• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaçarak evlenipte mutlu olan var mı?

amin kzlar teskkurler yorumunuz icin:16:

yazdıklarıma eklemeyi unutmuşum arkadaşım annemgil 27.senesine girdi ve bu zamana kadar hala yuvalarını yıkmak için ugraştılar her iki tarafta hem anne tarafı hem baba tarafı ailem sevgileri sayesinde herşeyin üstesinden geldi ve bide karşı taraf bunu açık açık söylüyorlar biz sizi ayırmak için çok ugraştık ama siz herşeyin üstesinden geldiniz diye söylüyorlar elbette herkes telli duvaklı baba evinden çıkmak ister ama bazen olaylar bizim istedigimiz gibi olmuyor çok şükür annem gelinliginide giymiş dügününüde yapmış kınasınıda yapmış babamla beraber inşallah sende istedigin sonuca ulaşırsın hakkında hayırlısı olsun

benimde tanıduğım aile rızası olmadan kaçarak evlendi ama sonuç hüsran şimdi boşanmaya çalışıyo . anne baba bişeyi istemiyosa bi bildiği vardır. anne baba sözü dinleyin derim

benimde tanıduğım aile rızası olmadan kaçarak evlendi ama sonuç hüsran şimdi boşanmaya çalışıyo . anne baba bişeyi istemiyosa bi bildiği vardır. anne baba sözü dinleyin derim

evet ben zaten kendım ıcın acmadım konuyu canım
tesekkurler yorum icin

Tabii yok yoktur bu dünyada, mutlaka kacipda mutlu olanda vardir, ama nedense bende ne öyle birisini tanirim, nede duydum.

Ama bir cok baska örnekler... genelde Annesinin babasinin rizasini almayinca, huzurlari olmuyor bastan beri ciftin bence. Evlilik zaten kolay bir olay degil, birde böyle bir tarafla küs vs olunca iyice kötüye gidiyor hersey. Zaten balik bastan kokunca hic birsey düzelmiyor.

Birde bir akrabam hep der, Annesi evlenme o adamla dedigi halde evlenecegim diye diretmismis, mecburi razi gelmisler yani...ve olmadi evliligi, onbir sene evli kaldi, üc cocugu oldu, kendim istedim pes etmek yok dedi, cok cekti ama yinede olmadi bosandilar en son.

Sanirim ister istemez aileler beddua ediyorlar cocuklarina, oda tutuyor cocuklar üstünde cok haklari oldugu icin. Öyle birsey sanirim.

kzlar bence boşanmanın sebebi ne aile rızası ne kaçarak ne görücü usulüdür.burda önemli olan insan olabilmek.ben eşimi14 yaşımda tanıdım sevdim 18te kaçtım ama bizim olaylar öyle sıradan degıldi malesef.istemeyerek kaçtım babam annem aklımdaydı her nefes alışımda ama kaçmak zorundaydım aşıktım gözler görmüyodu artık.babam okumamı istiyodu sadece.nasip kısmet evlendik.annemle hep konuşuyoduk düğün sırası davetiye gönderilmişti ama ben gelmesinler diye dua ediyorum falan.gelmedilerde zaten gelselerdi o masadan kalkıcaktım.evlendikten 1 ay sonra babamlada barıştık.7aylıkken eşim askere gitti 2 taraftada kaldım herkes bu kız yapamaz geri doner dıye beklerken sabır cektım.cokşükür benkazandım.ben eşimle 18yaşımda kuru ekmek yediğim günleri kayınpederimin bizi evden atıp gecenin 3ünde sokakta kalışuımızı bilirim.ama sabır dedik babam duymasın dedim şimdi noldu ev araba herşeyimiz var eşim gözümün içine bakar.güveniyodum ben ona ve çok şükür allahınma.6 yıllık evliyim ve babam gecen sene kızım zamanında benım canımı aldın ama hergun o aldıgının fazlasıyla veriyosun iyiki evlenmişin keske sana ozaman destek olabılseydım dedi.simdi tum sevdıklerım benımle. birtek bebeğimiz eksik.şimdi onun sabrı var yuregımde 2 yıl olucak.ve biliyorumki rabbim bir gün onuda göndericek bize.evet kaçmak kötü savunmuyorum asla ama boşanmak kaçarak evlenmek degılkı.bende boşanabilirdim.evlilik zordur bunu anlaşarak yurutmek gerek.

