- Konu Sahibi yasiyoruzsessizce
-
37 de evlendim.Uzun süredir devam eden bir ilişkim var. Seneye kış aylarında yıl sonuna doğru evlilik düşünüyoruz, yaşıtız. Bir mesleğimiz ve işimiz var. Sizce 25 yaşın sonları evlilik için erken mi? Özellikle erkekler geç olgunlaşır derler. Evlenip huzurlu olan insanlar öyle nadir ki. Bu sebeple endişeliyim. Ve hayat şartları öyle zorluyor ki artık.. kazandığımız gerçekten zor yetecek gibi. Ve merak ediyorum bir ömür birisiyle yaşamak, yaşlanmak.. bazen bunaltıcı olmuyor mu? ya da bazen keşke evlenmeseydim dedirtiyor mu?
Siz geçmişe dönseydiniz kaç yaşında evlenmek isterdiniz? Ve neleri değiştirirdiniz? Evlenmeden önce şunu şunu yapardım sonra evlenirdim gibi…
Erkekler geç olgunlaşır. Bazı erkekler zaten agirbaslidir. Bazıları kırk yasinda bile beş para etmez.nisanlin nasıl biri. Her şeye çabuk sinirlenen. Kusen trip atan biri mi. Yoksa normal nerde ne soyleyecegni bilen çalışan. Parasını saçma sapan savurmayan biri mi. Yaşlar evlilik için uygun. Ama karakter i oturmuş bı adam mı. Otrumadiysa da zaten asla oturmazUzun süredir devam eden bir ilişkim var. Seneye kış aylarında yıl sonuna doğru evlilik düşünüyoruz, yaşıtız. Bir mesleğimiz ve işimiz var. Sizce 25 yaşın sonları evlilik için erken mi? Özellikle erkekler geç olgunlaşır derler. Evlenip huzurlu olan insanlar öyle nadir ki. Bu sebeple endişeliyim. Ve hayat şartları öyle zorluyor ki artık.. kazandığımız gerçekten zor yetecek gibi. Ve merak ediyorum bir ömür birisiyle yaşamak, yaşlanmak.. bazen bunaltıcı olmuyor mu? ya da bazen keşke evlenmeseydim dedirtiyor mu?
Siz geçmişe dönseydiniz kaç yaşında evlenmek isterdiniz? Ve neleri değiştirirdiniz? Evlenmeden önce şunu şunu yapardım sonra evlenirdim gibi…
Ben küçük evlendim ama eşim benden 5 yaş büyük. 22 yaşında evlendim. Hala benimle uğraşıyor triplerimle çocuk hallerimle. Yani ben biraz daha büyüyüp evlenirmişim onun haricinde sorun yok.Uzun süredir devam eden bir ilişkim var. Seneye kış aylarında yıl sonuna doğru evlilik düşünüyoruz, yaşıtız. Bir mesleğimiz ve işimiz var. Sizce 25 yaşın sonları evlilik için erken mi? Özellikle erkekler geç olgunlaşır derler. Evlenip huzurlu olan insanlar öyle nadir ki. Bu sebeple endişeliyim. Ve hayat şartları öyle zorluyor ki artık.. kazandığımız gerçekten zor yetecek gibi. Ve merak ediyorum bir ömür birisiyle yaşamak, yaşlanmak.. bazen bunaltıcı olmuyor mu? ya da bazen keşke evlenmeseydim dedirtiyor mu?
Modern ve eğitimli bir adamla evlendim= dövmeyen, sözel- fiziksel şiddet uygulamayan, kıskançlık yapmayan, temizlik- yemek diye tutturmayan, çocuğun bakımında yardımcı olan, ekonomik ve fiziksel özgürlüğü elden almayan vs. Bir eşte olması gereken asgari özellikler. Atla deve değil.
Türkiye’de ve hatta Türkiye’nin bir küçük kesiti olan kk’da görüyoruz kadınların eşlik vazifesinin nasıl da kaynananın gelini, kayınpederin gelini, görümcenin yengesi, çocuğun annesi, işyeri çalışanı, akrabaların ağırlayıcısı, tüm sülalenin memnun edicisi, sokakta ‘hanfendi’, mutfakta aşçı, yatakta öhöm olduğunu.
