendim. 24 yasımı kutladıgimda evliydim.

Esimin isi vardi askerligini yapmisti. universiteye aynı anda girmemize ragmen o hazırlik sinavını gecmis hazırlik okumamisti ve yaz okulunda ders ala ala bir donem onden mezun oldu. yani milletin hazirlik dahil 5 yıla bitirdiği hatta zor diye uzattığı universiteyi 3.5 yılda bitirip benim onume gecti ve bitirir bitirmez askere gitti.

Esin cok caliskandir aakerden gelir gelmez uluslar arası sirkette is buldu. ben de cok calişıp kpss de atandım.

yani evlendigimizde 24 yasindaydık ama o askerliğini yapmış maası gizel bir ise girmis ben de atanmiştım.

Evimiz arabamız yoktu ama hepsini beraber yaptık. Beraber yurtdısına gittik. Sonra o yuksek lisansını yaptı. Ben biraz kendi sitegimle erteledim ama ben de yapacagım yüksek lisans esimde destekliyor.

simdi 7 yıllık evliyiz 31 yaşındayız ve ikimizde mesleklerimizde gayet iyi yerlerdeyiz. Bazen o bana ben ona sorarım pisman mısın 24 de evlendiğine diye o da ben de pisman degiliz.

Hatta 25 yasindayken is yerinden bir arkadası evli oldugunu duyunca neden bu kadar acele ettin demis esime esimde "doğru insanı bulduğuma eminsem neden bekleyeyim ki" demiş.

tabi biz her saim yaşıtlarımızdan olgunduk esimde bende.

Bu durum herkes icin gecerli olmayabilir. bir insanın kendisinden ve karşısındakinden supheleri varsa evliliği kaldıramayacağıyla ilgili tabiki ertelemeli.

bence en erken yas 24 olmalı zaten. 18 yaş altini saymıyorum bile ama 19 20 21 22 bu yaslarda kucuk daha ergenlik kafasından tam cıkılmamış olunuyor.

25 çok erken. Kadınlar da erkekler de 27,28 gibi bir kırılma yaşayıp daha olgun bir döneme giriyor. Ben 29 yaşımda evlendim. Yaşayacağım herşeyi yaşamıştım tadını almak istediğim bir an bile kalmamıştı. Aklımda hiçbirşey kalmadı. Ve hala genç ve enerjiktim. Dört yıllık evliyim Of şunu da yapsaydım deyip bekarlığa gözyaşlarıyla baktığım bir an bile olmadı. Bir de insan karakterindeki kırılmaları evlendikten sonra yaşayıp değiştiğinde sıkıntı oluyor.

Ben 24 yaşında evlendim. Tek keşke dediğim atandıktan sonra evlenmek. Onun dışında pişamnlığım yok

Ben de 28 yasımda evlendim ama bi 26 gibi evlenmek isterdim, bu eşlerin ortak hayat görüşü ile alakalı bence; yani ben bekarken de yaptığım çoğu şeyi yapmaya devam ediyorum hala evlilik sorumluluğumu arttırdı evet ama beni engellemedi.

Hayattan evlilikten ne beklediğine ve karşılıklı olarak ne kadar uyumlu olacağınıza göre değişiyor bence. Yani evim olsun anne olayım, eşim de iyi olsun yaşayıp gidelim fikri varsa evlenin. Ama idealiniz varsa misal şehir şehir gezmek, rahata alışkın iseniz falan bekleyin derim. 25 şehir gezdim bekarken ama evlendikten sonra sadece 3 şehir ekleyebildim.
Sorumluluklar ağır geliyor bana şu anda. Bazen çok iyiyiz bazen çok kötüyüz.
Tabi herkesin evliliği aynı olacak diye bir şey de yok . Belki de aşırı mutlu ve rahat olup doya doya gezeceksiniz eğleneceksiniz. Bilemeyiz. Ben 25 yaşımda atandım 27 de evlendim ama keşke acele etmeseydim diyorum. Yani her şey birdenbire olmuştu bizde ama biraz duralım bekleyelim diyebilirdim. Nasip böyle oldu.
İnşallah mutlu huzurlu bir yuvanız olur.

31 yaşında evlendim ama çocuk yapmıcaksam 34 ü de (şuan) bekleyebilirmişim.Kişinin Hayattan beklentisine göre degişir bu erken yada geç evlenme durumu.iyi bir meslegim vardı,çalişiyordum ve maaşım bana aitti. keşke daha cok gezip eglenseydim,o gittigim kurslara hobilerime daha uzun zamanlar ayırsaydim.Evlendikten sonra biraz eşine bağlı kalabiliyorsun ve bekarken sevgiliyken seninle herşeyi yapan adam yapmamaya başliyor.Kendim yaparım diyebilirsin ama eşinle ortak birşeyler yapmayinca da aile gibi hissedemiyorsun...Geç evlenmenin kötü yanı ise çocuk yapmak için sağlık sorunları çıkabilir,tedaviler vs vs derken zaman gecikebilir

Ben evlendiğimde 23 tüm iki ay sonra 24 oldum hatta sonlarıydı ama hep diyorum aileme ve eşime böyle olacağını bilseydim tanıştığım yaşım olan 18 de hiçbir düğün prosedürünü beklemeden evlenirdim allaha şükür benim için sevgililik kıymetli ama evliliğe göre kayıp yıllar oldu ama bunu bilemeyeceğimden okulumun bitmesini birbirimizi iyice tanımayı nişanlılığı bekledik kısaca şimdiki aklım olsa 18 de evlenirdim eşimle gözüm kapalı. Sadece mesleğime başlamadan hemen çocuk yapmazdım şimdi okul biter bitmez evlilik korona bebek derken işe başlama sürem çok uzadı.