Ana-babanın rızası olmalı evlilikte. Eğer yarın bir gün eşine bir şey olursa ana evine nasıl döneceksin. Iyi düşünmelisin.

Teyzemin kızı kaçarak evlendi ve gayette mutlu. :nazar:
Eşiyle birbirlerini seviyorlardı, damatta bizim akrabamız az çok biliriz yani. Çok iyi birisi, efendi, sevdiğine sadık vs.. En az 5-6 kez istemelerine rağmen kızın babası vermedi. Neymiş kriterlerine uymuyormuş.. Mal adam kendini çok bişey sandı kızı da kaçtı.. Önce affetmem, şöyle asarım böyle keserim diyordu ama evlendiklerinin 26. gününde affetti. Hem de plazma tv alarak. :1:

vaayy, baba da baba yani maaşallah...sürdürmemişler konuyu.benim ablamda böyle evliliği rızasız oldu.29 yaşında öğretmen.eniştem de öğretmen.ablamın tayini uzak bi şehirdeydi.eniştem de oralı ve orada öğretmen.3 kez istediler.babam uzak ben oraya kzı vermem.50 tane kızım olsa 1 kızımı oraya vermem dedi.annemde aynı düşüncedeydi.daha doğrusu en önce karşı çıkan annemdi.istiyordu ki bizim memleketten olsun burada çalışsın.biz gidip gelemyiz acil bişey olunca falan.işte cenazesi oraya gömülecekmiş vs vs. bi çok sebep.4 yıl uğraş verdi canım ablam.çok gitti geldi telefonlar görüşmeler.nuh dedi peygamber demediler, biraz da inada bindirdiler. annem babam olsun ablam da aynı şekilde.sadede gelelim.annem kendin gidiyorsan hazırlan git dedi.ablam da 1 ay konşmadı bizimle bizimkiler de onu aramadılar.ablam evini tuttu hazılığını yaptı.nikah tarihini almdı.bn ablamdan haber alamayınca aldım biletimi gittim.gittiğim gün ablamın nikahı kıyıldı.şok olmuştum.bunu yapıyorum yapıcam dediği halde bidiğimiz halde şok oldum.2 gün kaldım döndüm.ablam düğünden bir gün önce geldi. kına gecesi yaptık evimizden çıksın gelin diye.çeyizlerini herşeyini hazırladık ütüledik gönderdik.2 gün sonra da düğün oldu.düğün denilen yemek ti falan..biz iki araba tekrar gittik.annem babam geldi mi hayır.çok üzüntüler çektik.çok ağladık.ablam cahil birisi değildi.yaşı da küçük değildi.bize ben nikah yapıyorum dedi.rıza göstermedi hiç kimse.arkasında duran da olmadı.aile büyüklerimiz de araya girmeye çalıştı, ama annen baban var bi yere kadar biz laf söyleyebiliriz dediler.kendi düzeni yuvasını kendileri kurdular.1.5 yıl oldu.ablamlar bayramlarda tatilleri olunca geldiler.aramız iyi.ama hep bi burukluk, hep bi eksiklik.neydi yani bir inat uğruna.annem hep der.anne baba olunca anlıycaksınız.evet annecim doğru söylüyorsun ama elden ne geliyor??? 1buçuk 2 seneye yaklaştı ablam şuan 4 aylık bebek bekliyor.:49: mutlular, ama ablamın bir yanı hep buruk.kaçmadı.keşke kaçsaydı diyorum.en azından iki gün sonra araları düzeliyor, hiç bişey olmamış gibi devam ediyorlar hayatlarına insanlar..bizde daha çok gönül kırıklığı oldu..sonuç, mutlular :nazar: ama daha mutlu olabilirlerdi...allah kimseye yaşatmasın...herkesin gönlüne göre versin...mutlu olmak herkesin hakkı çünkü. :16:

anne babanın vermeme gerekçesi de çok önemli
ben duymuştum bi kere, kızın sevgilisi kilolu diye, bizim aileye yakışmıyor gerekçesiyle vermemişler
hani böyle bi saçmalıkta şahsen ben eğer sevgilime de çok güveniyorsam ilerde kafama kakmayacağına eminsem kaçmayı düşünürdüm, yazarken bile zorlanıyorum, eminim yaşamak daha da zordur. ama yapcak başka bişey kalmıyorsa geriye el mahkum..
bi de gerçekten senin göremediğin şeyleri görüyolardır, daha ciddi gerekçelerdir bunlar. o zaman oturup tarafsız bi kafayla düşünürüm ve ailem verene kadar sevgili olarak devam ederdim sanırım ya da ayrılırdım
bi de günümüzde macera olsun diye kaçanlar var ki, bu kaçmak çok kötü bişey ya SON ÇARE olmalı kesinlikle.
hayattan da 2 örnek vereyim canım. benim annem babama kaçmış, şöyle ki 80 li yıllar, köyde.. babam olacak adam annemle yanyana fotoğraflarını çekiyor ve kaçmazsan bana bunu babana gösteririm diyor, annem de dedemden korkuya kaçıyor. bu şu zamanda gülünç geliyor evet ama o zamanlar öyle değilmiş. ve annem şimdi bile der 2 sopa yicektim en azından geçicekti, şimdiki gibi geriye dönülmez pişmanlıklar yaratmıcaktı der. sonuç annem kaçmış, ikisi de deli gibi seviyolarmış. ama sonra adam terkedip gitmiş başkasına..
bi de şu örneği vereyim: sevgilimin annesiyle babası 5 yıl çıkmışlar. bu sırada sevgilimin babası sevgilimin annesini 7 kez istemeye gitmiş. 7 sinde de vermemişler. vermeme gerekçeleri şu: sevgilimin annesi o sırada lisede okuyomuş. sevgilimin annesinin ailesi ''vermicez seni'' diyolarmış. sevgilimin annesi de '' o ısrarla gelmeye devam edicek ve ben ısrarla kaçmıcam'' diyomuş hep. ailesi vermicez dedikçe, o verceksiniz kaçmıcam o da hep gelicek istemeye diyomuş. bilmemkaçıncı istemesinde vermişler =) şimdi inanılmaz uyumlu bir çiftler :nazar: ama kayınpederim de maşallah çok uğraşmış. şimdi bi de günümüzde çabuk pes etmeler var. hayır pes etmiceksin, gerçekten sen o evden telli duvaklı bi gelin olarak çıkmak istiyosan ve sevdiğin adam seni öyle görmeyi en az senin kadar istiyosa aileye kabul ettirene kadar denicek. aşkı için savaşıcak.
burda sana kaçanın mutsuz, kaçmayanın mutlu olan bi hayatını sundum. biri benim ailem biri sevdiğimin ailesi.. bunu derinlemesine yaşadım. ama yine de genelleme yapılmaz. nasıl aile rızasıyla evlenip boşananlar varsa, kaçıp mutlu olanlar da var canım..

dediğin gibi, vermeme gerekçesi çok önemli....

benim annemde kaçmış ananem vermek istememiş babaanneme kızıp :) barışmışlar tabi sonra ama annemin pişmanlıkları çok düğüne gelmemiş ailesi verilen sözler tutulmamış ezilmiş uzun bir zaman bana hep kime istersen veririm yeter ki kaçma hakkımı helal etmem der :) tabi aradan 25 yıl geçmiş mutlular ama bir eksiklik mutlaka kalıyor.

............................

Son düzenleme:
benim annemde kaçmış ananem vermek istememiş babaanneme kızıp :) barışmışlar tabi sonra ama annemin pişmanlıkları çok düğüne gelmemiş ailesi verilen sözler tutulmamış ezilmiş uzun bir zaman bana hep kime istersen veririm yeter ki kaçma hakkımı helal etmem der :) tabi aradan 25 yıl geçmiş mutlular ama bir eksiklik mutlaka kalıyor.

aman canım ssen kaçma benımde annem babam kaçtı tabı bende .sakın olakı aılenın yuzunu yere egme.ben yorum yaptım burda cunku kaçarak evlenmek ıllakı bosanmak demek degıl demek ıcın .yoksa kaçmak kotu bı duygu aılen yok .oyuzden sabır cek kısmetınse olur zaten

aman canım ssen kaçma benımde annem babam kaçtı tabı bende .sakın olakı aılenın yuzunu yere egme.ben yorum yaptım burda cunku kaçarak evlenmek ıllakı bosanmak demek degıl demek ıcın .yoksa kaçmak kotu bı duygu aılen yok .oyuzden sabır cek kısmetınse olur zaten