Hayat benden, sizden ve sizin görümcenizden ibaret değil. “Kaynımda da var..” bilimsel referansından çıkar ve açılan konuları yüzdeye vurursak evlilik Kadını büyük ölçüde yıpratır. Keşke ‘görümceniz’ gibi şanslı olabilse herkes.
Herkesi çevrenizdeki gibi sanmanız ve buna tüm kalbinizle inanmanız..
“En iyisi bile yıpratır” = en iyi dediğimiz adamlar bile bekar hayatını mumla aratıyorsa, ev çocuk sorumluluğunun üzerine bir de şiddet, kumar, aldatma konularında şanssızlık yaşayan kadınlar kat kat yıpranır. 40 yaşında bekar, iş-güç sahibi, kendine bakan kadınla 40 yaşında iki ergen çocuk sahibi ev- eş- çocuk- iş sorumluluğunu edinmiş kadının kendine bakması elbette Farklı olacaktır. Sadece görselleri bile bu tezi destekler. Kaldı ki Türkiye’deki kadın dernek ve platformlarının da çabası bunun böyle olmaması yönünde.Herkesi gorumcem veya cevremdekiler gibi sanmiyorum. Siz genelleme yapmadiniz yalniz ustune basa basa "En iyisi bile yipratir" dediniz en iyisi olmayanlari bile eşine boyle imkanlar verebiliyor diyorum "en iyilerden" bahsediyorsak.
o nasıl ya, kaçla kaç arası gideri var yani bir erkeğin?Erkekler geç olgulaşıyor ve bu olgunluk süresi çoookk kısa, hemen yaşlanmaya başlıyorlar.
25 yaş biraz erken, güveniyorsan ve flört döneminiz çok uzadığını düşünüyorsanız evlenilmeyecek bir yaş da değil.
Ben 30 da evlendim keşke daha önce evlenseymisiz diyorum sonra çocuk için zor oluyor ummadığın sorunlar çıkabiliyor.Uzun süredir devam eden bir ilişkim var. Seneye kış aylarında yıl sonuna doğru evlilik düşünüyoruz, yaşıtız. Bir mesleğimiz ve işimiz var. Sizce 25 yaşın sonları evlilik için erken mi? Özellikle erkekler geç olgunlaşır derler. Evlenip huzurlu olan insanlar öyle nadir ki. Bu sebeple endişeliyim. Ve hayat şartları öyle zorluyor ki artık.. kazandığımız gerçekten zor yetecek gibi. Ve merak ediyorum bir ömür birisiyle yaşamak, yaşlanmak.. bazen bunaltıcı olmuyor mu? ya da bazen keşke evlenmeseydim dedirtiyor mu?
Çok güzel bir tespit. 50 the end :))o nasıl ya, kaçla kaç arası gideri var yani bir erkeğin?
Yanlış anlamayın, güldüm, hoşuma gitti mesajınız. Bence de 50'den sonra erkeklerin çoğu çekilmiyor.
“En iyisi bile yıpratır” = en iyi dediğimiz adamlar bile bekar hayatını mumla aratıyorsa, ev çocuk sorumluluğunun üzerine bir de şiddet, kumar, aldatma konularında şanssızlık yaşayan kadınlar kat kat yıpranır. 40 yaşında bekar, iş-güç sahibi, kendine bakan kadınla 40 yaşında iki ergen çocuk sahibi ev- eş- çocuk- iş sorumluluğunu edinmiş kadının kendine bakması elbette Farklı olacaktır. Sadece görselleri bile bu tezi destekler. Kaldı ki Türkiye’deki kadın dernek ve platformlarının da çabası bunun böyle olmaması yönünde.
Ben 26 da evlendim ve hep eşimle bunu der dururuz en azından 4 sene falan çocuksuz gezer dururduk25 ideal gibi. 23 yaşında nişanlandım 27de evlendim. Hala eşimle deriz 21-23 arası evlensek mis gibi olurmuş diye. Bence bu biraz kişilerin evliliği kaldırma süreci, karşılıklı saygıları ile bağlantılı bir durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?