Kaç yaşında evlenirdiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
37 de evlendim.
sadece sunu diyebilirim, benim görüşüm su, 35 den önce evlenmemeli..acele edilecek birsey yok.
30 lardan sonra hayata bakis değişiyor bambaşka oluyor o nedenle
ama herkesin algisi hayati farklı..

25 den sonra iş güç oturmuşsa şartlar müsaitse hayatınızdaki kişiden eminseniz olabilir.

Bunun belli bir yaşı yok.

Kişiden kişiye değişir.

Kimi 25 yaşında gayet Olgun düşünür kimi 35 yaşında bir eş sorumluluğu almak istemez.

Evlenmek için yaştan ziyade karakterin oturması önemli. İnsanın bu hayatta minimum sorumlulukla keşfetmesi/ulaşması/başarması gereken maddi - manevi kilometre taşları var. Bunlara ulaşmadan evlenmek akıl karı değil bence.

Ben 30 yaşındayken evlendim. Eşimi üniversiteden tanıyordum ama ikimiz de 28 yaşlarımızdayken flört etmeye başladık.
ben kendi işimi kurmuş, maddi anlamda zorda olsam da önümü görebilen bir pozisyondaydım. Manevi anlamda bir doygunluk/olguluk noktasına geldiğimi hissediyordum. Evlilik şart mıydı, hayır. Ama şartlar bizi bu noktaya getirdi.

Eşim de akademik hayatında istediği yere gelmiş, kariyer planını yapmış ve maddi anlamda rahata ermese de bir yerden başlamış durumdaydı.

Şimdi bu yukarda anlattığım yere 25 yaşında gelmiş olsaydık, 25'te evlenirdik ya da beraber yaşardık. 30'da geldiğimiz için, 30'da oldu.

Çok şükür pişman değilim, evlenecek olsam yine eşimle evlenirim.

Erkekler geç olgunlaşır. Bazı erkekler zaten agirbaslidir. Bazıları kırk yasinda bile beş para etmez.nisanlin nasıl biri. Her şeye çabuk sinirlenen. Kusen trip atan biri mi. Yoksa normal nerde ne soyleyecegni bilen çalışan. Parasını saçma sapan savurmayan biri mi. Yaşlar evlilik için uygun. Ama karakter i oturmuş bı adam mı. Otrumadiysa da zaten asla oturmaz

Bu konu herkesin kendi penceresinden bakıp genel hükümler verebileceği bir durum değil.

Evlilik ciddi bir adımdır ve sağlıklı olması Ayşen’in Fatma’nın yorumlarından ziyade senin her anlamda hazır olmana bağlıdır.

Burda ben 25 te evlendim çok yıprandım veya 17 de evlendim çok mutluyum diyen birinin görüşleri ne denli sağlıklı ki ?

Herkes kendine göre yorumluyor neticede..

Ben küçük evlendim ama eşim benden 5 yaş büyük. 22 yaşında evlendim. Hala benimle uğraşıyor triplerimle çocuk hallerimle. Yani ben biraz daha büyüyüp evlenirmişim onun haricinde sorun yok.

29 yaşında evlendim. 30 ve 35te doğum yaptım. Kırkımdan sonra kendime ayırabileceğim zamanlar ancak başlayacak nasipse. Bu yoldan gidersek 25te evlenip en geç 32yaşında çocuk defterini kapatmış olmayı tercih ederdim. Enerjim her işe yeterken çocuklarımla ilgileneyim ve kendime de enerji kalabilsin. Çocuk şart mı falan diyecekler olabilir, herkesin biyolojik saati farklı, hiç çalmayanı var mı bilemiyprum.

Herkesi gorumcem veya cevremdekiler gibi sanmiyorum. Siz genelleme yapmadiniz yalniz ustune basa basa "En iyisi bile yipratir" dediniz en iyisi olmayanlari bile eşine boyle imkanlar verebiliyor diyorum "en iyilerden" bahsediyorsak.

Herkesi gorumcem veya cevremdekiler gibi sanmiyorum. Siz genelleme yapmadiniz yalniz ustune basa basa "En iyisi bile yipratir" dediniz en iyisi olmayanlari bile eşine boyle imkanlar verebiliyor diyorum "en iyilerden" bahsediyorsak.
“En iyisi bile yıpratır” = en iyi dediğimiz adamlar bile bekar hayatını mumla aratıyorsa, ev çocuk sorumluluğunun üzerine bir de şiddet, kumar, aldatma konularında şanssızlık yaşayan kadınlar kat kat yıpranır. 40 yaşında bekar, iş-güç sahibi, kendine bakan kadınla 40 yaşında iki ergen çocuk sahibi ev- eş- çocuk- iş sorumluluğunu edinmiş kadının kendine bakması elbette Farklı olacaktır. Sadece görselleri bile bu tezi destekler. Kaldı ki Türkiye’deki kadın dernek ve platformlarının da çabası bunun böyle olmaması yönünde.

o nasıl ya, kaçla kaç arası gideri var yani bir erkeğin?

Yanlış anlamayın, güldüm, hoşuma gitti mesajınız. Bence de 50'den sonra erkeklerin çoğu çekilmiyor.

/
Ben 30 da evlendim keşke daha önce evlenseymisiz diyorum sonra çocuk için zor oluyor ummadığın sorunlar çıkabiliyor.

Yahu o dediklerinizi yapanlar "en iyisi" degildir zaten, en iyisi sanilan veya kendini oyle gosterenlerdir. En iyisi olmak baska oyle sanmak başka.
Tabi ki dert cekmiş insanla, çekmemiz ayni olmaz.

Ben 26 da evlendim ve hep eşimle bunu der dururuz en azından 4 sene falan çocuksuz gezer dururduk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…