Öyle zaten hayattaki bazı zorlukların kaçmaya ittiğini biliyorum cahil olmak gerekmiyor annem de babam da üniversite mezunu biri eczacı biri öğretmen :) ama oluyor böyle şeyler. arkanda bir destek hissedememek çok kötü eminim annem çok üzgün o günler için yıllar geçtikte o günlerde yaşadığı haksızlıklar hırçınlaştırıyor onu. kaçtıysan laf söylemeye hakkın yok gibi davranılmış hep. annem ne yaşayamadıysa bende görmek ister hep. ben ne kadar sevmesemde büyük nişan yapıcam der mesela :) benimde ğek niyetim yok zaten kaçmak falan :) 5.5 yıllık bir ilişkim var bayram nedeniyle bugün ilk defa tanıştılar çok da güzel geçti :) çok iyiyiz şimdilik

Öyle zaten hayattaki bazı zorlukların kaçmaya ittiğini biliyorum cahil olmak gerekmiyor annem de babam da üniversite mezunu biri eczacı biri öğretmen :) ama oluyor böyle şeyler. arkanda bir destek hissedememek çok kötü eminim annem çok üzgün o günler için yıllar geçtikte o günlerde yaşadığı haksızlıklar hırçınlaştırıyor onu. kaçtıysan laf söylemeye hakkın yok gibi davranılmış hep. annem ne yaşayamadıysa bende görmek ister hep. ben ne kadar sevmesemde büyük nişan yapıcam der mesela :) benimde ğek niyetim yok zaten kaçmak falan :) 5.5 yıllık bir ilişkim var bayram nedeniyle bugün ilk defa tanıştılar çok da güzel geçti :) çok iyiyiz şimdilik

allah tamamını erdırsın canım.annenın babanın duygularını ınan cok ıyı anlıyabılıyorum.ben kaçtım mesela bı kızkardeşim var 18 yaşında çekingen bı kız annemde tam bır dedektıf oyle senın annen gıbı karsısına alıp konusmaz .ona dıyorum benı ornek al oyuzden savunmuyorum kaçmayı.insanın herzaman bı yanı buruk kalmıyor degıl hanı:ssz:senın adına sevındım hersey gonlunce olsun ınsalah:16:

bnm görümcem var 4 yıllık evli ve hiç pişman değil bunu da her seferinde belirtir....

allah tamamını erdırsın canım.annenın babanın duygularını ınan cok ıyı anlıyabılıyorum.ben kaçtım mesela bı kızkardeşim var 18 yaşında çekingen bı kız annemde tam bır dedektıf oyle senın annen gıbı karsısına alıp konusmaz .ona dıyorum benı ornek al oyuzden savunmuyorum kaçmayı.insanın herzaman bı yanı buruk kalmıyor degıl hanı:ssz:senın adına sevındım hersey gonlunce olsun ınsalah:16:

teşekkür ederim inşallah :16: öyle öyle aileler biraz daha anlayışlı olmalı zaten allah ın emri evlenmek herkes evleniyor :) ama gençler de mutlaka aklı başında seçimler yapmalı herkesin gözyaşı çok değerli değmeyecek insanlar için boşa akmamalı belki de ailelerimiz bunun için istemiyor bazen kimse çocuğunu sokaktan bulmuyor evlat sahibi olmak kolay değil herkes sevdiğini kollamak ister ama biraz sabır biraz hoşgörü 0 inat olmalı . Herkesin kısmeti neyse o oluyor sonuçta :16:

genel olarak kaçarak evlenenler mutlu değil.

koca her seferinde "benimle kaçmasaydın o zaman!dön babanın evine" diyo rahatlıkla!