Bu arada gezme tozma işine gelince ben esimle evlenemseydim bu kadar cok yer gezemezdim ve arkaslarımla gezmek esinle gezmek kadar zevk vermezdi.

Esim gezmeyi görmeyi fotograf cekmeyi cok seven biri. Hatta evliligin baslarinda ben onu engelliyordum yeter cok geziyoruz diye. Sonra kocası gezmiyor diye sikayet edenleri gorunce dedim sacmalama ayak uydur sende.

mesela gecen yaz marmaristen otel rezervasyonu yaptık 5 gün. kendi arabamizla gittik. Bu arada arabamiz sirf cok gezelim diye dizel ve az yakan bir model. 5 gunden sonra 1 2 gun takılır doneriz diye dusundum ben. otelden sonra esim meğerse plan yapmiş denizliye gittik orada pamukkaleyi gezdik ordan burdur salda golune gittik oradan aydina aydindan didime gittik didimi cok begendik tekrar temiz bir apart kiralamış esim 5 6 gunde orada takildik. zor geri getirdim tamam dönelim evimize diye.

Bu arada her yerde esim ilgilendi oglumla yemesi yıkanması havuzda eğlendirmesı. yemek yerken esimin kucaginda uyuyakilıyordu garson bile abi bu cocuk erkek olmasına rağmeb sana cok duskun hep sen ilgileniyorsun dedi esimde güldu.

Birde her yaz bunun dısinda benim ailemin memleketine gideriz. bir gun durmaz esim cevredeki illeri gezer hatta annem ile babam gelmek istememez siz basbasa gidin diye. onlarida ikna eder goturur. arabamiz buyuk bir araba sirf cok gezelim rahat gezelim diye sectik bu modeli. Annem hep der ben bunca yıllık bu memleketliyim damat sayesinde cevre illeri gezdim Allah razı olsun diye.

Yani 24 umde evlendim gezemedim desem carpılirım. cunku evlenemseydim ben bu kadar gezemedim. Yurtdısına gitmek en buyuk hayalimdi onuda beraber gerceklestirdik esimin ileri derecede ingilizcesi olduğu icin turla gitmek zorunda da kalmadık.

Bende evlenmeden önce Doğu Anadolu ve güney dogu anadolu bölgesi hariç neredeyse her şehri gezdim.evlendikden sonra Bi Hatayla Antepe gidebildim En azindan güney doguya ucundan başladim.onu da eşim götürmedi yani kendim gittim onunla alakasi yok

Kesinlikle katiliyorum ben evlendigimde 36 yasindaydim.Aslinda hic niyetimde yoktu.Cocuk istemiyordum gezip tozuyordum sorumlulugum yoktu.Evlendim dunya kadar sorumluluk ve borc altina girdik yasim 41 ve hic beklemedigim aliskin olmadigim bir hayat yasiyorum.Evlenince cocuk istemeye basliyorsunuz fakat malesef erken menepoza girdim.Simdi diyorum keske biraz daha erken evlenseydim tek pismanligim bu oldu.30 yasini gecmis ve evlenmemis evlenmeyi dusunmeyen tum bsyanlara tavsiyem su yumurtalarinizi dondurun

30 dan önce evlenmezdim 35 de bi çocuk sezonu kapatırdım ( not 22 yaşında tam yeni memur olmuşken yaa evliliğin sorumluluğu ne olabilir ki diyerek evlenen, 23 de anne olup aa çocuğum kardeşsiz kalmasın diye 2. Doğurup şuan çıldıran bi anne ) hayatı çok hızlı yaşadım buna gerek yokmuş

Sahsen esimi 25/26 yasinda bulursam evlenirdim, ama ilk seneler cocuk yapmazdim. Ama sahsen 30 yasimdan sonra evlendim. Benim hayatimda hersey yola girerken buldum onu, onun icin dogru zamandi yinede :) bence bu herkesin kendi hayatina ve hedeflerine bagli.

Bence erken.
Evliliği seviyorum, güzel. Ama aynı evde yaşamak dahi daha az sorumluluk demek evlenmek çok sorumluluk getiriyor. Otomatik yeni bir aileyle bağ kuruyorsunuz en basiti. Gelmeleri gitmeleri, kendi içindeki meseleleri oluyor. Ne gerek var. Ben 27-28den önce evlenmezdim açıkçası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…