beni ailem tanıştırdı
istemediğim halde nişan yaptılar, biraz zorlamayla
sonra bi ara nişan bozuldu büyük kavgalar vs, ailem de onlardan soğudu, nasıl bir hata yapmışız çok şükür kurtulduk dediler
ama gel gör ki biz birbirimize çok alışmıştık, duramadık dayanamadık barıştık, bu sefer ailem istemedi, babamla aram da neredeyse hiç iyi olmamıştır şuana kadar, ikna edemedim ailemi
babamla da yine kanlı bıçaklı mod, kavga ettik, gelme bir daha bu eve, ben senin baban değilim diye esti gürledi alakasız bir konudan dolayı
çektim gittim, hiç umrumda da olmadı, nikah günü aldık hemen evlendik.
ne gelinliğim oldu ne düğünüm, eşimle de sonra problemler yaşadım ama, şuan herşey yolunda çok yakında 2 yılımız doluyor.

genel olarak kaçarak evlenenler mutlu değil.

koca her seferinde "benimle kaçmasaydın o zaman!dön babanın evine" diyo rahatlıkla!

Kaçma olayını desteklemiyorum, böyle bir planım da yok ancak erkeğin bu söylediğiniz lafı edebilmesi için karşısında güçsüz bir kadın olması gerekiyor gibime geliyor. Kadının ekonomik gücü olduktan sonra kimi kovuyor? Nereye kovuyor? Ekonomik gücü geçtim azıcık kurnaz kadınsa erkeği zaten yönetmeyi bilir bence yani ben öyle düşünüyorum :40:

aile rızası olmadan evlenip mutlu olan bir çift tanıyorum ben .ama onların karşı çıkmasının sebebi çok saçmaydı .sonuçta şu anda yurt dışındalar .yani çocuk ailesinden koptu sevdiği kızı tercih etmek sorunda kaldı çünkü ailesi onu bu duruma itti mecburen yaptı bunu .
öte yandan kaçıp evlenip mutsuz olanlarda biliyorum .yani insana göre değişir bu genellememek lazım .

ben de kaçarak evlendim. öyle ki kocaya kaçanlara kızardım hep anne babanın sözünden çıkılır mı diye :KK70: üstelik mühendisim ve çalışıyorum. kaçtığımda 26 yaşındaydım :KK70: kaçmamın sebebi ise eşimin alevi olması idi. aslında yaşam tarzı olarak hiçbir farkımız yok. üstelik aileler de 30 yıldır selamlaşırlarmış tabi ben sonradan öğrendim. ama hiç kimse oturup konuşmaya yanaşmadı. babam da önce tamam dedi sonra da ona buna akıl danışıp olmaz diye tutturdu. kuzenimi eşimin üstüne salıp şişletmeye kadar vardırdı işi. tabi aklı yetmediği için beceremediler o ayrı. çok çalıştım müslümanız diyorsunuz evinize gelmek isteyen insanları kapıdan kovuyorsunuz hani sizin müslümanlığınız filan ama para etmedi. en son da dedemin imam olsa farketmez alevi mi bitti gibi bir laf ettiğini duydum. yani dertleri din filan değildi. çok uğraştık rızayla olsun die ama olmadı. babam bana bu evden telli duvaklı çıkamazsın gidersen de bir numaralı düşmanın ben olurum deyişini hiç unutmam. neden sen o insanları tanıyo musun ki diye sorduğumda bakakalmıştı yüzüme. o gün evden çıkıp gideceğimi de biliyordu üstelik. engel de olmadı. geçen hafta düğünümüz olalı 3 yıl bitti. üstelik 11 haftalık hamileyim. çok da mutluyum şükürler olsun. evliliğin rızayla ya da rızasız olmasından çok karşıdakilerin insan olması çok önemli diye düşünmekteyim. şimdi durum ne mi? :) herkesle görüşüyorum babam hariç :KK70: hiç de özlemiyorum düşünün. ben kaçtığım günün ertesi köye tatile gitmişlerdi. bu olaylar yüzünden yani sözünden döndü diye masasına oturup yemek bile yremiyordum. düğünüme lütfen gelmişti. o gündür de ne yüzünü gördüm ne yüzümü gördü :KK70: Allah kimsenin yuvasına huzursuzluk sokmasın. amin.
Benimde yasim 25 univ mdzunuyum o lise ve esnaf diyr vermiyor babam sevgili olayrina karsi bagnaz biri iki senedir vermiyo bes yillik iliskim var kacmayi dusunuyoruz yasim abes mi diyr dusunuyordum bende

Back
X